Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, adtakhs είπε

...δεν θα τσιγκουνευτεί το 20€ για να πάει από έναν PENTIUM διπύρηνο σε έναν RYZEN 4- πυρηνο.

Είναι εντελώς χαζό να το πράξει κανείς βάση της πολύ μικρής ποσοστιαίας αύξησης του κόστους ... επι του συνόλου του συστήματος.

Αν λοιπόν το σύστημα είναι για gaming  μόνο με μικρή κάρτα και όχι για χρήση απ` όλα , όπου ο 2400Γ είναι το απόλυτο,

ο 2200g θα πάρει όλο το μερίδιο στην από κάτω κατηγορία , αλλά και σε όσους θέλουν HTPC....

Όντως ισχύει αυτό στα bold; Εγώ και σε htpc θεωρώ τον 2400g εξαιρετική αγορά τουλάχιστον στην χρήση all-around που έχω εγώ στο μυαλό μου...και ειδικά σε πολύ μικρά κουτιά όπου το oc του 2200g δεν είναι επιλογή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Σου έχω απαντήσει παραπάνω.

Οταν ένας αγοραστής θα πάει να αγοράσει

1) 40-50€ τροφοδοτικό

2) 30-40€ κουτί

3) 40€ σκληρό

4) 60-80€ SSD

5) 80-100€ GPU

6) 70-80€ RAM

7) 50-70€ μητρική

=======================

Σύνολο δηλαδή 410-430€

δεν θα τσιγκουνευτεί το 20€ για να πάει από έναν PENTIUM διπύρηνο σε έναν RYZEN 4- πυρηνο.

Είναι εντελώς χαζό να το πράξει κανείς βάση της πολύ μικρής ποσοστιαίας αύξησης του κόστους ... επι του συνόλου του συστήματος.

Δεν διαφωνώ πολύ...

Προσωπικά στη παραπάνω σύνθεση πάλι δεν θα έπαιρνα apu, αλλά κάποιον r3 είτε τωρινό είτε από αυτούς που αναμένονται.

Συμφωνώ για το value του 2400g για συγκεκριμένα σενάρια, η αμετροέπεια θεωρώ ότι περισεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Όντως ισχύει αυτό στα bold; Εγώ και σε htpc θεωρώ τον 2400g εξαιρετική αγορά τουλάχιστον στην χρήση all-around που έχω εγώ στο μυαλό μου...και ειδικά σε πολύ μικρά κουτιά όπου το oc του 2200g δεν είναι επιλογή...

Εσύ δεν θες HTPC. Θες PC σε συσκευασία HTPC.

Για να βλέπει ταινίες ο θείος μου, να ακούει μουσική , να εγγράφει δορυφορικά και να κρατάει μουσική και βίντεο , ο 2200G είναι μια χαρά.

Βασικά είναι πάρα πολύς, απλά είναι τσάμπα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πας σε φτηνότερο ...

Επεξ/σία από adtakhs

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

Πράγματι είναι διαμάντι στην κατηγορία του όπως ήταν και οι παλιότερες APU. Βέβαια καλό θα ήταν να είναι και χρήσιμος κάπου εκτός από διαμάντι.

Mini NAS server με μια itx b350, έναν μικρό nvme και κανά 2 3.5ρηδες 8+ tb με το FreeNAS. Με κόστος πολύ κάτω συνολικά από τις commercial λύσεις και πολύ πιο πάνω σε επιδόσεις. Υπάρχουν και ένα σωρό άλλες χρήσεις σε αφήνω να τις σκεφτείς.

1 ώρα πριν, DiaperCh@nger είπε

Για ελαφρύ gaming το combo g4560 + 1030 είναι φτηνότερο 20 ευρώ έναντι του 2400g

θέλει φτηνότερες μνήμες και δεν προϋποθέτει και oc. Με τον 2400g πρέπει να σπρώξεις και λίγο τα κλόκια

για να είσαι 10% πίσω από g4560 + 1030 στοκ.

Και πιο πολλά λεφτά και χαμηλότερες επιδόσεις στα ελαφριά games.

Η πλάκα είναι το ίδιο επιχείρημα όταν το λέγαν τα "amd fanboys" πχ 1600 + 1070 > 8700κ + 1060 ήταν γραφικοί. Και στο κάτω κάτω της γραφής ο 1600 με τον 8700k είναι παρεμφερή cpu αν εξαιρέσεις τα χαμηλά ρολόγια του πρώτου. Ο g4560 με τον 2400g τι επαφή έχουν?

Το καταλαβαίνεις ότι πλέον δεν συγκρίνεις όλο το πακέτο άλλα μόνο την δύναμη της apu σε σχέση με την 1030. Χαίρω πολύ σε games 10ετίας που χρησιμοποιούν μέχρι 2 threads και δε παίζει ρόλο καν η cpu η 1030 θα είναι ελάχιστα καλύτερη από την vega 11. Ειδικά αν δε πάρεις καλές μνήμες και δεν την κλοκάρεις. Συμπέρασμα: μηδέν. Αναβαθμισιμότητα πάλι μηδέν εις το πηλίκον. Αν έχεις ζόρικα οικονομικά με τον 2400g τουλάχιστον παίρνεις αργότερα μια 1060 και είσαι άρχοντας, αν σε νοιάζουν τόσο πολύ τα games. Με τον g4560 και την 1030 το μόνο που μπορείς να πάρεις είναι νεο pc. Εκτός αν υπονοείς ότι το έτος 2018 ο g4560 τρέχει καλύτερα τα games από τον 2400g.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

mini itx δεν έχει πολλές επιλογές και πάνε στο 200ρικο οι x470. Ένας δικός μου πήρε τελικά αυτην:

https://www.skroutz.gr/s/12582807/Asrock-Fatal1ty-X370-Gaming-ITX-ac.html

Εννοείται με bdies δε παίζουμε με αυτά τα πράγματα😍

1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε

ο 2400G "πιέζεται" απο φθηνότερα chips me 1030

επίσης πιέζεται και από τον I5 8400 με την ενσωματωμένη.

Στα games που παίζει ο 2400G παίζει και ο Ι5 8400-μαμισια ψυκτρα + Ζ370 + 16GB 3000/16 με σημερινό κόστος 405ευρώ

και ο Ι5 8400 είναι και πολύ γρηγορότερος , μέρα με νύχτα διαφορά όταν συνδιαζεται με Ζ370 και παίζει FIFA/NBA2K και ας βγάζει λιγότερα fps

Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι να έχεις κρυμμένη πουθενά καμία eGPU. 😀

Τουλάχιστον κρύβεται εύκολα και δε πιάνει πολύ χώρο σε σχέση με τους industrial chillers.

Επεξ/σία από ilos

1 hour ago, DiaperCh@nger said:

Το καταλαβαίνω αυτό που γράφεις και επιμέρους είναι και μέρος της δικιάς μου συλλογιστικής.

Εγώ στάθηκα περισσότερο στους ''διαμαντένιους'' ''βασιλιάδες'' όταν υπάρχουν benchmarks όπου η μη βέλτιστη σύνθεση, έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Nαι ρε συ, αλλα στο χρονο πανω (μην πω 6μηνο) θα τα πεταξεις και τα 2. Και τον g4560 και την 1030. Τουλαχιστον ο 2400g ειναι κανονικος επεξεργαστης, θα του βαλεις και μια 1160 αμα λαχει και θα κανεις χαβαλε. Δεν το εχω ψαξει και πολυ βεβαια με τα Ryzen APUS αλλα φανταζομαι ενας 2400g ειναι μερα με τη νυχτα σαν CPU σε games τυπου AC origins κλπα multithreaded. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

straw μιλάμε για cpu που για να πιάσει την ταχύτητα του Ι3 8100 στο gaming θέλει ακριβές μνήμες bdie 3200+ και O/C

Tο να λένε οι οπαδοί του ότι του βάζω vga είναι ομολογία αποτυχίας , δεν υπάρχει πραγματικά κοινό. Τώρα πόσοι είναι αυτοί που αγοράζουν σύστημα εν ετη 2018 για παιχνίδια 1080 και λένε ότι ο 2400G είναι αρκετός για τα σημερινά παιχνίδια και τα μελλοντικά τι να πω. Θα υπάρχουν και τέτοιοι! 

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1

8 λεπτά πριν, strawman είπε

Nαι ρε συ, αλλα στο χρονο πανω (μην πω 6μηνο) θα τα πεταξεις και τα 2. Και τον g4560 και την 1030. Τουλαχιστον ο 2400g ειναι κανονικος επεξεργαστης, θα του βαλεις και μια 1160 αμα λαχει και θα κανεις χαβαλε. Δεν το εχω ψαξει και πολυ βεβαια με τα Ryzen APUS αλλα φανταζομαι ενας 2400g ειναι μερα με τη νυχτα σαν CPU σε games τυπου AC origins κλπα multithreaded. 

+1, για σοβαρά games δεν έχω ιδέα, βασικά δεν έχω ιδέα γενικώς για τη μικρή κατηγορία,

αλλά στο πρώτο google πέφτω πάνω στο gamers nexus

και τι να δω? όχι πες τι είδα?

το βασιλιά γυμνό.....

Just now, jgeorgiou said:

straw μιλάμε για cpu που για να πιάσει την ταχύτητα του Ι3 8100 στο gaming θέλει ακριβές μνήμες bdie 3200+

το να λένε οι οπαδοί του ότι του βάζω vga είναι ομολογία αποτυχίας , δεν υπάρχει πραγματικά κοινό.

Εγω δεν ειμαι οπαδος κανενος. 

Το να λεει καποιος οτι του βαζεις VGA ειναι ομολογια οτι τα PC θελουν αναβαθμιση. Δηλαδη και στο PC που ειχα την 1060 την αλλαξα με 1080ti, ειναι ομολογια αποτυχιας της 1060 αυτο? Προφανως τα APU προοριζονται σαν λυση αναγκης του τυπου "¨θελω να παιξω και εχω 400€", δεν ειναι για μελλοντικο 1440p 140hz gaming. Τα παιρνεις να κανεις την δουλεια σου με συντομη μελλοντικη αναβαθμιση. Στη τελικη και ο 8100 APU ειναι, dgpu δεν θα του βαλεις? Και μαλιστα οχι στο μελλον, αλλα day 1? Αυτο κατα την αποψη μου ειναι ομολογια αποτυχιας, που ουτε καν σκεφτομαστε την λυση gaming χωρις dgpu στους Intel :P 

Τωρα για το κατα ποσο ισχυει αυτο με τον 8100 κραταω μικρη ομπελα. Σε games τυπου ACo / bf1 / witcher 3 / watchdogs 2 φανταζομαι ο 2400g θα κανει κυκλους γυρω απτον 8100. Χωρια που λεμε για τον g4560 και οχι τον 8100. 

Just now, DiaperCh@nger said:

+1, για σοβαρά games δεν έχω ιδέα, βασικά δεν έχω ιδέα γενικώς για τη μικρή κατηγορία,

αλλά στο πρώτο google πέφτω πάνω στο gamers nexus

και τι να δω? όχι πες τι είδα?

το βασιλιά γυμνό.....

Στειλε link ντε. 

8100+1030~200 euros

2400g~150 euros

Και όχι δεν είναι απαραίτητο να πάρεις bdies με αυτές τις τιμές που έχουν. Και ένα σετάκι hynix 3200 μια χαρά θα αποδώσουν για τέτοιου επιπέδου apu. Τα bdies στους ryzen είναι απαραίτητα μόνο για high refresh 1080p monitors και κάρτες επιπέδου 1070 και πάνω.

• Like 1

Just now, ilos said:

8100+1030~200 euros

2400g~150 euros

Και όχι δεν είναι απαραίτητο να πάρεις bdies με αυτές τις τιμές που έχουν. Και ένα σετάκι hynix 3200 μια χαρά θα αποδώσουν για τέτοιου επιπέδου apu. Τα bdies στους ryzen είναι απαραίτητα μόνο για high refresh 1080p monitors και κάρτες επιπέδου 1070 και πάνω.

Mε την διαφορα των 50€ χωρανε και bdies παντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, ilos είπε

8100+1030~200 euros

2400g~150 euros

ilos τα γλυτώνεις από διαφορά κόστους μνήμης/μητρικής

Επιπλέον εγώ δεν είμαι παράλογος να προτείνω 8100+1030 , σήμερα για gaming/1080 θες 1050ΤΙ. Οποιος θέλει μικρό budget

Επεξ/σία από jgeorgiou

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...