jgeorgiou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 θεοσεβουμενε , σαν cpu , είναι μέρα με νυχτα όπως το είπα
DiaperCh@nger Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, adtakhs είπε Ναι θα πάει ο άλλος να πάρει pentium και δεν θα πάρει 2200G με 80€ γιατί του λείπει το 20€.... Θα πάει δηλαδή να σκάσει 400€ σε μηχάνημα αλλά θα τσιγκουνευτεί τα 20€ για έναν 4 CORE επεξεργαστή. Ρε αδερφέ όχι σκέτο pentium, παρέα με discrete gpu γράφω.
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Ρε αδερφέ όχι σκέτο pentium, παρέα με discrete gpu γράφω. Αυτό λέω και εγώ. Θα πάει να αγοράσει 2-πύρηνο για να βάλει discrete στα 60€ ή συμφέρει να πάει να αγοράσει 4-πύρηνο ΜΕ καλή κιόλας IGP στα 80€ και ας βάλει και discrete ...? Γιατί εγώ προσωπικά αν έφτιαχνα σήμερα σύστημα στα 400-500€ , δεν θα έσκαγα χρήματα σε SSD, μνήμες, κουτιά, τροφοδοτικά για να έχω 2-πύρηνες επιδόσεις ... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από adtakhs 1
dimoskoutr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Αδερφέ, δεν είμαι πεπειραμένος στις συνθέσεις, με 50 + 80 για g4560 + 1030 έναντι 150 για 2400g κι όλα τα άλλα ίδια έχεις και φτηνότερο και ταχύτερο υπολογιστή για ελαφρύ gaming. Για μικρά κουτιά δεν έχω την παραμικρή εμπειρία. Μπορεί για κάτι τέτοιο να είναι μονόδρομος. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι έκανα ένα γενικό σχόλιο. Φίλτατε καταλαβαίνω το γενικό της παρατήρησης όμως έχεις άδικο σε κάτι πολύ βασικό κατά τη γνώμη μου. Πραγματικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα με τον 4560 σε σχέση με τον 2400g...ναι δεν θα ήθελες να κάνεις rendering με κανέναν σήμερα όμως πριν ένα χρόνο πολύ θα ήθελες να έχεις έναν 4/8 στις συχνότητες του 2400g με τα λεφτά του και θα ήσουν καλυμμένος στο 90% των περιπτώσεων και στο ερασιτεχνικό rendering...στα υπόλοιπα πλην του gaming δεν άλλαξε τίποτα...οπότε κατά τη γνώμη μου ο 4560 και όλοι οι 2/4 είναι απομεινάρια μιας άλλης εποχής και πρέπει να προτείνονται μόνο όταν χρησιμοποιούνται μόνο με την ενσωματωμένη τους gpu για δουλειές γραφείου μόνο. Στο δικό μας, το κουτάκι μου είναι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/444052/Antec-ISK-110-VESA.html δεν παίρνει ξεχωριστή gpu μέσα...υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο από τον 2400g με budget 350 χωρίς δίσκο; Αυτό ψάχνω...βλέπεις λοιπόν ότι όλα είναι σχετικά...ναι σε μερικές περιπτώσεις δεν συγκρίνεται με τίποτα ο 2400g και σε άλλες δεν είναι και η καλύτερη επιλογή... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από dimoskoutr
DiaperCh@nger Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Από τη στιγμή που βάζει discrete αυτομάτως δεν μειώνεται το value της apu?
jgeorgiou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, adtakhs είπε Αυτό λέω και εγώ. Θα πάει να αγοράσει 2-πύρηνο για να βάλει discrete στα 60€ ή συμφέρει να πάει να αγοράσει 4-πύρηνο ΜΕ καλή κιόλας IGP στα 80€ και ας βάλει και discrete ... και μετά θα ανακαλύψει ότι έχει ένα αργο cpu , και θέλει και αλλαγη cpu
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Από τη στιγμή που βάζει discrete αυτομάτως δεν μειώνεται το value της apu? Οταν ο 2200G κοστίζει μόνο 80€ και σου δίνει 4-πυρήνες και O/C όχι ..... απλά είναι τοσο VFΜ που και τα γραφικά του να μην χρησιμοποιήσεις πάλι VFM θα είναι ... 😀 2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε και μετά θα ανακαλύψει ότι έχει ένα αργο cpu , και θέλει και αλλαγη cpu Σίγουρα γρηγορότερο από έναν PENTIUM διπύρηνο .... που θα του έβαζες εσύ σε αντίθετη περίπτωση..... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από adtakhs
DiaperCh@nger Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Φίλτατε καταλαβαίνω το γενικό της παρατήρησης όμως έχεις άδικο σε κάτι πολύ βασικό κατά τη γνώμη μου. Πραγματικά δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα με τον 4560 σε σχέση με τον 2400g...ναι δεν κάνεις rendering με κανέναν σήμερα όμως πριν ένα χρόνο πολύ θα ήθελες να έχεις έναν 4/8 στις συχνότητες του 2400g με τα λεφτά του και θα ήσουν καλυμμένος στο 90% των περιπτώσεων...στα υπόλοιπα πλην του gaming δεν άλλαξε τίποτα...οπότε κατά τη γνώμη μου ο 4560 και όλοι οι 2/4 είναι απομεινάρια μιας άλλης εποχής και πρέπει να προτείνονται μόνο όταν χρησιμοποιούνται μόνο με την ενσωματωμένη τους gpu για δουλειές γραφείου μόνο. Το καταλαβαίνω αυτό που γράφεις και επιμέρους είναι και μέρος της δικιάς μου συλλογιστικής. Εγώ στάθηκα περισσότερο στους ''διαμαντένιους'' ''βασιλιάδες'' όταν υπάρχουν benchmarks όπου η μη βέλτιστη σύνθεση, έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό και μόνο πρέπει να περιορίζει την αμετροέπεια στα λόγια ορισμένων (εξαιρετικά καταρτισμένων κατά τα άλλα) οπαδών. 5 λεπτά πριν, adtakhs είπε Οταν ο 2200G κοστίζει μόνο 80€ και σου δίνει 4-πυρήνες και O/C όχι ..... απλά είναι τοσο VFΜ που και τα γραφικά του να μην χρησιμοποιήσεις πάλι VFM θα είναι ... 😀 Από τον διαμαντένιο βασιλιά πήγαμε στο vfm. Δεν υποτιμώ τα επιμέρους που αναφέρεις. Για την ταμπακιέρα, όπου (η συμφωνώ κι εγώ) κακή η αγορά του 4560 + 1030, αλλά είναι πιο γρήγορο setup, πιο φτηνό και δεν θέλει και oc...... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από DiaperCh@nger
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, DiaperCh@nger είπε Το καταλαβαίνω αυτό που γράφεις και επιμέρους είναι και μέρος της δικιάς μου συλλογιστικής. Εγώ στάθηκα περισσότερο στους ''διαμαντένιους'' ''βασιλιάδες'' όταν υπάρχουν benchmarks όπου η μη βέλτιστη σύνθεση, έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό και μόνο πρέπει να περιορίζει την αμετροέπεια στα λόγια ορισμένων (εξαιρετικά καταρτισμένων κατά τα άλλα) οπαδών. Οπαδός είσαι εσύ . Και αυτό γιατί δεν υπάρχει σε καμιά των περιπτώσεων το σκουπίδι της intel ο Pentium να ανταγωνιστεί έναν RYZEN 4CORE/8 THREADS. Και για να στο κάνω πιο επιστημονικό το θέμα, πήγαινε δες efficiency επεξεργαστική ισχύ πράγματα που ανέφερα παραπάνω και τα έκανες γαργάρα , επικεντρώνοντας ΜΟΝΟ σε ορισμένα που θα μπορούσες να πεις κάτι....
dimoskoutr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε και μετά θα ανακαλύψει ότι έχει ένα αργο cpu , και θέλει και αλλαγη cpu Βρε μπουζούκι μου καλό (με την καλή έννοια), είναι πιο γρήγορο cpu και από τον 8100 που προτείνεις κατά κόρον, τι δεν καταλαβαίνεις;...#tinaftosre? Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από dimoskoutr 1
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Βρε μπουζούκι μου καλό (με την καλή έννοια), είναι πιο γρήγορο cpu και από τον 8100 που προτείνεις κατά κόρον, τι δεν καταλαβαίνεις;...tinaftosre? Η INTEL χρέωνε το Hyper Threading + 130€- 150€ και τρέχανε να αγοράσουν και τώρα που συγκρίνουν διαφορά +2cores/4 threads δεν τρέχει μια , όλα ίδια είναι .... 😂 Και δεν μιλάμε για διαφορές σε πολυπύρηνα, δηλαδή 8cores vs 6 cores που τα 2 ειναι μικρή διαφορά, αλλά μεταξύ 2/4 και 4/8 που είναι 100% επάνω ... Κάποτε το efficiency είχε γίνει καραμέλα, τώρα είναι στα αζήτητα .... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από adtakhs 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 8 λεπτά πριν, adtakhs είπε Οπαδός είσαι εσύ . Και αυτό γιατί δεν υπάρχει σε καμιά των περιπτώσεων το σκουπίδι της intel ο Pentium να ανταγωνιστεί έναν RYZEN 4CORE/8 THREADS. Και για να στο κάνω πιο επιστημονικό το θέμα, πήγαινε δες efficiency επεξεργαστική ισχύ πράγματα που ανέφερα παραπάνω και τα έκανες γαργάρα , επικεντρώνοντας ΜΟΝΟ σε ορισμένα που θα μπορούσες να πεις κάτι.... Σίγουρα είμαι εγώ ο οπαδός. Έπεσες μέσα. Δεν επικεντρώνομαι. Λέω το εξής πολύ απλό. Για ελαφρύ gaming αγοράζεις το σκουπίδι και με λιγότερα λεφτά παίζεις λίγο καλύτερα. Αυτό δεν είναι καμιά υποπερίπτωση, ή ξερω γω κάποιο δικό μου υποθετικό σενάριο. Είναι το πιθανότερο σενάριο, αυτών που θα κάνουν μια αγορά budget συστήματος. Εσύ βλέπεις διαμαντένιους βασιλιάδες, εγώ βλέπω απλώς καλό value κι όχι άμεσα εκμεταλεύσιμο. Στην κρίση αυτών που διαβάζουν ποιος τραβάει ζόρια με ποια εταιρία. 1
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Σίγουρα είμαι εγώ ο οπαδός. Έπεσες μέσα. Δεν επικεντρώνομαι. Λέω το εξής πολύ απλό. Για ελαφρύ gaming αγοράζεις το σκουπίδι και με λιγότερα λεφτά παίζεις λίγο καλύτερα. Αυτό δεν είναι καμιά υποπερίπτωση, ή ξερω γω κάποιο δικό μου υποθετικό σενάριο. Είναι το πιθανότερο σενάριο, αυτών που θα κάνουν μια αγορά budget συστήματος. Εσύ βλέπεις διαμαντένιους βασιλιάδες, εγώ βλέπω απλώς καλό value κι όχι άμεσα εκμεταλεύσιμο. Στην κρίση αυτών που διαβάζουν ποιος τραβάει ζόρια με ποια εταιρία. Σου έχω απαντήσει παραπάνω. Οταν ένας αγοραστής θα πάει να αγοράσει 1) 40-50€ τροφοδοτικό 2) 30-40€ κουτί 3) 40€ σκληρό 4) 60-80€ SSD 5) 80-100€ GPU 6) 70-80€ RAM 7) 50-70€ μητρική ======================= Σύνολο δηλαδή 400-430€ χωρίς CPU, δεν θα τσιγκουνευτεί το 20€ για να πάει από έναν PENTIUM διπύρηνο σε έναν RYZEN 4- πυρηνο. Είναι εντελώς χαζό να το πράξει κανείς βάση της πολύ μικρής ποσοστιαίας αύξησης του κόστους ... επι του συνόλου του συστήματος. Αν λοιπόν το σύστημα είναι για gaming μόνο με μικρή κάρτα και όχι για χρήση απ` όλα , όπου ο 2400Γ είναι το απόλυτο προσφέροντας ισορροπία επεξεργαστικής ισχύος, ο 2200g θα πάρει όλο το μερίδιο στην από κάτω κατηγορία , αλλά και σε όσους θέλουν HTPC. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από adtakhs
Aten-Ra Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 4 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε Σίγουρα είμαι εγώ ο οπαδός. Έπεσες μέσα. Δεν επικεντρώνομαι. Λέω το εξής πολύ απλό. Για ελαφρύ gaming αγοράζεις το σκουπίδι και με λιγότερα λεφτά παίζεις λίγο καλύτερα. Αυτό δεν είναι καμιά υποπερίπτωση, ή ξερω γω κάποιο δικό μου υποθετικό σενάριο. Είναι το πιθανότερο σενάριο, αυτών που θα κάνουν μια αγορά budget συστήματος. Εσύ βλέπεις διαμαντένιους βασιλιάδες, εγώ βλέπω απλώς καλό value κι όχι άμεσα εκμεταλεύσιμο. Στην κρίση αυτών που διαβάζουν ποιος τραβάει ζόρια με ποια εταιρία. Αυτό είναι η άποψη/προτίμηση σου και όχι τι θα κάνουν οι άλλοι.
dimoskoutr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι επικεντρώνεστε σε μια κουβέντα που δεν αξίζει. Και για μένα σε περιπτώσεις ο 2400g είναι διαμαντάκι, τώρα η έκφραση δεν έχει τόση σημασία...μην κολλάτε. Και οι δύο δεν νομίζω να προτείνατε και κανένας άλλος πάντως 4560+1030 σε κάποιον ούτε για budget gaming γιατί ο 4560 είναι μόνο μέχρι 1050 για κάρτα...μετά τι; Χάνει όλα τα καλά της ΑΜ4 πλατφόρμας και επεξεργαστική ισχύ πολύ αξιόλογη γιατί; Για 10% καλύτερα fps; Αξίζει;;;; Ούτε καν...αυτοκίνητο με πατίνι είναι η διαφορά στο cpu power... Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από dimoskoutr 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις