Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

. Με κάρτα 2080ti/1180Ti που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ήδη,

το θέμα είναι γιατί να έχεις τόσο γρήγορη cpu & gpu και να τρέχεις 1080 gaming. (πιθανότατα δεν θα αφορά κανέναν το σενάριο)

2Κ ελάχιστο ή 4Κ gaming θα έπρεπε να εξετάζουμε με τέτοιο εξοπλισμό.

ΥΓ1

WAR , μόλις παρήγγειλα για τον 8700Κ τον 500GB 970 Μ2 SAMSUNG , δεν το ήξερα ότι έχει τόσο σημαντική επίδραση. 

ΥΓ2

DIMOSKOUTR , Μα αν βάλουμε 1060 στον 2400G γιατί να μην βάλουμε καλύτερα R2600X με 60ευρώ παραπάνω ή Ι5 8400 με 20ευρώ παραπάνω?

Επεξ/σία από jgeorgiou
απάντηση από κάτω
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 minutes ago, pirmen56 said:

Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Με κάρτα 2080ti/1180Ti που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ήδη

Όχι δεν θα υπήρχε ήδη, αν έβγαιναν οι 1180/2080 και 1170/2070 Μάιο-Ιούνιο όπως θα ΄πρεπε, η Ti θα έβγαινε το 2019.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, pirmen56 said:

bold=> Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Με κάρτα 2080ti/1180Ti που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ήδη, τέτοιες διαφορές θα τις βλέπαμε σε 1080p.

Μέσα στην Alexandria του ACO ο 8700Κ βγάζει μέχρι και πάνω από 120καρέ εν κινήσει, όπως είδες. Ας τρέξει κάποιος μια δοκιμή με τον 2600Χ τέζα oced και ram optimized με τόση πτώση καρέ όσο δικαιολογεί η διαφορά 4700-4200Mhz(δηλαδή 12%) και δεν πρόκειται να ξαναγράψω σε θρεντ για AMD.

Nαι, με 2080ti τετοιες διαφορες θα βλεπαμε. Εκτος φυσικα απο τις περιπτωσεις που ο reviewer τα εκανε θαλασσα και τα games που ειναι AMD optimized καλη ωρα.

Αφου ρε pirmen, σε οτι bench σου εχουμε δωσει που η AMD ειναι ειτε μπροστα ειτε διπλα διπλα ΠΑΝΤΑ κατι θα σου φταιει. 

Τρεξαμε το ACo με τον spartan σε 360p. Ειχα +2fps average και ειχε καλυτερο frame consistency. Οι διαφορες του 30% με τις 2080ti βρισκονται καθαρα στη φαντασια σου, εκτος αν σε 360p το bottleneck ειναι η 1080ti. Ακομα περιμενω να μου δικαιολογησεις τα νουμερα στο ACo (και στο FC5 που δοκιμασαμε)  αλλα συνεχεια υπεκφευγεις

PS1. Και αφου απολαμβανεις τις core με core συγκρισεις ανεξαρτητος κοστους, γιατι να μη συγκρινουμε τον 2600x με εναν 7800x :P 

Επεξ/σία από strawman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, strawman είπε

Τρεξαμε το ACo με τον spartan σε 360p. Ειχα +2fps average και ειχε καλυτερο frame consistency. Οι διαφορες του 30% με τις 2080ti βρισκονται καθαρα στη φαντασια σου, εκτος αν σε 360p το bottleneck ειναι η 1080ti. Ακομα περιμενω να μου δικαιολογησεις τα νουμερα στο ACo (και στο FC5 που δοκιμασαμε)  αλλα συνεχεια υπεκφευγεις

Το bench είναι σε μεγάλο κομμάτι gpu περιορισμένο. Το in game run σαν το λινκ που έδωσα καθόλου(φαίνεται).

Games σαν το ACO και το Witcher 3 είναι για μένα πολύ πιο αντιπροσωπευτικά των μελλοντικών απαιτήσεων σε ΑΑΑ open world(π.χ. cyberpunk 2077), παρά όλα τα άλλα μαζεμένα.

Αναφορά σε κείμενο

Όχι δεν θα υπήρχε ήδη, αν έβγαιναν οι 1180/2080 και 1170/2070 Μάιο-Ιούνιο όπως θα ΄πρεπε, η Ti θα έβγαινε το 2019.

@Psycho_Warhead

Καλοκαίρι 2016 βγήκε η σειρά 10ΧΧ. Η σειρά 11ΧΧ ήταν να βγει καλοκαίρι του 2017, μετά από 12 μήνες(βία 18 μήνες). Και τώρα κανονικά(χωρίς mining και amd flops) θα είχαμε την 12ΧΧ. Οπότε ναι, η 1180Ti θα έπρεπε να ήταν εδώ και κάτι μήνες διαθέσιμη.

https://en.wikipedia.org/wiki/GeForce_10_series

Επεξ/σία από pirmen56

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, pirmen56 said:

Το bench είναι σε μεγάλο κομμάτι gpu περιορισμένο. Το in game run σαν το λινκ που έδωσα καθόλου(φαίνεται).

Games σαν το ACO και το Witcher 3 είναι για μένα πολύ πιο αντιπροσωπευτικά των μελλοντικών απαιτήσεων σε ΑΑΑ open world(π.χ. cyberpunk 2077), παρά όλα τα άλλα μαζεμένα.

Σε 360p ειναι gpu bottlenecked με 1080ti? Ok 😛 

Spartan, οταν και αν μπορεις κανε ενα run στην alexandria σε 360p και ανεβασε το, να ανεβασω και εγω ενα να δουμε το 30% μπροστα.

PS1. Αμα ειμαι 30% μπροστα σου χαριζω το PC οπως ειναι. Αμα δεν ειμαι 30% μπροστα τι θα κανεις? Τουλαχιστον οταν εκφραζουμε τις αποψεις μας να εχουμε και τα καυκαλα να τις υποστηριξουμε με κατι παραπανω απο μπλαμπλα. 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1

Από "κονσέρβα" δεν παίρνεις σωστή εικόνα. Αν γελάς λοιπόν με τα 360p, τρέξτο σε 720p στην Alexandria και θα δεις όλες τις διαφορές που δεν σου έβγαζαν τα 360p της "κονσέρβας".

46 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

το θέμα είναι γιατί να έχεις τόσο γρήγορη cpu & gpu και να τρέχεις 1080 gaming. (πιθανότατα δεν θα αφορά κανέναν το σενάριο)

2Κ ελάχιστο ή 4Κ gaming θα έπρεπε να εξετάζουμε με τέτοιο εξοπλισμό.

ΥΓ1

WAR , μόλις παρήγγειλα για τον 8700Κ τον 500GB 970 Μ2 SAMSUNG , δεν το ήξερα ότι έχει τόσο σημαντική επίδραση. 

ΥΓ2

DIMOSKOUTR , Μα αν βάλουμε 1060 στον 2400G γιατί να μην βάλουμε καλύτερα R2600X με 60ευρώ παραπάνω ή Ι5 8400 με 20ευρώ παραπάνω?

Ένα σωστό είπες τώρα και μπράβο σου. Το είπα και εγώ βάζοντας 2600 ή 1600 ή 8400... Αυτό άλλο και άλλο ότι ο 2400g είναι αποτυχία επεξεργαστής και δεν κάνει για gaming... Καμιά σχέση μια χαρά cpu είναι που πέρυσι έπρεπε να δώσεις 250 ευρώ για να πάρεις 4/8 με τέτοια ρολόγια... Εδώ προτείνατε 4/4 σαν τον 6500/7500 για gaming και ξαφνικά ο 2400g που τους έχει και τους δύο δεν κάνει τίποτα;;;; Μην υπερβάλλουμε...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Ένα σωστό είπες τώρα και μπράβο σου. Το είπα και εγώ βάζοντας 2600 ή 1600 ή 8400... Αυτό άλλο και άλλο ότι ο 2400g είναι αποτυχία επεξεργαστής και δεν κάνει για gaming... Καμιά σχέση μια χαρά cpu είναι που πέρυσι έπρεπε να δώσεις 250 ευρώ για να πάρεις 4/8 με τέτοια ρολόγια... Εδώ προτείνατε 4/4 σαν τον 6500/7500 για gaming και ξαφνικά ο 2400g που τους έχει και τους δύο δεν κάνει τίποτα;;;; Μην υπερβάλλουμε...

Στο σημερινό περιβάλλον τιμών , όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τελευταία ,  ο 2400G μπορεί να αποτελεί

α) Το καλύτερο CPU σε κάποιες περιπτώσεις.

β) Το χειρότερο CPU σε κάποιες άλλες.

Όσο μιλάμε για CHIP ένα σε όλα , ο 2400G είναι διαμάντι και βασιλιάς . Έχει επιδόσεις ΑΜD R5 1500Χ μαζί με κάρτα γραφικών του τύπου GT1030 και όλα αυτά σε κόστος 140€ και κατανάλωση στα 19watt IDLE και στα 85Watt full load όλου του συστήματος .... !

Όταν πάμε σε discrete GPU , επειδή οι R5 1600X/1600/ I5 8400  είναι σε τιμή λίγο επάνω,  ο 2400G δεν αποτελεί καν επιλογή. 

Οπότε η AMD έχει κάνει έναν πολύ ωραίο διαχωρισμό, με τον οποίο ΔΕΝ δημιουργεί ανταγωνισμό στα προϊόντα της και ο ρόλος του κάθε ενός είναι διακριτός.

Θα έλεγα @σχετο με το άθλημα, όποιον προσπαθεί να συγκρίνει τον 2400G με οτιδήποτε άλλο.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2

Συμφωνώ με την εξαιρετική ανάλυση που έκανες. Μια προσωπική άποψη μόνο. Θεωρώ ότι η amd θα μπορούσε να τιμολογει και τους δύο g 15-20 ευρώ κάτω για να δημιουργήσει απόσταση από τους 6πυρηνους ώστε να υπάρχει ως επιλογή και ένας 4/8 για gaming στο ryzen+ κομμάτι και όχι μόνο στο ryzen... Είναι πολύ πρόχειρη γνώμη και μπορεί να μην της βγαίνει απλά την καταθέτω.

Πράγματι είναι διαμάντι στην κατηγορία του όπως ήταν και οι παλιότερες APU. Βέβαια καλό θα ήταν να είναι και χρήσιμος κάπου εκτός από διαμάντι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Πράγματι είναι διαμάντι στην κατηγορία του όπως ήταν και οι παλιότερες APU. Βέβαια καλό θα ήταν να είναι και χρήσιμος κάπου εκτός από διαμάντι.

Τι εννοείς φίλτατε.  Υπάρχει κάτι καλύτερο σε κόστος 140€ και μου διαφεύγει ?

Το APU αυτό δίνει

- Gaming με 140€ την στιγμή που μόνη της μια GT1030 έχει πιάσει το 80-90€ και μια RX 550 το 100-115€ ....

- 4 cores / 8 threads με 140€ που μπορεί να σταθεί κάλλιστα σαν επεξεργαστική ισχύ ενός σύγχρονου συστήματος με λίγο από όλα χρήση.

- Unlocked με 140€ για πείραγμα.

- 4Κ@60  από τις ήδη υπάρχουσες μητρικές.

- Απιαστο efficiency .

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Υπάρχει άλλη καλύτερη επιλογή για htpc light gaming σε πολύ μικρό κουτί;;; Επιμένεις να μην το δέχεσαι... Πλάκα έχεις. Πολύ θα ήθελα μια πρόταση σου για το htpc  που θέλω στο antec isk 110 που έχω να περιμένει εδώ και καιρό... Ειλικρινά θα με ενδιέφερε μια γρήγορη σύνθεση από μέρους σου. Το κουτί είναι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/444052/Antec-ISK-110-VESA.html πάρε και 350 ευρώ για όλα χωρίς ssd που έχω... Δώσε μου μια λύση καλύτερη που την ψάχνω καιρό... Και ψύκτρα θέλει γιατί το κουτί είναι σφιχτό πολύ...

Επεξ/σία από dimoskoutr

Ποιος 2400g ρε παιδιά, θέτε να με τρελάνετε.

Διαμάντια και βασιλιάδες και κουραφέξαλα.

g4560 + 1030 + 2x4gb τις φτηνότερες ram > 2400g + 2933 2x4gb και με λιγότερα λεφτά.

Πονάνε οι apu από τις εξωφρενικές στις ram. Αν είχαμε τις ίδιες apu με τιμές ram πριν 2 χρόνια κάτι γινότανε.

2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Τι εννοείς φίλτατε.  Υπάρχει κάτι καλύτερο σε κόστος 140€ και μου διαφεύγει ?

Ναι υπάρχει. g4560 + 1030 φτηνότερο και με φτηνότερες μνήμες.

• Confused 1

6 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Συμφωνώ με την εξαιρετική ανάλυση που έκανες. Μια προσωπική άποψη μόνο. Θεωρώ ότι η amd θα μπορούσε να τιμολογει και τους δύο g 15-20 ευρώ κάτω για να δημιουργήσει απόσταση από τους 6πυρηνους ώστε να υπάρχει ως επιλογή και ένας 4/8 για gaming στο ryzen+ κομμάτι και όχι μόνο στο ryzen... Είναι πολύ πρόχειρη γνώμη και μπορεί να μην της βγαίνει απλά την καταθέτω.

Δεν το θέλει αυτό.

Ολα τα chip της βγαίνουν πλήρη και χρηστικά από τους μεγάλους ryzen.  Αρα θέλει να τα πουλάει με πολλά cores για να είναι ανταγωνιστικά απέναντι στα Intel. Δεν θέλει να αυξήσει την ζήτηση στα 4/8  και 4/4 RYZEN+ .

Τον 2400G τον χρησιμοποιεί και αυτόν για αυτό τον λόγο.  Είναι chip που έχει το ίδιο μέγεθος με το ZEN chip των CPU αλλά δίνει και γραφικά αξιώσεων.

Αν τα chip βγαίνανε προβληματικά στους μεγάλλους και έπρεπε να τα πουλήσει,  θα άλλαζε την τιμολογιακή πολιτική της.

Αυτή είναι η γνώμη μου. Ισως να κάνει και λάθος.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι DiaperCh@nger γιατί ο 4560 είναι ίδιας ισχύος επεξεργαστής με τον 2400g... Όντως κουραφέξαλα και Ορατότης μηδέν όμως!!!

Επεξ/σία από dimoskoutr

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...