Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, dem είπε

δεν υπάρχει +30% 

δεστε και αυτό το Link http://oc.jagatreview.com/2018/05/overclocking-review-ryzen-7-2700x-vs-core-i7-8700k-vs-ryzen-7-1800x/10/

έχει ενδιαφέρον . 3400cl16 tight , 1080p με 1080ti και RX480 

οι διαφορές ακόμα και σε 1080p είναι ελάχιστες 

Εν στάσει στο ACO, ένας 2700Χ με καλές και optimized ram(έχει σημασία) βγάζει 100-110 καρέ περίπου στο ACO. Ο 7700Κ στα 5ghz παίζει ένα ~6-10% πιο κάτω με νορμαλ 3200-3400 ραμ.

Παρακάτω ένας 8700K. Δες στην αρχή πριν ξεκινήσει το run, αλλά και πιο μετά. Εναλλακτικά, βρες 2600Χ(6 cores) που να πλησιάζει. Εκεί καταλαβαίνεις περισσότερο το χάσμα του per core performance.

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=y4zMnVmyBzo

Μείναμε για πρώτη φορά στην ιστορία με τις ίδιες κάρτες για πάνω από δύο χρόνια. Αυτό δεν αλλάζει το headroom των cpu. Θα φανούν όλα στην πορεία.

Αυτά για να κλείσω με το off-topic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

per core perfomance καταλαβαίνεις με το AOC εν στάση?  

39 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Μείναμε για πρώτη φορά στην ιστορία με τις ίδιες κάρτες για πάνω από δύο χρόνια. Αυτό δεν αλλάζει το headroom των cpu. Θα φανούν όλα στην πορεία.

Υπάρχει μια περίπτωση με δυνατότερες gpu να ανοίξει λίγο η διαφορά υπερ intel σε μικρές πάλι αναλύσεις.

Αλλά υπάρχει και η άλλη η περίπτωση που ναι μεν δεν θα γίνουν ΜΤ τα games, αλλά περισσότερο optimized για Ryzen μπορεί. 

και αυτό είναι update όχι καινούριος τίτλος μετά κυκλοφορία Ryzen

https://www.pcper.com/reviews/Graphics-Cards/Rise-Tomb-Raider-Gets-Ryzen-Performance-Update

21 ώρες πριν, ilos είπε

Στο cinebench με broadwell έχει το ίδιο ipc 😁 Επίσης scalάρουν καλύτερα με μνήμες από όλους τους intel και έχουν αντίστοιχο αν όχι καλύτερο MTP/watt από τους CL Εγώ πάντως θα τον έπαιρνα τον 1600 ακόμα και sandy/ivy bridge επιπέδου ipc να είχε όπως είχαν βγει στη φόρα τα πρώτα leaks. Έχω περάσει και από τα 3 στρατόπεδα (και Cyrix 😍) και τέτοια κοροϊδία και τεχνολογική καθίζηση που ζήσαμε από τους sandy μέχρι και τους kaby lake δεν έχει επαναληφθεί ιστορικά. Και για να μη ρίχνω το φταίξιμο μόνο στην intel, υπήρχαν και άλλοι παράγοντες όπως η ανυπαρξία της AMD και η μαύρη τρύπα από τα 28 nm και κάτω.

Techno αυτά περί παραπλάνησης, false revolution της AMD τα πιστεύεις πραγματικά? Που ακριβώς εξαπατήθηκες? Στο ότι δε τραβάν ρολόγια τα ρύζια πάνω από 4.1-4.2? Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι η κατάσταση με τις μνήμες στα day 1 bios. Πλέον  ακόμα και μνήμες του κιλού σαν τις δικές μου παίζουν 3066 + stilt timings. Στο κάτω κάτω της γραφής αν σε απασχολούσαν τόσο πολύ τα games κακώς πήρες τον 1500x και ας έδινες κυριολεκτικά τα τριπλά λεφτά για 7700k/z270/ΑΙΟ delid κλπ.

Αυτό με τις μνήμες δεν το σχολιαζω, μόνο από την ταλαιπωρία που τράβηξα. Κ ο 1500x πλασαρίστηκε σαν gaming cpu.  Από τον 1500x μέχρι τον 8700κ υπάρχουν πολλά σκαλιά και πολλές CPU.

1 ώρα πριν, TechnoV είπε

Αυτό με τις μνήμες δεν το σχολιαζω, μόνο από την ταλαιπωρία που τράβηξα. Κ ο 1500x πλασαρίστηκε σαν gaming cpu.  Από τον 1500x μέχρι τον 8700κ υπάρχουν πολλά σκαλιά και πολλές CPU.

Όταν είχες τον ryzen 1500x πιο ήταν το σύστημα σου . ( gpu,ram MB κτλ )

Σε καινούργια παιχνίδια με χοντρά physics που συμβαίνουν στην cpu ακόμα και ο 8700κ τον πίνει από τον 2700χ . Και ο άλλος μας λέει για +30 % πάνω. Ούτε ο ceo της ιντελ δεν θα τα έλεγε αυτά. 

Και για τον 8core που θα βγάλει έπρεπε να περιμένει με τον 8700κ τους zen 2 να χάσει το μοναδικό πλέον πράγμα που είναι λίγο μπροστά ,το gaming....

43D3B8B1-6814-47F6-A2FD-B9488B9360C6.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, TechnoV said:

Καλα εδω πλασαρουν μια 1070 σαν gaming CPU, ενω στο 99% των παιχνιδιων bottleneckari τον 1500x ;) 

Επεξ/σία από strawman

ε παιδιά δε ξέρω αν είμαι offtopic (διαγράψτε το μήνυμα μου αν είμαι), απλώς μια ερώτηση, έχω κάτι μνήμες 2400mhz (2133mhz τρέχουν επειδή είμαι σε intel b150 socket), αν πάω σε ryzen μπορώ να τις κάνω και overclock καλό; Πχ 2800 δε θα φτάνει; Θα υπάρχει κάποια διαφορά από 2800 vs 2133?

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, noFEARgr είπε

Σε καινούργια παιχνίδια με χοντρά physics που συμβαίνουν στην cpu ακόμα και ο 8700κ τον πίνει από τον 2700χ . Και ο άλλος μας λέει για +30 % πάνω. Ούτε ο ceo της ιντελ δεν θα τα έλεγε αυτά. 

Και για τον 8core που θα βγάλει έπρεπε να περιμένει με τον 8700κ τους zen 2 να χάσει το μοναδικό πλέον πράγμα που είναι λίγο μπροστά ,το gaming....

43D3B8B1-6814-47F6-A2FD-B9488B9360C6.jpeg

Πέρα από τον 2700x στο παραπάνω αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι το ποσό τελικά vfm είναι ο 8400 για τον μέσο gamer και ποσο πίσω μένουν οι APUs. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

dim_mnia , μην πας σε RYZEN αν δεν έχεις καλές μνήμες. όσο και να τις ζορίσεις ο ryzen αποδίδει μόνο με πολύ καλές μνήμες.

ΥΓ  όσον αφορά τον 2400G σε άλλο θέμα οι APUs είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ για τους gamers και πολλοί ημιμαθείς ακόμη και σήμερα τα προτείνουν. Μια μέτρια ενσωματωμένη GPU που ακόμη και ποιο χαζός γρήγορα καταλαβαίνει ότι δεν επαρκεί. Αργότερα πάλι γκρίνια γιατί λόγω χαμηλής απόδοσης και σαν cpu βλέπει τα MIN FPS στα αγαπημένα του παιχνίδια και πάλι ξανα-κλαίει για την κουταμάρα που έκανε.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Επισκέπτης

Τώρα θα μου πεις ποιος θα πάρει με 1080ti 2400 8100 ή i5.. Έτσι κουβέντα να γίνεται.

Και επειδη καποιος ζητησε να συγκρινουμε τον 8700k με τον αντιστοιχο 6/12 απο AMD μερια (οχι οτι ειναι λογικο κατι τετοιο, μιας και παιζουν σε εντελως αλλη κατηγορια τιμης), βλεπουμε την core for core διαφορα. Κατω απο 8%!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

radio head , εγώ έχω δει να παίζει το witcher με 2400G & 1060 και τα ΜΙΝ FPS ήταν ελεεινά. Αυτοί που προτείνουν τέτοιους συνδιασμούς , το έχουν δοκιμάσει ή μιλάμε (αμπελο)φιλοσοφικά ότι θεωρητικά θα ήταν καλός συνδυασμός για 1080 gaming? Εκτός αν προτείνουν και επιπλέον 400ευρώ για ψύξη και γρήγορες μνήμες για να μπορέσει ο 2400G να τρέχει σαν κλειδωμένος Ι3.

ΥΓ

STRAW , το χρήμα είναι ο πρωτεύον παράγοντας. Πάντα φτιάχνεις σύνθεση με όλα τα συμπράγκαλα (όπου είναι δυνατόν κοινά) και στις 2 πλατφόρμες με ανάλογη τιμή και μετά συγκρίνεις επιδόσεις. Τα "θεωρητικά" και τα "επιστημονικοφανή" είναι για διαλέξεις σε αμφιθέατρα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1

9 minutes ago, radiohead said:

Πέρα από τον 2700x στο παραπάνω αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, είναι το ποσό τελικά vfm είναι ο 8400 για τον μέσο gamer και ποσο πίσω μένουν οι APUs. 

Απο το συγκεκριμενο bench το μονο συμπερασμα που βγαζω ειναι οτι ο 8100 ειναι καλυτερο VFM απο τον 8400 :P 

Και ο 2600x θηριο ανημερο, καταπινει κατι 7700k!

3 minutes ago, jgeorgiou said:

STRAW , το χρήμα είναι ο πρωτεύον παράγοντας. Πάντα φτιάχνεις σύνθεση με όλα τα συμπράγκαλα (όπου είναι δυνατόν κοινά) και στις 2 πλατφόρμες με ανάλογη τιμή και μετά συγκρίνεις επιδόσεις. Τα "θεωρητικά" και τα "επιστημονικοφανή" είναι για διαλέξεις σε αμφιθέατρα.

Συμφωνα απολυτα απολυτως. Πεστα στον pirmen ομως που εχει κολλησει στις core to core συγκρισεις λες και το 6core / 12t της Intel ειναι στην ιδια τιμη με το 6/12 της AMD...

Επισκέπτης
3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

radio head , εγώ έχω δει να παίζει το witcher με 2400G & 1060 και τα ΜΙΝ FPS ήταν ελεεινά. Αυτοί που προτείνουν τέτοιους συνδιασμούς , το έχουν δοκιμάσει ή μιλάμε (αμπελο)φιλοσοφικά ότι θεωρητικά θα ήταν καλός συνδυασμός για 1080 gaming? Εκτός αν προτείνουν και επιπλέον 400ευρώ για ψύξη και γρήγορες μνήμες για να μπορέσει ο 2400G να τρέχει σαν Ι3.

ΥΓ

Μην το χεζεις ένα γενικό σχόλιο έκανα. Δε θες 400 ευρώ απλα προτιμάς εξαπυρηνο όταν η διαφορα με τον 2400 ειναι κάτω από 20€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

STRAW εξαρτάται από το είδος της συζήτησης.

Αν προτείνουμε πλατφόρμα για αγορά , τότε πρέπει να συγκρίνουμε ίσης αξίας συστήματα

Αν συζητάμε πόσο αποδοτικός είναι ο πυρήνας κάθε πλατφόρμας τότε έχει αξία αυτή η σύγκριση αλλά να σημειώνουμε ότι η AMD την χαμηλότερη απόδοση ανα πυρήνα την αντισταθμίζει με περισσότερους πυρήνες.

ΥΓ radiohead

Δεν μίλησα για εσένα , μιλάω για τα youtubes που βάζουν ψύκτρες των 200ευρώ και μνήμες ddr4 των 400ευρώ και μας λένε κοιτάξτε πόσο καλός είναι ο 2400G , στο τάδε παιχνίδι , στο τάδε δευτερόλεπτο , υπο αυτές τις συνθήκες κερδίζει τον Ι3 8100.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...