kostas_anes Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Δεν εχει καμια σχεση με το performance bias ,και στις Asus υπαρχει το determination slider. Αληθεια? Υπεθετα πως ειναι το ιδιο πραγμα μιας και ειδα καποια στοιχειωδη μεν, αλλα υπαρκτη διαφορα σε bench. Δεν βρηκα καθολου documentation online, σε ευχαριστω που το εφερες στην προσοχη μου. ΞΕρεις μηπως ποια ειναι η πραγματικη του λειτουργεια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 11 ώρες πριν, akoinonitos είπε Δεν εχει καμια σχεση με το performance bias ,και στις Asus υπαρχει το determination slider. Άρα το Performance BIAS της ASUS που απ' ότι φαίνεται "σφίγγει" τα cache timings, δεν υπάρχει σε μητρικές άλλων εταιριών; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, kostas_anes είπε Αληθεια? Υπεθετα πως ειναι το ιδιο πραγμα μιας και ειδα καποια στοιχειωδη μεν, αλλα υπαρκτη διαφορα σε bench. Δεν βρηκα καθολου documentation online, σε ευχαριστω που το εφερες στην προσοχη μου. ΞΕρεις μηπως ποια ειναι η πραγματικη του λειτουργεια? The determinism slider tells the SoC how to operate; by default, it is set to performance determinism. "Performance determinism" tells the processor to run in a consistent manner which allows consistent repeatability when doing benchmarks or performance testing. The processor will run at the best performance with little deviation allowing repeatable runs. "Power determinism" allows each individual processor to run at the maximum allowable performance on a per die basis. This means that process deviation will not be accounted for and if benchmarks or performance runs are made, there will potentially be differences between runs and between processors. The amount of deviation is dependent upon process as well as other system characteristics such as thermals. Determinism can be used as needed, but for the most consistent operation, the "performance determinism" mode is recommended. To determinism slider απο default ειναι στο performance ειναι setting του agesa της amd ,το performance bias ειναι setting της asus και οντως βλετιωνει τα latencies στις cache αλλα και στις ram. Στο cinebench για παραδειγμα εχεις 60 ποντους παραπανω οσο περιπου θα επαιρνες αν ανεβαζες τον 1700 100mhz. Στο 3d mark 11 παιρνεις περιπου 3000 ποντους απο το performance bias Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2018 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hondakkias31 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Στις 22/4/2018 στις 9:15 ΜΜ, petranthe είπε Το συντριπτικό το είχε κάποτε. Όχι τώρα. Επίσης στις πωλήσεις νέων CPU η κατάσταση είναι ισορροπημένη και αν η Intel δεν βάλει μυαλό θ αλλάξει και αυτό. Οντως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 On 13/06/2018 at 09:26, malakudi said: Άρα το Performance BIAS της ASUS που απ' ότι φαίνεται "σφίγγει" τα cache timings, δεν υπάρχει σε μητρικές άλλων εταιριών; Στη Aorus μου δεν έχει, αλλά δεν με εμποδίζει να βγαλω Cinebench 2000+ με λίγο OC... απλά στα Memory timings δίνεις τις 4 πρώτες μεταβλητές στα τάδε mhz, δίνεις και Prodct 60 και 1Τ και αποφασίζει αυτή πόσο θα βάλει στα άλλα στο auto, θα βάλει τα καλύτερα δυνατά που μπορεί, σε εμένα είναι σχετικά αρκετά πετυχημένο, αν όχι βάζεις κι εσύ λίγο το χεράκι σου. Αυτό βοηθά στο να βγάλεις ένα Score μεγαλύτερο, πειράζεις και το LLC στο Turbo και κρατά χαμηλά voltages και θερμοκρασίες. Η μητρική σε σχέση με την Asus δεν έχει τόσες παραμετροποιήσημες επιλογές αλλά όσο αφορά την σταθερότητα και την διαχείριση voltages και θερμοκρασιών απλά δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Η gigabyte έχει ρίξει φοβερή δουλειά και ποιοτική όσο αφορά τα συστήματα ψύξης να φανταστείς το βάρος της μητρικής είναι διπλάσιο από της VII, μιλάμε και πολύ μέταλλο και χαλκό, σε καλοκαιρινό stress test στα 4.4ghz ο 2700X έπιασε max 84-86c. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι λίγο πολύ όλες οι μητρικές έχουν τα κολπάκια τους να σφίγγουν λίγο κάποια πράγματα για καλύτερα Scores αλλά και η AMD έχει βάλει το χεράκι της στους CPUs να κανουν το ίδιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, SeXBOX είπε Στη Aorus μου δεν έχει, αλλά δεν με εμποδίζει να βγαλω Cinebench 2000+ με λίγο OC... απλά στα Memory timings δίνεις τις 4 πρώτες μεταβλητές στα τάδε mhz, δίνεις και Prodct 60 και 1Τ και αποφασίζει αυτή πόσο θα βάλει στα άλλα στο auto, θα βάλει τα καλύτερα δυνατά που μπορεί, σε εμένα είναι σχετικά αρκετά πετυχημένο, αν όχι βάζεις κι εσύ λίγο το χεράκι σου. Αυτό βοηθά στο να βγάλεις ένα Score μεγαλύτερο, πειράζεις και το LLC στο Turbo και κρατά χαμηλά voltages και θερμοκρασίες. Η μητρική σε σχέση με την Asus δεν έχει τόσες παραμετροποιήσημες επιλογές αλλά όσο αφορά την σταθερότητα και την διαχείριση voltages και θερμοκρασιών απλά δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Η gigabyte έχει ρίξει φοβερή δουλειά και ποιοτική όσο αφορά τα συστήματα ψύξης να φανταστείς το βάρος της μητρικής είναι διπλάσιο από της VII, μιλάμε και πολύ μέταλλο και χαλκό, σε καλοκαιρινό stress test στα 4.4ghz ο 2700X έπιασε max 84-86c. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι λίγο πολύ όλες οι μητρικές έχουν τα κολπάκια τους να σφίγγουν λίγο κάποια πράγματα για καλύτερα Scores αλλά και η AMD έχει βάλει το χεράκι της στους CPUs να κανουν το ίδιο. Sorry ρε συ αλλα τι σχεση εχει η ψυξη της μητρικης και η μητρικη γενικα με το ποση θερμοκρασια ανεβαζει ο επεξεργαστης ? Αν στη vii εβλεπες διαφορετικες θερμοκρασιες μαλλον κοιτουσες την Offset θερμοκρασια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 14 minutes ago, akoinonitos said: Sorry ρε συ αλλα τι σχεση εχει η ψυξη της μητρικης και η μητρικη γενικα με το ποση θερμοκρασια ανεβαζει ο επεξεργαστης ? Αν στη vii εβλεπες διαφορετικες θερμοκρασιες μαλλον κοιτουσες την Offset θερμοκρασια. Μιλάω γενικά για το ambient που δημιουργεί μέσα στο κουτί, όταν το είχα κλειστό με την VII ανεβαίνανε οι θερμοκρασίες σε όλα, με την Gigabyte λόγο heatsinks κλπ κρατάει σε κλειστό κουτί πιο χαμηλές θερμοκρασίες το παρατήρησα ακόμα και σε SSDs και HDs αυτό εμένα μου δίνει την δυνατότητα να δώσω ένα 3-4% παραπάνω voltage από ότι έδινα με την VII. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SeXBOX είπε Μιλάω γενικά για το ambient που δημιουργεί μέσα στο κουτί, όταν το είχα κλειστό με την VII ανεβαίνανε οι θερμοκρασίες σε όλα, με την Gigabyte λόγο heatsinks κλπ κρατάει σε κλειστό κουτί πιο χαμηλές θερμοκρασίες το παρατήρησα ακόμα και σε SSDs και HDs αυτό εμένα μου δίνει την δυνατότητα να δώσω ένα 3-4% παραπάνω voltage από ότι έδινα με την VII. Τι θερμοκρασιες εχεις στα vrms οταν στρεσαρεις με την giga γτ σε review δεν εχουν και καμια ιδιαιτερη διαφορα. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 16 minutes ago, akoinonitos said: Τι θερμοκρασιες εχεις στα vrms οταν στρεσαρεις με την giga γτ σε review δεν εχουν και καμια ιδιαιτερη διαφορα. στα 4.4 περίπου 63-65c, δε θυμάμαι να έχει πάει παραπάνω. Προσπαθώ να θυμηθώ αλλά δεν θυμάμαι για παραπάνω πάντως Idle η θερμοκρασία Mobo είναι 28-29c άντε να πάει 31 σε spike. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα Σήμερα μου έτυχε ένα κουλό, κάνω clone τον παλιό μου ssd σε έναν mx 500 και τους αλλάζω θέση, ανοίγω τον υπολογιστή και προσπαθώ να μπώ, η μητρική (asus crosshair hero 7) δέν αναγνωρίζει τον δίσκο και προσπαθεί να bootαρει απο άλλου, με τα πολλά κάνω clear cmos και στο επόμενο boot αναγνωρίζει και δουλεύει κανονικά, έχει ακούσει κανείς για ιδιοτροπία της συγκεκριμένης μητρικής η μήπως έχω corrupt uefi?, επιπλέον φοβάμαι πως μάλλον κάτι δέν κάνω εγώ καλά γιατί δέν έχω παίξει αρκετά με αυτό το pc και δέν έχω διαβάσει καλά το manual της μητρικής η οποία έχει τόσες επιλογές που ρυθμίζεις τα πάντα, μήπως φταίει το smart boot?, το είχα κλειστό και το άνοιξα αλλά δέν είδα διαφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Μόλις παρέλαβα την taichi ultimate. Αλλά η δοκιμή θα γίνει σε λίγο καιρό μόλις πάρω τα υπόλοιπα κομμάτια. Εκτός αν υπάρχει τρόπος να την δοκιμάσω χωρίς να την κουμπώσω στο κουτί. Σκέφτηκα να βάλω το τροφοδοτικό και να πατήσω το start από την μητρική να δω αν πάρει ρεύμα αλλά δεν ξέρω αν είναι ορθό. Πάντως η μητρική είναι στολίδι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 https://www.tomshardware.com/news/intel-amd-sweepstakes-8086k-threadripper-1950x,37320.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Καλά τους κάνουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
renaxan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 minutes ago, narta said: https://www.tomshardware.com/news/intel-amd-sweepstakes-8086k-threadripper-1950x,37320.html και https://www.amd.com/en/campaigns/threadripper-exchange Δυστυχώς μόνο για Αμερική. Super Troll by AMD! 😂🤣 Ops ήταν και αυτό στο Twitter, (ha ha): Επεξ/σία 18 Ιουνίου 2018 από renaxan Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VaggD Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Όλα θα κριθούν από την τιμή, πιστεύω ότι η amd δεν θα μας απογοήτευση!!! https://www.computerbase.de/2018-06/amd-ryzen-7-2800h-benchmark/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις