Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, talos_2002 είπε

Οι Patiot παίζουν στα πάντα και πιάνουν ανετότατα 3200. Και είναι οι μόνες 8GB (4+4) που βρίσκονται στο QVL όλων των κατασκευαστών.
https://us.msi.com/Motherboard/support/B350-PC-MATE.html#support-mem-14
Τις προτείνω έχοντας αγοράσει τις συγκεκριμένες ram και τις έχω βάλει σε μήνυμά μου σε αυτό το νήμα.

Το κατάστημα μπορεί να σου βάλει το νέοτερο BIOS.

Και οι 16gb βρίσκονται σε όλες τις παραπάνω gigabyte τουλάχιστον. 

1 ώρα πριν, kaklikos είπε

Γενικοτερα με βαση τον 2600 μεχρι ενα budget 380 ευρω πιο σετ μοβο-ραμ ανεξαρτητως mhz, θα μου προτεινατε να κοιταξω παιδες; Σας ευχαριστω ολους θερμα για τις απαντησεις σας!

EDIT: μηπως να παω απευθειας στον 1600; Αξιζει η διαφορα με τον 2600; Και οτι δεν θα μπορεσω να κανω βιος update αλλα βλεπω ειναι και πιο φθηνος.

https://mustshop.gr/category-1722/hardware/mitrikes-kartes/giby-ga-ab350-gaming-3-b350.html

Ή 

https://mustshop.gr/category-1722/hardware/mitrikes-kartes/asro-ab350-gaming-k4-b350.html

https://mustshop.gr/category-1722/hardware/epejergastes/amd-ryzen-5-2600-wraith-3400-am4-box-wraith-stealth-cooler.html

https://mustshop.gr/category-1722/hardware/mnimes/d4-8gb-3200-16-viper4-xmp2.0-1.2v-k2-pat-pv48g320c6k.html

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, talos_2002 είπε

Κοιτούσα την MSI pc Mate επειδή έχει καλά reviews από χρήστες που έχουν βάλει καινούριο Bios, καλή λίστα (QVL) για ram, τιμή χώμα και τα επιπλέον χρήματα να πάρεις SSD ή GPU ή πίτσες+μπύρες να γιορτάσεις το νέο pc.

Tην έχω, αμα θες κάτι ρώτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έβγαλε 14 ώρες prime στα 3200 .

3200 safe.png

Μετά από κάποια boot όμως δεν βγάζει ούτε 5 λεπτά.

Προφανώς η μητρική δεν περνάει κάτι σωστά (voltage; ) σε όλα τα boot.

Πάντως το  RTC δείχνει σωστά timings.

Έχει κανείς άλλος εμπειρία με τέτοιο πρόβλημα;

Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, The__Blade είπε

έβγαλε 14 ώρες prime στα 3200 .

3200 safe.png

Μετά από κάποια boot όμως δεν βγάζει ούτε 5 λεπτά.

Προφανώς η μητρική δεν περνάει κάτι σωστά (voltage; ) σε όλα τα boot.

Πάντως το  RTC δείχνει σωστά timings.

Έχει κανείς άλλος εμεπειρία με τέτοιο πρόβλημα;

Ειναι αδυναμια της μητρικης. Το ιδιο προβλημα ειχα εγω με την prime στα 3333mhz. Πουλα την!!!

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ειναι αδυναμια της μητρικης. Το ιδιο προβλημα ειχα εγω με την prime στα 3333mhz. Πουλα την τες!!!

Fixed. 😜

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Fixed. 😜

Χαχαχα καλα η αλλη παιζει με χαμηλες μνημες δεν εχει θεμα. Αλλα στο συστημα αυτο παει χαμενος ο 2700x

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ειναι αδυναμια της μητρικης. Το ιδιο προβλημα ειχα εγω με την prime στα 3333mhz. Πουλα την!!!

Θα περιμένω τις b450 και θα την δώσω.

Μέχρι τότε πιστεύεις ότι αν πάω 3133 ή 3066 μπορεί να είναι σταθερή;

5 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Fixed. 😜

Στον 1600 είναι μια χαρά 2400 μνήμη πήγε 2933 χαλαρά και τέλος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Δοκιμασε λογικα θα εισαι στα 3133. Παρε μια x470 micro οταν βγουν φαση strix

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Μα το θέμα είναι στα 3000+

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Μα το θέμα είναι στα 3000+

Ε ναι αφου οι μνημες ειναι 2400mhz και τις πηγε 2933mhz ειναι κομπλε πιστευεις οτι μπορουν να παιξουν σε αλλη μητρικη παραπανω?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Ε ναι αφου οι μνημες ειναι 2400mhz και τις πηγε 2933mhz ειναι κομπλε πιστευεις οτι μπορουν να παιξουν σε αλλη μητρικη παραπανω?

Δύσκολα θα παίξουν αλλά αν κάποια στιγμή θέλει να αλλάξει τις μνήμες πάπαλα η δουλειά. Αν το μηχάνημα το έχει για 2η χρήση και τον βολεύει τότε οκ. Από τι στιγμή που μια μητρική έχει default 2666 (άσχετα αν οι συγκεκριμένες είναι στα 2400 που εξαρχής δεν ήταν σωστή αγορά εκτός και η τιμή τους ήταν χώμα) το να έχεις μνήμες μια σκάλα παραπάνω δεν το λες επιτυχία. Αν κάποια στιγμή πέσουν οι τιμές στις μνήμες και θέλει να αναβαθμίσει σε καλύτερες το πρόβλημα θα εξακολουθεί να το έχει.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Δύσκολα θα παίξουν αλλά αν κάποια στιγμή θέλει να αλλάξει τις μνήμες πάπαλα η δουλειά. Αν το μηχάνημα το έχει για 2η χρήση και τον βολεύει τότε οκ. Από τι στιγμή που μια μητρική έχει default 2666 (άσχετα αν οι συγκεκριμένες είναι στα 2400 που εξαρχής δεν ήταν σωστή αγορά εκτός και η τιμή τους ήταν χώμα) το να έχεις μνήμες μια σκάλα παραπάνω δεν το λες επιτυχία. Αν κάποια στιγμή πέσουν οι τιμές στις μνήμες και θέλει να αναβαθμίσει σε καλύτερες το πρόβλημα θα εξακολουθεί να το έχει.

Ε καλα τωρα αυτες εχει οποτε δεν εχει νοημα η αλλαγη, τωρα αν σκοπευει καοια στιγμη να αλλαξει ram μονο το παιδι το ξερει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ε καλα τωρα αυτες εχει οποτε δεν εχει νοημα η αλλαγη, τωρα αν σκοπευει καοια στιγμη να αλλαξει ram μονο το παιδι το ξερει. 

Στο δεύτερο μηχάνημα δεν κουνάω τίποτα, αν αλλάξει κάποτε μνήμη βλέπουμε.

Τώρα για τον 2700Χ λέω να περιμένω φθινόπωρο και b450 γιατί σε β350 micro-atx δεν έχω και καμμιά σοβαρή επιλογή.

Ή ξαναπάω σε MSI που ναι μεν σουπερ με τις μνήμες (3333 Fast και τώρα ούτε 3133 slow δεν πιάνω) αλλά πολύ ζεστα VRM, Μου έκαψε ένα Dimm και στο τέλος έκαψε και το realtek audio!

Ή για GA-AB350M της giga αλλά ακούω τραγικά σχόλια. ¨οπως επίσης και για την Asrock b350m pro4.

Εσύ τι λες για micro-atx b350 υπάρχει κάτι της προκοπής?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The__Blade είπε

Στο δεύτερο μηχάνημα δεν κουνάω τίποτα, αν αλλάξει κάποτε μνήμη βλέπουμε.

Τώρα για τον 2700Χ λέω να περιμένω φθινόπωρο και b450 γιατί σε β350 micro-atx δεν έχω και καμμιά σοβαρή επιλογή.

Ή ξαναπάω σε MSI που ναι μεν σουπερ με τις μνήμες (3333 Fast και τώρα ούτε 3133 slow δεν πιάνω) αλλά πολύ ζεστα VRM, Μου έκαψε ένα Dimm και στο τέλος έκαψε και το realtek audio!

Ή για GA-AB350M της giga αλλά ακούω τραγικά σχόλια. ¨οπως επίσης και για την Asrock b350m pro4.

Εσύ τι λες για micro-atx b350 υπάρχει κάτι της προκοπής?

Σοβαρη για εμενα δεν ειναι καμια micro b350 ειδικα για 2700x :(

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σοβαρη για εμενα δεν ειναι καμια micro b350 ειδικα για 2700x :(

Δεν ξέρω για τα κορυφαία μοντέλα αλλά και σε Mobo και σε GPU (rx 470) οι τελευταίες ASUS που πήρα ήταν απλά B-rate.

Άμα δεν βγάλει μητρικές η Sapphire δεν θα δούμε ασπρη μέρα!

Επεξ/σία από The__Blade
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...