Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πoλυ ψηλα το soc voltage ρε συ για ryzen 2 και 3200Mhz μονο, καπου στα 1.025v και μπορει να ειναι και πολυ ,χαμηλωσε.

είμαι ήδη σταθερός για 1ώρα στα settings που έδωσες

Default δίνει 1.1 στο SOC να το αφήσω εκεί ή μπορεί να προκαλεί αστάθειες?

Είμαι περίεργος να δω αν θα φτιάξει το cold boot τελικά...

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, The__Blade είπε

είμαι ήδη σταθερός για 1ώρα στα settings που έδωσες

Default δίνει 1.1 στο SOC να το αφήσω εκεί ή μπορεί να προκαλεί αστάθειες?

Είμαι περίεργος να δω αν θα φτιάξει το cold boot τελικά...

αμα εισαι σταθερος οκ αλλα ειναι too much νομιζω,σωσε τα settings και δοκιμασε οταν θα εχεις ορεξη για πιο χαμηλα. Ειναι αφυσικο να εχεις coldboot παντως εδω δεν ειχαμε στα 3200 με τους ryzen 1, τις μνημες τις εχεις στα 2-4dimms. Καλο ειναι οταν πειραζεις τις μνημες να κανεις ενα clear cmos πριν αλλαξεις settings για να κανεις προσπαθεια για σταθεροτητα γτ τα μπερδευουν με πολλες αλλαγες ταυτοχρονα οι μητρικες.

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν χρειαζόμαστε τα rumours για να ξέρουμε ότι το ps5 θα έχει ryzen. Τι θα είχε δηλαδή τους σαπιους  του ps4...

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ASDIC είπε

Οχι δεν εχει οφσετ στην θερμοκρασια, απλα εαν χρησιμοποιεις την στοκ ψυκτρα τοσο φτανει. και η ταση τοσο ειναι 1,45βολτ, στα 1,5 δεν το ειδα ακομα. Εβαλα την U14S και ηρεμησα.

Ίσως μπει κάποια noctua να ησυχάσω αν και η στοκ είναι αρκετά ήσυχη. Πάντως  με 1.275v κρασαρε στο cinebench σε στοκ clocks. Τεστάρω σε 1.3. Πάντως οι θερμοκρασίες είναι αρκετά καλύτερες. Max 76c

Δημοσ.
4 ώρες πριν, akoinonitos είπε

αμα εισαι σταθερος οκ αλλα ειναι too much νομιζω,σωσε τα settings και δοκιμασε οταν θα εχεις ορεξη για πιο χαμηλα. Ειναι αφυσικο να εχεις coldboot παντως εδω δεν ειχαμε στα 3200 με τους ryzen 1, τις μνημες τις εχεις στα 2-4dimms. Καλο ειναι οταν πειραζεις τις μνημες να κανεις ενα clear cmos πριν αλλαξεις settings για να κανεις προσπαθεια για σταθεροτητα γτ τα μπερδευουν με πολλες αλλαγες ταυτοχρονα οι μητρικες.

Λοιπόν 3266 δεν είμαι σταθερός με τα ίδια settings που μου έδωσες, είμαι όμως στα 3200 και με λίγο καλύτερο Latency!

Όσον αφορά το Cold boot.

Όσο μείωνα το procotd  από το 53 τόσο χειρότερα, δεν έκανε ούτε hot boot.

Βάζω 96 τίποτα, βάζω 60 τίποτα.

Στο 68 μου κάνει 2 cold boot σωστά ! (τα πρώτα στα 3200)

Πάω για 80 γιατί κάτι ενδιάμεσο δεν έχει η μητρική. Τρώω lockup στο boot.

Power Down, Remove Battery 3 minutes, αλλαγή των DIM αυτό που ήταν στο 2 πήγε στο 4 και το ανάποδο.

Boot με ProcODT 80 (Είχε κρατήσει όλα τα settings παρά την αφαίρεση της μπαταρίας) όλα κανονικά!

3 δοκιμές και δεν έχω cold bug!

Άρα ένα από τα 3 παρακάτω το έστρωσαν:

• Remove Battery 3 minutes
  • αλλαγή των DIM αυτό που ήταν στο 2 πήγε στο 4 και το ανάποδο.\
  • ProcODT 80

Θα δούμε αν θα κρατήσει βέβαια  αλλά και το ότι έκανε 3-4 cold boot χωρίς πρόβλημα είναι επιτυχία!

Τα settings που έχω τώρα είναι τα ακόλουθα:

3200stable.JPG.52b516aae90099d0e082c13d897c748b.JPG

Αν έχεις καμμιά άλλη πρόταση μου λες.

Εντυπωσιακό πάντως που η MSI Mortar παρά τα προβλήματά της κράταγε τα 3333 fast του stilt χωρίς προβλήματα/cold boot κλπ!

Προς το παρών θα μείνω με β350 TUF και ίσως αναβαθμίσω σε κάποιο 450 αν αποδειχτεί καλή υλοποίηση.

Επίσης θέλω συμβουλές από όποιον γνωρίζει για το voltage τοy 2700X για τα 4.2 που είναι το επόμενο goal.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, The__Blade είπε

Λοιπόν 3266 δεν είμαι σταθερός με τα ίδια settings που μου έδωσες, είμαι όμως στα 3200 και με λίγο καλύτερο Latency!

Όσον αφορά το Cold boot.

Όσο μείωνα το procotd  από το 53 τόσο χειρότερα, δεν έκανε ούτε hot boot.

Βάζω 96 τίποτα, βάζω 60 τίποτα.

Στο 68 μου κάνει 2 cold boot σωστά ! (τα πρώτα στα 3200)

Πάω για 80 γιατί κάτι ενδιάμεσο δεν έχει η μητρική. Τρώω lockup στο boot.

Power Down, Remove Battery 3 minutes, αλλαγή των DIM αυτό που ήταν στο 2 πήγε στο 4 και το ανάποδο.

Boot με ProcODT 80 (Είχε κρατήσει όλα τα settings παρά την αφαίρεση της μπαταρίας) όλα κανονικά!

3 δοκιμές και δεν έχω cold bug!

Άρα ένα από τα 3 παρακάτω το έστρωσαν:

• Remove Battery 3 minutes
  • αλλαγή των DIM αυτό που ήταν στο 2 πήγε στο 4 και το ανάποδο.\
  • ProcODT 80

Θα δούμε αν θα κρατήσει βέβαια  αλλά και το ότι έκανε 3-4 cold boot χωρίς πρόβλημα είναι επιτυχία!

Τα settings που έχω τώρα είναι τα ακόλουθα:

3200stable.JPG.52b516aae90099d0e082c13d897c748b.JPG

Αν έχεις καμμιά άλλη πρόταση μου λες.

Εντυπωσιακό πάντως που η MSI Mortar παρά τα προβλήματά της κράταγε τα 3333 fast του stilt χωρίς προβλήματα/cold boot κλπ!

Προς το παρών θα μείνω με β350 TUF και ίσως αναβαθμίσω σε κάποιο 450 αν αποδειχτεί καλή υλοποίηση.

Επίσης θέλω συμβουλές από όποιον γνωρίζει για το voltage τοy 2700X για τα 4.2 που είναι το επόμενο goal.

Για τα 3266mhz θα πρειπει να βαλεις trfc 260 ,trfc2 193, trfc4 119 και ισως χρειαστει ενα τσιμπιμα στην ταση.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Για τα 3266mhz θα πρειπει να βαλεις trfc 260 ,trfc2 193, trfc4 119 και ισως χρειαστει ενα τσιμπιμα στην ταση.

είμαι 1.375 λες να βάλω 1.4?

Όσον αφορά το CPU 4.2 με 1.4 v δεν το έβγαλε έκανε reboot (θερμοκρασίες στα 75 καθώς έχω 240 mm rad) .

Ή έχω dud chip ή φταίνε τα voltage control της μητρικής που είναι άστα να πάνε.

ΒΤW πως κλείνουμε τα C-state , power saving και δεν σημαζεύεται στην Asus?

Εντωμεταξύ έλεγα διάφορα για την MSI Mortar (η οποία μου έκαψε ένα dimaki μνήμης και τελικά έκαψε το realteck audio) αλλά η Asus B350 TUF είναι σαφώς λιγότερο προσεγμένο προϊόν!

Δηλαδή τα voltage control , LLC (μεγάλα dips και μεγάλα ups)  είναι πολύ Crude, σε φάση οκ πήρες μητρική με 90Ε και θες και OC; :P

Με τις μνήμες πολύ πάλεμα και χαμηλότερες ταχύτητες, Α να μην ξεχάσω και μεγάλα fluctuations στο Bus !

Τα θετικά είναι ότι δεν ζεσταίνονται τα VRM (υποθέτω ότι είναι κάποιο από τα TMPIN temps).

Άρα για b350 προσωπικά θα πήγαινα σε MSI and hope for the best.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, The__Blade είπε

είμαι 1.375 λες να βάλω 1.4?

Όσον αφορά το CPU 4.2 με 1.4 v δεν το έβγαλε έκανε reboot (θερμοκρασίες στα 75 καθώς έχω 240 mm rad) .

Ή έχω dud chip ή φταίνε τα voltage control της μητρικής που είναι άστα να πάνε.

ΒΤW πως κλείνουμε τα C-state , power saving και δεν σημαζεύεται στην Asus?

Εντωμεταξύ έλεγα διάφορα για την MSI Mortar (η οποία μου έκαψε ένα dimaki μνήμης και τελικά έκαψε το realteck audio) αλλά η Asus B350 TUF είναι σαφώς λιγότερο προσεγμένο προϊόν!

Δηλαδή τα voltage control , LLC (μεγάλα dips και μεγάλα ups)  είναι πολύ Crude, σε φάση οκ πήρες μητρική με 90Ε και θες και OC; :P

Με τις μνήμες πολύ πάλεμα και χαμηλότερες ταχύτητες, Α να μην ξεχάσω και μεγάλα fluctuations στο Bus !

Τα θετικά είναι ότι δεν ζεσταίνονται τα VRM (υποθέτω ότι είναι κάποιο από τα TMPIN temps).

Άρα για b350 προσωπικά θα πήγαινα σε MSI and hope for the best.

To περιεργο με τις καινουριες tuf ,ειναι οτι πλεον δεν αντιπροσωπευουν τις δυνατες μητρικες που ηταν παλιοτερα και δεν μπορω να καταλαβω τι σκεφτηκε η asus... Δοκιμασε μεχρι 1.4v αν δεν εισαι σταθερος μεχρι εκει δεν εχει νοημα να δωσεις παραπανω. Για τα c-states κοιτα η στο amd cbs menu /advaned καρτελα η στο cpu confiquration (η καπως ετσι) παλι στην advanced καρτελα αν και καλυτερα μην το απενεργοποιησεις.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

To περιεργο με τις καινουριες tuf ,ειναι οτι πλεον δεν αντιπροσωπευουν τις δυνατες μητρικες που ηταν παλιοτερα και δεν μπορω να καταλαβω τι σκεφτηκε η asus... Δοκιμασε μεχρι 1.4v αν δεν εισαι σταθερος μεχρι εκει δεν εχει νοημα να δωσεις παραπανω. Για τα c-states κοιτα η στο amd cbs menu /advaned καρτελα η στο cpu confiquration (η καπως ετσι) παλι στην advanced καρτελα αν και καλυτερα μην το απενεργοποιησεις.

Οι τελευταίες TUF (Z370/X470 κτλ) είναι για τα σκουπίδια, καμία σχέση με Sabertooth. Πάντως Β350 + 2700Χ δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός γενικότερα, ειδικά αν θες all core OC στα 4.2+, 4 φάσεις δεν έχουν τα περισσότερα;

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Οι τελευταίες TUF (Z370/X470 κτλ) είναι για τα σκουπίδια, καμία σχέση με Sabertooth. Πάντως Β350 + 2700Χ δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός γενικότερα, ειδικά αν θες all core OC στα 4.2+, 4 φάσεις δεν έχουν τα περισσότερα;

Γενικα οι b350 δεν ειναι για κανενα φοβερο ο/c

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Γενικα οι b350 δεν ειναι για κανενα φοβερο ο/c

Η MSI αν εξαιρέσεις τα προβλήματά της ήταν μια χαρά στο O/C...

Πάμε τώρα στα της B350 TUF , αλλάζοντας το procODT σε 68 λύνω το cold boot αλλά τρώει φρίκη το RAM o/c!

Νόμιζα ότι επιρεάζει μόνο το Boot, προφανώς λανθασμένα!

άρα ξανακατεβάζω και ψάχνω πάλι στο stability!

Τι άλλο μπορεί να επιρεάσει το cold boot? μήπως οι υπόλοιπες αντιστάσεις που βλέπω στο RTC;

Βοηθάτε Χριστιανοί!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει επιλογή για την τάση της ram στο boot? 

Άμα έχει επιλογή για προπόνηση της ram  να το βάλεις στο 3

Επεξ/σία από IoaZ
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Έχει επιλογή για την τάση της ram στο boot? 

Άμα έχει επιλογή για προπόνηση της ram  να το βάλεις στο 3

Δυστυχώς όχι..

.1589916328_ryzenresistances.PNG.b926bcf4d20ae44387b4d868aee168ce.PNG

αυτά τα drive strength μπορεί να βοηθούν κάπου;

έχω μείνει άναυδος με το πόσο επιρεάζει το ProcODT που στην MSI απλά το είχα auto.

Μιλάμε ότι με το 68 πετάει έξω 5-10 thread στο 5λεπτο blend!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...