Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

yes... με το που μπήκα bios για δεύτερη ή τρίτη φορά(δε θυμάμαι) έβαλα στο auto 4.3ghz χωρίς να πειράξω τίποτε άλλο και προφανώς η μητρική έβαλε ότι ήθελε από μόνη της και πήγε τόσο και από περιέργεια αν ήταν λάθος του προγράμματος έβαλα stress test και στα 30sec πήγε 120+ βαθμούς και έφαγε αυτόματα shutdown. Ένας ξάδερφος μου τεχνικός σε γνωστή αλυσίδα μου πε ότι με 1000αρι τροφοδοτικό να δίνω Voltage το χαμηλότερο δυνατό και να πηγαίνω step by step και ότι λογικά ιιιισως αν πειραματιστώ να πιάσω 4.4ghz σε normal voltages.

Ετσι πες οτι ψυξη και να εχεις με 1.5+ volt δεν μενει κατω απο 100 η θερμοκρασια. Δεν παιζει ρολο το τροφοδοτικο εφοσον ειναι 80plus gold και φτανει για το συστημα σου επαρκει για οποιοδηποτε oc. 4.4 με κατω απο 1.40 λιγο δυσκολο το βλεπω αλλα και στα 4.3 να παιξεις δεν εγινε και τιποτα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

yes... με το που μπήκα bios για δεύτερη ή τρίτη φορά(δε θυμάμαι) έβαλα στο auto 4.3ghz χωρίς να πειράξω τίποτε άλλο και προφανώς η μητρική έβαλε ότι ήθελε από μόνη της και πήγε τόσο και από περιέργεια αν ήταν λάθος του προγράμματος έβαλα stress test και στα 30sec πήγε 120+ βαθμούς και έφαγε αυτόματα shutdown. Ένας ξάδερφος μου τεχνικός σε γνωστή αλυσίδα μου πε ότι με 1000αρι τροφοδοτικό να δίνω Voltage το χαμηλότερο δυνατό και να πηγαίνω step by step και ότι λογικά ιιιισως αν πειραματιστώ να πιάσω 4.4ghz σε normal voltages.

Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το psu (για να μην πώ ότι δεν παίζει σίγουρα) για την ελάχιστη ζήτηση vcore/ghz του cpu......αυτό που παίζει ρόλο είναι το καλό silicon lottery του cpu (βασικά μόνο αυτό) και μετά μία καλή mobo απλά τον απογειώνεις.....και 4,3ghz να παίξεις με κάτω από 1,35v για daily πάλι κομπλέ θα είσαι....μην τα τραβάτε  από τα μαλλιά σε vcore για daily με 1,4+vcore στα τσιπάκια αυτά.....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα μισάωρο p95 blend 12GB στα 4.2 με 1.28vcore και εγώ

p95_blendwhulx.png

Από αυτά που διαβάζω στο internet φαίνεται έχουμε καλά chip. Πάντως αρκετά ζεστό το 12nm process, AVX instructions και stresstesting με 1.3+ vcore είναι no-go, ανεβάζουν τρελες θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 3
  • Thanks 1

13 ώρες πριν, BabisTs είπε

Βλέπω από mobo έχεις κατασταλάξει ....... α ρε Storm1978 μας πήρες όλους με το μέρος σου bro.....B)

Είναι οικονομική και είναι ΑΤΧ, για αυτό.

• Like 2

• Moderators

Παιδιά μια ερώτηξη: Υπάρχει κάποιο σετάκι 32GB (2x16) που να παίζει εγγυημένα 3200 CL14 ή 3400-3466 CL16 (έστω και σε X470 και Ryzen 2000 μόνο)? Ανεξαρτήτου τιμής.

https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/

Διάλεξε εδώ αυτά που θες και θα σου βγάλει τα B-Die. Κοιτάς μετά και τα QVL από 2-3 μητρικές που ζαχαρώνεις να βρεις αν είναι κάποιο από αυτά μέσα και μετά πας στο ΑΤΜ για ανάληψη 400-500€. :)

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ολοκλήρωσα την πλήρη μετάβαση σε πλατφόρμα Ryzen.

2700X στο βασικό και 1600 στο δεύτερο.

Καινούριες μητρικές B350 TUF και στα δύο οπότε δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με O/C.

o 2700X δείχνει πολύ υωηλό voltage σε iddle ή είναι η ιδέα μου;

Μπορώ να του κατεβάσω τα volt αλλά να κρατήσω την στάνταρ συμπεριφορά στο auto Overclock?

Επεξ/σία από The__Blade
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τμήμα marketing της Amd είναι ΓΤΠ, δηλαδή απλά, βρείτε ποίο είναι το επόμενο chipset intel προσθέστε 100 π.χ. Χ299>Χ399 ή κάντε το Ζ Χ και δώστε νέο προιόν z390 > x390, 

Τώρα όλοι οι οπαδοί της AMD θα είναι χαρούμενοι με το νέο "chipset" όσο και οι οπαδοί της intel με το επίσης νέο "chipset" που αντικαθιστούν τα παλαιά πλέον z 390 και X470 ηλικίας 2-5 μηνών......:lol::lol:

Για να κάτσουν πάνω οι ίδιοι επεξεργαστές με "νεα"  χαρακτηριστικά όπως 1 επιπλέον θύρα usb typeD reviX block 10, ή 2 επιπλέον θύρες pci-x.....Eμπρός στο δρόμο που χάραξε η intel και η amd λοιπόν....και πολύ ποπ κορν για να παρακολουθώ τους οπαδούς της μιας και της άλλης εταιρίας να πλακώνονται λεκτικά σε φόρουμ για το πια εταιρία έχει μεγαλύτερο το τσιπσετ, και πόσο ανάγκη υπήρχε για νέο τσιπσετ και την τυχόν ασυμβατότητα με εναν πιθανό 8 core coffe lake.....

AYTOΣ είναι και ο λόγος που προτιμώ το HEDT και ας χάνω 1,5% single core performance από την κάθε new gen αρχιτεκτονική , άσχετα αν αυτή έχει κλείσει 10ετία λέγε με nahalem.....

ΑΠΟ εμένα mainstream σοκετ τόσο από ιντελ όσο και από amd είναι για πέταμα και το όποιο future proof του am4 πάει περίπατο αν έχουν βγεί άλλα 2 chpsets μεταγενέστερα ΚΑΙ δεν εννοώ την ασυμβατότητα με μελλοντικούς ryzen αλλά με τα λ7 που θα πάρεις αν πουλήσεις το rig σου στα μτχ...καλά η ιντελ εδώ πρωτοτύπησε δεν δίνει κανένα mainstream chipset με αναβαθμισιμότητα με προοπτική πέραν του έτους (μήπως λέω και πολύ)

Απο την άλλη το HEDT κρατάει σταθερά ενα κύκλο 2-3 ετών και στα μτχ πιάνεις κάποιο σεβατό ποσό (προφανώς όχι από κλαψιάρηδες πιτσιρικάδες που έχουν χιλιάδες πόσταρισματα κράζοντας οτιδήποτε επειδή δεν έχουν μία) αλλά από σοβαρούς ανθρώπους μια χαρά βρίσκεις και συννενοήσαι

Τώρα ΑΝ αλλάξει και αυτό με το HEDT γιατί κατι πήρα το μάτι μου (βέβαια έγραψαν οτι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος) και αρχίσει η intel τον ίδιο καρκίνο "γιατι αυτό είναι" στο HEDT τυπώθηκε "νεο" HEDT chipset σε κάποιο brochure X499 ή κάπως έτσι....ΤΟΤΕ θα βρεθώ στην ευχάριστη θέση να ξακαβαλήσω από το τρένο της μαλακίας ξεπουλόντας το 3Κ € case μου και να μην ξανασχοληθώ με pc gaming, αφού οκ το χόμπι αλλά υπάρχει και ενα όριο ανοχής από εμένα και δεν γίνεται σαν junkie να σκάω συνέχει λ7 και επειδή κρίνει ο κάθε CEO έτσι να χρηματοδοτώ τα κέρδη του με τον ρυθμό που θέλει αυτός.....to me ας πάει στο διαολο τόσο το pc gaming  όσο και η κάθε εταιρία με τα "νέα¨της προιόντα.......

Επεξ/σία από Qless
  • Like 1

57 λεπτά πριν, Qless είπε

Το τμήμα marketing της Amd είναι ΓΤΠ, δηλαδή απλά, βρείτε ποίο είναι το επόμενο chipset intel προσθέστε 100 π.χ. Χ299>Χ399 ή κάντε το Ζ Χ και δώστε νέο προιόν z390 > x390, 

Τώρα όλοι οι οπαδοί της AMD θα είναι χαρούμενοι με το νέο "chipset" όσο και οι οπαδοί της intel με το επίσης νέο "chipset" που αντικαθιστούν τα παλαιά πλέον z 390 και X470 ηλικίας 2-5 μηνών......:lol::lol:

Για να κάτσουν πάνω οι ίδιοι επεξεργαστές με "νεα"  χαρακτηριστικά όπως 1 επιπλέον θύρα usb typeD reviX block 10, ή 2 επιπλέον θύρες pci-x.....Eμπρός στο δρόμο που χάραξε η intel και η amd λοιπόν....και πολύ ποπ κορν για να παρακολουθώ τους οπαδούς της μιας και της άλλης εταιρίας να πλακώνονται λεκτικά σε φόρουμ για το πια εταιρία έχει μεγαλύτερο το τσιπσετ, και πόσο ανάγκη υπήρχε για νέο τσιπσετ και την τυχόν ασυμβατότητα με εναν πιθανό 8 core coffe lake.....

AYTOΣ είναι και ο λόγος που προτιμώ το HEDT και ας χάνω 1,5% single core performance από την κάθε new gen αρχιτεκτονική , άσχετα αν αυτή έχει κλείσει 10ετία λέγε με nahalem.....

ΑΠΟ εμένα mainstream σοκετ τόσο από ιντελ όσο και από amd είναι για πέταμα και το όποιο future proof του am4 πάει περίπατο αν έχουν βγεί άλλα 2 chpsets μεταγενέστερα ΚΑΙ δεν εννοώ την ασυμβατότητα με μελλοντικούς ryzen αλλά με τα λ7 που θα πάρεις αν πουλήσεις το rig σου στα μτχ...καλά η ιντελ εδώ πρωτοτύπησε δεν δίνει κανένα mainstream chipset με αναβαθμισιμότητα με προοπτική πέραν του έτους (μήπως λέω και πολύ)

Απο την άλλη το HEDT κρατάει σταθερά ενα κύκλο 2-3 ετών και στα μτχ πιάνεις κάποιο σεβατό ποσό (προφανώς όχι από κλαψιάρηδες πιτσιρικάδες που έχουν χιλιάδες πόσταρισματα κράζοντας οτιδήποτε επειδή δεν έχουν μία) αλλά από σοβαρούς ανθρώπους μια χαρά βρίσκεις και συννενοήσαι

Τώρα ΑΝ αλλάξει και αυτό με το HEDT γιατί κατι πήρα το μάτι μου (βέβαια έγραψαν οτι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος) και αρχίσει η intel τον ίδιο καρκίνο "γιατι αυτό είναι" στο HEDT τυπώθηκε "νεο" HEDT chipset σε κάποιο brochure X499 ή κάπως έτσι....ΤΟΤΕ θα βρεθώ στην ευχάριστη θέση να ξακαβαλήσω από το τρένο της μαλακίας ξεπουλόντας το 3Κ € case μου και να μην ξανασχοληθώ με pc gaming, αφού οκ το χόμπι αλλά υπάρχει και ενα όριο ανοχής από εμένα και δεν γίνεται σαν junkie να σκάω συνέχει λ7 και επειδή κρίνει ο κάθε CEO έτσι να χρηματοδοτώ τα κέρδη του με τον ρυθμό που θέλει αυτός.....to me ας πάει στο διαολο τόσο το pc gaming  όσο και η κάθε εταιρία με τα "νέα¨της προιόντα.......

To Z490 δεν θα είναι η αντικατάσταση του X470 αλλά η συμπλήρωση της σειράς.

Αυτό που θα δίνει είναι δεύτερο NVME από το chipset. 

Από την στιγμή που όλοι οι μελλοντικοί επεξεργαστές θα μπαίνουν σε όλα τα chipest θέμα με το νέο chip δεν υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Qless είπε

Θα συμφωνησω σε αρκετα

4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Καλά αυτό με το Ζ490 είναι τελείως Intel-ιά έτσι..Να τα λέμε όλα..Z390 η Intel και Ζ490 η AMD..

Γιατι με το x399 τι εκανε περυσι ,ψιλοκαραγκιοζιλικι..

Επεξ/σία από SPANK
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεκάρα δεν δίνω για το όποια τεμπέλα μπορεί να προσδώσει ο οποιοσδήποτε σε αυτά που γράφω, ΟΜΩΣ σε αντίθεση με πόλλους ΟΤΙ έχω γράψει και γράφω το συνοδεύω από επιχειρήματα, τό οτι έχω ΤΩΡΑ intel nvidia, δεν με χρίζει οπαδό της, αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο πιο γρήγορος συνδυασμός που μπορούσα να αποκτήσώ, όταν και αν η amd βγάλει κάτι υπέρτερο με χαρά μου επίσης, επίσης όπως έχω γράψει άλλο vfm και άλλο επιδόσεις και αν δεν αρέσουν αυτά που γράφω οκ, αλλά αν θες να κράξεις όσους είναι πίσω από ταμπελάκια "intel, amd, fanboy" καν το επίσης και για πολλούς οπαδούς που γράφουν εδώ και κάνουν το άσπρο μαυρο είτε για επεξεργαστές είτε για καρτες γραφικών, μη μπουμε στην διαδικασία τι τέρατα έχουν γραφτεί κατα καιρούς και από ποιούς ελπίζω να καταλαβαινόμαστε...και εκεί ποσταρίσματα μου δεν θα δείς όσο φαν μπου και να νομίζεις προφανώς οτι είμαι

Αλλοι προσπαθούν με το στανιο να εξισώσουν τις επιδόσεις ryzen+  με skylake-x, coffe lake, ενώ γνωρίζουν οτι στο τέλος της μερας με 1ghz παραπάνω στα ρολόγια η intel έχει το performance crown, τι με νοιαζει τι βγάζουν οι επεξεργαστές στην ΙΔΙΑ συχνότητα, σε πραγματικές συνθήκες θα φτάσει ο ryzen τα ρολόγια του ιντελ ΟΧΙ θα έχει τις ανάλογες επιδόσεις ΟΧΙ είναι γρηγορότερος ΟΧΙ είναι VFM? NAI mexri εκεί

Μην μιλήσω για τα τέρατα του vega 64 που δεν ντέπονται και που τα γράφουν, και ανέβασαν και τις επιδόσεις του στο 15% πίσω από το gp 102.....

Επεξ/σία από Qless
  • Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...