Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αν μου επιτρέπεις και με ειλικρινά καλή διάθεση.

Ο πρώτος που θα απαντήσει στο post σου, ότι ο 7700Κ είναι vfm, θα χει δίκιο κιόλας.

Ας μην τροφοδοτούμε άλλο αυτή την άσκοπη σύγκριση.

Κανένα ΨΩΡΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ δεν αποτυπώνει πόσο (θα) σπέρνει ο 8πύρηνος με (ω θεοί επιτέλους) σοβαρό stp.

Κάνε μία μαγκιά σε παρακαλώ πολύ και βάζε spoilers, επίσης να ανακυκλώνονται τα ίδια γραφήματα 6-7 φορές (και λίγες λέω) δεν νομίζω να βοηθήσει κάπου.

Έχετε δίκιο και οι δύο.

Πως όμως είναι δυνατόν να αφήνουν οι Mod 2-3 troll να σαπίζουν το thread.

Ο 7700κ  είναι 40% πίσω από τον 8-πύρινο Ryzen σε όλα τα σενάρια και διαβάζουμε εδω μέσα τα απίθανα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πώ και γω τη γνώμη μου. Πιστεύω με τα 169 που δίνει τιμή τον 4/8 η amd είναι πολύ καλό vfm. Ελλάδα πιστεύω θα παίξει με 200-220 την ίδια στιγμή που ο φθηνότερος ι7 κάνει 320 και οι ι5 απο 190-260. Τα 100+ που γλιτώνει κανείς απο ι7 μπορεί να τα βάλει gpu ή να πάρει αρνί για το πάσχα :ph34r: . Επίσης οι φτηνοί ι5 έχουν κλειδωμένο το Oc κάτι που δεν ισχύει στον ryzen και όποια διαφορά υπάρχει στο ipc μπορεί να την πάρουν απο Oc. Εκεί πιστεύω θα παίξει μεγάλη μπαλα

• Like 2

Να πώ και γω τη γνώμη μου. Πιστεύω με τα 169 που δίνει τιμή τον 4/8 η amd είναι πολύ καλό vfm. Ελλάδα πιστεύω θα παίξει με 200-220 την ίδια στιγμή που ο φθηνότερος ι7 κάνει 320 και οι ι5 απο 190-260. Τα 100+ που γλιτώνει κανείς απο ι7 μπορεί να τα βάλει gpu ή να πάρει αρνί για το πάσχα :ph34r: . Επίσης οι φτηνοί ι5 έχουν κλειδωμένο το Oc κάτι που δεν ισχύει στον ryzen και όποια διαφορά υπάρχει στο ipc μπορεί να την πάρουν απο Oc. Εκεί πιστεύω θα παίξει μεγάλη μπαλα

Σταματήστε να λέτε IPC, αυτή ήταν last year καραμέλα.

Εάν θέλεις να μετρήσεις IPC καθαρά το κάνεις σε ίδια συχνότητα.

Κάνε τα 169$ 230€ και είσαι μέσα, βέβαια παραμένει πολύ καλή τιμή.

Κάνω την διόρθωση γιατί μετά τα γυρίσει μπούμερανγκ πάνω σου ;)

• Like 3

Bump

Φιλαράκι ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Το πιθανότερο είναι ότι σε ένα-δύο μήνες θα πάρεις 4c/8t από amd στο 90-95% της απόδοσης με το 60-65% της τιμής.

Αυτό το 60-κατοστάρικο, ανάλογα κλειδο-ξεκλειδο, αξίζει την αναμονή?

Έχετε δίκιο και οι δύο.

Πως όμως είναι δυνατόν να αφήνουν οι Mod 2-3 troll να σαπίζουν το thread.

Ο 7700κ  είναι 40% πίσω από τον 8-πύρινο Ryzen σε όλα  κάποια σενάρια και διαβάζουμε εδω μέσα τα απίθανα.

φιξντ, μην παρασύρεσαι για να μην τους δίνεις δίκιο.

Φιλαράκι ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Το πιθανότερο είναι ότι σε ένα-δύο μήνες θα πάρεις 4c/8t από amd στο 90-95% της απόδοσης με το 60-65% της τιμής.

Αυτό το 60-κατοστάρικο, ανάλογα κλειδο-ξεκλειδο, αξίζει την αναμονή?

Θέλω να αλλάξω τον i5 7ετίας που χρησιμοποιώ για δουλειά (VMs, PS, PP, Coding) αλλά να μπορώ + 1440p gaming (75Hz+) και ίσως και 4k μελλοντικά.

• Like 1

Καλησπερα σε ολους, αν και δεν ειμαι γνωστης βοηθηστε με σας παρακαλω να κατανοησω κατι.

Αν ο 1800χ που χρονιζει μαξ στα 4,1 δεν τα πολυπαει καλα στα παιχνιδια σε σχεση με εναν πχ 7700 τοτε πως ειναι δυνατον ο 1500 που θα χρονιζει στα 3,7 να ειναι καλυτερος η θα "χτυπησει" τον αντοιστιχο της intel;

Υπαρχει κατι που μου διαφευγει;

Σε ποια παιχνίδια αναφέρεσαι κα σε ποια κατηγορια monitor????Σε 1080p 60-75hz monitor freesync o 1700 σε καλυπτει κατα 99,9% χωρίς οc!!!Σε 1080p 144hz monitor σε καλυπτει κατα 90% με οc! Εσύ αν ήσουν CEO της AMD ποιο ποσοστό θα ήθελες να καλύψεις το 10% η το 90%.

• Like 2

Θέλω να αλλάξω τον i5 7ετίας που χρησιμοποιώ για δουλειά (VMs, PS, PP, Coding) αλλά να μπορώ + 1440p gaming (75Hz+) και ίσως και 4k μελλοντικά.

για 4Κ με κλειστά μάτια όποιος ryzen τωρινός ή μελλοντικός,

για 1440p 75+ Hz σε στοκ θες τον 1700Χ ή με oc τον 1700.

7700 δεν θα πάρεις για gaming,

X99 θα πάρεις για productivity αν σου λείπει το quad channel ή τα pci-e lanes (κοροϊδευόμαστε).

• Like 7

Παντως ο Movie ειναι καλο παιδι και εφτιαχνε(για αυτους που τους αρεσει η Apple και το Hackintosh)πολυ καλα μηχανηματα και με πολυ γουστο.Τωρα την συγκεκριμενη συζητηση που κανετε,δεν την παρακολουθω γιατι δεν με αφορα με βαση αυτα που ασχολουμαι εγω.Απο κατι που πηρε το ματι μου παντως αυτα που τον ενδιαφερουν πρεπει να αναφερονται σε καταναλωτες κατω του 1% αν και δεν ασχολουμαι με αυτον τον χωρο.

Σ'ευχαριστω πολύ για αυτά που λες και δικαιούσαι να τα λες γιατί είσαι από τους λίγους που με έχουν γνωρίσει.

Αν δεις απο που ξεκινησε παλι το σημερινο θεμα θα γίνει εντελώς κατανοητό τι ηθελα να πω όπως έγινε και σε άλλα με αντικειμενική ματιά παιδιά,γνώστες του αντικειμένου.

Το θέμα όμως σε αυτο το τοπικ δεν είμαι εγώ και ουτε πρέπει να είμαι εγώ η ο καθένας μας,

το θεμα ειναι να γράφονται ολα,και αφου κανεις δεν τα γράφει κάποιος έπρεπε να τα γράψει,

τωρα καθε ενδιαφερόμενος εχει ολα τα στοιχεία ωστε παντα σύμφωνα με το ζητουμενο του να κανει και την επιλογή του,

αρα θα ενημερώνομαι οπως κανω ολο αυτο τον καιρό,αλλα δεν θα συμμετέχω πλεον σε αυτο το νήμα,

περιμένω ομως την επομενη φορα που θα γράψει κάποιος "καθηγητής" οτι το Z270 δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε έναν nVme να τον κραξετε εσείς και να τον αντιμετωπίζετε οπως πραγματικά αξιζει σε κάποιον που είναι εδώ για να παραπληροφορεί κ τίποτα άλλο.

Καλη συνεχεια λοιπον απο εμένα,και οταν βγουν οι revision μητρικές γιατι εγω εκει το βλέπω να πηγαίνει το πράγμα,και δεν είναι κακό,και στο x99 στην αρχή λιγες ήταν οι καλές μητρικές τοτε και μονο μπορει να επανέλθω με ενα συστηματακι απο ryzen οπως εχω γράψει ηδη πολλες φορες αλλά κανείς δεν θέλησε να διαβάσει γιατί τότε δεν θα μπορούσε " να χαρακτηρίζει.. "

Τα λέμε λοιπόν αν και όταν..

• Like 6

Ας πούμε ότι φορτώνεις ένα game που σου αρέσει και βλέπεις frame drops ακόμα και κάτω από τα 50 καρέ. Άσε τα 75 Hz για αρχή.

Είσαι από αυτούς που θα σνομπάρουν το game ως κακογραμμένο, παλιάς τεχνολογίας κτλ. ή από αυτούς που θα ψάξουν ανώτερο cpu για να το χαρούν, χωρίς να κόπτονται τόσο πολύ για το κόστος;

Αν είσαι στην πρώτη κατηγορία παίρνεις ryzen, αν είσαι στη δεύτερη πας σε ίντελ. Μπορείς να πάρεις μια εικόνα από το νέο θρεντ που άνοιξα για αυτόν τον σκοπό. Και δες πόσοι με GTX 1080/Titan κτλ. "σκοτώνουν" τους i7 τους για να πάνε σε αντίστοιχο ryzen.

Δείτε λίγο αυτό. Έχει σχέση με τον scheduler των win 10 και το μοναδικό του-αληθινό-πρόβλημα. Το ότι δεν γεμίζει πρώτα με threads τα cores του ενός CCX πριν προχωρήσει στο επόμενο. Φαίνεται να υπάρχει μια διαφορά κοντά στο 20%.

Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένα workloads είναι απρόβλεπτα και αυτό δύσκολα διορθώνεται στην πράξη. Πέρα από αυτό ο scheduler μπορεί να παρακαμφθεί τελείως από κάποια προγράμματα.

https://www.youtube.com/watch?v=JbryPYcnscA

Τα 'χουμε πει ρε παιδιά.

Οι ryzen έχουν προβληματικό smt, μικρό stp,

και η κινεζοτέτοια, μεγάλη περιφέρεια ειδικά σε συνδυασμό με jeans και οh mon dieu, ΓΟΒΕΣ.

• Like 6

Ας πούμε ότι φορτώνεις ένα game που σου αρέσει και βλέπεις frame drops ακόμα και κάτω από τα 50 καρέ. Άσε τα 75 Hz για αρχή.

Είσαι από αυτούς που θα σνομπάρουν το game ως κακογραμμένο, παλιάς τεχνολογίας κτλ. ή από αυτούς που θα ψάξουν ανώτερο cpu για να το χαρούν, χωρίς να κόπτονται τόσο πολύ για το κόστος;

Αν είσαι στην πρώτη κατηγορία παίρνεις ryzen pentium, αν είσαι στη δεύτερη πας σε ίντελ i7. Μπορείς να πάρεις μια εικόνα από το νέο θρεντ που άνοιξα για αυτόν τον σκοπό. Και δες πόσοι με GTX 1080/Titan κτλ. "σκοτώνουν" τους i7 τους για να πάνε σε αντίστοιχο ryzen.

Fixed

• Like 4

Να δω από τα παιδιά εδώ μέσα R7 1700 @ 4Ghz Fallout 4 Corvega assembly plant. Να το συγκρίνω με τις δοκιμές του ARTIS που είδα και 42 καρέ(βαρύ και για 6700Κ @ 4,5 Ghz) . Και δεν είναι η μόνη περίπτωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...