Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, IoaZ είπε

Πάρε τον 2600χ και μην κάνεις OC στην CPU μόνο ram ανέβασε στα 3466cl14 + timings και θα είναι ακόμα ποιο γρήγορος από αυτά που είδες στο video  ;) ( Μεγαλύτερο ρόλο παίζει το  ram OC από ότι το CPU OC ) 

Ολο και φευγεις στην τιμη ομως, ο 8400 ειναι 170€ cpu, τις h370 τις πουλανε στο 100αρικο και η 2666 κοστιζουν 150€ τα 16GB, αυτο ειναι το budget, εστω και παω σε b350 των 100€, εστω και αν παιξει και ο 2600x στα 4.2GHz (στο b350), εστω και οτι οι 3200cl14 θα τρεξουν 3466 με ακομα πιο σφικτα timings (στο b350), παλι εχουμε μια διαφορα της ταξης των 100€, αυτη ειναι η διαφορα 1050 με 1060 η 1070 με 1080. 

Οποτε ακυρο και οτι θα εχεις σιγουρα και την 1060 και στις 2 περιπτωσεις.

Προφανεστατα και μιλαω για παιχνιδια, το βιντεο που εβαλες, παρουσιαζε αποκλειστικα και μονο gaming δυνατοτητες και προσωπικα αναρωτηθηκα ποιο το νοημα να ριξεις τοσα για mobo/ram για να σπρωξεις το cpu σου να φτασει ενα που ειναι εκ των πραγματων πολυ φθηνοτερο και οχι ακριβοτερο, ωστε να αξιζει.  Πρωτη φορα στην ιστορια βλεπω O/C και tuning κατα πολυ ακριβοτερου συστηματος για να κανει match up καποιου κατα πολυ φθηνοτερου.

Το λογικο που ειχε να κανει ο τυπας ηταν να βρει ενα λιγο νορμαλ mobo κοντα στα χρηματα του b360, να παρει 3200cl16 ram, που ειναι ελαχιστα ακριβοτερες απο τις 2666 και να προσπαθησει με O/C και tuning να περασει ενα κλειδωμενο συστημα ιδιας αξιας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Razor333 είπε

Το λογικο που ειχε να κανει ο τυπας ηταν να βρει ενα λιγο νορμαλ mobo κοντα στα χρηματα του b360, να παρει 3200cl16 ram

Η 1080 Ti στα 720p δεν σε πείραξε, οι b-die μνήμες σε πείραξαν όμως :-D

• Like 1

8 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Κάτι άλλο που παρατήρησα. Βγάζει 62 καρέ 1% min για τον 8400 στο witcher 3(17:50 του βίντεο). Aκόμα και στο novigrad να έκανε τη δοκιμή του, τόσο χαμηλό νούμερο δεν το έβλεπες σε στοκ i7 cpu του 2012.  Με overclocked i7 920 του 2009 ΟΚ. Αλλά όχι με μεταγενέστερο τσιπ. Ειδικά όταν έχει 6 φυσικά cores οπως ο 8400. 

Μου φαίνεται ότι ο τρόπος που μετράνε τα min, αρκετοί εκ των reviewers, έχει σοβαρά προβλήματα. Όπως και στο mindblanktech βλέπεις περιέργως αδικαιολόγητα χαμηλά mins. Mins που παραπέμπουν σε τεχνολογία του 2008 και πίσω.

καλυτερος ο 4/8 σαντι απο τον πραγματικο 6πυρηνο κοφι. γεμιζουν περισσοτερα σημεια τοy datapath με εντολες. χαζη την εχεις την ιντελ που τους πουλαει 180$? ουσιαστικα αν εχεις 6700κ/7700κ δεν υπαρχει κανενα νοημα να πας σε 6πυρηνο, πλην του 8700 φυσικα.

11 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

Τον δείχνει oc, τον δείχνει και stock. Ναι έχει 5-10 fps μ.ο. παραπάνω ο 8400. Αυτό που δε δείχνει (το λέει βέβαια) είναι ότι δε μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο παράλληλα σε αυτόν διότι είναι πάντα σχεδόν full load.  Οπότε ναι πάει..

λογικο να μην μπορεις να κανεις υιποτα αλλο αφου δεν ειναι multithreaded επεξεργαστης, οποτε λογικο που ο 2600 ειναι καλυτερος σε αυτον τον τομεα. τα ντεντ σοκετ ειναι για εσας, εμενα δεν με απασχολει αυτο. με απασχολει ομως να μην γινω χουντινι για να παιξουν οι μνημες, οπως και το να παει να μιλησει ενας πυρηνας στην cache που ειναι στο αλλο die και να θελει ταξι. :lol:

1 ώρα πριν, Spartan117 είπε

Η 1080 Ti στα 720p δεν σε πείραξε, οι b-die μνήμες σε πείραξαν όμως :-D

Όχι δεν πάει ετσι, αν έτρεχε τον 8400 με 1080ti και τον 2600 με 1080 θα το έγραφα.

Επίσης επειδή τυχαίνει να έχω ryzen και ούτε καν με 2993 στοκ μνήμες, τουλάχιστον με το cpu sub 4GHz, υπάρχουν πολλά κακογραμμένα games που φυσικά δεν τρέχουν πάνω από 50% εναν 4/8, που δεν έχω σε όλο το παιχνίδι καθαρό 60αρι σε 1440p με την 1080 να καθεται, άσχετα αν στην κονσέρβα βλέπω πολλά περισσότερα.

Ελπίζω αν τελικά δεν σουταρω τελικά όλο το σύστημα και πάω στον 2700χ να στρώσει, όχι τίποτα άλλο γιατι κλοκαρει στοκ μερικά threads στα 4.3GHz.

παιδες εχω τον 2600Χ στοκ και ωρες ωρες βλεπω χτυπαει μεχρι και 1,45 βολτ ρευμα (εστω και στιγμιαια) που αναγκαζει την ψυκτρα να ανεβαζει αποτομα στροφες και κατανταει εκνευριστικο. Υπαρχει καποιος τροπος να ρεγουραλω τα μαξ βολτ στο τουρμπο, γιατι απο το λίγο που εψαξα στο ΒΙΟΣ της μητρικης δεν βρηκα κατι.

Μόνο αν παίξεις με manual OC και καρφωτό ρεύμα. Καλύτερα να ρυθμίσεις την ψήκτρα να αντιδράει λίγο καλύτερα με hysteresis κάποιους βαθμούς για να μην πάει πάνω κάτω.

23 hours ago, _Theo_ said:

Καλά σε μερικά games τον στoκ 2600 του αλλάζει τα φώτα. Μόνο υπερχρονισμένος ο 2600 μπορεί να τον ανταγωνιστεί.

Το ερωτημα ειναι, γιατι να τον εχεις stock? Αν αγοραζεις ξεκλειδωτο επεξεργαστη με ξεκλειδωτη motherboard για να τον αφηνεις stock κατι κανεις λαθος.

Αν το δεις λογικα, ο 8400 max oced ηταν, μιας και αυτο ειναι, δεν παει παραπανω ;) 

49 λεπτά πριν, strawman είπε

Το ερωτημα ειναι, γιατι να τον εχεις stock? Αν αγοραζεις ξεκλειδωτο επεξεργαστη με ξεκλειδωτη motherboard για να τον αφηνεις stock κατι κανεις λαθος.

Αν το δεις λογικα, ο 8400 max oced ηταν, μιας και αυτο ειναι, δεν παει παραπανω ;) 

Γιατί πολύ απλά μπορεί κάποιος να προτιμάει AMD αλλά να μην ασχολείται με το OC. Νομίζεις όλοι έχουν όρεξη να ασχολούνται με τάσεις, ρολόγια και stress tests; Εγώ πχ είχα τον FX-8320 και τον είχα stock, βέβαια δεν βοηθούσε και η μητρική. Οι περισσότεροι θέλουν τον επεξεργαστή να είναι "plug n play". Ούτε ρυθμίσεις στις μνήμες, ούτε timings, ούτε stress test κτλ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 minutes ago, _Theo_ said:

Γιατί πολύ απλά μπορεί κάποιος να προτιμάει AMD αλλά να μην ασχολείται με το OC. Νομίζεις όλοι έχουν όρεξη να ασχολούνται με τάσεις, ρολόγια και stress tests; Εγώ πχ είχα τον FX-8320 και τον είχα stock, βέβαια δεν βοηθούσε και η μητρική. Οι περισσότεροι θέλουν τον επεξεργαστή να είναι "plug n play". Ούτε ρυθμίσεις στις μνήμες, ούτε timings, ούτε stress test κτλ.

Οι περισσοτεροι ειναι με 1060 και κατω, οποτε οτιδηποτε και να τους δωσεις απο i3 και πανω ουδεμια διαφορα θα υπαρχει. Εδω δεν μιλαμε για τους "περισσοτερους", τεχνολογικο forum ειμαστε. 

Δεν γινεται απτην μια να μου λες του αλλαζει τα φωτα σε stock με 1080ti και απτην να μιλας για τους περισσοτερους. Αυτος που εχει 1080ti θα εχει καλυτερες επιδοσεις με τον Ryzen γιατι απλα θα τον κλοκαρι. Τα υπολοιπα ειναι καραμελες. Εκτος και αν αρχιζουμε να testaroyme και τους 8700k σε stock. Οχι γιατι στο αλλο thread δεν σε εβλεπα να λες τα ιδια για τους περισσοτερους που τους εχουν stock ;) 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, strawman είπε

επιδοσεις με τον Ryzen γιατι απλα θα τον κλοκαρι.

Δώσε μου πόνο. Πόνεσε με που λένε.

Θέλω να μου δείξεις κλοκαρισμένο ryzen+

Σε πειράζω....

Επεξ/σία από DiaperCh@nger

Παιδιά έψαχνα εγκυκλοπαιδιακα και λίγο γιατί μπερδεύτηκα. 

Οι ryzen που βγήκαν τώρα οι 2700 2600 είναι οι ryzen 2 ή οι ryzen plus και θα βγουν αργότερα οι ryzen 2;

Και σε πόσα nm είναι ;γιατί σε άλλες φωτογραφίες δείχνει 12 και σε άλλες 7.τι παίζει; 

3 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Παιδιά έψαχνα εγκυκλοπαιδιακα και λίγο γιατί μπερδεύτηκα. 

Οι ryzen που βγήκαν τώρα οι 2700 2600 είναι οι ryzen 2 ή οι ryzen plus και θα βγουν αργότερα οι ryzen 2;

Και σε πόσα nm είναι ;γιατί σε άλλες φωτογραφίες δείχνει 12 και σε άλλες 7.τι παίζει; 

ryzen+ στα 12nm

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...