Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Πήγε αδιάβαστος ο 8400 από τον 2600 με καλές RAM..Αν και το σωστό θα ήταν να είχε και ο 8400 3400άρες RAM..

Δεν παίζει και τόσο μεγάλη σημασία για τον  8400 .Περίπου ίδια αποτελέσματα θα είχαμε .

8400 με ram στα  3600

Spoiler

Επεξ/σία από IoaZ
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τέτοιο "σφίξιμο" στα timings το καταφέρνεις μόνο με ντι μπι ντάι; Ή και με συμβατικές μνήμες απλά στις ονομαστικές τους συχνότητες;Γιατί απ' ότι βλέπω οι πιο πολλοί τα συνδυάζουν και τα δύο στα b dies.Και αυξημένη σχυνότητα και πιο σφιχτά timings δηλαδή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ASDIC είπε

Μιλαω για Steve apo Gamersnexus.

Ναι το κατάλαβα μετά (εξού και το edit), απλά Στιβ ο ένας, Στιβ κι ο άλλος, δεν θέλει πολύ το μπέρδεμα. :P

3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Πήγε αδιάβαστος ο 8400 από τον 2600 με καλές RAM..Αν και το σωστό θα ήταν να είχε και ο 8400 3400άρες RAM..

Δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα (ο 8400 χάνει το όποιο value proposition αν πας σε Ζ370 & ακριβές μνήμες) και μόνο σε κανά Witcher 3 θα έβλεπες σημαντικές διαφορές.

@Kris_Lyn Σε θόρυβο πόση διαφορά έχει το L->H;

@Bigi444444 Χωρίς στάξιμο στην Samsung δουλειά δεν κάνεις... τα b-die παίζουν άνετα σε τάσεις που για τα άλλα δεν είναι "safe" για daily (1.4-1.45v), γι'αυτό και βλέπεις και ρολόγια και timings βελτιωμένα.

Επεξ/σία από Zaknafein
  • Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Αν έκανες το λάθος και βάλεις σάπιες RAM πάντως δεν τσουλάνε τα Zen..

Άμα έχεις σάπια GPU (1070 , 1060 , 580 , 570 κτλ ) δεν πειράζει να έχεις σάπια ram 

• Like 2

13 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

@Kris_Lyn Σε θόρυβο πόση διαφορά έχει το L->H;

Όχι τόσο τρομερή διαφορά, αλλά είναι αισθητή στις μέγιστες στροφές. Γενικά δεν τη λες και αθόρυβη τη συγκεκριμένη ψύκτρα, ακόμα και στο L.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Συγνώμη για την άκυρη ερώτηση ρε παιδιά αλλά τα timings του stilt που στο καλό τα βρίσκετε; Είναι για συγκεκριμένους επεξεργαστές σε συνδιασμό με συγκεκριμένες μητρικές; Είναι για συγκεκριμένες μνήμες; Έχω tridentz 3200 cl14. B-die είναι σίγουρα αλλά τις έχω αφήσει στο xmp profile τους γιατί δεν έχω ιδέα για αυτά τα timings του stilt... Ένα άτιμο link μπορεί κάποιος να βάλει να τις βρω και εγώ ο νουμπας να τις περάσω να δοκιμάσω games με τον 1600 μου; Έτσι για το γ@μώτο δηλαδή... :-)

Για τα 3200mhz θελεις η για 3466mhz?

Υπαρχουν timings εδω και για τις δυο περιπτωσεις 3466cl15 the stilt's ,και 3200cl14 fast timings απο το calculator που παιζουν μια χαρα.

Επισης μπορεις να δοκιμασεις και μονος σου το calculator

5 ώρες πριν, Spartan117 είπε

Επιτέλους μετά από ένα χρόνο αρχίζουν και οι "mainstream" reviewers να δοκιμάζουν τα timings του The Stilt. Ο Steve από GN αδικαιολόγητος που είχε τους 2xxx ένα μηνα πριν το embargo και δεν έτρεξε ούτε ένα bench με το preset στην C7Η.

Προτιμησε να κανεις δοκιμες με 3200cl16 και 3400cl16 3000cl16 ,αφου ο τυπος ειναι εντελως αμπαλος ,και ελεγε οτι τον κραζουν γτ δεν δοκιμαζει timings και βρηκε να κανει δοκιμες με αρχικα 16αρια και sub default.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Μόλις τώρα, Kris_Lyn είπε

Όχι τόσο τρομερή διαφορά, αλλά είναι αισθητή στις μέγιστες στροφές. Γενικά δεν τη λες και αθόρυβη τη συγκεκριμένη ψύκτρα, ακόμα και στο L.

Ε και στην Noctua τι θα κάνουν, κλέφτες θα γίνουνε; :P Εντάξει στοκ ψύκτρα είναι, τουλάχιστον δεν έχει τα χάλια της ψύκτρας των FX, αυτή ακουγότανε 2 δωμάτια δίπλα.

@akoinonitos Ενδιαφέρον έχει αυτό το calculator, όμως με μπερδεύει λίγο το tRAS που βγάζει. Πχ για τις δικές μου "safe" βγάζει tRAS 34 με tCL 16, tRCD 16, tRTP 8, όταν θεωρητικά πρέπει να είναι 40+-2.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Ε και στην Noctua τι θα κάνουν, κλέφτες θα γίνουνε; :P Εντάξει στοκ ψύκτρα είναι, τουλάχιστον δεν έχει τα χάλια της ψύκτρας των FX, αυτή ακουγότανε 2 δωμάτια δίπλα.

@akoinonitos Ενδιαφέρον έχει αυτό το calculator, όμως με μπερδεύει λίγο το tRAS που βγάζει. Πχ για τις δικές μου "safe" βγάζει tRAS 34 με tCL 16, tRCD 16, tRTP 8, όταν θεωρητικά πρέπει να είναι 40+-2.

Eβαλες τα δικα σου  ns απο το taiphoon Burner η απλα πατησες το r-xmp? Yπολογιζει τα timings  βασει τα ns που διαβαζει το thaiphoon απο τις μνημες σου. Αν πατησεις το rxmp βαζει ns απο flareX που ειναι απο τα πιο χαμηλα default. Ωστοσο δεν ξερω αν παιζουν σε intel τα timings αυτα, αλλα δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις απλα προτιμησε τα υψηλα trfc .

Βαλε profile version custom και περασε τα ns απο το thaiphoon αν δες βρεις στον οδηγο πως το κανεις πες μου να σε βοηθησω και μετα επελεξε συχνοτητα που θες και πατα safe η fast. Επισης τα safe δεν ειναι και τα default ειναι λιγο πιο χαμηλα καποια

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

44 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Για τα 3200mhz θελεις η για 3466mhz?

Υπαρχουν timings εδω και για τις δυο περιπτωσεις 3466cl15 the stilt's ,και 3200cl14 fast timings απο το calculator που παιζουν μια χαρα.

Επισης μπορεις να δοκιμασεις και μονος σου το calculator

Ευχαριστώ πολύ άνθρωπε μου, καλέ μου άνθρωπε!!! Άντε να παίξουμε λίγο με τις μνήμες μας και εμείς σαν παιδάκια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, james rod said:

ναι, χρονισμενος στα 4.2 ο 2600,  κατα τ' αλλα πηγε αδιαβαστος. :P

Πεστα, εχει μαλλιασει η γλωσσα μου. Οταν οι AMD ειναι μπροστα σε συχνοτητα τοτε οι συγκρισεις ΠΡΕΠΕΙ να γινονται clock for clock, οταν ειναι μπροστα οι Ιntel τοτε πρεπει να γινονται σε overclocked ;) 

Αν γινει κανα συγκριτικο 2700x vs 8700k στα 4.3 ghz και οι 2 και βγει μπροστα ο Ryzen, τι θα πεις? 

PS1. Ενημερωτικα παντως, και οι 2 max overclocked ηταν. Παει παραπανω ο 8400 και δεν τον πηγε? 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 3

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Πεστα, εχει μαλλιασει η γλωσσα μου. Οταν οι AMD ειναι μπροστα σε συχνοτητα τοτε οι συγκρισεις ΠΡΕΠΕΙ να γινονται clock for clock, οταν ειναι μπροστα οι Ιntel τοτε πρεπει να γινονται σε overclocked ;) 

Αν γινει κανα συγκριτικο 2700x vs 8700k στα 4.3 ghz και οι 2 και βγει μπροστα ο Ryzen, τι θα πεις? 

Γτ, γτ,γτ γινεσαι κακος πες μου??? Ασε τα παιδια να ζουν το ονειρο...

• Thanks 1

6 ώρες πριν, james rod είπε

ναι, χρονισμενος στα 4.2 ο 2600,  κατα τ' αλλα πηγε αδιαβαστος. :P

Τον δείχνει oc, τον δείχνει και stock. Ναι έχει 5-10 fps μ.ο. παραπάνω ο 8400. Αυτό που δε δείχνει (το λέει βέβαια) είναι ότι δε μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο παράλληλα σε αυτόν διότι είναι πάντα σχεδόν full load.  Οπότε ναι πάει..

Για να μη πιάσουμε τα περί dead sockets και ιστορικό εταιριών...

Βγαίνω λίγο offtopic, λοιπόν, αυτή την φορά άσκησα εμπάργκο στο άλλο κατάστημα και αγόρασα από άλλου GigaByte X470 Aorus Gaming 7 WiFi πίσω σε γνωστά λημέρια, μια ζωή με Gigabyte ήμουν. Όποιος την έχει ακούω γνώμες όποιος δεν την έχει τότε να μου πείτε να σας πω με το καλό όταν την φέρουν και stressαριστεί. :P

11 ώρες πριν, IoaZ είπε

Βεβαια στην περιπτωση που παντρεψεις c7h και 3400cl14 μνημες στον πολυ φθηνοτερο και απο τα δυο, ryzen 2600, το vfm εχει παει περιπατο. Εναλλακτικα ο αλλος με την χρηματικη διαφορα θα μπορουσε να εχει πολλα περισσοτερα απο 8400/b360/2666 ram. Δεν μιλαμε καν για καραστοκ, κλειδωμενο, stupid proof, plug n play απο την μια και τερμα O/Cled tuned απο την αλλη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...