Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
8 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Επαναλαμβάνω τα κουμπιά είναι για λόγους troubleshooting και όχι για εφέ και μου έχουν χρησιμεύσει άπειρες φορές. Όπως μου έχουν χρησιμεύσει πολλές φορές και τα tester.

https://www.e-shop.gr/inline-mainboard-testset-p-PER.809033

Όταν σου φέρνουν μια μητρική να την τεστάρεις τι είναι πιο εύκολο? Να βρεις κουτί και να βάλεις τα καλωδιάκια ή να μην τα βάλεις και πατήσεις τα κουμπάκια?

Για την ευκολία του τεχνικού θα την επιλέξει ο ιδιώτης δλδ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 ώρες πριν, blackm76 είπε

Παιδιά η 2700x η 1700x θα βάλω. Ανάλογα τα λεφτά, θα τον αγοράσω μετά την μητρική. 

Για apu το σκέφτηκα με την προοπτική μετά από χρόνια αν χαλάσει ο επεξεργαστής μου που δεν το θέλω, και χρειάστει να αλλαχθεί και δεν έχω λεφτά να μπορώ να πάρω κάτι ποιο οικονομικο. 

Σκέφτηκα μέχρι και τη χειρότερη έκδοχη... Χαχαχα 

Στατιστικά πάντως περισσότερο εύκολα παίρνεις στο χέρι μητρικές παρά επεξεργαστές.

Καλημέρα.

5 ώρες πριν, Heybro είπε

Περιμενα μεγαλυτερες διαφορες μιας και μιλαμε για 2133 με 3400.

Τα timings έχουν περισσότερη σημασία από την συχνότητα. Αν απλά πάτησε 3400 με auto timings υπάρχει διαφορα αλλα όχι σημαντική.

• Like 2

9 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Από το socket 775 υπάρχουν τα κουμπιά και θα τα βγάλουμε τώρα εν έτη 2018. Μην τρελαθούμε. Με έχει βοηθήσει άπειρες φορές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην δικιά μου μητρική.

Ρε συ αν ειχες ενα open case χρειαονται αλλα αν εχεις κουτι κανονικο δεν θα τα χρειαστεις και ποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα παράδειγμα στο RotTR (Dx12/800x600/Very High preset):

2133 auto:

riseofthetombraidersc3bu8y.jpg

3466c14 με σφιχτά timings:

riseofthetombraiderscbmu3r.jpg

Στην πρώτη γενιά Ryzen ήταν ακόμα πιο μεγάλη η διαφορα μιας και έχει γίνει βελτίωση στις επιδόσεις με αργές μνήμες στους 2xxx. Αλλα και πάλι είναι ένα 43% uplift.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 3

2 ώρες πριν, james rod είπε

νομιζω οτι επρεπε να σηκωσεις την ψυκτρα μαζι με τον επεξεργαστη - καθετα - και μετα να τη βγαλεις. παιζει ρολο και η παστα που χρησιμοποιεις. σε τετοιες περιπτωσεις(pga) δε βαζουμε παστα που απλωνεται/βγαινει δυσκολα.

Οταν λες να σηκωσει την ψυκτρα μαζι με τον επεξεργαστη τι εννοεις??? πως θα ελευθερωσει το socket ωστε να βγει ο επεξεργαστης αφου ειναι η ψυκτρα πανω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οταν λες να σηκωσει την ψυκτρα μαζι με τον επεξεργαστη τι εννοεις??? πως θα ελευθερωσει το socket ωστε να βγει ο επεξεργαστης αφου ειναι η ψυκτρα πανω

ναι, το ξεχασα οτι ειναι γομαρι η ψυκτρα. πρεπει να γινεται ομως με μικρες ψυκτρες που ειναι top down. μονο σε amd βεβαια.

Επεξ/σία από james rod

1 ώρα πριν, james rod είπε

ναι, το ξεχασα οτι ειναι γομαρι η ψυκτρα. πρεπει να γινεται ομως με μικρες ψυκτρες που ειναι top down. μονο σε amd βεβαια.

Δεν νομιζω ρε συ σε καμια να μπορεις να ξεκλειδωσεις το σοκετ σιγουρα θα βρισκει το κλιπ δεν θα μπορεις να το σηκωσεις, τεσπα η ζημια εγινε στο φιλο και ειναι κριμα ,ελπιζω να του αλλαξουν την μητρικη.

3 ώρες πριν, radiohead είπε

Για την ευκολία του τεχνικού θα την επιλέξει ο ιδιώτης δλδ;

3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ρε συ αν ειχες ενα open case χρειαονται αλλα αν εχεις κουτι κανονικο δεν θα τα χρειαστεις και ποτε.

Απλά πράγματα που απορώ πως δεν τα σκέφτεστε? Κινέζικα γράφω? Έχω μια μητρική που μου κάνει κόλπα. Λέω δεν βγάζω εκτός κουτιού να την δοκιμάσω? Τότε δεν είναι χρήσιμα τα buttons?

Έχω μια μητρική που μου κάνει κόλπα. Πάω σε έναν φίλο μου που ξέρει κάποια πράγματα, την βάζει πρόχειρα κάπου να κάνει τον έλεγχο. Γιατί να πρέπει να βάλει καλωδιάκια ενώ έχει τα buttons όταν πρόκειται να πάρω την μητρική πίσω?

Λες και δεν έχετε κάνει ποτέ troubleshooting. Λες και δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα. Δεν χρειάζεται κατ ανάγκη να είσαι τεχνικός.

Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε

Απλά πράγματα που απορώ πως δεν τα σκέφτεστε? Κινέζικα γράφω? Έχω μια μητρική που μου κάνει κόλπα. Λέω δεν βγάζω εκτός κουτιού να την δοκιμάσω? Τότε δεν είναι χρήσιμα τα buttons?

Έχω μια μητρική που μου κάνει κόλπα. Πάω σε έναν φίλο μου που ξέρει κάποια πράγματα, την βάζει πρόχειρα κάπου να κάνει τον έλεγχο. Γιατί να πρέπει να βάλει καλωδιάκια ενώ έχει τα buttons όταν πρόκειται να πάρω την μητρική πίσω?

Λες και δεν έχετε κάνει ποτέ troubleshooting. Λες και δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ προβλήματα. Δεν χρειάζεται κατ ανάγκη να είσαι τεχνικός.

Καλα ρε συ μη βαρας... εγω απλα εχω ενα μπουτον απο παλιο και case και κανω ετσι τι δουλεια μου αν δεν υπαρχουν στην μητρικη. Χρησιμα ειναι αλλα αν δεν εχει δεν ηρθε και η συντελεια του κοσμου. Για εμενα το πιο χρησιμο ειναι το clr cmos τα αλλα δεν με πολυ νοιαζουν. Αλλα θα πρεπει και να ασχολεισαι με το αντικειμενο για καποιον που απλα θα το παρει ετοιμο και δεν θα ανοιξει ποτε το κουτι δεν εχουν και καποιο νοημα

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Καλα ρε συ μη βαρας... εγω απλα εχω ενα μπουτον απο παλιο και case και κανω ετσι τι δουλεια μου αν δεν υπαρχουν στην μητρικη. Χρησιμα ειναι αλλα αν δεν εχει δεν ηρθε και η συντελεια του κοσμου. Για εμενα το πιο χρησιμο ειναι το clr cmos τα αλλα δεν με πολυ νοιαζουν. Αλλα θα πρεπει και να ασχολεισαι με το αντικειμενο για καποιον που απλα θα το παρει ετοιμο και δεν θα ανοιξει ποτε το κουτι δεν εχουν και καποιο νοημα

Δεν έγραψα ότι είναι βασικό κριτήριο αλλά διαφώνησα στο ότι είναι άχρηστα. Για κάποιον που γνωρίζει πολλά πράγματα και απλά θέλει ένα pc για gaming ή οτιδήποτε άλλο ναι δεν τον ενδιαφέρει. Αλλά για μένα και που έχω αλλάξει 3-4 κουτιά μου ήταν πολύ χρήσιμα. Άρα λοιπόν για κάποιους έχει νόημα και μην τα μηδενίζουμε όλα. Όταν μάλιστα (και το έχω ξανά γράψει) πληρώνεις 200+ ευρώ για μητρική ε τα θέλεις και αυτά.

• Like 1

27 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Για εμενα το πιο χρησιμο ειναι το clr cmos τα αλλα δεν με πολυ νοιαζουν.

Αυτό Χ1000... μαζί με debug led, γιατί καλή τύχη με τα beeps όταν κάτι πάει στραβά. Δεν ξαναπαίρνω μητρική χωρίς clear cmos κουμπί, είναι τρελό βάσανο (υπό προϋποθέσεις βέβαια, βλ. mem tweaks / OC κτλ). Επίσης 2ο BIOS, κατά προτίμηση με διακόπτη και όχι με auto-switch αλχημείες.

Τα power/reset είναι πιο κάτω σαν προτεραιότητα (παρότι έχω κι εγώ μπουτόν από παλιό κουτί, πλην όμως πρέπει να το βρω κιόλας :P), όχι και άχρηστα όμως.

• Like 2

54 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Αυτό Χ1000... μαζί με debug led, γιατί καλή τύχη με τα beeps όταν κάτι πάει στραβά. Δεν ξαναπαίρνω μητρική χωρίς clear cmos κουμπί, είναι τρελό βάσανο (υπό προϋποθέσεις βέβαια, βλ. mem tweaks / OC κτλ). Επίσης 2ο BIOS, κατά προτίμηση με διακόπτη και όχι με auto-switch αλχημείες.

Τα power/reset είναι πιο κάτω σαν προτεραιότητα (παρότι έχω κι εγώ μπουτόν από παλιό κουτί, πλην όμως πρέπει να το βρω κιόλας :P), όχι και άχρηστα όμως.

Το clear cmos σε ποιες περιπτωσεις βοηθαει? Αρκετες φορες με τα πειραγματα τις ram στο πρωτο boot δεν ανοιγει ο υπολογιστης αλλα σε 5 δευτερολεπτα ανοιγει μονος του και παει στο setup bios παταω F1 και με παει αμεσως στο bios που τα φτιαχνω ξανα. Δεν χρειαστηκα δηλαδη καποιο κουμπι clear cmos. Οτι και να κανω δηλαδη θα ανοιξει μονος του στο bios. Εχει debug led αν ειναι ολα οκ αναβει ασπρο αλλιως εχει διαφορα χρωματα στις ram μου βγαζει πορτοκαλι οταν δεν bootaroun.

Καλά δεν είναι ότι χρειάζεται 100% (όλες οι μητρικές έχουν clear cmos jumper που κάνει την ίδια δουλειά), αλλά είναι μεγάλη διευκόλυνση, ειδικά όταν το εν λόγω jumper είναι σε δύσκολο σημείο. Υπάρχει και η εναλλακτική της μπαταρίας φυσικά, επίσης όχι πάντα εύκολη σε πρόσβαση. Αλλά μίλησα και για προϋποθέσεις, δεν είναι μόνο οι μνήμες, μπορεί με κάποιες ρυθμίσεις να κολλήσει και να μην κάνει αυτό που λες, εκεί θες το clear cmos.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...