Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο ένας 2700x και ο άλλος 1800x.

34211.jpg.0c78e2cd04862f5a66660c3792200908.jpg

2 hours ago, kogos said:

Όταν έβγαλες το cooler ήταν πάνω κολλημένη η cpu και βγήκαν μαζί ή η cpu έμεινε στο motherboard? 

Έμεινε στην μητρική.

image.png

Επεξ/σία από SeXBOX
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Toν σενσορα τον εχουν οι μνημες βρε συ οχι η μητρικη.

Λαθος φιλε οι μνημες εχουν ενσωματομενο σενσορα θερμοκρασιας και με την μητρικη σου δινουν αλλους 2 εξωτερικους να τους βαλεις εσυ να διαβαζουν οτι θερμοκρασιες θελεις εσυ.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Γιάτι η πάνω ζεσταινετε περισσότερο από την κάτω; 

Η πάνω βρίσκεται "στριμωγμένη" πίσω από την κάρτα γραφικών (και κοντά στον επεξεργαστή) και δέχεται θερμότητα από την κάρτα γραφικών. Και η ψύκτρα του επεξεργαστή (σαν την στοκ) όταν διαχέει τριγύρω τον θερμό αέρα (και όχι σε στυλ πύργου που τον στέλνει στο πίσω ή πάνω μέρος του κουτιού) μπορεί να θερμαίνει τον m2 SSD.

Στην κάτω θέση είναι συνήθως πιο ελεύθερος ο m2 SSD στην ροή αέρα του κουτιού χωρίς πηγές θερμότητας (κάρτα γραφικών, ψύκτρα επεξεργαστή) κοντά.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ASDIC είπε

εγω την εχω. Τι θελεις να μαθεις ?

Οσον αφορα τον φιλο με με τον 2700Χ και το στοκ κουλερ. τσοες ειναι οι θερμοκρασιες. Εγω με τον 2600Χ και την wraith επιανα 75+. Δυστυχως απο οτι φαινεται ουτε η πρισμ  τα καταφερνει καλα οταν χτυπαει το boost στα 1,45 βολτ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, παρότι μου άλλαξες φύλο. :P

Άρα φαντάζομαι είναι normal αυτά τα νούμερα με stock cooler; Να μην ψάχνω τι στο καλό έκανα λάθος; Το δικό μου θέμα δεν είναι τα max, δεν περίμενα να δω κάτω από 80άρι στο 100% usage, αλλά σε idle 45-50 μου φάνηκε γελοίο.

Δημοσ.

Μπορεί να μην ξενερώνουμε ποτέ αλλά υπάρχει και όριο, στο σύστημα δεν επενδύω τίποτε άλλο, ότι έχει έχει τέρμα πια... σε 2-3 χρονια όταν θα έχει γεράσει τότε παίρνω ολόκληρο σύστημα. Νο more money to AMD, όχι στην AMD αυτή καθ' αυτή αλλά γενικά σε εταιρείες που υποστηρίζουν τα προϊόντα της σαν AMD την σέβομαι.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Τα κουμπιά power και reset δεν είναι καθόλου αχρείαστα. 

Πόσες μητρικές είχες με κομβία power και reset ρε blue; Πλάκα με καμεις;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Ο ένας 2700x και ο άλλος 1800x.

34211.jpg.0c78e2cd04862f5a66660c3792200908.jpg

Έμεινε στην μητρική.

image.png

RIP. Πριν προσπαθήσεις να τους βγάλεις έτρεξες κανένα realbench/prime για να είναι ζεστοί? Επίσης όταν είδες ότι έχεις αντίσταση, έστριψες δεξιά-αριστερά την ψύκτρα ή απλά τη σήκωσες με δύναμη? Ακόμα και έτσι πάντως σώζονται με πολύ προσοχή και μηχανικό μολύβι αν δεν έχει κοπεί ήδη κάποιο Critical pin. Το soldering σε κομμένα απαιτεί πολύ λεπτοδουλειά και εργαλεία και δεν είναι για τον οποιονδήποτε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, radiohead είπε

Πόσες μητρικές είχες με κομβία power και reset ρε blue; Πλάκα με καμεις;

Από το socket 775 υπάρχουν τα κουμπιά και θα τα βγάλουμε τώρα εν έτη 2018. Μην τρελαθούμε. Με έχει βοηθήσει άπειρες φορές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην δικιά μου μητρική.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ μια hero που δεν χρησιμοποίησα ποτέ. 

Αναξιο σχολιασμού το θεωρώ και φυσικά επουδενί κριτήριο για επιλογή μητρικής. Γνώμη μου.

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω τα κουμπιά είναι για λόγους troubleshooting και όχι για εφέ και μου έχουν χρησιμεύσει άπειρες φορές. Όπως μου έχουν χρησιμεύσει πολλές φορές και τα tester.

https://www.e-shop.gr/inline-mainboard-testset-p-PER.809033

Όταν σου φέρνουν μια μητρική να την τεστάρεις τι είναι πιο εύκολο? Να βρεις κουτί και να βάλεις τα καλωδιάκια ή να μην τα βάλεις και πατήσεις τα κουμπάκια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, ilos said:

RIP. Πριν προσπαθήσεις να τους βγάλεις έτρεξες κανένα realbench/prime για να είναι ζεστοί? Επίσης όταν είδες ότι έχεις αντίσταση, έστριψες δεξιά-αριστερά την ψύκτρα ή απλά τη σήκωσες με δύναμη? Ακόμα και έτσι πάντως σώζονται με πολύ προσοχή και μηχανικό μολύβι αν δεν έχει κοπεί ήδη κάποιο Critical pin. Το soldering σε κομμένα απαιτεί πολύ λεπτοδουλειά και εργαλεία και δεν είναι για τον οποιονδήποτε.

Έτρεξα, max 90c, στον έναν τράβηξα την ψήκτρα στον άλλον έκανα slide προς μια κατεύθυνση και όταν είδα ότι απλά ανασηκώνετε από την μια πλευρά την έβγαλα(σαν κολλητική ταινια ένα πράμα), Έχουν κοπεί, τους έβαλα σε μεγεθυντικό φακό να δω αν σώζονται και είδα ότι από τον καθένα έλειπαν 3-4 pins και τα άλλα κοιτούσαν βορά, άλλα νότο. Οπότε να στράβωσαν όταν μπήκε αποκλείεται γιατί έπαιζαν μια χαρά, απλά η μητρική φαίνεται έχει το θέμα, εγώ την δευτέρα την στέλνω πίσω, τους είπα να δοκιμάσουν να βάλουν επεξεργαστή με δική τους ευθύνη αν θέλουν γιατί εγώ έπαθα αυτό κι αυτό. Αν την αλλάξουν με την ίδια ή άλλη x470(κρατάω μικρο καλάθι) τότε θα την κρατήσω μόνο και μόνο για 2800x ΑΝ βγει ή επόμενη γενιά.

Επεξ/σία από SeXBOX
Δημοσ.
6 ώρες πριν, SeXBOX είπε

Μπορεί να μην ξενερώνουμε ποτέ αλλά υπάρχει και όριο, στο σύστημα δεν επενδύω τίποτε άλλο, ότι έχει έχει τέρμα πια... σε 2-3 χρονια όταν θα έχει γεράσει τότε παίρνω ολόκληρο σύστημα. Νο more money to AMD, όχι στην AMD αυτή καθ' αυτή αλλά γενικά σε εταιρείες που υποστηρίζουν τα προϊόντα της σαν AMD την σέβομαι.

νομιζω οτι επρεπε να σηκωσεις την ψυκτρα μαζι με τον επεξεργαστη - καθετα - και μετα να τη βγαλεις. παιζει ρολο και η παστα που χρησιμοποιεις. σε τετοιες περιπτωσεις(pga) δε βαζουμε παστα που απλωνεται/βγαινει δυσκολα.

Δημοσ.
3 minutes ago, james rod said:

νομιζω οτι επρεπε να σηκωσεις την ψυκτρα μαζι με τον επεξεργαστη - καθετα - και μετα να τη βγαλεις. παιζει ρολο και η παστα που χρησιμοποιεις. σε τετοιες περιπτωσεις(pga) δε βαζουμε παστα που απλωνεται/βγαινει δυσκολα.

10αδες φορές εχω βγάλει/βάλει με ίδια πάστα επεξεργαστές και δεν είχα πρόβλημα, με την συγκεκριμένη μητρική είχα το πρόβλημα, ότι μπήκε σε αυτήν βγήκε ετσι. Τέλος πάντων εγώ θα τα στείλω όλα στην εταιρεία και ας κανουν ότι θέλουν αν δεν γίνει κάτι τουλάχιστον να τα ανακυκλώσουν.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Όταν σου φέρνουν μια μητρική να την τεστάρεις τι είναι πιο εύκολο? Να βρεις κουτί και να βάλεις τα καλωδιάκια ή να μην τα βάλεις και πατήσεις τα κουμπάκια?

Κατσαβίδι, απλά πράγματα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...