Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτές εδώ B-die είναι ή Hynix ; 20€ καπέλο σε σχέση με Hynix 3200αρες δεν είναι πολλά.

*Τόσο σκάλισμα-ψάξιμο για B-Die είχε να πέσει απο την εποχή των Winbond BH-5/CH-5 και τα Samsung TCCD ...

Επεξ/σία από 50EuroUser
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Αυτές εδώ B-die είναι ή Hynix ; 20€ καπέλο σε σχέση με Hynix 3200αρες δεν είναι πολλά.

*Τόσο σκάλισμα-ψάξιμο για B-Die είχε να πέσει απο την εποχή των Winbond BH-5/CH-5 και τα Samsung TCCD ...

Σιγουρα ειναι  downbin εξου και η φθηνη τιμη. Τωρα χωρις να δεις ss απο  thaiphoon burner λιγο δυσκολο να δεις αν ειναι b/s /d die

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

10 hours ago, james rod said:

εσυ πρεπει να γραψεις βιβλιο, τι τζον λε καρε και μ.......ιες.  ξεκινα την ερευνα. :P

btw για το qlv, που προσωπικα το λαμβανω παντα υποψιν, φταιει η amd που βιαστηκε να βγαλει την πλατφορμα της χωρις ετοιμα bios κλπ. καταλαβες πρασινοφρουρε? το μονο σιγουρο ειναι οτι η amd παλιοτερα εδινε κατωτερα specs για την ποιοτητα των υλικων στις μητρικες της και γι' αυτο εσκαγαν οι μητρικες της. αυτο το εκανε για να βγαινει η πλατφορμα της σε λιγοτερο κοστος στον τελικο χρηστη.

Αυτο απο που προκυπτει ρε συ? Τα γεγονοτα αμα δεις, δεν στεκει αυτο που λες. Ηταν φηνοτερες οι AM3+ μητρικες απο τις αντιστοιχες Intel? Δεν νομιζω. Το οτι μπορει να εσκαγαν παραπανω εχει 1002 εξηγησεις. Πολυ μεγαλυτερη καταναλωση, και αρα καταπονηση της μητρικης ειχαν οι FX, και αρα λογικο ειναι να ζοριζονται παραπανω οι μητρικες. Βαλε και το οτι ηταν ολοι ξεκλειδωτοι, οποτε σκεψου εναν τυπο με FX 6300 και entry level μητρικη να παει να κλοκαρι. Απτην αλλη η low end Intel που πιθανον να συνδυαζονται με φτηνη μητρικη ηταν κλειδωμενοι, αρα δεν υπηρχε ο κινδυνος πυροτεχνηματος. 

Εγω παντως σε 970 aura ετρεχα στο 1.48 volt και δεν επαθε τιποτα, τι να σου πω τωρα.

1 ώρα πριν, 50EuroUser είπε

3600cl18 ειναι σιγουρα hynix. Σιγουρα bdie εχουν οι 3200cl14 3600cl15 3466cl16 απο g skill και corsair dominator. Τα 3200cl16 3600cl18 ειναι hynix η micron.

Αυτό με τις μητρικές που σκάνε μόνο σε amd θα το χαρακτήριζα από αφελές έως και έναν όχι και τόσο ευφάνταστο μπαμπούλα από το στρουμφοχωριό πάλι.

Μου έχουν σκάσει ειδικά για socket 775 3 ή 4 μητρικές τουλάχιστον. Από μέτριες ποιοτικά (foxconn) έως τop dogs (evga) με ελάχιστη χρήση/overclock κιόλας. Αντίθετα μια albatron nforce 2 του κιλού κυριολεκτικά λειτουργεί απροβλημάτιστα ακόμα και σήμερα σε έναν athlon xp σε pc που δούλευε 24/7 και έτρεχε matlab ή έκανε divx enconding από το βράδυ έως το πρωί (ωραίες εποχές:D). Ομοίως η asrock που έχω τον 2500k ουδέποτε έχει παρουσιάσει πρόβλημα, εκτός μια φορά που κόλλησε rootkit και έπρεπε να την ξαναφλασάρω. Καλές και κακές μητρικές υπάρχουν και στις 2 πλατφόρμες όπως και αστοχίες υλικού που είναι απρόβλεπτες και δε μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον.

Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι στην AM3 πλατφόρμα υπήρχαν μερικές ακατάλληλες μητρικές (συνήθως 970) για τους μεταγενέστερους επεξεργαστές που κατανάλωναν περισσότερο από ότι ήταν εφικτό να προσφέρουν από πλευράς vrm. Αλλά αυτό ήταν λάθος από πλευράς AIBs που δε κλείδωναν τα Bios για αυτά τα cpu και όχι της amd.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι Teamgroup TXD416G3600HC18ADC01 με βάση αυτό το review είναι downbin b-die.

Σε Unofficial review απο χρήστες λένε οτι παίζουν 3200C14 απο τον Μάιο του 17 με Ryzen και τέλος με τα λεγόμενα του hardwareluxx.de το kit μάλλον φοράει μόνο b-die.

*Και ένα Ρώσικο review

Επεξ/σία από 50EuroUser

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, strawman είπε

Αυτο απο που προκυπτει ρε συ? Τα γεγονοτα αμα δεις, δεν στεκει αυτο που λες. Ηταν φηνοτερες οι AM3+ μητρικες απο τις αντιστοιχες Intel? Δεν νομιζω. Το οτι μπορει να εσκαγαν παραπανω εχει 1002 εξηγησεις. Πολυ μεγαλυτερη καταναλωση, και αρα καταπονηση της μητρικης ειχαν οι FX, και αρα λογικο ειναι να ζοριζονται παραπανω οι μητρικες. Βαλε και το οτι ηταν ολοι ξεκλειδωτοι, οποτε σκεψου εναν τυπο με FX 6300 και entry level μητρικη να παει να κλοκαρι. Απτην αλλη η low end Intel που πιθανον να συνδυαζονται με φτηνη μητρικη ηταν κλειδωμενοι, αρα δεν υπηρχε ο κινδυνος πυροτεχνηματος. 

Εγω παντως σε 970 aura ετρεχα στο 1.48 volt και δεν επαθε τιποτα, τι να σου πω τωρα.

απο εποχη φενομ μιλαω, απο εκει αρχισαν τα οργανα. φαντασου οτι εγω επαιζα τον αθλον σε 462 με ilwin μητρικη και δεν εκανε κιχ. στοκ παντα ετσι?

μα δεν ειπα οτι εσκαγαν ολες οι μητρικες. δε διαφωνω σε αυτο που λες με τα o/c.

Επεξ/σία από james rod

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Σε Unofficial review απο χρήστες λένε οτι παίζουν 3200C14 απο τον Μάιο του 17 με Ryzen και τέλος με βάση το hardwareluxx.de το kit μάλλον φοράει μόνο b-die.

Δεν τις εχεις και εδω:

Σαν τιμη ειναι εξαιρετικη αν οντως ειναι bdie. Οι επομενες πανε στα 219 40 ευρω πανω. Ποσο καλες ειναι ομως b die με bdie εχει διαφορες.

Επεξ/σία από Heybro

Έχει πάρει κανείς τον 2600x?

Θέλω να ρωτήσω η stock ψύκτρα πως τα πάει σε θόρυβο και θερμοκρασίες.

Θα κάνω κυρίως gaming και λίγα βίντεο.

Επαρκεί για την ψυξη του 2600x? 

ή μήπως κάνει σαν τρένο?

Δεν μπορώ τον θόρυβο.

49 λεπτά πριν, Heybro είπε

3600cl18 ειναι σιγουρα hynix. Σιγουρα bdie εχουν οι 3200cl14 3600cl15 3466cl16 απο g skill και corsair dominator. Τα 3200cl16 3600cl18 ειναι hynix η micron.

Δεν ισχυει αυτο που λες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, james rod είπε

περιμεναμε εσενα να μας το πεις,  ο φιλοσοφος της παπαρολογιας. η ιντελ ειχε καταδικαστικες αποφασεις για τους κατασκευαστες μητρικων και οτι καθυστερουσαν επιτηδες την παραγωγη των amd μητρικων, ετσι ωστε να προηγειται αυτη στις πωλησεις, οχι οτι ελεγε στις εταιρειες τι θα βαζουν στις μητρικες.

περιμενε να κανω τηλεμεταφορα στον χρονο για να βρω τα specs του 2006-07 της amd.

btw nikos βαζει ακομα η msi και μαλιστα σε x299.

Σε όλες τις πλατφόρμες έχω δει καραγκιζιλίκια από τους κατασκευαστές.

ASUS M3A η χειρότερη μητρική στο AM2+  Socket. Δεν έπαιξε ποτέ σωστά.

ASUS P5K ότι χειρότερο στο S775 πέρασε από τα χέρια μου. Ενα φεγγάρι στο στοκ του πλαισίου έδιναν 300 κομμάτια με 7,90€ την κάθε μια ... για να τις ξεφορτωθούν.

(Kαι οι δυο μητρικές της περιόδου που μιλάς )

Δεν είναι όλα τα NIKOS ίδια .... Και αν κάπου μπουν πρέπει να υπάρχουν και σε ποσότητα.

Την MSI στο Χ370 δεν την αγόρασε κανείς λόγω NIKOS ...

Επεξ/σία από adtakhs

32 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Σε Unofficial review απο χρήστες λένε οτι παίζουν 3200C14 απο τον Μάιο του 17 με Ryzen και τέλος με τα λεγόμενα του hardwareluxx.de το kit μάλλον φοράει μόνο b-die.

*Και ένα Ρώσικο review

Μια χαρα τοτε, εξαρταται και απο την μητρικη ομως να ξερεις ,αν μιλαμε για ryzen 1 και καποια x370 ψαξτο γτ σε στην prime x370 pro ενα kit που ειχα downbin δεν δεν επαιζε ουτε 3200 cl16 ενω σε αλλες μητρικες δουλευε 3466cl16 που ηταν και η ονομαστικη.

Μόλις τώρα, Heybro είπε

Δεν εχω βρει 3200cl16 b die μεχρι τωρα πουθενα.

Οτι ειναι σιγουρα hynix...

Την wraith δεν έχει?

2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Έχει πάρει κανείς τον 2600x?

Θέλω να ρωτήσω η stock ψύκτρα πως τα πάει σε θόρυβο και θερμοκρασίες.

Θα κάνω κυρίως gaming και λίγα βίντεο.

Επαρκεί για την ψυξη του 2600x? 

ή μήπως κάνει σαν τρένο?

Δεν μπορώ τον θόρυβο.

Την wraith δεν έχει? Λογικά επαρκεί για stock ρολόγια που έχουν και το καλύτερο single core boost για αυτό το cpu. Για all core oc αν κρίνω από τη δικιά μου μέχρι 1.3 volt θα είναι ok. Σε θόρυβο αρχίζει και ακούγεται παραπάνω στις 2100-2200 στροφές. Σίγουρα είναι αρκετά πιο φασαριόζικια από την freezer 33 που έχω στον 8600k.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...