The__Blade Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Παίδες έχω μια msi b350 mortar arctic στην οποία κούμπωσα έναν 2700x. H Μητρική μάλλον είναι dead οπότε πρέπει να προχωρήσω σε αλλαγή. Δυστυχώς οι επιλογές σε m-atx είναι λίγες. Γενικά τα reviews για micro-atx χ370, β350 mobo είναι σπάνια. Μπορεί κανείς να με κατευθύνει κάπου να ενημερωθώ; Βλέπω διαθέσιμες τις Gigabyte Χ370 gaming αλλά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για τα vrm τους Μια άλλη σκέψη ήταν η ΑΒ350 TUF της Asus. Επίσης έχουμε το θέμα ότι με χ370/β350 chipset μπορεί ο 2700x να μην bootarei χωρίς bios update ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, The__Blade είπε Παίδες έχω μια msi b350 mortar arctic στην οποία κούμπωσα έναν 2700x. H Μητρική μάλλον είναι dead οπότε πρέπει να προχωρήσω σε αλλαγή. Δυστυχώς οι επιλογές σε m-atx είναι λίγες. Γενικά τα reviews για micro-atx χ370, β350 mobo είναι σπάνια. Μπορεί κανείς να με κατευθύνει κάπου να ενημερωθώ; Βλέπω διαθέσιμες τις Gigabyte Χ370 gaming αλλά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για τα vrm τους Μια άλλη σκέψη ήταν η ΑΒ350 TUF της Asus. Επίσης έχουμε το θέμα ότι με χ370/β350 chipset μπορεί ο 2700x να μην bootarei χωρίς bios update ... Χωρίς να είμαι σίγουρος, γενικά Micro-ATX μητρικές και καλά VRM δεν πάνε μαζί. Ας απαντήσει όμως κάποιος που το έχει ψάξει καλύτερα το θέμα. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από _Theo_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bigi444444 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Στις 5/5/2018 στις 7:10 ΜΜ, EddieObscurant είπε Oι zen 2 (3x00) και zen 2+ (4x00) θα ναι με ddr4. Aπο το 2021 και zen 3 (5x00) οι ddr5 Το έχουν ανακοινώσει κάπου αυτό;Εμένα αυτό που με βαστάει ακόμα είναι αυτό και μόνο.Με τέτοιες τιμές στις μνήμες δεν θέλω να πάω να κάνω αναβάθμιση και ένα χρόνο μετά να μου βγάλουν τους επόμενους με ddr5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε Το έχουν ανακοινώσει κάπου αυτό;Εμένα αυτό που με βαστάει ακόμα είναι αυτό και μόνο.Με τέτοιες τιμές στις μνήμες δεν θέλω να πάω να κάνω αναβάθμιση και ένα χρόνο μετά να μου βγάλουν τους επόμενους με ddr5. To DDR5 JEDEC spec ειναι ακομα υπο διαμορφωση αρα μην περιμενεις μνημες πριν το 2020-2021. Και παλι οταν ανακοινωθουν για κανενα χρονο θα ειναι πανακριβες και φυσικα χειροτερες των DDR4 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε Το έχουν ανακοινώσει κάπου αυτό;Εμένα αυτό που με βαστάει ακόμα είναι αυτό και μόνο.Με τέτοιες τιμές στις μνήμες δεν θέλω να πάω να κάνω αναβάθμιση και ένα χρόνο μετά να μου βγάλουν τους επόμενους με ddr5. επισημως προφανώς όχι. Η λογική το λέει. Οπως είπε και πιο πανω ο narta τα spec του ddr5 δεν εχουν καθοριστει, ενώ η ολοκλήρωση zen 2 εχει ήδη ολοκληρωθεί . Η επομενη χρονια μετά τους zen 2 θα ναι λογικά refresh οποτε στην καλύτερη το περιμένουμε σε 3 χρονια απο τώρα . Η amd επισημως έχει πει οτι το am4 θα ναι σίγουρα μέχρι το 2021 oποτε ίσως τότε προστεθει ddr5. Mε τους zen 2 σε ένα χρόνο το μονο που πιθανον εχουμε να περιμενουμε σαν μεγαλη αλλαγη ειναι το pcie 4.0, αν ισχυουν τα slides που διαρρευσαν για το καινουριο vega οτι θα ναι pcie ver 4.0 . Φανταζομαι οτι η amd θα φροντίσει να χει και αναλογες μητρικές. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από EddieObscurant 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε επισημως προφανώς όχι. Η λογική το λέει. Οπως είπε και πιο πανω ο narta τα spec του ddr5 δεν εχουν καθοριστει, ενώ η ολοκλήρωση zen 2 εχει ήδη ολοκληρωθεί . Η επομενη χρονια μετά τους zen 2 θα ναι λογικά refresh οποτε στην καλύτερη το περιμένουμε σε 3 χρονια απο τώρα . Η amd επισημως έχει πει οτι το am4 θα ναι σίγουρα μέχρι το 2021 oποτε ίσως τότε προστεθει ddr5. Mε τους zen 2 σε ένα χρόνο το μονο που πιθανον εχουμε να περιμενουμε σαν μεγαλη αλλαγη ειναι το pcie 4.0, αν ισχυουν τα slides που διαρρευσαν για το καινουριο vega οτι θα ναι pcie ver 4.0 . Φανταζομαι οτι η amd θα φροντίσει να χει και αναλογες μητρικές. Και αν κρίνουμε από τη μετάβαση PCI-E 2.0 σε PCI-E 3.0, οι διαφορές στις επιδόσεις στα γραφικά θα είναι ελάχιστες σε σχέση με το πρότυπο 3.0. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε επισημως προφανώς όχι. Η λογική το λέει. Οπως είπε και πιο πανω ο narta τα spec του ddr5 δεν εχουν καθοριστει, ενώ η ολοκλήρωση zen 2 εχει ήδη ολοκληρωθεί . Η επομενη χρονια μετά τους zen 2 θα ναι λογικά refresh οποτε στην καλύτερη το περιμένουμε σε 3 χρονια απο τώρα . Η amd επισημως έχει πει οτι το am4 θα ναι σίγουρα μέχρι το 2021 oποτε ίσως τότε προστεθει ddr5. Mε τους zen 2 σε ένα χρόνο το μονο που πιθανον εχουμε να περιμενουμε σαν μεγαλη αλλαγη ειναι το pcie 4.0, αν ισχυουν τα slides που διαρρευσαν για το καινουριο vega οτι θα ναι pcie ver 4.0 . Φανταζομαι οτι η amd θα φροντίσει να χει και αναλογες μητρικές. Και ποιος σου αποκλείει το γεγονός να παίξει PCI-E V4.0 στις σημερινές με νέο επεξεργαστή με PCI-V4 υποστήριξη και προφανώς και κάρτα γραφικών ανάλογη ? Θα μπορούσε έστω και χωρίς πιστοποίηση. Αν και η διαφορά του V3.0 με το V4.0 λογικά θα είναι το τίποτα. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, adtakhs είπε Και ποιος σου αποκλείει το γεγονός να παίξει PCI-E V4.0 στις σημερινές με νέο επεξεργαστή με PCI-V4 υποστήριξη και προφανώς και κάρτα γραφικών ανάλογη ? Θα μπορούσε έστω και χωρίς πιστοποίηση. Αν και η διαφορά του V3.0 με το V4.0 λογικά θα είναι το τίποτα. H λογική οτι θα θέλουνε να πουλήσουνε καινούριες μητρικές που θα γράφουνε πάνω pcie 4.0 καθώς και το γεγονος οτι οι προδιαγραφες μεταξυ ver 3.0 και 4.0 στα υλικά/ρευματα/traces κλπ θα ναι διαφορετικες για να μπορουν να πιάσουνε τις έξτρα ταχύτητες Η διαφορα στα γραφικα μπορει να ναι μηδαμινή , σε ολα τα υπολοιπα οπως σε σχεση με το πως θα μοιραζονται τα lanes θα ναι διπλασια. Οι m.2 που τώρα σχεδόν τερματιζουν το pcie 3.0 x4 στα περιπου 3800mb/s θα χουν το διπλάσιο bandwidth σε pcie 4.0 x4 Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από EddieObscurant 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, EddieObscurant είπε H λογική οτι θα θέλουνε να πουλήσουνε καινούριες μητρικές που θα γράγουνε πάνω pcie 4.0 καθώς και το γεγονος οτι οι προδιαγραφες μεταξυ ver 3.0 και 4.0 στα υλικά/ρευματα/traces κλπ θα ναι διαφορετικες για να μπορουν να πιάσουνε τις έξτρα ταχύτητες Η διαφορα στα γραφικα μπορει να ναι μηδαμινή , σε ολα τα υπολοιπα οπως σε σχεση με το πως θα μοιραζονται τα lanes θα ναι διπλασια. Οι m.2 που τώρα τερματιζουν το pcie 3.0 x4 στα περιπου 3800mb/s θα χουν το διπλάσια σε pcie 4.0 x4 Σε αυτό που λες υπάρχει λογική . Απλά τρέφω ελπίδες πως μπορεί να δούμε μια άτυπη τέτοια υποστήριξη, όπως είδαμε τις μητρικές με ΗΔΜΙ 1,4 υποστήριξη να τρέχουν μια χαρά σε ΗΔΜΙ 2.0 με τους ravenridge. https://smallformfactor.net/forum/threads/raven-ridge-hdmi-2-0-compatibility-1st-gen-am4-motherboard-test-request-megathread.6709/ Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narta Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, EddieObscurant είπε Η διαφορα στα γραφικα μπορει να ναι μηδαμινή , σε ολα τα υπολοιπα οπως σε σχεση με το πως θα μοιραζονται τα lanes θα ναι διπλασια. Οι m.2 που τώρα σχεδόν τερματιζουν το pcie 3.0 x4 στα περιπου 3800mb/s θα χουν το διπλάσιο bandwidth σε pcie 4.0 x4 To ζουμι ειναι ακριβως στην τελευταια φραση. Διπλασιασμος bandwidth σε nvme και γενικα storage solutions. Τα γραφικα για την ωρα αδυνατουν να τερματισουν pcie 3.0 το 4.0 τα μαρανε.... Επεξ/σία 6 Μαΐου 2018 από narta 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, narta είπε To ζουμι ειναι ακριβως στην τελευταια φραση. Διπλασιασμος bandwidth σε nvme και γενικα storage solutions. Τα γραφικα για την ωρα αδυνατουν να τερματισουν pcie 3.0 το 4.0 τα μαρανε.... Αυτό ακριβώς... 1080ti και PCI 3.0 x8/x16 διαφορές <1% ακόμα και σε SLI, οπότε δεν είναι για τα γραφικά το PCIe 4.0, δεν ξέρω με τις GPGPU εφαρμογές τι παίζει, κάποιες ίσως να θέλουν το εξτρά BW, αλλά και πάλι μιλάμε για application specific scenario. Οι δίσκοι απ'την άλλη έχουν περιθώριο ακόμα, ειδικά στα mainstream chipsets, που ακόμα παίζουν περιορισμοί/shared lanes κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, The__Blade είπε Παίδες έχω μια msi b350 mortar arctic στην οποία κούμπωσα έναν 2700x. H Μητρική μάλλον είναι dead οπότε πρέπει να προχωρήσω σε αλλαγή. Δυστυχώς οι επιλογές σε m-atx είναι λίγες. Γενικά τα reviews για micro-atx χ370, β350 mobo είναι σπάνια. Μπορεί κανείς να με κατευθύνει κάπου να ενημερωθώ; Βλέπω διαθέσιμες τις Gigabyte Χ370 gaming αλλά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για τα vrm τους Μια άλλη σκέψη ήταν η ΑΒ350 TUF της Asus. Επίσης έχουμε το θέμα ότι με χ370/β350 chipset μπορεί ο 2700x να μην bootarei χωρίς bios update ... Έκανες bios update?, πάντως boot θα έκανε γιατί στην εκκίνηση δέν καίει όσο θα έκαιγε σε full load. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, The__Blade είπε Παίδες έχω μια msi b350 mortar arctic στην οποία κούμπωσα έναν 2700x. H Μητρική μάλλον είναι dead οπότε πρέπει να προχωρήσω σε αλλαγή. Δυστυχώς οι επιλογές σε m-atx είναι λίγες. Γενικά τα reviews για micro-atx χ370, β350 mobo είναι σπάνια. Μπορεί κανείς να με κατευθύνει κάπου να ενημερωθώ; Βλέπω διαθέσιμες τις Gigabyte Χ370 gaming αλλά δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για τα vrm τους Μια άλλη σκέψη ήταν η ΑΒ350 TUF της Asus. Επίσης έχουμε το θέμα ότι με χ370/β350 chipset μπορεί ο 2700x να μην bootarei χωρίς bios update ... H ASUS δεν λέει καθόλου. Γιατί δεν κοιτάς την ΙΤΧ της ASUS στο Χ370 ή Β350? https://www.skroutz.gr/s/13312196/Asus-Rog-Strix-X370-i-Gaming.html https://www.skroutz.gr/s/13312268/Asus-Rog-Strix-B350-i-Gaming.html Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, adtakhs είπε H ASUS δεν λέει καθόλου. Γιατί δεν κοιτάς την ΙΤΧ της ASUS στο Χ370 ή Β350? https://www.skroutz.gr/s/13312196/Asus-Rog-Strix-X370-i-Gaming.html https://www.skroutz.gr/s/13312268/Asus-Rog-Strix-B350-i-Gaming.html τι είδα αλλά πραγματικά προβληματίζομαι αν πρεπει να ανοίξω το θέμα mini-itx, φοβάμαι ότι μετά θα θέλω να αλλάξω και case, cooling και δεν συμαζεύεται. Ασε που οι μινι-ιτχ είναι πραγματικά πολύ περιοριστικές, το micro-atx είναι καλό format (features/size) αλλά φαίνεται ότι δεν είναι της μόδας τελικά πήρα μια TUF b350 θα ενημερώσω αν bootarei κατευθείαν ο 2700 ή θα χρειαστώ a gen CPU. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από The__Blade Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
music_lover Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) DDR4 Memory Scaling Performance with Ryzen 7 2700X on the AMD X470 Platform http://www.legitreviews.com/ddr4-memory-scaling-performance-with-ryzen-7-2700x-on-the-amd-x470-platform_205154 Με λίγα λόγια παίρνεις αυτό το kit: https://www.gskill.com/en/product/f4-3400c16d-16gsxw και καθάρισες. Το θεμα είναι που θα το βρεις Και σε τι τιμή.. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από music_lover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις