ilos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δε πρέπει να παίζει ρόλο το vdimm. Αυτά που ζορίζουν τον imc είναι το vsoc και τα πόσα slots είναι populated καθώς και η συχνότητα λειτουργίας και τα timings. Πάνω από 1.2v vsoc είχε πει η amd ότι είναι επικίνδυνο να αρχίσει το degrade στον imc, μετά βέβαια στα raven ridge που είναι πάλι zen πυρήνας ο κόσμος έχωνε 1.3 και 1.35... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, akoinonitos είπε Τελικα οι ryzen 1xxx δεν ειχαν κακο imc ,μαλλον οι μητρικες δεν τραβαγαν... (1.44v dram , 1.1v soc) Με tRDRDSCL και tWRWRSCL σε 2 δεν είναι σταθερό? Θα δοκιμάσω και εγώ τα ίδια timings όταν γυρίσω να δω αν κάνει post. Μονο 3533 δοκίμασα για κάτι bench, 3600 δεν προσπάθησα καν, αλλα νομίζω ότι σηκώνει βελτίωση το setup που έχω τώρα. Πάντως το 63ns memory latency παίζει να είναι το πιο χαμηλό που έχω δει σε first gen Ryzen Edit: Αν μπορείς τρέξε μια το Timespy CPU bench να δούμε τι βγάζει μιας και είναι υπερβολικά sensitive με μνήμες. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από Spartan117 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Spartan117 είπε Με tRDRDSCL και tWRWRSCL σε 2 δεν είναι σταθερό? Θα δοκιμάσω και εγώ τα ίδια timings όταν γυρίσω να δω αν κάνει post. Μονο 3533 δοκίμασα για κάτι bench, 3600 δεν προσπάθησα καν, αλλα νομίζω ότι σηκώνει βελτίωση το setup που έχω τώρα. Πάντως το 63ns memory latency παίζει να είναι το πιο χαμηλό που έχω δει σε first gen Ryzen Δεν το εχω δοκιμασει εβαλα κατευθειαν του calc ,σημερα θα πειραματιστω ,ωστοσο με αυτα τα timings μου εβγαλε error στις 5 ωρες , βεβαια επαιζα με τα περισσοτερα values στο auto. Mε GD disabled παει 62ns το latency. Exω ενα θεμα ομως με την vii ,δεν μπορω να παιξω stable με performance bias ,τρωω φριζαρισματα ακομα και στο cinebench. Mε εχει ψιλοξενερωσει. Παντως η μητρικη ειναι εργαλειο... Δεν το εχω περασμενο θα το περασω αλλα χωρις performance bias δεν νομιζω να εχω καλο score Edit: παρτε και ενα δωρακι Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Εγώ το έχω χωρίς performance bias. Δεν κάνει boot με P. Bias. Είναι πολύ σφιχτά τα timing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, IoaZ είπε Εγώ το έχω χωρίς performance bias. Δεν κάνει boot με P. Bias. Είναι πολύ σφιχτά τα timing Στην Prime δεν ειχα θεμα ,βεβαια δεν ειχα παιξει ποτε πανω απο 3533Mhz ,θα δοκιμασω να δω αν ευθυνεται το overclock στις μνημες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 To Performance bias νομίζω ότι σφίγγει περισσότερο τα timings και άμα είσαι στο όριο ....... BSOD . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, IoaZ είπε To Performance bias νομίζω ότι σφίγγει περισσότερο τα timings και άμα είσαι στο όριο ....... BSOD . Δεν περιαζει τπτ απο τις μνημες ,βελτιστοποιηση στην cache κανει απο οτι εχω διαβασει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Ναι αλλά γιατί με 100% σταθερή ram με Performance bias δεν κάνει boot ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, IoaZ είπε Ναι αλλά γιατί με 100% σταθερή ram με Performance bias δεν κάνει boot ?? δεν ξερω τι γινεται με την ch6 και ch7 στην prime δεν ειχα κανενα θεμα ακομα και με extreme timings. Εμενα bootαρει κανονικα αλλα δεν ειναι σταθερο ουτε για αστειο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δοκίμασε χωρίς bias για αρχή με max oc και 100% σταθερές και μετά σύγκρινε με max oc και 100% σταθερές με bias . Φαντάζομαι καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις χωρίς bias Performance Bias setting tweaks the CPU, some CPUs do not respond well to this. I had some CPUs that would take an adjustment and go to OS without issue, one did not. A member (Timur Born) shared increasing SOC allowed his CPU to use a Performance Bias, this also worked for me on the CPU that had an issue, perhaps try that. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Τελικά έψησα την γυναίκα να αράξουμε σπίτι σήμερα και έστησα, ο "εργάτης" πλέον είναι 2.0 και με μερικά κλίκ έφτιαξα για πλάκα το σύστημα στα 4.1 και τις μνήμες (hynix παρακαλώ) στα 3200 για πλάκα Άν και νομίζω οτι κάτι ξεχνώ. Υ.Σ cl 18??? μπλιαχ τώρα το είδα. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από cpc464 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, IoaZ είπε Δοκίμασε χωρίς bias για αρχή με max oc και 100% σταθερές και μετά σύγκρινε με max oc και 100% σταθερές με bias . Φαντάζομαι καλύτερα αποτελέσματα θα έχεις χωρίς bias Performance Bias setting tweaks the CPU, some CPUs do not respond well to this. I had some CPUs that would take an adjustment and go to OS without issue, one did not. A member (Timur Born) shared increasing SOC allowed his CPU to use a Performance Bias, this also worked for me on the CPU that had an issue, perhaps try that. Παντα ειχα καλυτερο performance σχεδον στα παντα με bias. Θενκς για το ποστ,ισως να θελει παραπανω vsoc παιζω στο 1.1v ,θα δοκιμασω με παραπανω να δω τι παιζει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Cadence and Micron test Prototype 7nm DDR5 DRAM at 4400 MT/s Zen με DDR5 θα 'ναι killer συνδυασμός.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xeiristeis Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, cpc464 είπε Τελικά έψησα την γυναίκα να αράξουμε σπίτι σήμερα και έστησα, ο "εργάτης" πλέον είναι 2.0 και με μερικά κλίκ έφτιαξα για πλάκα το σύστημα στα 4.1 και τις μνήμες (hynix παρακαλώ) στα 3200 για πλάκα Άν και νομίζω οτι κάτι ξεχνώ. Υ.Σ cl 18??? μπλιαχ τώρα το είδα. ΠΩ ρε φιλε εμενα ο 1800x στα 4.0 εκανε 1750 με τις ραμ στα 3400 ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, xeiristeis είπε ΠΩ ρε φιλε εμενα ο 1800x στα 4.0 εκανε 1750 με τις ραμ στα 3400 ... πρέπει να παίζει μεγάλο ρόλο και η μητρική, με την παλιά το training στις μνήμες πήγαινε σύνεφο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις