Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

εχουνε βγει αλλα 2 beta απο τοτε και 2 κανονικα

εκνευριζομαι :/

Πέρασε τα πιο πρόσφατα με τη σειρά και δες με ποιο δουλεύει απροβλημάτιστα το PC.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ntinaras αυτό που έκανες ήταν έγκλημα. Υπάρχει και περιορισμός της amd που απαγορεύει να περάσεις μικρότερο agesa πάλι. Παρακάμπτεται είτε από μητρικές που έχουν διπλά bios/flashback ή με ειδικά προγράμματα uefi flashers που δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό (αν είχες msi θα σου το έδινα). Αλλιώς θέλει hardware flasher px raspberry pi και πλακέτες με ακροδέκτες και ιστορίες για αγρίους για brute force flash bios με κίνδυνο να brickάρεις την μητρική κιόλας...

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν οι μνήμες μου G.Skill 16384 MB (DDR4-2137) - XMP 2.0 - P/N: F4-3200C15-16GTZ δεν είναι συμβατές σε x470 με 1st Generation επεξεργαστή; Βάζω 2 dimms βλέπει το 1 βάζω 4 με πάει σε Recovery των windows και φυσικά δεν κάνει γιατί πετάει bsods κάθε φορά και διαφορετικό bsod εχω δει τουλάχιστον 1000 διαφορετικά από προχθές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν οι μνήμες μου G.Skill 16384 MB (DDR4-2137) - XMP 2.0 - P/N: F4-3200C15-16GTZ δεν είναι συμβατές σε x470 με 1st Generation επεξεργαστή; Βάζω 2 dimms βλέπει το 1 βάζω 4 με πάει σε Recovery των windows και φυσικά δεν κάνει γιατί πετάει bsods κάθε φορά και διαφορετικό bsod εχω δει τουλάχιστον 1000 διαφορετικά από προχθές.

Αν μιλας για την CH7 δεν υπαρχουν στη λιστα της ,ωστοσο αν δεν το εχεις δοκιμασει κανε ενα clear cmos και βαλε για αρχη τα δυο dimms στις  A2-B2

Επεξ/σία από akoinonitos

3 minutes ago, akoinonitos said:

Αν μιλας για την CH7 δεν υπαρχουν στη λιστα της ,ωστοσο αν δεν το εχεις δοκιμασει κανε ενα clear cmos και βαλε για αρχη τα δυο dimms στις  A2-B2

Τα έκανα όλα ναι για CH7 μιλάω έβαλα τον 1800x γιατί τον 2700x τον πήρε μαζί της η μαμά ψήκτρα της AMD. Σήμερα θα φέρουν νέο. Πριν με τον 2700x σε CH7 ήταν όλα μια χαρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Τα έκανα όλα ναι για CH7 μιλάω έβαλα τον 1800x γιατί τον 2700x τον πήρε μαζί της η μαμά ψήκτρα της AMD. Σήμερα θα φέρουν νέο. Πριν με τον 2700x σε CH7 ήταν όλα μια χαρά.

μηπως θελουν λιγο τσιμπιμα στην ταση ,1.375v ας πουμε ? Το vsoc το εχεις auto ?

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Ναι auto το εχω, νομίζω στο auto ήδη δίνει τόσο.

1.35V δινει λογικα vdram στο auto ,τσιμπατο στο 1.375v

Αν δεν βαριεσαι ανεβασε και ενα ss απο ryzen timing cheker

Επεξ/σία από akoinonitos

Λοιπον μετα απο ενα μακρυ 9ωρο το εστησα το μηχανημα. Στην αρχη λογω Windows 7 δεν μου εβλεπε τις θυρες USB και δεν μπορουσα να κανω τιποτα. Μετα και αφου βρηκα ενα λαπτοπ, εβαλα  τα χρυσα UBuntu απο στικακι και εβαλα τους οδηγους. Ολα ρολοι ξαφνικα βλεπω στο HWInfo 90 βαθμους θερμοκρασια. Ξηλωμα ο επεξεργαστης και επανατοποθετηση και μετα συνειδητοποιω οτι ειναι παλια εκδοση το προγραμμα. Ξηλωμα και αυτο , το νεο ειναι μαι χαρα. Σετταρισμα στις μνημες. Στα 3600 XMP δεν τρεχει με την καμμια στα 1,35 βολτ. Μετα απο δοκιμες εινια σταθερο στα 3466 CL16 ( 16-17-17-38 ) χωρις να πειραξω subtimings ακομα. Αναβαθμιση το ΒΙΟΣ απο το πρωτο στο τελευταιο. F4E.

CPUID score : 476/3680.

O επεξεργαστηςτην περισσοτερη ωρα ειναι στα 1,380-1,410 βολτ και χτυπαει τα 4,2 Ghz.

Η στοκ ψυκτρα ειναι οριακα επαρκης. Κατω απο Load ο επεξεργαστης πιανει 60+ βαθμους συνεχομενα. Περιμενω το bracket της Νοctua.

Ειναι οντως ενα μικρο τερας ο 2600Χ. Στο Dirt Rally στα 2Κ απο medium preset πηγα στο high με συνεχομενα 70+ FPS. Αλλα παιχνιδια που τρεχω δεν ειδα γιατι οπως ειπα εκλεισα το 9ωρο και ημουν κομματια. Valley score απο 2313 πηγε στα 2398.

Η μητρικη της Gigabyte επισης τελεια. Postcodes, στιβαρη και ποιοτικη κατασκευη.To BIOS ελαφρα καλυτερο σε σχεση με την προηγουμενη μητρικη που ειχα. Παρολο που εγκατεστησα ολους τους οδηγους ακομα δεν μου βλεπει το Wifi και καποιες απο τις USB θυρες. Ισως φταινε τα Windows.

P5020229.JPG

• Like 14

35 λεπτά πριν, ASDIC είπε

Λοιπον μετα απο ενα μακρυ 9ωρο το εστησα το μηχανημα. Στην αρχη λογω Windows 7 δεν μου εβλεπε τις θυρες USB και δεν μπορουσα να κανω τιποτα. Μετα και αφου βρηκα ενα λαπτοπ, εβαλα  τα χρυσα UBuntu απο στικακι και εβαλα τους οδηγους. Ολα ρολοι ξαφνικα βλεπω στο HWInfo 90 βαθμους θερμοκρασια. Ξηλωμα ο επεξεργαστης και επανατοποθετηση και μετα συνειδητοποιω οτι ειναι παλια εκδοση το προγραμμα. Ξηλωμα και αυτο , το νεο ειναι μαι χαρα. Σετταρισμα στις μνημες. Στα 3600 XMP δεν τρεχει με την καμμια στα 1,35 βολτ. Μετα απο δοκιμες εινια σταθερο στα 3466 CL16 ( 16-17-17-38 ) χωρις να πειραξω subtimings ακομα. Αναβαθμιση το ΒΙΟΣ απο το πρωτο στο τελευταιο. F4E.

CPUID score : 476/3680.

O επεξεργαστηςτην περισσοτερη ωρα ειναι στα 1,380-1,410 βολτ και χτυπαει τα 4,2 Ghz.

Η στοκ ψυκτρα ειναι οριακα επαρκης. Κατω απο Load ο επεξεργαστης πιανει 60+ βαθμους συνεχομενα. Περιμενω το bracket της Νοctua.

Ειναι οντως ενα μικρο τερας ο 2600Χ. Στο Dirt Rally στα 2Κ απο medium preset πηγα στο high με συνεχομενα 70+ FPS. Αλλα παιχνιδια που τρεχω δεν ειδα γιατι οπως ειπα εκλεισα το 9ωρο και ημουν κομματια. Valley score απο 2313 πηγε στα 2398.

Η μητρικη της Gigabyte επισης τελεια. Postcodes, στιβαρη και ποιοτικη κατασκευη.To BIOS ελαφρα καλυτερο σε σχεση με την προηγουμενη μητρικη που ειχα. Παρολο που εγκατεστησα ολους τους οδηγους ακομα δεν μου βλεπει το Wifi και καποιες απο τις USB θυρες. Ισως φταινε τα Windows.

P5020229.JPG

καλοδουλευτο!

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάρφωσα τον 2700Χ και έχω την απόδοση του 1700 @ 3.95 σε στοκ ρολόγια!

Mobo b350 του 100ρικου έτσι για να μαθαίνουν στηνν intela που κάθε χρονιά θέλουμε και 300 E mobo για να πεις ότι κάτι κάνουμε.

RAM άφησα τα settings 3333 FAST του The_Stilt, με το νέο cpu παίζει να σηκώνει καλύτερο overclock ή παίζει ρόλο και το chipset της μητρικής?

Επεξ/σία από The__Blade
  • Like 3

50 λεπτά πριν, The__Blade είπε

Κάρφωσα τον 2700Χ και έχω την απόδοση του 1700 @ 3.95 σε στοκ ρολόγια!

Mobo b350 του 100ρικου έτσι για να μαθαίνουν στηνν intela που κάθε χρονιά θέλουμε και 300 E mobo για να πεις ότι κάτι κάνουμε.

RAM άφησα τα settings 3333 FAST του The_Stilt, με το νέο cpu παίζει να σηκώνει καλύτερο overclock ή παίζει ρόλο και το chipset της μητρικής?

Aν τρβαει η μητρικη σου παραπανω συχνοτητα θα παει αν οχι και εκει καλα εισαι ,καλοδουλευτος

6 hours ago, akoinonitos said:

μηπως θελουν λιγο τσιμπιμα στην ταση ,1.375v ας πουμε ? Το vsoc το εχεις auto ?

ήρθε ο νέος CPU τον εγκατέστησα αλλά πάλι τα ίδια μόνο που τώρα δεν με αφήνει να μπω Settings φορτώνει και κλείνει το παράθυρο... να δω τι %$^8* άλλο μπορώ να κάνω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να είναι ακόμα διαθέσιμες προς αγορά στο παρακάτω site παρουσιάζονται οι ενδεικτικέςτιμές για τις  ASrock X470.

https://www.gatoulis.gr/ProductCategory/Search?s=x470

https://www.gatoulis.gr/product/asrock_x470_master_sli46

https://www.gatoulis.gr/product/asrock_fatal1ty_x470_gaming_k429

https://www.gatoulis.gr/product/asrock_x470_taichi95

https://www.gatoulis.gr/product/asrock_x470_taichi_ultimate37

Επεξ/σία από velissarios1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...