Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Χωρις overclock λογικα θα παιζει κατω απο 1.25 θεωρω. Κατεβασε το οσο μπορεις και βλεπεις μεχρι να μην εισαι stable

Ωραίος ευχαριστώ μαν, φαντάζομαι είναι ανάλογα και σε τι κομμάτι τσιπ έχω πέσει για το αν θα είναι stable έτσι? 

Και επειδή είμαι λίγο άσχετος με αυτά πως θα καταλάβω αν είναι δεν είναι stable? Θα έχω φριζαρισματα και τέτοια άμα είμαι σε full load? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ειναι το xfr ρε παιδια δεν πειραζουν τα ρευματα οταν δουλευεις με xfr και precision boost.

Δεν το γνωρίζω τι είναι αυτό πολλά κόλπα έχουν οι ryzen. 

7 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Ωραίος ευχαριστώ μαν, φαντάζομαι είναι ανάλογα και σε τι κομμάτι τσιπ έχω πέσει για το αν θα είναι stable έτσι? 

Και επειδή είμαι λίγο άσχετος με αυτά πως θα καταλάβω αν είναι δεν είναι stable? Θα έχω φριζαρισματα και τέτοια άμα είμαι σε full load? 

Ανάλογα το chip θα έχεις και το ανάλογο overclock με συγκεκριμένα ρεύματα. Να τρέχεις ένα Intel burn test στο very high με 5 runs και βλέπεις αν είσαι stable. Και σε high αν το περνάς πάλι stable θα είσαι. 

2 λεπτά πριν, Heybro είπε

Δεν το γνωρίζω τι είναι αυτό πολλά κόλπα έχουν οι ryzen. 

Ανάλογα το chip θα έχεις και το ανάλογο overclock με συγκεκριμένα ρεύματα. Να τρέχεις ένα Intel burn test στο very high με 5 runs και βλέπεις αν είσαι stable. Και σε high αν το περνάς πάλι stable θα είσαι. 

Δεν γνωριζεις αλλα δινεις και συμβουλες φιλε σε αλλους να κατεβασουν την ταση και ειναι κακο ... 

21 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Έχω παραγγείλει την Corsair Hydro Series H150i PRO RGB Liquid CPU Cooler και Thermal Grizzly Conductonaut Thermal Compound... όταν τα βάλω θα δείξει αν και εχω βαρεθεί το κλασικό Critical Error με:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Log Name:      System
Source:        Microsoft-Windows-Kernel-Power
Date:          25/4/2018 7:20:04 μμ
Event ID:      41
Task Category: (63)
Level:         Critical
Keywords:      (70368744177664),(2)
User:          SYSTEM
Computer:      SeXBOX
Description:
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>6</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2018-04-25T16:20:04.167805700Z" />
    <EventRecordID>7319</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Reklas</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
  </System>
  <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">340</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0xffffc981e611e000</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0xffffef8d696ec680</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x1</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">0</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    <Data Name="BootAppStatus">0</Data>
    <Data Name="Checkpoint">0</Data>
    <Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>
    <Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>
    <Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>
    <Data Name="BugcheckInfoFromEFI">false</Data>
    <Data Name="CheckpointStatus">0</Data>
  </EventData>
</Event>

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

Αν συνεχίσει θα βάλω άλλο τροφοδοτικό που εχω στον Intel μου.

Kernel power id 41 και συ ε? Το τρώω συχνά και μετά την αλλαγή τροφοδοτικού  σε rmx 550 που είναι και από τα καλά. δεν μπορω να καταλάβω τι γίνεται... 

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Δεν γνωριζεις αλλα δινεις και συμβουλες φιλε σε αλλους να κατεβασουν την ταση και ειναι κακο ... 

Έτσι δεν είναι το σωστό? Να δει ποσο πιο κάτω να είναι η τάση και να είναι stable? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@akoinonitos διαβάζω διαβάζω από σας που ξέρετε ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη :lol: 

Το xfr είναι αυτό που πάει μερικούς πυρήνες στα 3.9? Για αυτό δεν είναι καλό να το βγάζουμε από auto το ρεύμα? Πρέπει να μου το είχες ξαναεξηγησει αλλά δεν θυμάμαι

Επεξ/σία από ZahosDoganos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπεσα σε καλο κομμάτι... - 0.1 vcore offset + Performance Enhancer 3: https://valid.x86.fr/gwpjpk

stockuqur3.png

1.24 vcore all core load
1.375 vcore single core load

Θερμοκρασίες στους 50-58 βαθμούς(άσχετα που το CPU-Z λέει 96 γιατί έχει sensor bug).

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 6

18 minutes ago, ZahosDoganos said:

Kernel power id 41 και συ ε? Το τρώω συχνά και μετά την αλλαγή τροφοδοτικού  σε rmx 550 που είναι και από τα καλά. δεν μπορω να καταλάβω τι γίνεται... 

Ναι κάθε μέρα εχω 4-5 τέτοια, με Corsair HX1000i, αλλά αν συνεχίσει θα κάνω τράμπα το 1200 CM του άλλου PC που δουλεύει 24/7 100% load και έχει να κάνει τέτοιο από την εποχή του Νώε και είναι και overclocked.

2 minutes ago, Spartan117 said:

Έπεσα σε καλο κομμάτι... - 0.1 vcore offset + Performance Enhancer 3: https://valid.x86.fr/gwpjpk

stockuqur3.png

1.24 vcore all core load
1.375 vcore single core load

Θερμοκρασίες στους 50-58 βαθμούς.

και εγώ τα ίδια score είχα αλλά δεν πέρναγε τους 70c σε 100% load, μέχρι που κάποιες στιγμές πέταγε bsods ή έσβηνε με voltages όλα auto.

2 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Ναι κάθε μέρα εχω 4-5 τέτοια, με Corsair HX1000i, αλλά αν συνεχίσει θα κάνω τράμπα το 1200 CM του άλλου PC που δουλεύει 24/7 100% load και έχει να κάνει τέτοιο από την εποχή του Νώε και είναι και overclocked.

Κατάλαβα είσαι σε χειρότερη θέση εγώ τρώω 1 κάθε 4-5 μέρες. Και δεν έχω άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσω, απελπισία λιγο. Αν σου φύγει με το άλλο τροφοδοτικό ρίξε μια ενημέρωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

πες μου πως τα ορίζεις διαφορετικά στην ASUS για all και single, που πας;

Το Performance Enhancer Level 3 το κάνει αυτόματα, απλά με offset βάζεις +/- όσο χρειάζεσαι. Ο 2700X στα "χαλαρά" του είναι πιο γρήγορος από το χρυσό κομμάτι 1700 στα πιο τσιτωμένα που έτρεξα ever:

stock_1bdul6.png

Αυτά με - 0.1 vcore offset. Αρκετά καλο το refresh :D

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Spartan117 said:

Το Performance Enhancer Level 3 το κάνει αυτόματα, απλά με offset βάζεις +/- όσο χρειάζεσαι. Ο 2700X στα "χαλαρά" του είναι πιο γρήγορος από το χρυσό κομμάτι 1700 στα πιο τσιτωμένα που έτρεξα ever:

stock_1bdul6.png

Αυτά με - 0.1 vcore offset. Αρκετά καλο το refresh :D

στα 4.3 με offset auto είχα το πρώτο πάνω πάνω αποτέλεσμα, πόσο έπιασε voltage δεν ξέρω, max temp 75c. Εγώ εσένα περιμένω να κάνεις κανέναν οδηγό να μάθουμε οι noobαδες :P

cine.PNG.36e64356da4e8d31e3affab0617aabd9.PNG

16 minutes ago, Spartan117 said:

Το Performance Enhancer Level 3

Αυτό γιατί δεν το βρίσκω; τόσο μακάκας είμαι; ή στην 7 το λέει αλλιώς...;

Επεξ/σία από SeXBOX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

στα 4.3 με offset auto είχα το πρώτο πάνω πάνω αποτέλεσμα, πόσο έπιασε voltage δεν ξέρω, max temp 75c. Εγώ εσένα περιμένω να κάνεις κανέναν οδηγό να μάθουμε οι noobαδες :P

Ο οδηγός είναι απλός :D

• Βάζεις Windows Balanced (πρέπει να κανεις park 4 cores αν έχεις ryzen Balanced)
  • Βάζεις Performance Enhancer 3
  • Vcore/Multiplier σε Auto
  • ...
  • Profit?

Αν θες παίζεις και με negative offset για να τρέχεις πιο χαλαρά το chip, ανάλογα με το κομμάτι που σου πέτυχε.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...