Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
15 minutes ago, noFEARgr said:

Tου χρονου που η amd θα εχει τα ιδια ρολογια με την intel μπορει και παραπανω η intel αναγκαστηκα θα πρεπει να ριξει τιμες. Οι συχνοτητες στα nm που παραγει εχει φτασει κορυφη οπως και το ipc. Ενα gaming της εχει μεινει αν το χασει και αυτο μονο με γενναια μειωση τιμων θα ειναι καπως ανταγωνιστικη . 

Δεν το ξέρουμε αυτό. Εικάζω ότι πάλι 5GHz oc δύσκολα θα δούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
23 minutes ago, adtakhs said:

To power consumption θα πρέπει να το βλέπεις σε συνάρτηση με την επίδοση. Αυτό θα σου δείξει αν υπάρχει αύξηση απόδοσης.

Στα τεστ του overclock net φαίνεται πως υπάρχει ένα 10% αύξηση της απόδοσης σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Η επόμενη γενιά θα βάλει φωτιά στον ανταγωνισμό και αυτό το βλέπεις από 2 πράγματα .

1) SMT OFF VS SMT ON

smt off.JPG

smt.JPG

Φαίνεται πως ο ZEN+ ανά core είναι αποδοτικότερος με SMT .

2) 1080 & 1440p gaming όλοι στα 4Ghz.

gaming 1080.JPG

gaming 1440.JPG

Αρα φαντάσου και τους 2 παίχτες με +10% IPC και με χρονισμούς στα 5Ghz στα 10nm και 7nm αντίστοιχα , τι έχει να γίνει.

Άνθρωπος που διαλέγει τέτοια χρώματα σε διαγράμματα, έχει ξεχωριστή θέση στην κόλαση...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, james rod είπε

λιγο δυσκολο αυτο γιατι δε ξερουμε τα πραγματικα nm της amd. απο οτι ελεγαν οι τεχνικοι στην gf δεν ειναι καν 14nm, οποτε η ιντελ στην επομενη γενια θα εχει μαλλον 10nm αρα καλυτερο performance/w.

19 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Δεν το ξέρουμε αυτό. Εικάζω ότι πάλι 5GHz oc δύσκολα θα δούμε.

Το zen 2 θα ειναι στα 7nm finFET (πραγματικα 10nm ) και θα εχει σαν base τα 5ghz συμφωνα με globalfoundries/TSCM .

http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-3000-globalfoundries-expects-5-ghz-in-the-7nm-process.html

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 2

• Moderators
10 minutes ago, noFEARgr said:

Το zen 2 θα ειναι στα 7nm finFET (πραγματικα 10nm ) και θα εχει σαν base τα 5ghz συμφωνα με globalfoundries/TSCM .

http://www.guru3d.com/news-story/amd-ryzen-3000-globalfoundries-expects-5-ghz-in-the-7nm-process.html

Έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι τότε, κράτα μικρό καλάθι. ;)

• Like 1

18 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

καλα αυτο δεν παιζει με 95-105w tdp. ισως σε κανεναν τετραπυρηνο και αν. καταρχην πουθενα δε μιλαει για βασικο κλοκ 5.0 ο patton.

16 λεπτά πριν, music_lover είπε

Και τωρα το μεγάλο ερώτημα :P

2600x ή 2700x και γιατί?

δεν υπαρχει ερωτημα. αν δε κανεις productivity παιρνεις τον 2600χ και γλυτωνεις την ψυκτρα που θα πρεπει να παρεις για τον 2700χ και εχεις και πολυ καλη αποδοση στα games. γλυτωνεις απο 80-130 ευρω και τα ριχνεις στην καρτα.

Εγώ πάντως αν και χρόνια παιδί fan όπως θέλετε το πείτε το της intel φέτος για πρώτη φορά σκέφτομαι να πάω σε amd 2700x ή οτι αλλο έρθει όχι μονο γιατι πλέον η ψαλίδα έχει κλείσει και συναγωνίζεται ή ειναι πολύ κοντά στην intel αλλα ενα πολύ σημαντικό για εμένα ειναι οτι μου δίνει υποστήριξη με το συγκεκρμένο socket μεχρι το 2020 όπως ανακοινώθηκε.

Θέλω να πώ δηλαδή ξέρω οτι κάτι που θα πάρω τώρα μεχρι το 2020 θα μπορώ να βάλω επάνω απο επεξεργαστή και πιο καινούργιο μοντέλο , αυτο με την intel κάθε λίγο και λιγάκι να βγάζει καινούργι chipset / socket και να μην υποστηρίζεται καινούργιο μοντέλο ειναι απαράδεκτο.

• Like 7

5 ώρες πριν, adtakhs είπε

H αναβαθμισιμότητα έχει νόημα Heatspreader στο γεγονός του ότι

1) Αναβαθμίζεις από μικρό APU/ CPU σε κορυφαίο πολυπύρηνο όποτε θες ... Αυτό ίσως να μην το κάνεις για GAMING , αλλά σίγουρα το κάνεις για MT applications . Το 2017 δηλαδή , έπαιρνε κάποιος για MT VFM έναν 1600X στα 250€ .....  Εφέτος με τον 2700Χ στα 320€ παίρνεις  περίπου  45% αύξηση ΜΤ ισχύος. Το +45% είναι εντυπωσιακό νούμερο και κινείται στο midrange κόστος ειδικά λόγο ψύκτρας.

2) Αναβαθμίζεις σε νέα λιθογραφία.

3) Αναβαθμίζεις σε νέα αρχιτεκτονική.

Η λογική της πλατφόρμας που στερείται νέων features στην περίπτωση των SOC RYZEN δεν υφίσταται .

Παίρνεις βελτιωμένο Memory Controller από το CPU

Παίρνεις βελτιωμένο I/O από το SOC για τον NVME που σε ενδιαφέρει πρωτίστως.

Παίρνεις βελτιωμένες USB 3.1 XXX .

Ενώ στα APU φαίνεται να παίρνεις και βελτιωμένες HDMI εκδόσεις.

Αρα δεν σε περιορίζει τίποτα.

Πάντως την μεγάλη ζημιά στην Intel, δεν θα την κάνει η σειρά 26XX/27XX στην Intel.

Την μεγάλη ζημιά θα την κάνει η πτώση τιμών της σειράς 16XX/17ΧΧ.

Βλέπω πολύ κόσμος να παίρνει RYZEN 1XXX ψάχνοντας τις ευκαιρίες.

1) Ναι, σαφώς. Αν και για εμένα η πρώτη γενιά ήταν λίγο έτσι και έτσι imho... 

2-3) Τεχνικό θέμα.

Ζημιά δεν θα γίνει γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι πάνε για Intel. Καλό θα γίνει σε εμάς γιατί πλέον θα μπορούμε με 200€ να παίρνουμε ένα πάρα πολύ δυνατό CPU. Ελπίζω επίσης η Intel να κάνει κάτι με το TIM.

5 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Μέχρι να αντιστραφεί το 90-10 έχουμε ακόμα δρόμο, το να μιλάμε για καταστροφές με τέτοια διαφορά στο market share είναι τουλάχιστον αστείο.

Μεγάλο πρόβλημα αυτό. Αν και με τους Ryzen έπαιξαν ωραία το Marketing.

1 ώρα πριν, adtakhs είπε

To power consumption θα πρέπει να το βλέπεις σε συνάρτηση με την επίδοση. Αυτό θα σου δείξει αν υπάρχει αύξηση απόδοσης.

Στα τεστ του overclock net φαίνεται πως υπάρχει ένα 10% αύξηση της απόδοσης σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Η επόμενη γενιά θα βάλει φωτιά στον ανταγωνισμό και αυτό το βλέπεις από 2 πράγματα .

1) SMT OFF VS SMT ON

smt off.JPG

smt.JPG

Φαίνεται πως ο ZEN+ ανά core είναι αποδοτικότερος με SMT .

2) 1080 & 1440p gaming όλοι στα 4Ghz.

gaming 1080.JPG

gaming 1440.JPG

Αρα φαντάσου και τους 2 παίχτες με +10% IPC και με χρονισμούς στα 5Ghz στα 10nm και 7nm αντίστοιχα , τι έχει να γίνει.

Ενώ δεν διαφωνώ μαζί σου, κάνεις τεχνικές ως επί το πλείστον αναλύσεις. Όχι πως δεν πρέπει να γίνονται, καλό είναι να ξέρουμε και το IPC αλλά οι συγκρίσεις γίνονται out of the box.

Νέα CPU έβγαλε η AMD. Όταν βγάλει και η Intel θα είναι καλύτερα από τους Ryzen. Όταν βγάλει ξανά η AMD θα είναι πάλι καλύτερα της AMD. Απλά είναι τα πράγματα.

4 λεπτά πριν, SPANK είπε

Εγώ πάντως αν και χρόνια παιδί fan όπως θέλετε το πείτε το της intel φέτος για πρώτη φορά σκέφτομαι να πάω σε amd 2700x ή οτι αλλο έρθει όχι μονο γιατι πλέον η ψαλίδα έχει κλείσει και συναγωνίζεται ή ειναι πολύ κοντά στην intel αλλα ενα πολύ σημαντικό για εμένα ειναι οτι μου δίνει υποστήριξη με το συγκεκρμένο socket μεχρι το 2020 όπως ανακοινώθηκε.

Θέλω να πώ δηλαδή ξέρω οτι κάτι που θα πάρω τώρα μεχρι το 2020 θα μπορώ να βάλω επάνω απο επεξεργαστή και πιο καινούργιο μοντέλο , αυτο με την intel κάθε λίγο και λιγάκι να βγάζει καινούργι chipset / socket και να μην υποστηρίζεται καινούργιο μοντέλο ειναι απαράδεκτο.

Το χειρότερο με την Intel δεν είναι πως δεν μπορείς να αναβαθμίσεις, είναι πως αν σου χαλάσει η μητρική μετά από 2-3 χρόνια (μπορεί να λέω πολλά) δεν βρίσκεις σε κατάστημα μητρική. Ένα από τα πιο σημαντικά που δεν έχει αναφερθεί.

• Like 5

7 λεπτά πριν, Heatspreader είπε

1) Ναι, σαφώς. Αν και για εμένα η πρώτη γενιά ήταν λίγο έτσι και έτσι imho... 

2-3) Τεχνικό θέμα.

Ζημιά δεν θα γίνει γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι πάνε για Intel. Καλό θα γίνει σε εμάς γιατί πλέον θα μπορούμε με 200€ να παίρνουμε ένα πάρα πολύ δυνατό CPU. Ελπίζω επίσης η Intel να κάνει κάτι με το TIM.

Μεγάλο πρόβλημα αυτό. Αν και με τους Ryzen έπαιξαν ωραία το Marketing.

Ενώ δεν διαφωνώ μαζί σου, κάνεις τεχνικές ως επί το πλείστον αναλύσεις. Όχι πως δεν πρέπει να γίνονται, καλό είναι να ξέρουμε και το IPC αλλά οι συγκρίσεις γίνονται out of the box.

Νέα CPU έβγαλε η AMD. Όταν βγάλει και η Intel θα είναι καλύτερα από τους Ryzen. Όταν βγάλει ξανά η AMD θα είναι πάλι καλύτερα της AMD. Απλά είναι τα πράγματα.

Το χειρότερο με την Intel δεν είναι πως δεν μπορείς να αναβαθμίσεις, είναι πως αν σου χαλάσει η μητρική μετά από 2-3 χρόνια (μπορεί να λέω πολλά) δεν βρίσκεις σε κατάστημα μητρική. Ένα από τα πιο σημαντικά που δεν έχει αναφερθεί.

+1 ειδικά για την τελευταία παράγραφο 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά τι να λέμε τώρα; Κάποιος που παίρνει τώρα CPU για να πάει σε Intel έχει έναν μόνο λόγο, το 144hz gaming.

Όταν η AMD με τα ίδια περίπου χρήματα σου δίνει, περισσότερους πυρήνες, καλύτερο multi performance παντού, υποστήριξη μέχρι το 2020, καλή ψύχτρα, soldered CPU, φτηνότερες μητρικές , ε τι θα κάνει και ο pc user; 

Δεν παίζουν όλοι στα 144hz με 1080ti όπως εγώ πχ. και ουτε το PC είναι μόνο για gaming.

Η Intel πρέπει να ξεκολλήσει από ηλίθιες πρακτικές, όπως η αλλαγή των socket σαν τα πουκάμισα, από την γελοία ψύχτρα που δίνει(όπου την δίνει), και από την απαράδεκτη "οδοντόπαστα" που βάζει κάτω από το IHS, ακόμα και από τα λίγα PCIE lanes.

Επίσης το ζήτημα δεν είναι μόνο πρακτικό. Πλέον χάνει ξεκάθαρα σε multi thread perfomance στην mainstream παντού. Πρέπει να βγάλει 8πυρηνο ή να ρίξει τις τιμές για να παραμείνει ανταγωνιστική.

Επεξ/σία από petranthe
  • Like 7
  • Thanks 1

10 λεπτά πριν, petranthe είπε

Ρε παιδιά τι να λέμε τώρα; Κάποιος που παίρνει τώρα CPU για να πάει σε Intel έχει έναν μόνο λόγο, το 144hz gaming.

Όταν η AMD με τα ίδια περίπου χρήματα σου δίνει, περισσότερους πυρήνες, καλύτερο multi performance παντού, υποστήριξη μέχρι το 2020, καλή ψύχτρα, soldered CPU, φτηνότερες μητρικές , ε τι θα κάνει και ο pc user; 

Δεν παίζουν όλοι στα 144hz με 1080ti όπως εγώ πχ. και ουτε το PC είναι μόνο για gaming.

Η Intel πρέπει να ξεκολλήσει από ηλίθιες πρακτικές, όπως η αλλαγή των socket σαν τα πουκάμισα, από την γελοία ψύχτρα που δίνει(όπου την δίνει), και από την απαράδεκτη "οδοντόπαστα" που βάζει κάτω από το IHS, ακόμα και από τα λίγα PCIE lanes.

Επίσης το ζήτημα δεν είναι μόνο πρακτικό. Πλέον χάνει ξεκάθαρα σε multi thread perfomance στην mainstream παντού. Πρέπει να βγάλει 8πυρηνο ή να ρίξει τις τιμές για να παραμείνει ανταγωνιστική.

Συμφωνώ 100%

• Like 2

Με τις τιμές που βλέπω στους 1st gen έχουμε καμία άποψη για R7 1700 vs R5 2600(x); Για κάποιον που δεν έχει ήδη ΑΜ4 και μάλλον με καμία Χ370 Prime Pro. Και για games αλλά και για video encoding. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...