Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Super Moderators Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 11 minutes ago, strawman said: η Intel δυσκολα θα κρατησει 8c/16t στις συχνοτητες του 8700k Εδώ παίζει δύσκολα να τον κρατήσει στις ίδιες μητρικές... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 39 λεπτά πριν, Ntinaras είπε AMD Adds Ryzen 2400GE and Ryzen 3 2200GE (35W) to APU Lineup ο,τι πρεπει για htpc build οταν βγει B450 με hdmi 2.0b θα παρω μια μητρικη και 2200GE APU Core/Thread Base / Turbo IGP IGP Freq TDP Ryzen 3 2200GE 4/4 3.2 / 3.6 GHz Vega 8 1100 MHz 35W Ryzen 3 2200G 4/4 3.5 / 3.7 GHz Vega 8 1100 MHz 65W Ryzen 5 2400GE 4/8 3.2 / 3.8 GHz Vega 11 1250 MHz 35W Ryzen 5 2400G 4/8 3.6 / 3.9 GHz Vega 11 1250 MHz 65W Αυτά είναι...να μην πάω σε 2200g και να περιμένω 2200ge; Και πολύ το άργησα το htpc μου με τις κουφές τιμές σε μνήμες...τώρα να περιμένουμε και τους ge...φέξε μου και γλίστρησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 το βασικοτερο θεμα ειναι οτι οι μητρικες που υπαρχουν τωρα ειναι hdmi 1.4 ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, ThReSh είπε Εδώ παίζει δύσκολα να τον κρατήσει στις ίδιες μητρικές... Αυτό είναι κλεισμένο και από τους books...δεν παίζεται ούτε στο στοίχημα... Μόλις τώρα, Ntinaras είπε το βασικοτερο θεμα ειναι οτι οι μητρικες που υπαρχουν τωρα ειναι hdmi 1.4 ! Όσοι δεν έχουν 4k tv δεν καίγονται, αλλά φαντάζομαι στις νέες σειράς 4xx μητρικές θα δώσουν hdmi 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Ε και θα παρεις htpc με σκοπο να αλλαξεις μητρικη μεσα σε ενα χρονο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, jimakos234 είπε Τελευταιο Update σημερα, δεν προλαβα να το τελειωσω το συστημα σημερα,. τελικα ειναι πολυ χρονοβορο το sport... Απόκρυψη περιεχομένων Ο έξτρα σωλήνας στην GPU είναι για draining? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 37 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ναι θα αλλάζουμε CPU κάθε 6 μήνες Το upgrade path που δίνει η AMD βγάζει νόημα για έναν enthusiast όμως. Αγοράζεις Ryzen/Threadripper -> Αλλάζεις CPU κάθε χρόνο αν θες να έχεις την τελευταία γενιά -> Αλλάζεις μητρική κάθε τρία χρονια για τα νέα features. Το να αγοράζεις νεκρή πλατφόρμα είναι μεγάλη ξενέρα, ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να κανεις αναβάθμιση imo. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos234 Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 42 λεπτά πριν, mindtrapper είπε Ο έξτρα σωλήνας στην GPU είναι για draining? Ακριβως, και εχει και μια κανουλα στην ακρη, απλα δεν φαινεται στην φωτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2018 Λουκουμι μου φαινεται ο 2600Χ.... κριμα που δεν βλεπω να αναβαθμιζομαι αμεσα (εχουν σειρα αγορες σε αλλα hobby) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xeiristeis Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Jimako Καλο κουραγιο και προσοχη ! Μερικες ερωτησεις.Τι καρτα φορας ? Ποσο εκανε το Water block ? Eγω φοραω στο δικο μου μια RX 580 ποτε δεν εχει παει πανω απο 62 , Οποτε το θεωρω περιτtο εξοδο και κανει και ποιο πολυπλοκη την κατασκευη. Να και το δικο μου δεν το εχω τελιωσει ακομα εδω και 6 μηνες Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από xeiristeis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 46 λεπτά πριν, jimakos234 είπε Ακριβως, και εχει και μια κανουλα στην ακρη, απλα δεν φαινεται στην φωτο Μήπως να έβαζες ένα από αυτά τα fittings που τα γυρίζεις και ανοιγοκλείνουν την ροή; Θα φαινόταν καλύτερα και απλά θα έπρεπε να βάλεις σωλήνα όταν θες να αδειάσεις και να γυρίσεις το fitting για να αρχίσει να τρέχει. Κάτι τέτοιο: https://www.ekwb.com/shop/ek-af-ball-valve-10mm-g1-4-nickel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos234 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 16 λεπτά πριν, xeiristeis είπε Jimako Καλο κουραγιο και προσοχη ! Μερικες ερωτησεις.Τι καρτα φορας ? Ποσο εκανε το Water block ? Eγω φοραω στο δικο μου μια RX 580 ποτε δεν εχει παει πανω απο 62 , Οποτε το θεωρω περιτtο εξοδο και κανει και ποιο πολυπλοκη την κατασκευη. Να και το δικο μου δεν το εχω τελιωσει ακομα εδω και 6 μηνες Καλησπερα φιλε μου. XFX RX 580 8 GB GTS XXX Το waterblock ηταν απο bitspower απευθειας απο ταυλανδη. Δεν υπηρχε αλλο για την καρτα αυτη λογο του pcb. Τους εστειλα μαιλ και μου ειπαν ηταν πολυ καινουριο, αλλα τους ειπα οτι το θελω και εγινε η αγορα απο paypal. 150 ευρω +3 τελωνειο (2 εβδομαδες). Τους ειχα ενημερωσει τι παιζει απο τελωνειο και ειχαν δεχτει και μου εστειλαν 2ο invoice κοντα στα 20 ερω για να μην σκασω κανενα 50αρι ακομα. Το εβαλα πιο πολυ για αισθητικους λογους. Γενικα δεν ανεβαζε (0 db κατω απο 60 c) , αλλα ειχε καει ξαφνικα ενω επαιζα και την περιμενα απο RMA 2 μηνες. Εν τελη λεω ας βαλω, μην γινει ξανα τετοιο κουλο . αν θες να μιλησουμε στειλε μου Inbox Tελειωσε το και εσυ να το κανεις τσιτα... 1 λεπτό πριν, mindtrapper είπε Μήπως να έβαζες ένα από αυτά τα fittings που τα γυρίζεις και ανοιγοκλείνουν την ροή; Θα φαινόταν καλύτερα και απλά θα έπρεπε να βάλεις σωλήνα όταν θες να αδειάσεις και να γυρίσεις το fitting για να αρχίσει να τρέχει. Κάτι τέτοιο: https://www.ekwb.com/shop/ek-af-ball-valve-10mm-g1-4-nickel Αυτο εχω στο τερμα του σωληνα, απλα δεν φαινεται. θα βγαλω κι αλλες φωτο απο εβδομαδα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, Spartan117 είπε Το upgrade path που δίνει η AMD βγάζει νόημα για έναν enthusiast όμως. Αγοράζεις Ryzen/Threadripper -> Αλλάζεις CPU κάθε χρόνο αν θες να έχεις την τελευταία γενιά -> Αλλάζεις μητρική κάθε τρία χρονια για τα νέα features. Το να αγοράζεις νεκρή πλατφόρμα είναι μεγάλη ξενέρα, ακόμα και αν δεν σκοπεύεις να κανεις αναβάθμιση imo. Η αναβαθμισιμότητα όταν έχεις AMD είναι εγγύηση. Από την άλλη όμως ποιος από 1800X θα πάει σε 2700X η τέλος πάντων κάτι αντίστοιχο; Υπάρχει περίπτωση να μην καλύπτει κάποιον ένας 1600; Εκτός αν άλλαξαν ξαφνικά οι ανάγκες του. Ψυχολογικά θα ήμουν καλύτερα πάντως να έχω και το τελευταίο Chipset εκτός από το τελευταίο CPU. Δηλαδή γίνεται που γίνεται η δουλειά για λόγους πλασματικής ανάγκης, θες και τη μητρική. Και δεν κάνει χάρη η AMD που κρατάει την πλατφόρμα, απλά η Intel είναι ότι να' ναι. Στην πράξη θεωρώ ότι όταν είναι να κάνεις αναβάθμιση θα πρέπει να τ' αλλάξεις όλα όταν έρθει η ώρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 21 λεπτά πριν, Heatspreader είπε Στην πράξη θεωρώ ότι όταν είναι να κάνεις αναβάθμιση θα πρέπει να τ' αλλάξεις όλα όταν έρθει η ώρα. Σχετικό είναι αυτό, στο 775 socket πολλοί είχαν αλλάξει 2 και 3 επεξεργαστές στην ίδια μητρική, εγώ πχ είχα πάει απο core duo 6850 σε q9550, όταν έχεις δώσει 200-300€ για μητρική είναι εκβιαστικό να ξηλωθείς ξανά μέσα σε μία γενιά cpu. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μισό λεπτό. Καταρχάς τότε οι διαφορές των επεξεργαστών ήταν μεγαλύτερες. Πλέον τα σύγχρονα CPUs δεν έχουν τέτοιες διαφορές που να πεις αμάν τι γίνεται. Μην ξεχνάς επίσης πως τότε παίζαμε με Overclocking περισσότερο από τώρα, πειραματιζόμασταν και τότε τα CPU ανέβαιναν αρκετά. Προσπαθούσαμε να πέσουμε όσο μπορούμε στο Super PI. Άλλες οικονομικές εποχές. Σίγουρα θα υπάρξει κόσμος που θα πάει από Ryzen 1 σε Ryzen 2. Θα υπάρξει και κόσμος που θα πάει από 8700Κ σε 9800K. Μπορεί επίσης κάποιος να πάει από Ryzen 1200 σε Ryzen 1700. Το ότι δίνει κάποιος 200-300€ για μητρική (καλά κάνει - και εγώ τα δίνω), δεν έχει να λέει κάτι. Μπορείς να πάρεις μία πιο φθηνή υλοποίηση του Chipset. Μια ακριβή μητρική δεν συνεπάγεται με αναβαθμισιμότητα και το ξέρεις από την αρχή αυτό. Για να είμαι ξεκάθαρος, εννοείται πως η αναβαθμισιμότητα της AMD είναι ευπρόσδεκτη, αλλά αν έχεις δώσει 300€ για μητρική Intel και θες να πάρεις και το αμέσως επόμενης γενιά CPU, δεν φταίει η Intel. Εσύ φταις και θα τα στάξεις. Αν θα έπρεπε να παίρνει το επόμενης γενιάς CPU η Intel πλατφόρμα; Φυσικά; Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να κάνει αναβάθμιση. Είναι αυτό που λέω, ωραίο και γρήγορο το iPhone, αλλά βάλε 4GB RAM τουλάχιστον. Μα τρέχει μια χαρά έτσι. Ναι, δεν πειράζει, αλλά επειδή έχω δώσει 1200€ θέλω να βλέπω 4-5GB, να ξέρω ότι τα έχω εκεί και κάθονται. Σε γενικές γραμμές νομίζω πως κάποιος με AMD είναι γενικότερα πιο Happy. Χαμηλότερες θερμοκρασίες, Soldered, αναβαθμισιμότητα, καλές τιμές, κλπ. Τώρα η Intel, είναι η Apple των CPU. Πουλάει με το όνομα της. Καλά προϊόντα μεν, αλλά η εικόνα του προσώπου που μου έρχεται στο μυαλό είναι κάποιου αυστηρού ανέκφραστου υπερόπτη. Συνήθως ο πρώτος προσφέρει λιγότερα και ζητάει περισσότερα. Όσοι είναι από κάτω κάνουν το αντίθετο. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από Heatspreader 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις