Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, busellatos είπε

hmhmzNYPqAnxzwewKcWvLm-650-80.jpg

wwQozWbe5Wkw495mSexa6K-650-80.jpg

:rolleyes:

Γελάνε και οι πέτρες με τα νούμερα του techradar.

@mindtrapper Μιλάμε για διαφορετικά βιντεάκια, εγώ σχολίασα το κλιπ από bitwit που είπε ότι έβαλε 4.3 χωρίς να ακουμπήσει τάση (υποθέτω και LLC και λοιπές μικρορυθμίσεις), ε δεν τεστάρεις ένα τσιπάκι έτσι. Πάντως οι διαφορές Χ370/Χ470 είναι στα όρια του στατιστικού λάθους με εξαίρεση 1-2 outliers, με τις μνήμες δεν έχω καταλάβει ακόμα τι παίζει. Στους 1 ήταν και θέμα μητρικής/BIOS, στους 2 είναι καθαρά θέμα IMC ή όχι, μιλώντας για 3200+ πάντα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μόλις τώρα, Zaknafein είπε

Γελάνε και οι πέτρες με τα νούμερα του techradar.

@mindtrapper Μιλάμε για διαφορετικά βιντεάκια, εγώ σχολίασα το κλιπ από bitwit που είπε ότι έβαλε 4.3 χωρίς να ακουμπήσει τάση (υποθέτω και LLC και λοιπές μικρορυθμίσεις), ε δεν τεστάρεις ένα τσιπάκι έτσι. Πάντως οι διαφορές Χ370/Χ470 είναι στα όρια του στατιστικού λάθους με εξαίρεση 1-2 outliers, με τις μνήμες δεν έχω καταλάβει ακόμα τι παίζει. Στους 1 ήταν και θέμα μητρικής/BIOS, στους 2 είναι καθαρά θέμα IMC ή όχι, μιλώντας για 3200+ πάντα;

Στους 1 ειναι θεμα μητρικων ξεκαθαρα.

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Στους 1 ειναι θεμα μητρικων ξεκαθαρα.

Περσινά ξινά σταφύλια είναι οι 1, για τους 2 ρωτάω :P Έχω χάσει το μπούσουλα με τόσα reviews, ειδικά όταν κάποια είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας/μεθοδολογίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Θεν θελω να σε απογοητευσω αλλα η strix ειναι νομιζω οσο κακη ειναι και η prime στο ram oc. Οποτε το περισσοτερο που ισως μπορεις να εχεις stable ειναι τα 3333mhz με πολυ σφιχτα timings

Mωρε ας ειναι ικανες να δουλεψουν τοσο και βλεπουμε για την μομπο , το πολυ πολυ μολις δω καλη αγγελια εδω για καμμια καλυτερη την χτυπαω και πουλαω την δικια μου , αντε να βγει κανα 50ρικο διαφορα ... 

Βρηκα την παρακατω λιστα στο reddit ξερουμε αν ισχυει ? 

Επισης βλεπω οτι καμμια Τrident Z RGB δεν ειναι bdie εκτος απο τις 3200 C14 , κριμα και ηταν τουλαχιστον οπτικα η νο1 επιλογη

Spoiler

Επεξ/σία από ChrisAttart

4 λεπτά πριν, ChrisAttart είπε

Mωρε ας ειναι ικανες να δουλεψουν τοσο και βλεπουμε για την μομπο , το πολυ πολυ μολις δω καλη αγγελια εδω για καμμια καλυτερη την χτυπαω και πουλαω την δικια μου , αντε να βγει κανα 50ρικο διαφορα ... 

Βρηκα την παρακατω λιστα στο reddit ξερουμε αν ισχυει ? 

Απόκρυψη περιεχομένων

Iσχυει ναι αλλα κοιτα γτ σε μερικες τυπου crucial 3466 στο typhoon λεει 2133 downbin. Downbin = χειροτερα timings.

7 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Περσινά ξινά σταφύλια είναι οι 1, για τους 2 ρωτάω :P Έχω χάσει το μπούσουλα με τόσα reviews, ειδικά όταν κάποια είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας/μεθοδολογίας.

Αρα κατι καταλαβα λαθος στην ερωτηση σου. Εννοεις διαφορες x370 - x470 με ryzen 2xxx ?

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Iσχυει ναι αλλα κοιτα γτ σε μερικες τυπου crucial 3466 στο typhoon λεει 2133 downbin. Downbin = χειροτερα timings.

Αρα κατι καταλαβα λαθος στην ερωτηση σου. Εννοεις διαφορες x370 - x470 με ryzen 2xxx ?

Ίσως δεν το έθεσα σωστά. Πες ότι θέλω να πάρω έναν 2 series και θέλω να πάω μνήμες 3600 (ή όσο φτάνουν τέσπα), παίζει ρόλο μόνο o IMC στο κομμάτι που θα μου κάτσει ή θα παίξει και ρόλο η μητρική;

@ChrisAttart You can expect color subvariants (see legend below) of G.Skill RAM to have the same IC as the regular version <- Αυτό το προσπέρασες; Στην λίστα όπου βλέπεις TridentZ + B-die, οι αντίστοιχες (με ίδια ακριβώς timings) RGB θα είναι b-die επίσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

6 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

@ChrisAttart You can expect color subvariants (see legend below) of G.Skill RAM to have the same IC as the regular version <- Αυτό το προσπέρασες; Στην λίστα όπου βλέπεις TridentZ + B-die, οι αντίστοιχες (με ίδια ακριβώς timings) RGB θα είναι b-die επίσης.

Με βαση το reddit και το site στο σποιλερ που αναφερει λενε ολα τα b-dies ειδα τις παρακατω επιλογες 

1) https://www.skroutz.gr/s/10978386/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C16D-16GTZR.html

2) https://www.skroutz.gr/s/12498871/Corsair-Vengeance-RGB-16GB-DDR4-3600MHz-CMR16GX4M2C3600C18.html

Επεξ/σία από ChrisAttart

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ChrisAttart είπε

Με βαση το reddit και το στο σποιλερ που αναφερει λενε ολα τα b-dies ειδα τις παρακατω επιλογες 

1) https://www.skroutz.gr/s/10978386/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C16D-16GTZR.html

2) https://www.skroutz.gr/s/12498871/Corsair-Vengeance-RGB-16GB-DDR4-3600MHz-CMR16GX4M2C3600C18.html

Τις gskill οι corsair λογικα ειναι downbin.

13 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Ίσως δεν το έθεσα σωστά. Πες ότι θέλω να πάρω έναν 2 series και θέλω να πάω μνήμες 3600 (ή όσο φτάνουν τέσπα), παίζει ρόλο μόνο o IMC στο κομμάτι που θα μου κάτσει ή θα παίξει και ρόλο η μητρική;

Και η μητρικη ,πανω απο 3600 αλλα με τεζαρισμενα timings stable παντως μην περιμενεις απο οτι βλεπω.

Tωρα αν με ρωτησεις ποιες μητρικες δεν κανουν δεν μπορω να στο απαντησω ακομα. Σιγουρα ομως οι τοπ της καθε εταιριας ειναι αυτες που θα τα καταφερνουν καλυτερα.

Επισης σημασια εχει αν θα μπορεις να σφηξεις τα timings ενα 3600 ας πουμε με default timings ειναι χειροτερο απο ενα 3200 σωστα σεταρισμενο. Αν σφιξεις ομως τις 3600αρες θα εισαι τουμπανο.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

@ChrisAttart Τις G.Skill χαλαρά (όχι δεν το λέω γιατί τις έχω :P)

@akoinonitos Ε αυτό λέω, δεν έχω πέσει σε καλό review για το θέμα RAM OC, αν και είναι νωρίς ακόμα... φταίει η τάνα η Giga, μου τρέξανε τα σάλια μόλις είδα την Gaming 7, αλλά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει και τα καλύτερα για τις 370 τους, οπότε αν και brand victim, είμαι λίγο επιφυλακτικός.

Αυτες που εχω στα υποψιν τι λενε?

https://www.skroutz.gr/s/11912392/Corsair-Vengeance-RGB-16GB-DDR4-3466MHz-CMR16GX4M2C3466C16.html

Να τις τσιμπήσω για το ryzen σύστημα που θα κανω?

Ειναι b-die απο οσα διάβασα.

Δεν τις έχει exclusively b-die στο hardwareluxx, ούτε αυτές, ούτε τις αντίστοιχες gskill (3466/16), οπότε δεν είναι στανταράκι, ενώ οι 3200/14 είναι.

• Like 1
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

@akoinonitos Ε αυτό λέω, δεν έχω πέσει σε καλό review για το θέμα RAM OC, αν και είναι νωρίς ακόμα... φταίει η τάνα η Giga, μου τρέξανε τα σάλια μόλις είδα την Gaming 7, αλλά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει και τα καλύτερα για τις 370 τους, οπότε αν και brand victim, είμαι λίγο επιφυλακτικός.

Μόλις τώρα, Zaknafein είπε

Δεν τις έχει exclusively b-die στο hardwareluxx, ούτε αυτές, ούτε τις αντίστοιχες gskill (3466/16), οπότε δεν είναι στανταράκι, ενώ οι 3200/14 είναι.

Δηλαδη απο αυτες τις 3 επιλογες να παω στο σιγουρακι τις 3200 c14 ? https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=11482095%2C10978386%2C10978043

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Και δςν νομιζω και να πεσεις οι περισσοτεροι reviewers δεν εχουν ιδεα ,απλα μπαινεις στο overclock.net και βλεπεις ποιες τραβανε και ποιες οχι.

4 λεπτά πριν, ChrisAttart είπε

Δηλαδη απο αυτες τις 3 επιλογες να παω στο σιγουρακι τις 3200 c14 ? https://www.skroutz.gr/comparelists/56?compare=11482095%2C10978386%2C10978043

Oι 3600 cl16 ειναι αυτες που εχει ο spartan οποτε ειναι εγγυημενες...

Επισης οι flarex ειναι τουμπανακια.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...