Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Just now, Psycho_Warhead said:

Οι πραγματικές διαφορές μεταξύ των CPU φαίνονται σε 720P tests. Απλά δεν παίζει κανείς σ' αυτή την ανάλυση και η ψαλίδα που βλέπεις στο 720P τώρα, θα φανεί αρκετά μελλοντικά σε μεγαλύτερες αναλύσεις με πολύ πιο ισχυρές GPUs.

Θα αγορασει κανεις 2080ti ας πουμε για να παιζει farcry primal? :P Σε 1080p κιολας? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγώ βλέπω μεγάλη κάψα για τις RAM και τις συχνότητες από την στιγμή που οι περισσότεροι δεν έχετε 1080Ti και δεν ξέρω αν σκοπεύετε να τα σκάσετε στα νέα GTX που θα βγουν. Ακόμα όμως και αν πάρεις τέτοια κάρτα, θα δεις διαφορές μέχρι 1440P με καλύτερες RAM. Στο 4K για το οποίο θα προορίζεται μια GTX2080 ας πούμε, δεν θα κάνει καμία διαφορά η 3000άρα RAM με την 3600άρα π.χ.

4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Το review του anandtech όντως ξένισε αρκετούς μέχρι που έγινε κατανοητό το γεγονός πως ο 8700k έτρεχε μνήμες στα 2666 και οι νέοι ryzen στα 2933 με όλα τα patches για spectre και meltdown περασμένα.

Σε ενα άλλο review του bit-tech διαπίστωσαν πως βάζοντας μνήμες 3400 αντί για 3000 στους νέους ryzen βελτιώθηκαν αρκετά τα αποτελέσματα στα gaming benchmarks κοντευοντας ακόμα περισσότερο τους intel.

Δεν ρίχνουν επιδόσεις τόσο πολύ τα patch στα games. Το έδειξε και το DF που θεωρείται έγκυρο από αρκετούς εδώ μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Εγώ βλέπω μεγάλη κάψα για τις RAM και τις συχνότητες από την στιγμή που οι περισσότεροι δεν έχετε 1080Ti και δεν ξέρω αν σκοπεύετε να τα σκάσετε στα νέα GTX που θα βγουν. Ακόμα όμως και αν πάρεις τέτοια κάρτα, θα δεις διαφορές μέχρι 1440P με καλύτερες RAM. Στο 4K για το οποίο θα προορίζεται μια GTX2080 ας πούμε, δεν θα κάνει καμία διαφορά η 3000άρα RAM με την 3600άρα π.χ.

Να σου πω προσωπικά εχω στόχο το 4k/60 οπότε ολα ειναι πιο εύκολα στα 60fps, δεν είμαι και competitive player, δεν παίζω online first person shooters, στο μέλλον μια αντίστοιχη της 1080ti για την επίτευξη του 4k/60 είναι πιθανή και χαίρομαι που ο 2600x με 250 ευρω θα μου κάνει άψογα την δουλειά. Έλεγα κάποτε ίσως να έκανα το βήμα σε 144hrz οθόνη αλλά τελικά προτιμώ το 4k gaming. Όχι ότι οι νέοι ryzen δεν τα καταφέρνουν καλά και εκεί, δλδ στα πολλά hrz αλλά προσωπικά δεν με απασχολεί.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Διαφορά η οποία θα φανεί και μελλοντικά όσο αλλάζεις κάρτες.

Πάλι καλά που έχω και τον pirmen που ανησυχεί για την επομενη μου αναβάθμιση :P

Αγορίνα, με xx60 GPU θα είσαι eternally GPU bound, και τώρα αλλα και σε 10 χρονια. Αλλα ξέρουμε, οι GPU είναι "αναλώσιμες", γι' αυτό ο 6700k είχε MSRP +100-200 ευρώ από την 1060 και τώρα πουλάς την 1060 στα σχεδόν διπλάσια λεφτά :-D

• Like 3

Προσωπικά επειδή λαμήθηκαν τα IOPS στον SSD με τα Meltdown/Spectre αλλά και τα απαράδεκτα temps του TIM job, θα πήγαινα σε 2700X τώρα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mιας και επεσε στα χερια μου μια 1080ti ειπα να κανω μερικες δοκιμες στο μοναδικο παιχνιδι που εχω το mafia iii με διαφορετικους χρονισμους μνημων και optimization πιο πολυ για να μου λυθει η απορια (και γτ δεν ειχα κατι αλλο να κανω :P )

Cpu: ryzen 7 1700 @4ghz / GTX 1080ti stock / 1080p / low settings

2133 cl15 auto sub timings

Average framerate  :  203.5 FPS
Minimum framerate  :  152.6 FPS
Maximum framerate  :  235.7 FPS
1% low framerate   :  140.7 FPS

2666 cl16 auto sub timings

Average framerate  :  216.6 FPS
Minimum framerate  :  179.7 FPS
Maximum framerate  :  251.9 FPS
1% low framerate   :  150.1 FPS

3000 cl15 auto sub timings

Average framerate  :  222.1 FPS
Minimum framerate  :  189.5 FPS
Maximum framerate  :  260.7 FPS
1% low framerate   :  151.6 FPS

3200 cl14 auto sub timings

Average framerate  :  226.1 FPS
Minimum framerate  :  185.1 FPS
Maximum framerate  :  266.4 FPS
1% low framerate   :  156.8 FPS

3200 cl14 optimized sub timings

Average framerate  :  229.1 FPS
Minimum framerate  :  194.4 FPS
Maximum framerate  :  272.5 FPS
1% low framerate   :  165.0 FPS

3333 cl14 optimized sub timings

Average framerate  :  229.9 FPS
Minimum framerate  :  195.6 FPS
Maximum framerate  :  273.0 FPS
1% low framerate   :  168.0 FPS

3333 cl14 extreme sub timings

Average framerate  :  235.0 FPS
Minimum framerate  :  197.3 FPS
Maximum framerate  :  280.8 FPS
1% low framerate   :  170.6 FPS

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 14
  • Thanks 3

2 ώρες πριν, Razor333 είπε

Δεν ειναι τεχνολογικο θαυμα, avx offset και thermal throttling λεγεται, κατι που αν θελεις να αποφυγεις με τον 7820x ξεχνας εγγυηση και δεν θα την βγαλεις ουτε με την h115i.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο και οι Ryzen όταν τρέχουν AVX τρέχουν στην μισή ταχύτητα ενός Intel. Διαφορετική υλοποίηση avx 256 με "σπαστά" units, ενώ σε Intel όλα τα units δουλεύουν στο full.

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Οι πραγματικές διαφορές μεταξύ των CPU φαίνονται σε 720P tests. Απλά δεν παίζει κανείς σ' αυτή την ανάλυση και η ψαλίδα που βλέπεις στο 720P τώρα, θα φανεί αρκετά μελλοντικά σε μεγαλύτερες αναλύσεις με πολύ πιο ισχυρές GPUs.

Ναι, όπως πριν από 10 χρόνια που τα περιοδικά μας δείχνανε συγκριτικά από το 10ετίας τότε quake 3 στα 640x480, ολα low και χωρίς ήχο για να δούμε την πραγματική δύναμη κάθε επεξεργαστή στο gaming.Μα είμαστε σοβαροί;Σε ρεαλιστικά σενάρια χρήσης πρέπει να μετρώνται.
Και δεν πρόκειται να δεις καμία αλλαγή με τις νέες κάρτες στα νέα παιχνίδια.Ό,τι γίνεται με τις τωρινές στα τωρινά παιχνίδια θα ισχύει σε γενικές γραμμές για τα επόμενα με τις νέες.Τώρα ναι, εάν μιλάς για τα παλαιότερα ή τωρινά παιχνίδια με τις νέες κάρτες, προφανώς.Αλλά και πάλι, ποιό το νόημα;Όσα παραμείνουν βαριά και για τις νέες κάρτες θα εξακολουθούν να έχουν αστείες διαφορές ανάμεσα στους δυνατούς επεξεργαστές, όσα δε ξεφύγουν από αυτή την κατηγορία και να έχουν μια διαφορά, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν μπορούν να αποτελούν βαρόμετρο για κάποιον που έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι του.Δλδ, οκ, εάν το witcher 3 με μια 2080ti παίζει στα 1080p με 200fps από τα 150 που παίζει σήμερα με έναν 8700, θα είναι πρόβλημα ότι ο 2700 θα βγάζει λογικά 185-190fps;
Αλλού πρέπει να δίνουμε το βάρος μας.Ανάλογα βέβαια και τι θέλει να κάνει ο καθένας, αλλά εκτιμώ ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να έχεις έναν επεξεργαστή που θα σε βγάλει για καιρό, σε μια πλατφόρμα που επίσης θα κάνει το ίδιο και δεν θα είναι ψόφια στο εξάμηνο, να είναι σχετικά οικονομικός και διαχειρίσιμος χωρίς να πρέπει να ψάχνεις κάθε φορά τι ψύκτρες να βάζεις για να κρατήσει τα default ρολόγια για παράδειγμα.Επίσης να σε δουλεύει η μαμά εταιρεία όσο λιγότερο γίνεται θα έλεγα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eιπα να τσεκαρω αν καποιος τον ενδιαφερει απλα να τρεχει στα base ρολογια τον 2600(3.4ghz) τι voltage θα χρειαζοταν , ποσο θα εκαιγε και τι θερμοκρασιες θα εχει. 

Οριστε τα αποτελεσματα.

H θερμοκρασια(33c)  δεν ειναι με idle cpu , ειναι μετα απο stress test 6:30 με το aida64 και ενα run cinebench με την noctua nh-u12s

2600 3.4.png

επομενoς στοχος τα 3.8 που με τον 1600 ηθελα 1.35-1.36v

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 10

27 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Ναι, όπως πριν από 10 χρόνια που τα περιοδικά μας δείχνανε συγκριτικά από το 10ετίας τότε quake 3 στα 640x480, ολα low και χωρίς ήχο για να δούμε την πραγματική δύναμη κάθε επεξεργαστή στο gaming.Μα είμαστε σοβαροί;Σε ρεαλιστικά σενάρια χρήσης πρέπει να μετρώνται.
Και δεν πρόκειται να δεις καμία αλλαγή με τις νέες κάρτες στα νέα παιχνίδια.Ό,τι γίνεται με τις τωρινές στα τωρινά παιχνίδια θα ισχύει σε γενικές γραμμές για τα επόμενα με τις νέες.Τώρα ναι, εάν μιλάς για τα παλαιότερα ή τωρινά παιχνίδια με τις νέες κάρτες, προφανώς.Αλλά και πάλι, ποιό το νόημα;Όσα παραμείνουν βαριά και για τις νέες κάρτες θα εξακολουθούν να έχουν αστείες διαφορές ανάμεσα στους δυνατούς επεξεργαστές, όσα δε ξεφύγουν από αυτή την κατηγορία και να έχουν μια διαφορά, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν μπορούν να αποτελούν βαρόμετρο για κάποιον που έχει τα μυαλά του μέσα στο κεφάλι του.Δλδ, οκ, εάν το witcher 3 με μια 2080ti παίζει στα 1080p με 200fps από τα 150 που παίζει σήμερα με έναν 8700, θα είναι πρόβλημα ότι ο 2700 θα βγάζει λογικά 185-190fps;
Αλλού πρέπει να δίνουμε το βάρος μας.Ανάλογα βέβαια και τι θέλει να κάνει ο καθένας, αλλά εκτιμώ ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να έχεις έναν επεξεργαστή που θα σε βγάλει για καιρό, σε μια πλατφόρμα που επίσης θα κάνει το ίδιο και δεν θα είναι ψόφια στο εξάμηνο, να είναι σχετικά οικονομικός και διαχειρίσιμος χωρίς να πρέπει να ψάχνεις κάθε φορά τι ψύκτρες να βάζεις για να κρατήσει τα default ρολόγια για παράδειγμα.Επίσης να σε δουλεύει η μαμά εταιρεία όσο λιγότερο γίνεται θα έλεγα.

Διαφωνώ μαζί σου. Συμφωνώ με psycho

• Like 1

2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Προσωπικά επειδή λαμήθηκαν τα IOPS στον SSD με τα Meltdown/Spectre αλλά και τα απαράδεκτα temps του TIM job, θα πήγαινα σε 2700X τώρα.

Με το ζορι κρατιεμαι απο τον 2700x.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...