Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://silverstonetek.com/product.php?pid=652&area=en

70mm fan @ 20 CFM με το ζόρι είναι μια χαρά cooler; Και μιας που μιλάς για πίπες (κυριολεκτικά και μεταφορικά), 3 έχει, που να τις χωρέσει τις 6;

H evo όπως προείπα θα ήταν πιο ενδεικτική για ψύκτρα αυτού του budget, με 4πλάσιο airflow, 4 pipes κτλ. Α και είναι και 4$ φθηνότερη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

http://silverstonetek.com/product.php?pid=652&area=en

70mm fan @ 20 CFM με το ζόρι είναι μια χαρά cooler; Και μιας που μιλάς για πίπες (κυριολεκτικά και μεταφορικά), 3 έχει, που να τις χωρέσει τις 6;

H evo όπως προείπα θα ήταν πιο ενδεικτική για ψύκτρα αυτού του budget, με 4πλάσιο airflow, 4 pipes κτλ. Α και είναι και 4$ φθηνότερη.

Το budget με οποιαδήποτε ψύκτρα στον 8700Κ υπερβαίνει το κόστος του 2700Χ ΒΟΧ (με ψύκτρα). Αρα μάλλον χωρίς ψύκτρα έπρεπε να τρέξουν τον 8700.

H ψύκτρα που έβαλε το anandtech είναι ΑΚΡΙΒΩΣ για τα αναγραφόμενα TDP του επεξεργαστή που είναι κατά την Intel τα 95 WATT. 

Η EVO δεν είναι 95watt αλλά παραπάνω.

Και εδώ είναι το παράλογο σε αυτό που λες  γιατί είτε ο 8700k ΔΕΝ είναι 95 WATT TDP  οπότε η INTEL κοροϊδεύει,

Είτε οι επιδόσεις δεν είναι αυτές που αναφέρει η Intel για τον 8700Κ γιατί ο επεξεργαστής παίζει auto-OC με TB3.0 στην ουσία , οπότε πάλι κάποιος κοροϊδεύει.

To Turbo boost 3.0 της Intel είναι σαν το precision boost overdrive της AMD ..... Και τα δυο θέλουν καλύτερες ψύκτρες από αυτές του αναγραφόμενου TDP για να δουλέψουν.

Επεξ/σία από adtakhs

17 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-2700x-review,5571-13.html

Χωρίς overclocking και με τη στοκ ψύκτρα.

Κάποτε διάβαζες κάτι παρόμοια για τα ίντελ και δυσανασχετούσες γιατί υποτίθεται ότι κινδύνευαν με degradation και έκαναν σαν ελικόπτερο.

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-2700x-review,5571-4.html

Soldered και high end ψύξη και 90c στα 4,2Ghz με AVX φορτίο. Το AVX φορτίο εκτοξεύει τα temps και σε intel. Εκεί όμως έχουμε την πιο χάλια αγωγιμότητα που υπάρχει σε θέμα πάστας.

Μου έκανε εντύπωση πάντως ότι και το hw unboxed χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς πανάκριβη ψύξη. Ενώ στους πρώτους ryzen οι περισσότερες δοκιμές γίνονταν με την αρκετή για τότε στοκ.

Βαλε μια τετοια ψυκτρουλα στον 7820x τρεξε prime small fft με avx και απολαυσε τις 100αρες και το throttling.

33 λεπτά πριν, adtakhs είπε

To Turbo boost 3.0 της Intel είναι σαν το precision boost overdrive της AMD ..... Και τα δυο θέλουν καλύτερες ψύκτρες από αυτές του αναγραφόμενου TDP για να δουλέψουν.

Το θέμα είναι να γίνεται η σύγκριση (είτε στοκ, είτε με OC) με setup που δείχνει τις πραγματικές και αντιληπτές διαφορές για τον τελικό χρήστη. Θα βάλει κανείς την ψύκτρα-μινιατούρα  της Silverstone σε 8700Κ ή αντίστοιχη σε 2700Χ (στο υποθετικό σενάριο που ερχόταν χωρίς ψύκτρα ή αν χαλάσει η prism), όταν υπάρχουν καλύτερες και αποδοτικότερες στα ίδια λεφτά ή και λιγότερα;

Και δεν είπα πουθενά για MCE on κτλ, στο αντίστοιχο νήμα των καφέδων στο launch είχα πει ότι πρέπει να είναι κλειστό για τις στοκ συγκρίσεις/μετρήσεις, με μπερδεύεις με άλλον χρήστη μάλλον.

Απλά θέλω τα νούμερα που βλέπω να συμβαδίζουν με αυτά που θα δω αν αύριο-μεθαύριο στήσω ένα μηχάνημα με το HW για το οποίο συζητάμε, παράλογο είναι κι αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Το θέμα είναι να γίνεται η σύγκριση (είτε στοκ, είτε με OC) με setup που δείχνει τις πραγματικές και αντιληπτές διαφορές για τον τελικό χρήστη. Θα βάλει κανείς την ψύκτρα-μινιατούρα  της Silverstone σε 8700Κ ή αντίστοιχη σε 2700Χ (στο υποθετικό σενάριο που ερχόταν χωρίς ψύκτρα ή αν χαλάσει η prism), όταν υπάρχουν καλύτερες και αποδοτικότερες στα ίδια λεφτά ή και λιγότερα;

Και δεν είπα πουθενά για MCE on κτλ, στο αντίστοιχο νήμα των καφέδων στο launch είχα πει ότι πρέπει να είναι κλειστό για τις στοκ συγκρίσεις/μετρήσεις, με μπερδεύεις με άλλον χρήστη μάλλον.

Απλά θέλω τα νούμερα που βλέπω να συμβαδίζουν με αυτά που θα δω αν αύριο-μεθαύριο στήσω ένα μηχάνημα με το HW για το οποίο συζητάμε, παράλογο είναι κι αυτό;

Το δεδομένο είναι ένα.

Η ψύκτρα που χρησιμοποίησαν είναι για 95WATT TDP επεξεργαστές όπως ακριβώς δηλώνει τον 8700Κ η Intel .

Και ο 2700X μια αντίστοιχη των 70mm ψύκτρα είχε , την default.

Συμπερασματικά ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν δικαιολογείται να υπάρχει για default καταστάσεις. ;)

Επεξ/σία από adtakhs

Τι ψυκτρα θελουν για να λειτουργησουν σε μαξ oc ο 2700x και ο 8700k αντιστοιχα; Ενας evo τους μαξαρει η οχι; Πιο πολυ για μενα το ρωταω που εχω μια thermal right

1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Ενδιαφέρεσαι ειλικρινά για κάποια απάντηση;

Όταν είχαν πρωτοβγεί οι ryzen, άνοιξα ένα θρεντ για να ποστάρονται μόνο gaming benchmarks από ryzen και συγκριτικά gaming benchmarks με τους αντίστοιχους intel. Επειδή στο κύριο θρεντ(αυτό που βλέπεις τώρα) διαμαρτύρονταν ότι "μολύνεται" και τα σχετικά.

Απόκρυψη περιεχομένων

Στο πρώτο ποστ ήμουν όσο πιο προσεκτικός γινόταν. Ούτε ειρωνείες, ούτε τίποτα. Σαν κομπιούτερ εκφραζόμουν. Κράτησε λίγες μέρες και μόλις που πήγε να ξεφύγει από έναν διαγράφτηκε τελείως. Δεν κλείδωσε απλά. Οι moderators του insomnia φυσικά έχουν το δικαίωμα να κλειδώνουν θέματα αν πιστεύουν ότι θα δημιουργήσουν ένταση. Όπως επίσης και να διαγράφουν αν π.χ. υπάρχει προσβλητικό υλικό και άλλες περιπτώσεις. Εδώ απλά έπεσε εξαφάνιση. Το γιατί δεν το ξέρω.

Αν δεν με πιστεύεις, τόλμα να ανοίξεις ένα. Το δικό μου δεν υπάρχει πλέον ούτε cached από την Google. Αφού βλέπεις πόση χολή χύνεται αν δείχνεις δυσάρεστα bench έστω και ασχολίαστα. Με σχόλια του τύπου "στα τέτοια μας, δεν μας νοιάζουν τα τάδε bench. Δεν αγοράσαμε ryzen για τον Χ σκοπό". Σαν να είναι υποχρεωτικό να εγκρίνεται από επιτροπή ό,τι ανεβάζει ο καθένας.

Εγώ διαβάζω το συγκεκριμένο thread. Αυτό που είπα απευθύνεται σε όλους όχι μόνο σε όποιον υποστηρίζει amd ή intel.
Και προφανώς πάει και σε αυτούς που κάθονται και απαντάνε και δείνουν συνέχεια.

Νομίζω το θεμιτό είναι να γίνει μια συνολική σύγκριση σε όλα τα χαρακτηριστικά των cpu.  (vfm, futureproofing, single/multi performance, temps, rendering, gaming κλπ)
Αν ο καθένας εστιάζει μόνο σε ένα χαρακτηριστικό καταντάει πολύ κουραστικό.
Εμένα ο amd ψήνει καλύτερα αυγό, ναι αλλα εμένα ο intel έχει πιο ωραία ονομασία. w.e

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Ερώτηση, γιατί δεν βρήκα πουθενά πληροφορίες. Παίζει να υπάρξει upgrade και σε TR;

Ναι κατά τον Ιούλιο νομίζω.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

7 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Αν βάλεις αυτό το Cooler + 2667ΜΗz μνήμες, τα νούμερα που θα πάρεις θα συμβαδίζουν με αυτά του review. Τόσο απλά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...