Zaknafein Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Το computeruniverse στέλνει (αν δεν έχει αλλάξει κάτι), έχει το σετ σε νορμάλ τιμή (319€ 2700Χ 232€ Gaming 7), taichi ultimate out of stock όμως. Μεταφορικά +-25€ υπολογίζεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 10 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Το computeruniverse στέλνει (αν δεν έχει αλλάξει κάτι), έχει το σετ σε νορμάλ τιμή (319€ 2700Χ 232€ Gaming 7), taichi ultimate out of stock όμως. Μεταφορικά +-25€ υπολογίζεις. Έχεις link ; γιατι στο site δεν εχει κατι εκτος και αν κοιταω αλλο site Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 27 λεπτά πριν, SPANK είπε Οι περισότερες πάντως μητρικές x470 έχουν εξαντληθεί .. οχι τιποτα αλλο αλλα με ψήνει η Gigabyte X470 AORUS Gaming 7 WIFI ή X470 Taichi Ultimate. Απο γερμανικά μαγαζιά ποια κάνουν ship ελλάδα ακομα ; , γιατι το caseking που ειχα πάρει πράγματα έχω διαβάσει απο παιδιά εδώ οτι σταμάτησε η αποστολή προς ελλάδα Και από το caseking.de ; Σίγουρα; Για το mindfactory μήπως εννοείς (;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε Και από το caseking.de ; Σίγουρα; Για το mindfactory μήπως εννοείς (;) Νομίζω για το caseking ειχα διαβάσει αλλα δεν είμαι σίγουρος , τεσπα ετσι και αλλιώς ομως οι 2 μητρικες που κοιτάω ειναι out of stock ολες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Το caseking στέλνει κανονικά Ελλάδα πάντως. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 11 λεπτά πριν, SPANK είπε Έχεις link ; γιατι στο site δεν εχει κατι εκτος και αν κοιταω αλλο site https://www.computeruniverse.net/en/products/90722243/amd-ryzen-7-2700x.asp https://www.computeruniverse.net/en/products/90724261/gigabyte-x470-aorus-gaming-7-wifi.asp Οι τιμές ήταν με γερμανικό ΦΠΑ (19 αντί για 24), βγαίνει παραπάνω το σετ, πολύ κοντά σε ελληνικές τιμές με τα μεταφορικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, spyraldo10 είπε Από amd venice 3200+ σε q9300 και i5 4590 ήρθε η ώρα να γυρίσω σε amd. Ο 2600-x είναι για μένα φοβερό vfm καθώς ο 2700 για μη επαγγελματική χρήση νομίζω είναι υπερβολή αν και πολύ δελεαστικός. Για mobo είμαι μεταξύ x470 gigabyte aorus gaming 5 και asus Rog Strix X470-F σε price range, εμφάνιση και features. Κάποια γνώμη; Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί αυτοί που θέλουν gaming oriented σύγκριση δεν φτιάχνουν ένα αντίστοιχο thread; 6c/6t so 2017 Ενδιαφέρεσαι ειλικρινά για κάποια απάντηση; Όταν είχαν πρωτοβγεί οι ryzen, άνοιξα ένα θρεντ για να ποστάρονται μόνο gaming benchmarks από ryzen και συγκριτικά gaming benchmarks με τους αντίστοιχους intel. Επειδή στο κύριο θρεντ(αυτό που βλέπεις τώρα) διαμαρτύρονταν ότι "μολύνεται" και τα σχετικά. Spoiler Στο πρώτο ποστ ήμουν όσο πιο προσεκτικός γινόταν. Ούτε ειρωνείες, ούτε τίποτα. Σαν κομπιούτερ εκφραζόμουν. Κράτησε λίγες μέρες και μόλις που πήγε να ξεφύγει από έναν διαγράφτηκε τελείως. Δεν κλείδωσε απλά. Οι moderators του insomnia φυσικά έχουν το δικαίωμα να κλειδώνουν θέματα αν πιστεύουν ότι θα δημιουργήσουν ένταση. Όπως επίσης και να διαγράφουν αν π.χ. υπάρχει προσβλητικό υλικό και άλλες περιπτώσεις. Εδώ απλά έπεσε εξαφάνιση. Το γιατί δεν το ξέρω. Αν δεν με πιστεύεις, τόλμα να ανοίξεις ένα. Το δικό μου δεν υπάρχει πλέον ούτε cached από την Google. Αφού βλέπεις πόση χολή χύνεται αν δείχνεις δυσάρεστα bench έστω και ασχολίαστα. Με σχόλια του τύπου "στα τέτοια μας, δεν μας νοιάζουν τα τάδε bench. Δεν αγοράσαμε ryzen για τον Χ σκοπό". Σαν να είναι υποχρεωτικό να εγκρίνεται από επιτροπή ό,τι ανεβάζει ο καθένας. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από pirmen56 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, Zaknafein είπε ΔΕΝ ισχύει, οι περισσότεροι reviewers αναφέρουν ότι τρέχουν σε fully updated/patched συστήματα. Είναι το 2ο γελοιότερο review απ'αυτά που είδα μέχρι τώρα (μετά του techradar, που είναι απλά ανέκδοτο), συγκρίνει με ψύκτρα-μινιατούρα για rack mount(!) και 2666 μνήμες. Κανονικά έπρεπε να τρέξει τον 8700Κ μόνο με το heat-spreader αφού στον πουλάει χωρίς cooler η Intel. Core i7 8700K (no heat-sink) = MSRP στα $350 Silverstone AR10-115XS = $34 Συνολο = 350 + 34 = $384 R7 2700X + AMD Prism RGB = MSRP στα $329 Και καλά έκανε και έτρεξε με τις official memory, αν βάλεις πιο γρήγορες μνήμες από ότι δίνει ο κατασκευαστής πάμε σε OC που είναι άλλο review. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Κανονικά έπρεπε να τρέξει τον 8700Κ μόνο με το heat-spreader αφού στον πουλάει χωρίς cooler η Intel. Core i7 8700K (no heat-sink) = MSRP στα $350 Silverstone AR10-115XS = $34 Συνολο = 350 + 34 = $384 R7 2700X + AMD Prism RGB = MSRP στα $329 Και καλά έκανε και έτρεξε με τις official memory, αν βάλεις πιο γρήγορες μνήμες από ότι δίνει ο κατασκευαστής πάμε σε OC που είναι άλλο review. Ναι ρε συ, σοβαρό review με heatsink για rack mount, όταν μια evo στα ίδια λεφτά είναι καλύτερη γιατί είναι σχεδιασμένη για ATX case. Η Prism σε OC πάει περίπατο btw. Οι μνήμες είναι nitpick, και ίδιες να έβαζε (2966) οι διαφορές με 2666 είναι μικρές, τα νούμερα του είναι λάθος, λόγω ψύκτρας προφανώς. Εγώ τέτοια review πάντως δεν μπορώ να τα πω σοβαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Ναι ρε συ, σοβαρό review με heatsink για rack mount, όταν μια evo στα ίδια λεφτά είναι καλύτερη γιατί είναι σχεδιασμένη για ATX case. Η Prism σε OC πάει περίπατο btw. Οι μνήμες είναι nitpick, και ίδιες να έβαζε (2966) οι διαφορές με 2666 είναι μικρές, τα νούμερα του είναι λάθος, λόγω ψύκτρας προφανώς. Εγώ τέτοια review πάντως δεν μπορώ να τα πω σοβαρά. Το ότι πρέπει να δώσεις παραπάνω λεφτά για το cooler το κάνεις γαργάρα. Έβαλε ένα cooler για να είναι κοντά στα επίπεδα του prism της AMD. Για τα άλλα review που είχαν ΑΙΟ στους Intel και μόνο το Prism στον 2700Χ δεν σε είδα να παραπονιέσαι. Επίσης αν βάλεις πάνω από 2667MHz μνήμες στον 8700Κ είσαι out of specs, με λίγα λόγια OC. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Αφού Vega σε normal τιμή δεν φαίνεται στον ορίζοντα, μήπως να δώσω τα ίδια χρήματα για 2600/κάποιαAsRock/16gb@3200Cl15 και να δω να παίρνω και 50fps low/av (τουλάχιστον) σε σχέση με τον FX μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-2700x-review,5571-13.html Αναφορά σε κείμενο Even at maximum load on all cores in the stress test, the CPU only reaches a maximum temperature of 82.8°C (corrected value) The cooler is loud and emits 44 dB(A) under load (50 cm distance, 45° diagonal) when the fan is spinning at 2600-2700 RPM. Χωρίς overclocking και με τη στοκ ψύκτρα. Κάποτε διάβαζες κάτι παρόμοια για τα ίντελ και δυσανασχετούσες γιατί υποτίθεται ότι κινδύνευαν με degradation και έκαναν σαν ελικόπτερο. https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-2700x-review,5571-4.html Αναφορά σε κείμενο In the U.S. lab, we paired our Ryzen 7 2700X with Corsair's H115i cooler for overclocking. This allowed us to maintain a 4.2 GHz all-core frequency at 1.3785V Vcore, 1.2V SoC voltage, and the default Load Line Calibration settings. Since we couldn't smash through to 4.3 GHz without exceeding AMD's 1.40V maximum recommended Vcore setting, we stopped at 4.2 GHz. We did encounter temperatures as high as 90°C during extended AVX testing, so we recommend a capable closed-loop or custom water cooler for overclocking. Soldered και high end ψύξη και 90c στα 4,2Ghz με AVX φορτίο. Το AVX φορτίο εκτοξεύει τα temps και σε intel. Εκεί όμως έχουμε την πιο χάλια αγωγιμότητα που υπάρχει σε θέμα πάστας. Μου έκανε εντύπωση πάντως ότι και το hw unboxed χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς πανάκριβη ψύξη. Ενώ στους πρώτους ryzen οι περισσότερες δοκιμές γίνονταν με την αρκετή για τότε στοκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Επιβεβαιώνεται μάλλον ότι το να αφήσεις το xfr 2 να κάνει δουλειά (δύο πυρήνες στα 4.35 και οι άλλοι 4.1 ή 4.2, δεν θυμάμαι) είναι καλύτερο από manual oc all core 4.2. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Το ότι πρέπει να δώσεις παραπάνω λεφτά για το cooler το κάνεις γαργάρα. Έβαλε ένα cooler για να είναι κοντά στα επίπεδα του prism της AMD. Για τα άλλα review που είχαν ΑΙΟ στους Intel και μόνο το Prism στον 2700Χ δεν σε είδα να παραπονιέσαι. Επίσης αν βάλεις πάνω από 2667MHz μνήμες στον 8700Κ είσαι out of specs, με λίγα λόγια OC. Δεν κάνω γαργάρα τίποτα και δεν μίλησα για τιμές/vfm και τα σχετικά, το να συγκρίνεις cooler για rack mount με το Prism είναι είτε από σκοπιμότητα, είτε από ασχετοσύνη, πολύ απλά. Αν δεν σε ενοχλεί αυτό και θεωρείς το review "σοβαρό", έχεις λάθος κριτήρια σοβαρότητας/αξιοπιστίας. Εγώ τουλάχιστον όταν διαβάζω ένα review θέλω να ξέρω ότι τα νούμερα που παρουσιάζει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν τα έχει μαγειρέψει ο reviewer. Όσο για τις ψύκτρες γενικότερα, θεωρώ ανούσια οποιαδήποτε σύγκριση γίνεται με μη-επαρκή ψύξη, αν σε review που λες έκανε throttling ο 2700Χ λόγω Prism, τότε προφανώς και δεν είναι σωστή η σύγκριση. Για τις μνήμες δεν το συνεχίζω, nitpick όπως είπα, περιμένω να δω συγκρίσεις με OC και 3600+ μνήμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Δεν κάνω γαργάρα τίποτα και δεν μίλησα για τιμές/vfm και τα σχετικά, το να συγκρίνεις cooler για rack mount με το Prism είναι είτε από σκοπιμότητα, είτε από ασχετοσύνη, πολύ απλά. Αν δεν σε ενοχλεί αυτό και θεωρείς το review "σοβαρό", έχεις λάθος κριτήρια σοβαρότητας/αξιοπιστίας. Εγώ τουλάχιστον όταν διαβάζω ένα review θέλω να ξέρω ότι τα νούμερα που παρουσιάζει ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν τα έχει μαγειρέψει ο reviewer. Όσο για τις ψύκτρες γενικότερα, θεωρώ ανούσια οποιαδήποτε σύγκριση γίνεται με μη-επαρκή ψύξη, αν σε review που λες έκανε throttling ο 2700Χ λόγω Prism, τότε προφανώς και δεν είναι σωστή η σύγκριση. Για τις μνήμες δεν το συνεχίζω, nitpick όπως είπα, περιμένω να δω συγκρίσεις με OC και 3600+ μνήμες. Μια χαρά είναι το cooler που έβαλαν. 6 pipes και με πολύ καλές κριτικές για default στην κατηγορία του. Το έψαξα προ ολίγου. Αλλά εσύ θες να κάνεις review default με MCE ενεργό και ψύκτρα ικανή να κρατά τα TURBO clocks για 100 SEC στο 120% του TDP ... αλλά να πωλείται για 95watt TDP και και και ... Ευτυχώς το Anandtech έχει αποκρυπτογραφήσει τις πρακτικές αυτές και δεν μασάει. Από εκεί και πέρα το TOMS δεν έχει περασμένα τα FIX για Spectre 2 στην Ιντελ πλατφόρμα, πράγμα που το anandtech το έχει κάνει και αναφέρει ακρετές αποκλίσεις προς το χειρότερο για τα intel/ Επεξ/σία 20 Απριλίου 2018 από adtakhs 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις