Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

ΔΕΝ ισχύει, οι περισσότεροι reviewers αναφέρουν ότι τρέχουν σε fully updated/patched συστήματα. Είναι το 2ο γελοιότερο review απ'αυτά που είδα μέχρι τώρα (μετά του techradar, που είναι απλά ανέκδοτο), συγκρίνει με ψύκτρα-μινιατούρα για rack mount(!) και 2666 μνήμες.

Που είναι του techradar ?

για δώσε λινκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ολοι οι reviewers με μαμα ψυκτρα δουλεψαν τα ryzen 2 ? Δεν ειναι λιγουλακι αδικο να εχει τερας ψυκτρα ο 8700Κ και το wraith prism o 2700Κ ? Στου HW unboxed ειχε το prism το ryzen και corsair aio στον ιντελ :P 

Η ψύκτρα-μινιατούρα είναι στον Anand, ο οποίος ενώ κάνει πολύ καλή ανάλυση (και καλό είναι να το διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται για τις τεχνικές λεπτομέρειες), στη σύγκριση απογοητεύει.

https://www.techradar.com/reviews/amd-ryzen-7-2700x

Μόλις τώρα, ChrisAttart είπε

Ολοι οι reviewers με μαμα ψυκτρα δουλεψαν τα ryzen 2 ? Δεν ειναι λιγουλακι αδικο να εχει τερας ψυκτρα ο 8700Κ και το wraith prism o 2700Κ ? Στου HW unboxed ειχε το prism το ryzen και corsair aio στον ιντελ :P 

Μα αυτό λέω και εγώ.

Δεν μπορείς από την μια με την μαμά ψύκτρα στον AMD να παίζεις χωρίς το Precision Boost Overdrive που η AMD αναφέρει πως τρέχει με ανώτερες ψύκτρες  και από την άλλη να μου βάζεις τον 8700K με MCE και Υδρόψυξη για να παίζουν όλα τα turbo max ....

Εμένα με ενδιαφέρει προσωπικά το οικονομικό. Δηλαδή, πόσο κοστίζει με ανάλογες ψύκτρες ανά κατηγορία και τι δίνει.

Πχ. AMD Μαμά ψύκτα,  Intel κατι οικονομικό ανάλογο --- > Σύγκριση κόσους / απόδοσης

AMD καλή αερόψυκτρα , Intel καλή αερόψυκτρα ---> Σύγκριση κόσους / απόδοσης

AMD υδρόψυξη, Intel υδρόψυξη ---> Σύγκριση κόσους / απόδοσης

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Μα αυτό λέω και εγώ.

Δεν μπορείς από την μια με την μαμά ψύκτρα στον AMD να παίζεις χωρίς το Precision Boost Overdrive που η AMD αναφέρει πως τρέχει με ανώτερες ψύκτρες  και από την άλλη να μου βάζεις τον 8700K με MCE και Υδρόψυξη για να παίζουν όλα τα turbo max ....

Εμένα με ενδιαφέρει προσωπικά το οικονομικό. Δηλαδή, πόσο κοστίζει με ανάλογες ψύκτρες ανά κατηγορία και τι δίνει.

Πχ. AMD Μαμά ψύκτα,  Intel κατι οικονομικό ανάλογο --- > Σύγκριση κόσους / απόδοσης

AMD καλή αερόψυκτρα , Intel καλή αερόψυκτρα ---> Σύγκριση κόσους / απόδοσης

AMD υδρόψυξη, Intel υδρόψυξη ---> Σύγκριση κόσους / απόδοσης

Oποιος παρει πρωτος 2700Χ δανειζω την Χ62 :P Ε λιγο υπομονη θα δουμε σιγουρα καλυτερα αποτελεσματα , σιγουρα jay2cents θα φτιαξει rig με νερακι ... Οι περισσοτεροι βασίστηκαν στο out of the box performace , μεσα στη βδομαδα σιγουρα θα εχουμε με πιο λογικα σεναρια , γιατι να παρει καποιος 2700Χ και να τον κρατησει με το prism ειναι ολιγον απιθανο ..

Παντως ο 1700 με λογικες θερμοκρασιες πηγε 3.7 με το spire και τωρα 4 με την Χ62 , αν ο 2700/2700Χ παει 4.3 ευκολα με σωστη ψυξη θα μου τρωει το μυαλο να τον αγορασω .... Και ξερω πως θα νικησει το μικροβιο της αναβαθμισης ας μην ειναι λογικη αναβαθμιση :P 

Επεξ/σία από ChrisAttart

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Παρά είναι μεγάλες διαφορές θα είχε γίνει χαμός αν όντως ειχαν τόσο διαφορά μετά τα microcodes.  

In other  news πολύ καλή εξυπηρέτηση από msystems χτες παραγγειλα 2600 και prime x470 σημερα το πρωι τα εχω ενω βρισκομαι επαρχια .Απόγευμα θα ποστάρω τα όρια του 2600,τουλάχιστον του δικού μου , για να δούμε αν αξίζει κάποιος να πάει στον 2600χ αν έχει ψύκτρα.

Επίσης θα προσπαθήσω να πάω τις Hynix που έχω 3200 καθώς πριν 3066 ήταν το όριο.

Αναφορά σε κείμενο

Per Tom's Hardware (https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-7-2...

"Our test rigs now include Meltdown And Spectre Variant 1 mitigations. Spectre Variant 2 requires both motherboard firmware/microcode and operating system patches. We have installed the operating system patches for Variant 2.

Today's performance measurements do not include Intel's motherboard firmware mitigations for Spectre Variant 2 though, as we've been waiting for AMD patches to level the playing field. Last week, AMD announced that it’s making the mitigations available to motherboard vendors and OEMs, which the company says should take time to appear in the wild. We checked MSI's website for firmware updates applicable to our X370 platforms when AMD made its announcement, but no new BIOSes were available (and still aren't).

Unfortunately, we were only made aware that Variant 2 mitigations are present in our X470 board's firmware just before launch, precluding us from re-testing the Intel platforms with patches applied. We're working on this now, and plan to post updated results in future reviews.

The lack of Spectre Variant 2 patches in our Intel results likely give the Core CPUs a slight advantage over AMD's patched platforms. But the performance difference should be minimal with modern processors."

For those that are TL:DR in their viewpoint: unlike Anandtech, TH did NOT include all of the Spectre/Meltdown patches, & even said that there might be differences in their test results.

Αναφορά σε κείμενο

The lack of Spectre Variant 2 patches in our Intel results likely give the Core CPUs a slight advantage over AMD's patched platforms. But the performance difference should be minimal with modern processors."

Επεξ/σία από adtakhs

4 ώρες πριν, ChrisAttart είπε

Πάντως αποτι βλέπω τώρα στο βίντεο του bitwit , λέει ότι στην ουσία το xfr2 και precision boost 2 και οι βελτιώσεις στις μνήμες δουλεύουν άψογα και σε Χ370 αφού είναι όλα πάνω στο CPU και όχι στο chipset . Μόνο η τεχνολογία με τα drives που τα κάνει όλα 1 είναι έξτρα στο Χ470 . Μας έφτιαξε όλους η Amd :)

και εγω εχτες εβλεπα 4.25 να βαραει η cpu στα δυο cores νομιζω και την ψιλιαστικα οτι λειτουργει κανονικα.

3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ειναι το καλυτερο bios που εχουν βγαλει για την prime τουλαχιστον απο την αρχη μεχρι τωρα. Οι μνημες μου παιζουν stable πλεον 3333mhz και με πολυ σφιχτα timings.

εγω παντως δεν μπορω να της ανεβασω της μνημες πανω απο 3133. corsair led 3200..

αν μπορει καποιος να βοηθησει μου λεει.

14 λεπτά πριν, Shadowjump είπε

Αν βάλω τον επεξεργαστή σε x370 χωρίς bios update, θα ποστάρει;

παιζει να μην ποσταρει.

εγω το εκανα πριν τον βαλω.

δεν εχεις αλλη cpu?

αν εισαι κοντα μενιδι και μεχρι σημερα( αυριο πρωι τον δινω.)  εχω εξω τον 1600 να τον κουμπωσουμε να κανουμε update αν θελεις.

αλλιως ισως να μπορουν να στο κανουν στο service απο εκει που την πηρες η εκει που θα την παρεις.

• Like 1

47 λεπτά πριν, ChrisAttart είπε

2700Χ παει 4.3 ευκολα με σωστη ψυξη θα μου τρωει το μυαλο να τον αγορασω ....

Απο καποιους που αγορασαν ηδη σε ξενο φορουμ, 4.2 απο ότι βλεπω καποιος ουτε καν 4.2 αλλα δεν ξερω ποσο του κοβει να πω την αληθεια ,πρεπει να παιζει με το llc στο auto ,θα υπαρχουν λογικα και οι κολωφαρδοι που θα τους κατσουν τα καλα.

• Like 1

Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις μνήμες.

Για κάποιον που θέλει να μεταβεί στην πλατφόρμα των ryzen είναι υποχρεωτική η αγορά μνημών b-die?

Θελω να πω, αν δεν είναι b-die χάνουν σε απόδοση και πόση?

Επειδή οι μνήμες αυτές είναι αρκετά ακριβότερες από τις υπόλοιπες πχ

https://www.skroutz.gr/s/11105234/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZR.html

https://www.skroutz.gr/s/10978043/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZR.html

187 euro vs 237 euro δλδ 50 ευρώ διαφορά

Και διάλεξα αυτές σκόπιμα γιατί έφαγα κόλλημα και θέλω ένα rbg μνήμες :P

12 λεπτά πριν, music_lover είπε

Για κάποιον που θέλει να μεταβεί στην πλατφόρμα των ryzen είναι υποχρεωτική η αγορά μνημών b-die?

Για την πρώτη γενιά ryzen μνήμες b-die σημαίνει ότι θα παίξουν σίγουρα στα εργοστασιακά τους μέγιστα και ότι μπορούν να ανέβουν και περισσότερο.. είτε εύκολα είτε πιο δύσκολα ανάλογα τη μητρική

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ChrisAttart είπε

Πάντως αποτι βλέπω τώρα στο βίντεο του bitwit , λέει ότι στην ουσία το xfr2 και precision boost 2 και οι βελτιώσεις στις μνήμες δουλεύουν άψογα και σε Χ370 αφού είναι όλα πάνω στο CPU και όχι στο chipset . Μόνο η τεχνολογία με τα drives που τα κάνει όλα 1 είναι έξτρα στο Χ470 . Μας έφτιαξε όλους η Amd :)

Κανονικα με bios update πρεπει να δουλεψει αψογα, το chipset ειναι στην ουσια ενα hub, που ναι οκ εχει αναβαθμιστει στο x470, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειναι για να πουλας x370. Ολες οι τεχνολογιες που εχουν να κανουν με boost του πυρηνα και ο memory controller ειναι στο SoC, οποτε θεωρητικα με bios update και το xfr 2/precision boost 2 και ολα τα memory profiles ειδικα για τους ryzen+ θα δουλεψουν κανονικα, το θεμα ειναι να μπει στην διαδικασια ο κατασκεαστης να βαλει αυτα τα profiles και στο bios απο τις παλιοτερες μητρικες. 

Οσο για το storemi μια χαρα υπαρχει και στο x370, με αλλο ονομα και ειναι επι πληρωμη και κλειδωμενο στον raid controller, ομως συνδιασμος ssd με hdd παιζει κανονικα. Το μεγαλο συν ειναι η cache με την ram, απο οτι ειδα δινει 2GB cache στο x470, που ουσιαστικα ειναι το basic πακετο του fuzedrive που κοστιζει 20$. Για τον δευτερο nvme επισης ηταν επιλογη των κατασκευαστων που δεν εβαζαν και δευτερο πανω στο hub, εκτος απο την asrock τουλαχιστον που το εχει κανει στην fatality professional και την asus C6E, φετος το παιρνεις στις πιο απλες της σειρας στο 200αρι.

Γενικα το upgrade ειναι ανουσιο για να πας απο παλιοτερη γενια σε νεα, μονο να παει καποιος με λιγοτερους πυρηνες σε περισσοτερους. 

Η μεγαλη αναβαθμιση θα ειναι του χρονου, ελπιζω να μην φερει πακετο ddr5 οπως λενε καποιες φημες και να μην κλαψουμε ολοι μαζι και με τα 370 και τα 470.

Επεξ/σία από Razor333
  • Like 1

1 ώρα πριν, music_lover είπε

Θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις μνήμες.

Επειδή οι μνήμες αυτές είναι αρκετά ακριβότερες από τις υπόλοιπες πχ

https://www.skroutz.gr/s/11105234/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZR.html

https://www.skroutz.gr/s/10978043/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GTZR.html

187 euro vs 237 euro δλδ 50 ευρώ διαφορά

Και διάλεξα αυτές σκόπιμα γιατί έφαγα κόλλημα και θέλω ένα rbg μνήμες :P

Οτι ειπε ο godslayerxp

Βλεπω στα site των κατασκευαστων οτι πλεον οι μητρικες υποστηριζουν και hynix 3200 cl16 οποτε δεν θα εχεις θεμα φανταζομαι.

Τωρα αν θα εχουν διαφορα με bdies ,εξαρταται τις εφαρμογες και κατα ποσο θα πειραξεις τις bdies. Παντως σε αυτα τα ποσα αν δεν εισαι τσιμα τσιμα εγω θα προτιμουσα τος bdies αρκει να εχεις και ορεξη να ασχοληθεις με αυτες.

• Thanks 1

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Τωρα αν θα εχουν διαφορα με bdies ,εξαρταται τις εφαρμογες και κατα ποσο θα πειραξεις τις bdies. Παντως σε αυτα τα ποσα αν δεν εισαι τσιμα τσιμα εγω θα προτιμουσα τος bdies αρκει να εχεις και ορεξη να ασχοληθεις με αυτες.

Για "σκάλισμα" οι b-dies είναι μονόδρομος, αν όμως θέλει μόνο να βάλει XMP και δεν ασχοληθεί παραπάνω δεν ξέρω αν αξίζουν τα παραπάνω €... το RGB τα αξίζει πάντως, τις δικές μου τις χαζεύουν ακόμα και άσχετοι, το κυματιστό RGB είναι σχεδόν υπνωτικό :P

ΥΓ: Επίσης καλό είναι η σύγκριση να γίνει στο συνολικό κόστος συστήματος και όχι στο κιτ μεμονωμένα για να βγει το σωστό συμπέρασμα στην σχέση κόστους/επιδόσεων.

• Thanks 1

Οι περισότερες πάντως μητρικές x470 έχουν εξαντληθεί .. οχι τιποτα αλλο αλλα με ψήνει η Gigabyte X470 AORUS Gaming 7 WIFI ή X470 Taichi Ultimate. Απο γερμανικά μαγαζιά ποια κάνουν ship ελλάδα ακομα ; , γιατι το caseking που ειχα πάρει πράγματα έχω διαβάσει απο παιδιά εδώ οτι σταμάτησε η αποστολή προς ελλάδα

• Confused 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...