Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Τρομερό multitasking ο 2700Χ .....τερατάκι απλά....φανταστικές θερμοκρασίες απλά που σε intel cpu απλά δεν παίζουν......4.2ghz all core με κάτω του 1,4v από ότι φαίνεται σε κάποια κομμάτια .....το 1,4v + που βλέπω για daily  απλά πιστεύω πως είναι πολύ για αυτά τα τσιπάκια.......τέλος σε gaming μια χαρά παίζουν με καλά σετάρισμενες μνήμες έχωντας ξεπεράσει απλά τον 8400 σε ipc που ήταν το sweet gaming spot μέχρι πρότινως.......

Χωρίς τίτλο.png

Μπάμπη τα αποτελέσματα που έχουν εκεί δεν είναι απολύτως ακριβή. Πχ ο i5-8400 έχει μεγαλύτερο σκόρ (σήμερα έκανα το test):

CB.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, strawman είπε

....8700k εχω. Μιλα μου για θερμοκρασιες και καταναλωση. Πες μου και αλλα

Ποτέ θα τον πουλήσεις για να πάρεις τον ryzen; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, _Theo_ said:

Μπάμπη τα αποτελέσματα που έχουν εκεί δεν είναι απολύτως ακριβή. Πχ ο i5-8400 έχει μεγαλύτερο σκόρ (σήμερα έκανα το test):

Τρεχουν 6 test και βγαζουν μεσο ορο. Εσυ φανταζομαι πηρες το μεγαλυτερο νουμερο και postares. Φαινεται αλλωστε απο το multi score σου

Just now, Acmilangr2 said:

Ποτέ θα τον πουλήσεις για να πάρεις τον ryzen; 

Ανταλλαγη κανω. Αμα ξερεις κανεναν που ενδιαφερεται να δωσει 2600x / 2700x και καλη μητρικη μεσα.

Επεξ/σία από strawman

1 λεπτό πριν, strawman είπε

Τρεχουν 6 test και βγαζουν μεσο ορο. Εσυ φανταζομαι πηρες το μεγαλυτερο νουμερο και postares. Φαινεται αλλωστε απο το multi score σου

Ανταλλαγη κανω. Αμα ξερεις κανεναν που ενδιαφερεται να δωσει 2600x / 2700x και καλη μητρικη μεσα.

Αν είναι να τον πουλήσεις σφύρα. Ίσως ενδιαφέρομαι. 

2 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Τρομερό multitasking ο 2700Χ .....τερατάκι απλά....φανταστικές θερμοκρασίες απλά που σε intel cpu απλά δεν παίζουν......4.2ghz all core με κάτω του 1,4v από ότι φαίνεται σε κάποια κομμάτια .....το 1,4v + που βλέπω για daily  απλά πιστεύω πως είναι πολύ για αυτά τα τσιπάκια.......τέλος σε gaming μια χαρά παίζουν με καλά σετάρισμενες μνήμες έχωντας ξεπεράσει απλά τον 8400 σε ipc που ήταν το sweet gaming spot μέχρι πρότινως.......

Εγώ βλέπω ότι το + σε ρολόγια είναι το αναμενόμενο (~10%) και από IPC κάτι ψιλά, οπότε αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Φανταστικές τις θερμοκρασίες δεν τις λες, είναι απλά καλές με το στοκ cooler και στοκ ρυθμίσεις. Σε full load + OC είναι οριακές ή/και ανεπαρκείς για τον 2700Χ.

Το out-of-the-box είναι αναπάντεχα βελτιωμένο, ειδικά ο 2600Χ είναι σε τέτοιο σημείο βελτιωμένος που μπορείς άνετα να τον προτείνεις και σε κάποιον που δεν θέλει/ξέρει να ασχοληθεί με OC κτλ και να τον καλύψει για τα πάντα όλα.

ΥΓ: Δεν έχουν καλύτερο IPC από 8400, αλλά υψηλότερα ρολόγια σε single core boost.

Just now, Zaknafein said:

ΥΓ: Δεν έχουν καλύτερο IPC από 8400, αλλά υψηλότερα ρολόγια σε single core boost.

Καλυτερο εχουν ρε συ, 2600x στα 4.1 βγαζει 176. Ο 8400 στα 4 δεν παει σε st? 

Ψηλότερα ρολόγια με ίδιο IPC έχουν (και άρα καλύτερο αποτέλεσμα σε single core), όχι καλύτερο IPC. Δεν είναι το ίδιο.

Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες, σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με τον Steve @ HWUnboxed, απ'αυτά που βλέπω, οι i5 είναι εκτός παιχνιδιού πλέον.

1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Εγώ βλέπω ότι το + σε ρολόγια είναι το αναμενόμενο (~10%) και από IPC κάτι ψιλά, οπότε αναμενόμενα τα αποτελέσματα. Φανταστικές τις θερμοκρασίες δεν τις λες, είναι απλά καλές με το στοκ cooler και στοκ ρυθμίσεις. Σε full load + OC είναι οριακές ή/και ανεπαρκείς για τον 2700Χ.

Το out-of-the-box είναι αναπάντεχα βελτιωμένο, ειδικά ο 2600Χ είναι σε τέτοιο σημείο βελτιωμένος που μπορείς άνετα να τον προτείνεις και σε κάποιον που δεν θέλει/ξέρει να ασχοληθεί με OC κτλ και να τον καλύψει για τα πάντα όλα.

Είπα φανταστικές που σε intel ξεκλείδωτο απλά δεν υπάρχουν με την οδοντόπαστα που βάζουν μέσα...να μην μιλήσω και ότι γνωρίζει η intel για τα temps της στους Κ cpus για αυτό δεν δίνει stock ψύκτρα....έκανα λάθος για το ipc μιας και όντως είναι καλύτερο του i5 8400 (στα ίδια ρολόγια) αλλά για την ακρίβεια ήθελα να μιλήσω για το single core perfomance που έχει καλύτερο από τον 8400 ελέω και μεγαλύτερων ρολογιών (ipc οι ryzen έχουν ίδιο με haswell επόμένως έκανα λάθος για το ipc αφού ήθελα να πω για single core perfomance).....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eκτος και αν τα μαθηματικα μου ειναι λαθος, πως γινεται να ειναι καλυτερο του 8400? Στα 4.0 ghz δεν παιζει σε ST? 4 ghz /168 > 4.1 / 176

Επεξ/σία από strawman

15 λεπτά πριν, strawman είπε

Μια φορά το έτρεξα. Σιγά μη περιμένω να τρέξει 6 φορές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, strawman είπε

:P Τρεξε CPU-Z που δεν χρειαζεται να περιμενεις.

Το έχω κάνει: 

ST: Χαμηλότερο 464, υψηλοτερο 468

MT: Χαμηλότερο 2600, υψηλότερο 2640 περίπου.

Επεξ/σία από _Theo_

2 λεπτά πριν, strawman είπε

Eκτος και αν τα μαθηματικα μου ειναι λαθος, πως γινεται να ειναι καλυτερο του 8400? Στα 4.0 ghz δεν παιζει σε ST? 4 ghz /168 > 4.1 / 176

Ακόμα και με αυτά τα νούμερα, μιλάς για διαφορά 3-4ου δεκαδικού... συν ότι τα νούμερα του Steve @ CB15 είναι λίγο χαμηλότερα από τα νορμάλ των μπλε - όχι με μεγάλη απόκλιση, αλλά αρκετή για να σε οδηγήσει σε λάθος συμπέρασμα περί IPC, λογικό βέβαια γιατί μιλάμε για μικροδιαφορές που είναι ανούσιες ούτως ή άλλως, γι'αυτό είπα ότι έχουν ίδιο IPC και οι διαφορές που βλέπεις είναι απ'τα ρολόγια.

@BabisTs Για ιντέλα και θερμοκρασίες τα έχω πει στο σχετικό νήμα, για τις θερμοκρασίες του 2700Χ απλά δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι τις θεωρώ φανταστικές, απ'την στιγμή που έχεις thermal throttling σε βαριά φορτία (92° σε blender @ stock). Και για να μην παρεξηγηθώ, ο μέσος χρήστης δεν τρέχει blender, οπότε γι'αυτόν η Wraith Prism είναι μια χαρά, αλλά όχι και "φανταστική". Για τους πιο απαιτητικούς που θέλουν και OC, μια καλή ψύκτρα είναι μονόδρομος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...