Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπορει καποιος να μου εξηγησει το φορτο εργασιας της GPU..? γιατι ειναι τοσο χαμηλο......? σε 1080P αναλυση ειναι οι μετρησεις...!  

15-30% φορτο........???   νταξ... το 50-60% λογικο το βλεπω..! 

• Like 1
Δημοσ.

μπορει καποιος να μου εξηγησει το φορτο εργασιας της GPU..? γιατι ειναι τοσο χαμηλο......? σε 1080P αναλυση ειναι οι μετρησεις...!  

Θα ΄ναι καμια 1080ti και τα΄χει για την πλακα της τα 1080p! :-D

Στο ερωτημα που εκανα πιο πριν για την cache κανενας παιδια?

[Ναι οκ ολα μεσα ειναι, και η αργη cache κτλ.. Απλα το βασικο ειναι να μαθαινουν απο τα λαθη τους..Κι επισης το  θεμα ειναι αν ειδαν στην πορεια οτι ηταν αργη και βαλαν περισσοτερη...Μπακαλιστικο ειναι αυτο που λεω γιατι πολυ απλα δεν το εχω ψαξει..

Απλα παντα μου εκανε εντυπωση η τοση παρα πανω cache των amd.... Για παραδειγμα, τωρα θα βγουν οι R5  και θα εχουν νομιζω 18mb o R1500X (vs i7) και 10mb ο 1400(vs i5)  και οι αντιστοιχοι της ιντελ εχουν 8(i7)  και 6(i5)!Αρα η ιντελ φτιαχνει πιο γρηγορο Johnny Cash και η amd ακομα δεν το εχει καταφερει η΄ η αρχιτεκτονικη της amd ειναι τετοια που στην ουσια χρειαζεται περισσοτερη cache? Μια εξηγηση παρακαλω αν γνωριζει καποιος...! :-)]

Δημοσ.

Θα ΄ναι καμια 1080ti και τα΄χει για την πλακα της τα 1080p! :-D

[Ναι οκ ολα μεσα ειναι, και η αργη cache κτλ.. Απλα το βασικο ειναι να μαθαινουν απο τα λαθη τους..Κι επισης το  θεμα ειναι αν ειδαν στην πορεια οτι ηταν αργη και βαλαν περισσοτερη...Μπακαλιστικο ειναι αυτο που λεω γιατι πολυ απλα δεν το εχω ψαξει..

Απλα παντα μου εκανε εντυπωση η τοση παρα πανω cache των amd.... Για παραδειγμα, τωρα θα βγουν οι R5  και θα εχουν νομιζω 18mb o R1500X (vs i7) και 10mb ο 1400(vs i5)  και οι αντιστοιχοι της ιντελ εχουν 8(i7)  και 6(i5)!Αρα η ιντελ φτιαχνει πιο γρηγορο Johnny Cash και η amd ακομα δεν το εχει καταφερει η΄ η αρχιτεκτονικη της amd ειναι τετοια που στην ουσια χρειαζεται περισσοτερη cache? Μια εξηγηση παρακαλω αν γνωριζει καποιος...! :-)]

Οι R3 θα εχουν 8MB cache λογο πληρους απενεργοποιησης του ενoς CCX που εχει τα άλλα 8mb. Οι R5 θα εχουν και τα 16ΜΒ cache με δεδομενο οτι θα ειναι 3+3 οι ενεργοι πυρήνες στα 2 CCX.

H περισσοτερη cache βελτιωνει κατα πολυ τις επιδοσεις και οποιος μπορει βαζει οσο μπορει. Το προβλημα ειναι ομως οτι πιανει πολυ χωρο, οποτε εαν εχει και γραφικα τo chip, καταντα πανακριβη για τον κατασκευαστη γιατι αυξανει το μεγεθος του chip.

Για παραδειγμα μπορεις να δεις ποση cache εχουν οι Xeon και οι 68xx της Ιντελ σε σχεση με τους 7xxx και 6xxx και οτι αλλο εχει γραφικα.

Εχουν γινει μερικες μετρησεις αναμεσα σε intel 4core xeon και 4core 4770? δε θυμαμαι, ιδια αρχιτεκτονικη ακριβως, περισσοτερη cache ο xeon. Στα ιδια Ghz, o Xeon ηταν παντα μπροστα οποτε παιζει ρολο σε οποιο CPU και να εχεις

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Zelemoth η AMD έχει πιο αργές cache και πιάνουν μεγαλύτερο χώρο στο die, έχει να κάνει καθαρά με την κυριαρχία της ιντελ σαν κατασκευαστής ημιαγωγών. Η L3 στους ryzen που είναι "victim" νομίζω περιέχει όλα τα data από L1+L2 στην ιντελ είναi *write-back και έχει άλλη συμπεριφορά. Γενικά το μέγεθος της L3 έχει κάποια σχέση αν μιλάμε για APU ή σκέτο. Δεν νομίζω τα Ryzen APU να χουν (1 CCX) 4C/8T και 8MB L3 σαν τα τωρινά μοντέλα, δεν θα υπάρχει χώρος στο die για το APU μετά. Tα apu με modules (piledriver/excavator κτλ) και στα πρώτα με stars cores δεν έβαζαν καθόλου L3 cache μόνο λίγο παραπάνω L2/core.

Skylake/Kabylake i5

L1 : 32KB Data + 32KB Instr. / Per Core

L2: 256KB / Per Core

L3: 6MB

Ryzen

L1: 32KB Data + 64KB instr / Per Core

L2 : 512KB / Per Core

L3: 16MB (8MB/CCX)

Καθαρά αρχιτεκτονικές επιλογές, κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις αυτό που μετράει είναι η διάρκεια/συνέπεια στις επιδόσεις κάτι που έλειπε απο τους bulldozer. ΄Όπως και να 'χει αυτή τη φορά η AMD μπορεί να δίνει cores με το τσουβάλι αλλά έχουν επάρκεια και συμπεριφέρονται σαν ιντελ cores (haswell/broadwell/skylake ...)  4C/4T Ryzen 8MB L3 στα 125€ ... yes please B)

Επεξ/σία από 50EuroUser
  • Like 3
Δημοσ.

Εδώ πάντως βλέπω ότι στα 10αρια πάει καλύτερα απ τα 7αρια

στο battlefield που ειναι optimized και θελει την εκδοση directx 11.1 που δεν υπαρχει στα 7 ναι.

@cadbik το video ειναι σε t800x600, οχι 1080p το λεει και ο ιδιος στα comments.

• Like 3
Δημοσ.

Γιατι η CPU βαραει 100αρια, λογικο να μπουκωνει τη GPU

Δημοσ.

πάντως ανακουφίστικα που ειναι +20c σε 1700Χ και 1800Χ.... κατι reviewers στις αρχές κάνανε report λάθος θερμοκρασίες δηλαδή....

είχα μείνει μλκς όταν είδα οτι οι 1700 ήταν τόσο cool....

Δημοσ.

στην προηγουμενη αρχιτεκτονικη δεν βοηθουσε πουθενα η μεγαλυτερη τζονι κας, που ειπες. :lol: δε φανταζομαι καποιον λογο που να εξυπηρετει να ψαχνεις σε 64 στηλες απο μπλοκς, που θα διαβασεις/γραψεις τι. ολα αυτα θελουν πολλα tags, συγκριτες ισοτητας κλπ, ασε που ηταν χρονισμενη και στα 2.2. 

στους ζεν παντως θα βγουν ryzen 5 4/8 με 16/8mb απ' οτι διαβαζω. σιγουρα εχει γινει πολλη δουλεια στους ζεν γι' αυτο και η αποδοση αυτη. τωρα για ποιον λογο επελεξε η amd να χωρισει την cache/core σε δυο τμηματα δεν το ξερω. ισως για λογους κοστους να ηταν πιο ευκολο να το κατασκευασει ετσι. παντως στους i5 (6) αποτελουσε bottleneck. αυτη εχουν και την καρτα ομως οποτε εχουν καποιο οριο φανταζομαι στο μεγεθος/κοστος του τσιπ. παντως απο το 256kb/core L2 μεχρι τα 1-2 mb/core που εβαζε η amd(bulldozer) υπηρχε τεραστιο χασμα.

επισης δεν θεωρω οτι ξερει κατι περισσοτερο η intel σε σχεση με την amd. δεν υπαρχουν μαγικα πραγματα που μπορει να κανει ο ενας ή ο αλλος. υπαρχουν επιλογες και τις ακολουθουν. εκ του αποτελεσματος φαινεται ποιος εχει δικιο, οπως και σε καθε πραγμα που εχει σχεση με την μηχανολογια.

Η L3 στους ryzen που είναι "victim" νομίζω περιέχει όλα τα data από L1+L2 στην ιντελ είναi "write-through" και έχει άλλη συμπεριφορά.

write back ειναι στην ιντελ. write through ηταν στους πεντιουμ αν θυμαμαι καλα και δεν ξερω στους core2duo.

• Like 1
Δημοσ.

Να εδω γραφει (αν ισχυει)  τα mb της cache των "μικροτερων" και ειναι μπολικα! Δηλαδη αφου η ιντελ με αρκετα λιγοτερη εχει τοσο καλες επιδοσεις, τοτε οντως εχει βρει μαλλον την καλυτερη γραμμη- ισσοροπια στην κατασκευη cpu...

Ειναι ανεβασμενο απο τον millenium , μην κλεβουμε και πνευματικα δικαιωματα! :P

Δημοσ.

Λοιπον, μετα τις ανακοινώσεις της AMD και αφου διαβασα ολο το internet και καθε σκοτεινη γονια του για το θεμα.
Το scheduler της MS δε θα αλλαξει δραστικα, ο λογος ειναι οτι δε μπορει να ξερει εαν ενα application χρειαζετε 4-8 ή 16 threads ή οτιδηποτε ενδιαμεσο για να τρεξει, και κατα ποσο αυτα τα threads ειναι αλληλοεξαρτόμενα οποτε θα εχουν ή οχι performance penalty στο να ειναι σε διαφορετικα CCXs.

H αλλαγη του sceduler σε κατασταση των windows7 που δεν εκανε τοσο random move τα threads ειναι αδυνατη γιατι θα επιβαρυνει πολλες multithreaded εφαρμογες (πχ editing και rendering που ειναι hardware agnostic, συνηθως οτι μπορει να κανει utilize πανω απο 8threads και κανει linear accelerate με περισσοτερους πυρηνες και dual/quad CPUs) με αποτελεσμα να καταληξει να χασει ποσοστο εκει, αλλα και να ανεβει η κατανάλωση του CPU με ολο το CCX να δουλευει max voltage αντι για να δουλευουν και τα 2 σε optimal κατασταση.

Πολλες hardware aware εφαρμογες διαβαζουν τα specs του CPU και κανουν allocate αναλογος, οπως για παραδειγμα το F1 2016. Το προβλημα ειναι οτι πολλα απ αυτα δε διαβαζουν το SMT των Ryzen σωστα οποτε νομιζουν οτι ειναι 16πυρηνος. Απο εκει και με ενα απλο edit στο setting file του σε 8 πυρηνο βελτιωνετε η αποδοση του. Το θεμα ειναι οτι ειναι μικρη αλλαγη για τις εφαρμογες, αλλα παρα πολλες, οποτε θα παρει χρονο να ενημερωθούν στην πλειοψηφια τους.

Οποτε το προβλημα δεν λυνετε μονο απο την MS ή μονο απο την AMD ή μονο απο τους Devs. Αυτο που θα γινει σταδιακα ειναι update ο sceduler ετσι ωστε να κανει force χειρισμο των threads σε συγκεκριμένες εφαρμογες, οι Devs θα μπορουν να κανουν update τα apps τους καθεαυτο μονοι τους για σωστο χειρησμο ή σε συνεργασια με την MS εαν το patching ειναι δυσκολο. Αν και η MS ειχε ρηξει πιστολι στην Intel με τη συνεργασία τους στο HT δε νομιζω να επαναληφθει η κατάσταση λογο του Xbox(AMD), αλλα και της πελατιας που ειχε χασει η MS απο τους servers, οταν βαριόταν να υποστηριξει σωστα τους Nehalem.

• Like 4
Δημοσ.

Zelemoth η AMD έχει πιο αργές cache και πιάνουν μεγαλύτερο χώρο στο die, έχει να κάνει καθαρά με την κυριαρχία της ιντελ σαν κατασκευαστής ημιαγωγών. Η L3 στους ryzen που είναι "victim" νομίζω περιέχει όλα τα data από L1+L2 στην ιντελ είναi "write-through" και έχει άλλη συμπεριφορά. Γενικά το μέγεθος της L3 έχει κάποια σχέση αν μιλάμε για APU ή σκέτο. Δεν νομίζω τα Ryzen APU να χουν (1 CCX) 4C/8T και 8MB L3 σαν τα τωρινά μοντέλα, δεν θα υπάρχει χώρος στο die για το APU μετά. Tα apu με modules (piledriver/excavator κτλ) και στα πρώτα με stars cores δεν έβαζαν καθόλου L3 cache μόνο λίγο παραπάνω L2/core.

B)

Ένα CCX με 4 Πυρήνες + L1, L2 και L3 είναι 44mm2, έχουν άπλετο χώρο να βάλουν όσο iGPU θέλουν,  ακόμα και μια ολόκληρη RX 460 (Polaris 11 = 123mm2).

http://pc.watch.impress.co.jp/docs/column/kaigai/1043349.html

532814-amd-comparison.jpg?thumb=y

• Like 2
Δημοσ.

Αρα οπως φαινεται, η AMD θα δειξει ολοκληρωμενο το προιον της απ΄ολες τις αποψεις(cpu,mobo,apu) σε 1 με 1,5 χρονο απο τωρα...

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικά με τον scheduler...

Μην περιμένουμε η AMD και η όποια AMD να βγει να κράξειανοικτά την MS.

XBOX...συμβόλαια, συνεννόηση, "κατανόηση".

Το προϊόν της απευθύνεται σε χρήστες Win κατά 99%. Θέλει διπλωματία, θέλει ηπιότητα.

Αλλιώς...υποστήριξη χ64 για AMD64...πότε έγινε πραγματικότητα, είπαμε?

Τα παραπάνω, δεν συνεπάγονται +20%Min, +25%max, +45%av αν και όταν γίνει το οτιδήποτε σχετικά με αυτό το θέμα.

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...