pirmen56 Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Εγω παντως στην MSI B350 βλεπω να κανει παπαδες με τις μνημες στους Ryzen 1ης. Εχω παιδια που εχουν κλοκαρει μεχρι και 4GHz. Οι περισσοτεροι τις τρεχουν στα 3333 η 3433 out of the box σε αυτην την μητρικη. 70 ευρω μητρικη και κλοκαρει καλυτερα μνημες απο οτι κλοκαρω στην Gaming X με τα 120. Τουλάχιστον ο ilos και ο akoinonitos γράφουν άλλα. Ότι είναι δύσκολο να πας πάνω από τα 3200Mhz. Μέχρι και οι ιστοσελίδες των κατασκευαστών mobo σταματούν στα 3200(oc mode). Ακόμα και για τα ultra high end μοντέλα. Ενώ ας πούμε στους αντίστοιχους intel βλέπεις επίσημη oc υποστήριξη πάνω από τα 3600 ακόμα και σε φτηνές Z μητρικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Αληθεια νομιζω πως δεν εχει νοημα ,μπαινει ο pirmen και τα κανει ολα μπ.....λο μεχρι και στο αλλο νημα με το Overclocking ryzen μπηκε ,διαβαστε κανενα ξενο φορουμ που εκει εχει πιο σοβαρους ανθρωπους. Αν δεν έχεις λεφτά να φτιάξεις rig της προκοπης κάθεσαι και κριτικάρεις rig των άλλων, σύμφωνα με το υποθετικό rig που θα έφτιαχνες εσύ αν ήσουν στην ίδια θέση. Δεν κάνει κάτι καινοτόμο, απλά είναι τόσο επίμονος που καταντάει γραφικός. Εμενα με διασκεδάζει πάντως οποτε συνεχίζω την κουβέντα, το έχω πει και πριν, χωρίς pirmen θα ήταν βαρετό αυτό το section. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από Spartan117 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Spartan117 είπε Αν δεν έχεις λεφτά να φτιάξεις rig της προκοπης κάθεσαι και κριτικάρεις rig των άλλων, σύμφωνα με το υποθετικό rig που θα έφτιαχνες εσύ αν ήσουν στην ίδια θέση. Δεν κάνει κάτι καινοτόμο, απλά είναι τόσο επίμονος που καταντάει γραφικός. Εμενα με διασκεδάζει πάντως οποτε συνεχίζω την κουβέντα, το έχω πει και πριν, χωρίς pirmen θα ήταν βαρετό αυτό το section. Δεν διαφωνω καλη η διασκεδαση αλλα χανουμε το νοημα του νηματος ,μπορει να φτιαξει ενα νημα "Pirmen's theory" η κατι τετοιο να την βρισκει με την παρτη του Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εμένα με διασκεδάζει από την πλευρά μου να βλέπω τον έναν να αναιρεί τον άλλο. Π.χ. με το ram support. Και να γίνονται προσωπικές επιθέσεις όταν λέγονται πράγματα για ryzen, δηλαδή 100% πάνω στο θέμα, τα οποία όμως ενοχλούν. Αυτό κάτι λέει και είναι ό,τι κάνει τους οπαδούς να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από pirmen56 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Spartan117 είπε Ειδικά ο 8400 σκίζει. Τα strategy είναι κυρίως memory sensitive, και οι 2400 MT/s μνήμες που έχεις σε κρατούν περισσότερο πίσω απ' ότι ο επεξεργαστής. Ενώ ο R7 1700 είναι επεξεργαστάρα! Δες εδώ , σε όλα τα games πλήν Civ 6 τρώει φάπες απο τον i5-8400. Για να τον φτάσει πρέπει να του βάλεις πανάκριβες RAM και να του κάνεις OC και πάλι είναι αμφίβολο. Όσο γιας τις RAM πρώτη φορά ακούω ότι επηρεάζουν τις επιδόσεις των strategy. 44 λεπτά πριν, strawman είπε 23% καλυτερο? Και υπαρχει αληθεια strategy game που παιζεις και παει καλυτερα ο 8400 με μια 1050 ας πουμε? Η εστω και 1060? Ειλικρινης απορια εκφραζω, γιατι τα strategy πλεον ειναι μετρημενα κουκια. Fixed. Ναι υπάρχουν. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από _Theo_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 20 minutes ago, pirmen56 said: Τουλάχιστον ο ilos και ο akoinonitos γράφουν άλλα. Ότι είναι δύσκολο να πας πάνω από τα 3200Mhz. Μέχρι και οι ιστοσελίδες των κατασκευαστών mobo σταματούν στα 3200(oc mode). Ακόμα και για τα ultra high end μοντέλα. Ενώ ας πούμε στους αντίστοιχους intel βλέπεις επίσημη oc υποστήριξη πάνω από τα 3600 ακόμα και σε φτηνές Z μητρικές. Ναι ρε pirmen, ναι ρε πασα μου, επειδη θα βαλεις 3600 μνημες στο combo 8400 z370 και 1060!! Δηλαδη αληθεια τωρα, αυτα που λες τα πιστευεις? Πραγματικα το εχω απορια, ειναι ωρες που ξυνω το κεφαλι μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Εμένα με διασκεδάζει από την πλευρά μου να βλέπω τον έναν να αναιρεί τον άλλο. Π.χ. με το ram support. Και να γίνονται επιθέσεις όταν λέγονται πράγματα για ryzen, δηλαδή 100% πάνω στο θέμα, τα οποία όμως ενοχλούν. Αυτό κάτι λέει και είναι ό,τι κάνει τους οπαδούς να παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Φιλε ξερεις γιατι γινονται επιθεσεις γτ πηδ@ς ενα ολοκληρο νημα με τα ιδια και τα ιδια. Εδω δεν ειμαστε για λυνουμε τα κομπλεξ του καθενος, ειμαστε για να ανταλλαξουμε καμια πληροφορια για το socket ,εσυ μας τα εχεις κανει τουμπανο με τους intel και το gaming. Yπαρχει και ενα όριο ομως. Δεν εισαι μονο εσυ ειναι και αλλοι βεβαια και απο την μια και απο την αλλη. Κατι σελιδες πιο πριν εγραψα οτι βγηκε ενα νεο bios για καποια μητρικη για παραδειγμα, για να το δει καποιος πρεπει να περασει 3-4 σελιδες με σκουπιδοσυζητησεις.... Τωρα για το αν αναιρει καποιος καποιον ακομα δεν εχεις καταλαβει και δεν νομιζω να καταλαβεις Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 5 minutes ago, _Theo_ said: Ενώ ο R7 1700 είναι επεξεργαστάρα! Δες εδώ , σε όλα τα games πλήν Civ 6 τρώει φάπες απο τον i5-8400. Για να τον φτάσει πρέπει να του βάλεις πανάκριβες RAM και να του κάνεις OC και πάλι είναι αμφίβολο. Όσο γιας τις RAM πρώτη φορά ακούω ότι επηρεάζουν τις επιδόσεις των strategy. Fixed. Ναι υπάρχουν. 23% καλυτερο απο που βγηκε? Εχεις την παραμικρη ιδεα τι ειναι το single thread performance? Στα 4 ghz ενας Ryzen και στα 4ghz ενας οποιοσδηποτε Intel (καλη ωρα ο δικος σου που δεν παει παραπανω) εχουν 162 και 165 st στο CB. Το 23% διαφορα σε single thread απο που το εβγαλες? Και ναι, ο 8400 τον παταει κατω τον 1700. Αλλα μη του λες τετοια του spartan και στεναχωρηθει γιατι θα πουλησει τα 16 thread του για να παει στα....6. Ειπαμε, υποστηριζουμε τις αγορες μας αλλα εσυ καθε φορα το τερματιζεις. Ok χρυσος ο 8400 για gaming δεν λεω, αλλα τι πας και συγκρινεις με το τερας τον 1700? Νταξει, και ο 8350k ριχνει φαπες στον xeon των 9.000€ στα games αλλα αμα παμε να τους συγκρινουμε θα βγουν απτο σοκετ τους να μας ριχνουν σφαλιαρες. Ας πατησουμε λιγο Γη ρε παιδι μου, ο αλλος εχει επεξεργαστη με συνολικη ισχυ 2.5 φορες την δικια σου, που πας να του βγεις? Κατσε εκει παιξε κανα κολοφντουτι και αστα τα πολλα πολλα. Και για πες, ποια ειναι αυτα τα strategy. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 3 λεπτά πριν, strawman είπε Ναι ρε pirmen, ναι ρε πασα μου, επειδη θα βαλεις 3600 μνημες στο combo 8400 z370 και 1060!! Δηλαδη αληθεια τωρα, αυτα που λες τα πιστευεις? Πραγματικα το εχω απορια, ειναι ωρες που ξυνω το κεφαλι μου. Οι κάρτες αλλάζουν. Θα σου κάνω μια αποκάλυψη. Για να έχει κάποιος σήμερα μια 1080π.χ. τον προηγούμενο χρόνο ή δεν είχε καθόλου gaming pc και έπαιζει τάβλι ή είχε κάποια άλλη κάρτα. Σχετικά με τις ραμ. Ναι ρε φίλε γιατί να μην μπορώ να βάλω γρήγορη ραμ στον οποιονδήποτε cpu και να πάρω περισσότερα από αυτόν; Ειδικά αν είναι ΖΕΝ που έχει σχέση και με το infinity fabric. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, strawman είπε 23% καλυτερο απο που βγηκε? Εχεις την παραμικρη ιδεα τι ειναι το single thread performance? Στα 4 ghz ενας Ryzen και στα 4ghz ενας οποιοσδηποτε Intel (καλη ωρα ο δικος σου που δεν παει παραπανω) εχουν 162 και 165 st στο CB. Το 23% διαφορα σε single thread απο που το εβγαλες? Και ναι, ο 8400 τον παταει κατω τον 1700. Αλλα μη του λες τετοια του spartan και στεναχωρηθει γιατι θα πουλησει τα 16 thread του για να παει στα....6. Ειπαμε, υποστηριζουμε τις αγορες μας αλλα εσυ καθε φορα το τερματιζεις. Ok χρυσος ο 8400 για gaming δεν λεω, αλλα τι πας και συγκρινεις με το τερας τον 1700? Νταξει, και ο 8350k ριχνει φαπες στον xeon των 9.000€ στα games αλλα αμα παμε να τους συγκρινουμε θα βγουν απτο σοκετ τους να μας ριχνουν σφαλιαρες. Ας πατησουμε λιγο Γη ρε παιδι μου, ο αλλος εχει επεξεργαστη με συνολικη ισχυ 2.5 φορες την δικια σου, που πας να του βγεις? Κατσε εκει παιξε κανα κολοφντουτι και αστα τα πολλα πολλα. Και για πες, ποια ειναι αυτα τα strategy. Ναι έχουν ίδιο ST performance στο...CB. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για real time εφαρμογές. Στα games τρώει φάπες. Αν θα τον φτάσει με OC και πάλι δεν είναι σίγουρο. Κλασσικό δείγμα strategy το Total War: Attila. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Just now, pirmen56 said: Οι κάρτες αλλάζουν. Θα σου κάνω μια αποκάλυψη. Για να έχει κάποιος σήμερα μια 1080π.χ. τον προηγούμενο χρόνο ή δεν είχε καθόλου gaming pc και έπαιζει τάβλι ή είχε κάποια άλλη κάρτα. Σχετικά με τις ραμ. Ναι ρε φίλε γιατί να μην μπορώ να βάλω γρήγορη ραμ στον οποιονδήποτε cpu και να πάρω περισσότερα από αυτόν; Ειδικά αν είναι ΖΕΝ που έχει σχέση και με το infinity fabric. Εσυ που εχεις μια 1060 σημερα τι καρτα ειχες πριν? Tωρα το γιατι, γιατι με τα λεφτα που θα παρεις την γρηγορη ραμ στον 8400 αγοραζεις 8600k. Η 8700k. Ειδικα εφοσον πας σε z370! Αυτο που δνε εχει νοημα ειναι να πας στον entry level επεξεργαστη και να αγορασεις το ακριβο chipaki mobo με ακριβες ram και να τις συνδιασεις με 1060. Κατσε παιξε ταβλι καλυτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 12 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Ενώ ο R7 1700 είναι επεξεργαστάρα! Δες εδώ , σε όλα τα games πλήν Civ 6 τρώει φάπες απο τον i5-8400. Για να τον φτάσει πρέπει να του βάλεις πανάκριβες RAM και να του κάνεις OC και πάλι είναι αμφίβολο. Όσο γιας τις RAM πρώτη φορά ακούω ότι επηρεάζουν τις επιδόσεις των strategy. Fixed. Ναι υπάρχουν. Αμε επεξεργασταρα. Στους τιτλους 6 χρονων με μηχανες γραφικων 2012 που ειναι τερμα single threaded βγαινει πανω επειδη μπουσταρει στα 4. Αν βαλεις και τον 1700 στα 4 δεν θα υπαρχει διαφορα. Αντιθετως σε RotR και Civ 6 που ειναι Multithreaded τα engines τους (και χρηση DX12) αρα συγχρονα, ο 1700 εστω και με μικροτερο boost clock βγαινει πανω. Οτι ειπα πανω το λες και μονος σου. Τελειοι επεξεργαστες για 3-4 χρονια πριν, οχι και τοσο για το μελλον οπου θα χρειαζομαστε περισσοτερα threads/cores Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, _Theo_ said: Ναι έχουν ίδιο ST performance στο...CB. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για real time εφαρμογές. Στα games τρώει φάπες. Αν θα τον φτάσει με OC και πάλι δεν είναι σίγουρο. Κλασσικό δείγμα strategy το Total War: Attila. Αν θες να μου απαντησεις ΕΣΥ λοιπον ΠΟΥ το μετρησες το ST performance και εβγαλες 23% διαφορα. Δωσμου νουμερα, δωσμου links, δωσε κατι. Αλλιως πες το εβγαλα απτο κεφαλι μου και ασε την ειρωνεια. Εκτος αν τα games μετρανε Single thread performance και δεν το ξερα, γιατι αν ειναι ετσι ο 8350k στα 5ghz εχει λιγοτερο ST απτον δικο σου μιας και ειναι πισω στο AC origins. Τα επιχειρηματα σου μπαζουν χειροτερα και απτον Τιτατνικο μετα την συγκρουση με το παγοβουνο βρε αδερφε. Εμπρος λοιπον, να δω τα νουμερακια που εβγαλες το 23%. Περιμενω... Οσο για τα games, στο ειπα και πριν. Ο 8350k τον παταει κατω τον Xeon των 9.000€ στα games. Ποιος ειναι καλυτερος επεξεργαστης? Περιμενω απαντηση, που μαλλον δεν θα παρω. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, kostas_anes είπε Αμε επεξεργασταρα. Στους τιτλους 6 χρονων με μηχανες γραφικων 2012 που ειναι τερμα single threaded βγαινει πανω επειδη μπουσταρει στα 4. Αν βαλεις και τον 1700 στα 4 δεν θα υπαρχει διαφορα. Αντιθετως σε RotR και Civ 6 που ειναι Multithreaded τα engines τους (και χρηση DX12) αρα συγχρονα, ο 1700 εστω και με μικροτερο boost clock βγαινει πανω. Οτι ειπα πανω το λες και μονος σου. Τελειοι επεξεργαστες για 3-4 χρονια πριν, οχι και τοσο για το μελλον οπου θα χρειαζομαστε περισσοτερα threads/cores Θα...Αυτό το θα το ακούω απο εποχή FX... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
3DJIN Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2018 κανενας επεξεργαστης της ιντελ αυτη τη στιγμη δεν εχει νοημα υπαρξης αφου υπαρχει o 1600 εκτος απο μια συνθηκη : 1080p 144hz 1080ti τα αλλα ειναι πιπες να εχουμε να λεμε 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις