ilos Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, 7nisiotis είπε Και οι από κάτω στα σχόλια τα ίδια λενε 3200 MHz memory for Ryzen and 3600 MHz for Coffeelake platform. The graphics card is MSI GeForce GTX 1070 Gaming Z :{ Τώρα τι καθόμαστε και συζητάμε για memory speed και timings σε καρά gpu bound σενάρια όπως είναι να τρέχεις το ROTT με την 1070 σε fullHD max settings. Κάθισα από περιέργεια και έκανα emulate την ίδια κατάσταση με την 1080 μου σε 1440p very high/smaa on/dx11 διάφορα memory configurations και με τον 1600 χαμηλά κιόλας στα 3.7. Ότι φορτώνει η μητρική μου αν απλά ενεργοποιήσω το A-XMp. Ότι φορτώνει αν χρησιμοποιήσω το memory try it (πατέντα της msi) the Stilt (safe) custom timings για hynix m-die στα 3066 (τουλάχιστον όσα παίρνει η μητρική με τις Aegis πχ μουλαρώνει αν πάω στα 3200 ή κατεβάσω το tRFC). Έτρεξα λοιπόν το ROTT από 3 φορές στο κάθε memory configuration. Αποτελέσματα: A-XMP: 95 fps Memory try it: 95.5 fps The Stilt (3066): 97 fps Λογικά τα b-dies θα δίνουν και αυτά 2-3 fps παραπάνω στο ίδιο σενάριο (σε αυτό μπορεί να διαφωτίσει ο akoinonitos ή ο spartan που τα έχουν πειράξει). Όλα δηλαδή είναι στα όρια του στατιστικού λάθους από την στιγμή που είμαστε gpu bound (και τα stilt settings έχουν όντως ορατή διαφορά από τα άλλα σε 1080p). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, talos_2002 είπε Με κέρδισε αυτή η μητρικούλα, Biostar X470GTN Περίμενε και από asrock μεριά να βγάλει mini itx μητρική... Δεν θα μετανιώσεις...ή από asus... Εγώ έχω την ab350 της asrock σε mini itx και είναι σαφώς καλύτερη από της biostar την αντίστοιχη...γλυκούλες είναι πάντως όλες οι μικρές! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Θα θέλουμε πάλι samsung b-die?, ή θα έχει φτιαχτεί το θέμα με την συμβατότητα?. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ilos είπε Τώρα τι καθόμαστε και συζητάμε για memory speed και timings σε καρά gpu bound σενάρια όπως είναι να τρέχεις το ROTT με την 1070 σε fullHD max settings. Κάθισα από περιέργεια και έκανα emulate την ίδια κατάσταση με την 1080 μου σε 1440p very high/smaa on/dx11 διάφορα memory configurations και με τον 1600 χαμηλά κιόλας στα 3.7. Ότι φορτώνει η μητρική μου αν απλά ενεργοποιήσω το A-XMp. Ότι φορτώνει αν χρησιμοποιήσω το memory try it (πατέντα της msi) the Stilt (safe) custom timings για hynix m-die στα 3066 (τουλάχιστον όσα παίρνει η μητρική με τις Aegis πχ μουλαρώνει αν πάω στα 3200 ή κατεβάσω το tRFC). Έτρεξα λοιπόν το ROTT από 3 φορές στο κάθε memory configuration. Αποτελέσματα: A-XMP: 95 fps Memory try it: 95.5 fps The Stilt (3066): 97 fps Λογικά τα b-dies θα δίνουν και αυτά 2-3 fps παραπάνω στο ίδιο σενάριο (σε αυτό μπορεί να διαφωτίσει ο akoinonitos ή ο spartan που τα έχουν πειράξει). Όλα δηλαδή είναι στα όρια του στατιστικού λάθους από την στιγμή που είμαστε gpu bound (και τα stilt settings έχουν όντως ορατή διαφορά από τα άλλα σε 1080p). Δεν εχουν καμια σχεση τα timings αυτα με των b-dies. Θα το καταλαβεις αν δεις ποσο πιο χαμηλα ειναιστου spartan για παραδειγμα που τις τρεχει και σε μεγαλυτερη συχνοτητα κιολας. Αν θες τρεξε ενα aida memory benchmark στα 3066 να σου ανεβασω το απογευμα ενα με fast timings με τις δικες μου στα 3066 να δεις διαφορα. 6 ώρες πριν, BabisTs είπε Πάμε και ένα validator 2700Χ στα 4,52ghz πάνω σε b350 mobo ...1.68v https://valid.x86.fr/1sqcwt Δεν ειναι τοσο το ρευμα διαβαζει λαθος το cpuz . Και εμενα κατι τετοιες αηδιες μου γραφει οταν παιζω με 1.575-1.6 Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Δεν εχουν καμια σχεση τα timings αυτα με των b-dies. Θα το καταλαβεις αν δεις ποσο πιο χαμηλα ειναιστου spartan για παραδειγμα που τις τρεχει και σε μεγαλυτερη συχνοτητα κιολας. Αν θες τρεξε ενα aida memory benchmark στα 3066 να σου ανεβασω το απογευμα ενα με fast timings με τις δικες μου στα 3066 να δεις διαφορα. Δεν ειναι τοσο το ρευμα διαβαζει λαθος το cpuz . Και εμενα κατι τετοιες αηδιες μου γραφει οταν παιζω με 1.575-1.6 Προφανώς θα παίζουν κάτω από τα 14 για τα main και λιγότερο και στα υπόλοιπα sub timings με λιγότερη τάση κιόλας. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο σωστά σεταρισμένα b-dies 3466 VLT θα είχαν ορατή διαφορά από το 3200 xmp profile με την 1070 στο max settings 1080p ROTT benchmark. Αν παίζαμε μπάλα σε medium settings/720p κλπ θα κάναν μπαμ οι διαφορές (εδώ τις βλέπω εγώ από hynix m-dies 18ρια 2933 ->17ριά 3066). Εγκυκλοπαιδικά το AIDA με αυτά τα άτιμα m-dies που μου ζήτησες . Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από ilos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, ilos είπε Προφανώς θα παίζουν κάτω από τα 14 για τα main και λιγότερο και στα υπόλοιπα sub timings με λιγότερη τάση κιόλας. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο σωστά σεταρισμένα b-dies 3466 VLT θα είχαν ορατή διαφορά από το 3200 xmp profile με την 1070 στο max settings 1080p ROTT benchmark. Αν παίζαμε μπάλα σε medium settings/720p κλπ θα κάναν μπαμ οι διαφορές (εδώ τις βλέπω εγώ από hynix m-dies 18ρια 2933 ->17ριά 3066). Εγκυκλοπαιδικά το AIDA με αυτά τα άτιμα m-dies που μου ζήτησες . Ερωτηση μιας και δεν το θυμαμαι, στις asrock υπαρχει επιλογη performance bias (cinebench ,aida, geekbench) ? Επισης εχεις επιλογη power down,λογικα ειναι οπου ειναι και το gear down. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Ερωτηση μιας και δεν το θυμαμαι, στις asrock υπαρχει επιλογη performance bias (cinebench ,aida, geekbench) ? Επισης εχεις επιλογη power down,λογικα ειναι οπου ειναι και το gear down. Δεν εχω asrock καρδιά μου. ναι έχει επιλογή power down. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, ilos είπε Δεν εχω asrock καρδιά μου. ναι έχει επιλογή power down. Πως ειχα την εντυπωση οτι ειχες asrock ? Αν δεν το εχεις disable βαλτο ριχνει το latency ,επισης αν εχεις performance bias βαλτο cb15 η cb11,5 ριχνει επισης το latency. Oπως επισης και το gear down disabled. Kαι memory interleaving by channel. Αν για παραδειγμα τρεξεις ενα 3d mark11 physics test θα καταλαβεις ποσο boost δινει το performance bias (2-3 χιλιαδες στο σκορ περιπου). Εγω μπορω να κρινω μονο τις διαφορες απο benchmarks τυπου 3d mark γιατι ειμαι gtx1050 Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Πάνε και 3066 b-dies οι 4x16gb αλλά δεν εχω όρεξη για πειράματα τώρα, νομίζω το bios μας είναι 2xxx ready; ή κάνω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Πάνε και 3066 b-dies οι 4x16gb αλλά δεν εχω όρεξη για πειράματα τώρα, νομίζω το bios μας είναι 2xxx ready; ή κάνω λάθος; Τραγικο το latency ρε συ σφιξτα λιγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Πάνε και 3066 b-dies οι 4x16gb αλλά δεν εχω όρεξη για πειράματα τώρα, νομίζω το bios μας είναι 2xxx ready; ή κάνω λάθος; Κάτι έχει πάει λάθος στο σύστημα σου. Τραγικό latency. Αν φτιάξεις τις μνήμες μπορεί να δεις και + 40-60% επιδόσεις σε σύγκριση με την κατάσταση που είσαι τώρα. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2018 από Spartan117 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Κάτι τρέχει με το σύστημά σου SexBox ή τρεχουν από πίσω πράγματα την ώρα του benchmark. To 77ρι latency στην L3 ειδικά είναι unreal. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Θα δω τι μπορώ να κάνω, αλλά δεν είμαι σε θέση για δοκιμή αυτή την στιγμή καθώς εργάζομαι ίσως γι' αυτό να βλέπεις τόσο υψηλά Latency τα 60% της RAM είναι Reserved τώρα που έτρεξα bench. 2 minutes ago, ilos said: ή τρεχουν από πίσω πράγματα την ώρα του benchmark. ακριβός αυτό, παίζει rendering. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, SeXBOX είπε Θα δω τι μπορώ να κάνω, αλλά δεν είμαι σε θέση για δοκιμή αυτή την στιγμή καθώς εργάζομαι ίσως γι' αυτό να βλέπεις τόσο υψηλά Latency τα 60% της RAM είναι Reserved τώρα που έτρεξα bench. Για την πρώτη ερώτηση σου, ναι το BIOS είναι συμβατό με 2nd Gen Ryzen. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DjAkis Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 19 του μηνα κυκλοφορούν οι νεοι επεξεργαστές απο μητρικές ειδα μονο χ470 υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσουν οι β450? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις