kostas_anes Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, noFEARgr είπε Mικροδιαφορα δεν ειναι προφανως , απλα το cpu z δεν ειναι καθολου αξιολογο οσον αφορα το ρευμα . Οι τιμες ομως που βλεπουμε δεν διαφερουν απο τις αλλες πηγες, ισα ισα τις επιβεβαιωνουν. Συμφωνω οτι το CPU-Z δεν ειναι το καλυτερο για ρευμα, αλλα μεχρι στιγμης αυτες τις πληροφοριες εχουμε και συμφωνα με αυτες πρεπει να κρινουμε και να βγαλουμε συμπερασματα. Το να γραφεις αρθρο βασισμενο σε μια πηγη, να κανεις λαθος ενα αρκετα σημαντικο κομματι, να σου επισημαινει ο αλλος το λαθος για να το διορθωσεις και να απαντας οτι "μικροδιαφορα δεν μας ενδιαφερει" ειναι απλως τραγελαφικο. Λιγοι θα καθησουν να δουν το βιντεο για να δουνε οτι κατι παει στραβα. Ουσιαστικα παραπληροφορηση γινεται. 5 λεπτά πριν, noFEARgr είπε 4.8 base 5.4 turbo ο 3700x σημειωστε το Απο το στομα σου και στης Λιζας το αυτι!
noFEARgr Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε Οι τιμες ομως που βλεπουμε δεν διαφερουν απο τις αλλες πηγες, ισα ισα τις επιβεβαιωνουν. Συμφωνω οτι το CPU-Z δεν ειναι το καλυτερο για ρευμα, αλλα μεχρι στιγμης αυτες τις πληροφοριες εχουμε και συμφωνα με αυτες πρεπει να κρινουμε και να βγαλουμε συμπερασματα. Το να γραφεις αρθρο βασισμενο σε μια πηγη, να κανεις λαθος ενα αρκετα σημαντικο κομματι, να σου επισημαινει ο αλλος το λαθος για να το διορθωσεις και να απαντας οτι "μικροδιαφορα δεν μας ενδιαφερει" ειναι απλως τραγελαφικο. Λιγοι θα καθησουν να δουν το βιντεο για να δουνε οτι κατι παει στραβα. Ουσιαστικα παραπληροφορηση γινεται. Καλα το σχολιο του ατομου που αναφερεις προφανως και ειναι μ@λακια . Απο την μια εχουμε safe ρολογια για 24/7 (αν και στα ανωτατα ορια ) και απο την αλλη μονο για benchmark . Δεν ειναι 1.2 με 1 .3 να πεις δεν βαριεσαι και τα δυο οκ ειναι για daily.
kostas_anes Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Και μιας και πιασαμε συζητηση για τα κλοκια.... Βγαλτε εξω τα pot σας με το LN2 οσοι θελετε 4.5 GHz 1.68V και συνεχιζουμε! Ποσα λετε να θελει για 4.6? 1
noFEARgr Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Για συκριση παντως στον δικο μου 1600 3.85 ghz τρεχοντας cinebench στο cpu z μου δειχνει 1.428 ενω στην πραγματικοτητα εχω 1.362.
kostas_anes Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε Για συκριση παντως στον δικο μου 1600 3.85 ghz τρεχοντας cinebench στο cpu z μου δειχνει 1.428 ενω στην πραγματικοτητα εχω 1.362. Το οποιο το εχεις μετρησει καπως? Η ειναι αυτο που εχει βαλει στο BIOS? Πιθανοτατα να ειναι απο LLC και Vdroop η διαφορα. Γι αυτο ανεβαζει ταση. 1
jimakos234 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μαλιστα. Αρχιζω και φοβαμαι...Να παω να ριξω μια παραγγελια για 1700 αν ειναι ετσι
kostas_anes Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Εγω αντιθετως εχω αρχισει και ξενερωνω..... Μωρε καλα εκανα που πηρα τον 1400 στα 100. Παμε για Ryzen 3 τωρα.
noFEARgr Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Το οποιο το εχεις μετρησει καπως? Η ειναι αυτο που εχει βαλει στο BIOS? Πιθανοτατα να ειναι απο LLC και Vdroop η διαφορα. Γι αυτο ανεβαζει ταση. οχι δεν το εχω μετρησει με μηχανημα , στο HWinfo το λεει στο core voltage. To 1.428 ειναι το vddcr και οχι το voltage που φτανει στον επεξεργαστη. 1.375 εχω βαλει στο bios και με το vdrop παει στο 1.362 Επεξ/σία 8 Απριλίου 2018 από noFEARgr
SeXBOX Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Από ότι βλέπω στο internet από κάποιους που κατέχουν τους νέους Ryzen βλέπω απογοητευτικά άρθρα και αποτελέσματα. Κρίμα... με βλέπω να περιμένω την Intel σε 2 χρονια μπας και κάνει κίνηση. Τώρα σαν μακάκας ας κολλήσω στα 3.7ghz και spikes σε 38% load και όσο φαντάζομαι θα ζεσταίνει πιο πολύ ο καιρός ζήτω που καήκαμε στην κυριολεξία, λάθος timing να αφήσω την δουλειά μου Λονδίνο μέχρι τον Σεπτέμβρη...
Spartan117 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Επιτέλους κάποιος φαίνεται να πείραξε τις μνήμες. Και ακόμα δεν έχει βγει επίσημο BIOS (το 6001 βγήκε Φεβρουάριο...). Καλύτερος IMC + πιο υψηλοί χρονισμοί + πιο χαμηλό memory latency φαίνεται για τους 2xxx. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2018 από Spartan117 9
noFEARgr Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 3666 με cl 14...τρομερή βελτίωση στον τομέα αυτόν
akoinonitos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, Spartan117 είπε Επιτέλους κάποιος φαίνεται να πείραξε τις μνήμες. Και ακόμα δεν έχει βγει επίσημο BIOS (το 6001 βγήκε Φεβρουάριο...). Καλύτερος IMC + πιο υψηλοί χρονισμοί + πιο χαμηλό memory latency φαίνεται για τους 2xxx. Μου φαινεται θα αλλαξω σετακι ryzen 2 + 470x μπας και βγαλουν τα λ7 τους η μνημες μου CR 2T βλεπω ,μαλλον καπου εκει θα τερματιζουν με τις παλιες μητρικες τουλαχιστον. 1
Spartan117 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Μου φαινεται θα αλλαξω σετακι ryzen 2 + 470x μπας και βγαλουν τα λ7 τους η μνημες μου CR 2T βλεπω ,μαλλον καπου εκει θα τερματιζουν με τις παλιες μητρικες τουλαχιστον. 4.1 - 4.2 24/7 stable σε λογικές τάσεις (γιατί μπορεί να τον τρέχω σε bench τον 1700 στα 4.1 αλλα δεν είναι 24/7 stable...) με πιο σφιχτές μνήμες (CR1 που δεν μπορώ να τρέξω χωρίς GDM) και πιο χαμηλό latency θα κάνει μεγάλη διαφορα σε 24/7 καταστάσεις και σε βαριά workloads αλλα και σε gaming. Εγώ ευτυχώς δεν έχω μεγάλο οικονομικό θέμα να κάνω μετάβαση σε 2700x και αυτό ήταν και το αρχικό πλάνο όταν πήγα σε x370, θα την κρατήσω όσο πάει την Crosshair VI. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2018 από Spartan117 5
akoinonitos Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Spartan117 είπε 4.1 - 4.2 24/7 stable σε λογικές τάσεις (γιατί μπορεί να τον τρέχω σε bench τον 1700 στα 4.1 αλλα δεν είναι 24/7 stable...) με πιο σφιχτές μνήμες (CR1 που δεν μπορώ να τρέξω χωρίς GDM) και πιο χαμηλό latency θα κάνει μεγάλη διαφορα σε 24/7 καταστάσεις και σε βαριά workloads αλλα και σε gaming. Εγώ ευτυχώς δεν έχω μεγάλο οικονομικό θέμα να κάνω μετάβαση σε 2700x και αυτό ήταν και το αρχικό πλάνο όταν πήγα σε x370, θα την κρατήσω όσο πάει την Crosshair VI. Εγω παλι με την prime δεν κανω προκοπη οποτε λεω να χτυπησω πρωτα μητρικη και μετα cpu να εχουν ισιωσει και οι τιμες. Εντομεταξυ λεω να μην παω παλι σε asus αλλα η giga με χαλανε με αυτα τα πορτοκαλια που εχουν ,με κοβω να πηγαινω σε taichi Επεξ/σία 8 Απριλίου 2018 από akoinonitos 1
Spartan117 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 18 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Εγω παλι με την prime δεν κανω προκοπη οποτε λεω να χτυπησω πρωτα μητρικη και μετα cpu να εχουν ισιωσει και οι τιμες. Εντομεταξυ λεω να μην παω παλι σε asus αλλα η giga με χαλανε με αυτα τα πορτοκαλια που εχουν ,με κοβω να πηγαινω σε taichi Crosshair VII ή Taichi. Η πρώτη θα έχει σίγουρα καλύτερο BIOS support. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις