Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ωραιο σιγουρα πολυ καλυτερο απο σκετο αλλα 3d εκτυπωτη δεν εχω και να πληρωσω σε καταστημα για κατι τετοιο δεν παιζει . Θα ζησουμε και χωρις cover , τωρα το σκεφτομαι να δωσω τον 1600 και να παω στον 2600x αλλα περιμενω να δω review για το μεχρι που φτανει με overclocking . 

Καλα εμενα ενας φιλος που ειχε μου το εκτυπωσε δεν πληρωσα τπτ.Αμα πουλησω την δικη μου στο αμεσο μελλον θα στο κανω δωρο ;)

Επεξ/σία από akoinonitos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Αμα πουλησω την δικη μου στο αμεσο μελλον θα στο κανω δωρο ;)

Nα σαι καλα αλλα δεν ξερω αν αξιζει να αλλαξει κανεις μητρικη σε χ470 . Kαλυτερα να πας σε x570 με  zen 7nm

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Nα σαι καλα αλλα δεν ξερω αν αξιζει να αλλαξει κανεις μητρικη σε χ470 . Kαλυτερα να πας σε x570 με  zen 7nm

Θα δω αν μπορει η prime x470 να δουλεψει τις μνημες πανω απο 3200 θα την αλλαξω ,και αργοτερα ισως χτυπησω 2700/2700x αν μου το επιτρεπουν τα οικονομικα μου βεβαια...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, DRelectric είπε

Έλα μωρή αρρώστια να χτυπήσουμε! Με την αντίστοιχη ab350 fatal1ty gaming itx που έχω στο main pc μου είμαι παραπάνω από ευχαριστημένος. Άντε να βγει αυτή να την χτυπήσουμε για το main pc με έναν 2600x (λογικά) πάνω και να πάει η 350 στο σαλονάτο να κάνει παρέα με έναν 2200g! Άντε έλα μας!!! Και να σκοτώσω και έναν 1600 (stock πάντα εκτός από 2-3 μέρες δοκιμών OC) στα ......;;; 

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το έφερε η κουβέντα, θέλει φίλος να στήσει itx ryzen σύστημα ( φεύγει για σεζόν εκτός Ελλάδας ) κ θέλει κάτι μικρό σε όγκο οπότε γι αυτό κ του πρότεινα να πάει στην Asrock B350 itx fatality ( https://www.skroutz.gr/s/12591169/Asrock-Fatal1ty-AB350-Gaming-ITX-ac.html?from=drop )

Θέλει να του κρατήσει καμία 4ετια. Για αυτό του πρότεινα κ ryzen εξ αρχής λόγω καλύτερου upgradability. Ώστε αργότερα να πάει σε 3600 κλπ.

Λέμε να βάλουμε έναν μτχ 1600 πάνω ή κάποιον μτχ 1700. Θα μπορέσει αυτή η μητρικουλα να σηκώσει στα 3.9/4 τον 1600/1700; 

+ Για ψυχτρα του πρότεινα την Arctic Liquid Freezer 120 που φοράει κ το δικό μου σύστημα. 

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Μιας και το έφερε η κουβέντα, θέλει φίλος να στήσει itx ryzen σύστημα ( φεύγει για σεζόν εκτός Ελλάδας ) κ θέλει κάτι μικρό σε όγκο οπότε γι αυτό κ του πρότεινα να πάει στην Asrock B350 itx fatality ( https://www.skroutz.gr/s/12591169/Asrock-Fatal1ty-AB350-Gaming-ITX-ac.html?from=drop )

Θέλει να του κρατήσει καμία 4ετια. Για αυτό του πρότεινα κ ryzen εξ αρχής. Ώστε αργότερα να πάει σε 3600 κλπ.

Λέμε να βάλουμε έναν μτχ 1600 πάνω ή κάποιον μτχ 1700. Θα μπορέσει αυτή η μητρικουλα να σηκώσει στα 3.9/4 τον 1600/1700; 

+ Για ψυχτρα του πρότεινα την Arctic Liquid Freezer 120 που φοράει κ το δικό μου σύστημα. 

Φίλτατε εγώ την έχω από τον Αύγουστο στο δικό μου mini-itx main pc. Στο skroutz μπορείς να διαβάσεις την κριτική μου. Στις αρχές που πήρα τον 1600 τον είχα στις δοκιμές στα 3.6-3,7 καρφωμένο και δεν είδα κάποιο θέμα. Η μητρική τον είχε κανονικά εκεί χωρίς πρόβλημα. Τώρα για τα 3.9 ή για 1700 δεν το έχω να σου πω...δεν ανεβάζω από stock πια τον δικό μου για κάποιον λόγο. Για την χρήση που κάνω (και έχει αρκετά πράγματα να τρέχουν ταυτόχρονα) είναι αρκετά και τα 3,4 που πάει με το ryzen plan των windows. Η συγκεκριμένη μητρική όμως με έναν 1600 αυτή την εποχή είναι vfm.

Και το topic που είχα ανοίξει για το mini-itx που έκανα μπας και χρειαστείς καμιά ιδέα: 

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Αυτό δεν το περίμενα.

Πάνε καλά τα RYZEN , πολύ καλά  και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν.

1.JPG

2.JPG

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Αυτό δεν το περίμενα.

1.JPG

2.JPG

Για αυτο το έβαλα ;)

Εν τω μεταξύ:

https://wccftech.com/full-amd-ryzen-2000-lineup-listed-on-amazon-priced-cheaper-than-previously-reported/

329usd ο 2700x

299usd ο 2700

229usd ο 2600x

199usd ο 2600

Μια χαρά τιμές!

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, music_lover είπε

Λουκούμι ο 2600X που λογικά θα έρθει με ψύκτρα στα 200€ .

Θα σπάσει τα ταμεία παρέα με μεσαίες B450 .

Τα νέα precision boost extend και η μαμά ψύκτα, αυτή την φορά θα δώσουν τις πολλές πωλήσεις στα X  μοντέλα.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2

4 ώρες πριν, petranthe είπε

Θα πας και σε X470;

Όχι, δεν αξίζει για κανένα λόγο.

Ένας τυπάς πόσταρε με μνήμες στα 3466 και stock timings/subtimings AIDA64 cache/mem benchmark:

HxUoX8H.png

E ρε γλέντια που έχουν να πέσουν με tweaking στα subs :D

Και τα subtimings σε stock είναι ακόμα τραγικά:

CUz29iN.png

Φαίνεται πώς έγινε μεγάλη βελτίωση στο latency με cache και μνήμες χωρίς να τρέχουν πιο χαμηλά timings. Αυτό είναι καλο και για εμάς που κάνουν tweak ;)

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό δεν είναι απλά καλή βελτίωση. Είναι η μέρα με τη νύχτα (στο latency εγώ με 3333cl 14 , δεν έχω δει κάτω από 70) :)

Το θέμα είναι παίζουν και πάνω από 3466...

Επεξ/σία από petranthe

32 λεπτά πριν, music_lover είπε

Για αυτο το έβαλα ;)

Εν τω μεταξύ:

https://wccftech.com/full-amd-ryzen-2000-lineup-listed-on-amazon-priced-cheaper-than-previously-reported/

329usd ο 2700x

299usd ο 2700

229usd ο 2600x

199usd ο 2600

Μια χαρά τιμές!

Όπως πάντα το gaming καθορίζει τιμές. Όχι το αν βρίσκεσαι πίσω ένα 10% σε encoding. Δεν πειράζει τον casual μια μικρή καθυστέρηση στο project που θα κάνει μια φορά το μήνα και αν. Περιμένω και μικρότερες τιμές αν τα 8700K παραμείνουν προσιτά.

Σχετικά με τα στοιχεία του poll στο wccftech. Όταν σκέφτεσαι ryzen το μυαλό σου πάει στον 1600/Χ και συνήθως έχεις κάτι εντελώς παρωχημένο(2500Κ, 8350). Ενώ στους coffee 8600K και 8700K. Δεν είναι το ίδιο εύκολη απόφαση η μετάβαση στο δεύτερο, για τους κατόχους απαξιωμένων cpu(αν διέθεταν λεφτά δεν θα έμεναν με παλιό cpu ούτως ή άλλως). Αυτοί που έχουν αξιοπρεπή cpu(4770Κ π.χ.) απλά κάθονται στα αβγά τους και φαίνεται πόσοι είναι αθροιστικά.

Παρ' όλα αυτά στο amazon και στο mindfactory βλέπουμε μεγάλο προβάδισμα για τους 8700K, παρά την υψηλή τιμή τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...