Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις όταν ο σπαρταν αγόρασε τον επεξεργαστή του είχε 350 ευρώ όταν πήρε τη μητρική του είχε κοντά στα 250 ευρώ μπορεί και παραπάνω όταν πήρε τις μνήμες του Δεν ξέρω και εγώ πόσο μπορεί να είχανε τότε σίγουρα πάνω από 160 ευρώ Τι κάθεσαι και μου λες τώρα καταλαβαίνεις ή όχι πιστεύεις ότι άμα τα πάρει κάποιος άλλος τώρα θα βγάλει τα νούμερα που βγάζει ο ασπαρταν 

Και χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ Με κανέναν άλλον εκτός από σένα 8 700κ είναι μπροστά τέλος

Πήρα θέση Όπως λες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

Επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις όταν ο σπαρταν αγόρασε τον επεξεργαστή του είχε 350 ευρώ όταν πήρε τη μητρική του είχε κοντά στα 250 ευρώ μπορεί και παραπάνω όταν πήρε τις μνήμες του Δεν ξέρω και εγώ πόσο μπορεί να είχανε τότε σίγουρα πάνω από 160 ευρώ Τι κάθεσαι και μου λες τώρα καταλαβαίνεις ή όχι πιστεύεις ότι άμα τα πάρει κάποιος άλλος τώρα θα βγάλει τα νούμερα που βγάζει ο ασπαρταν 

Και χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ Με κανέναν άλλον εκτός από σένα 8 700κ είναι μπροστά τέλος

Οι δοκιμές που έτρεξε ήταν με simulated 6 core ryzen. Άρα μιλάμε για 1600Χ των 180€. Και με λίγο tweakάρισμα στις μνήμες επειδή έχει καλή μητρική και b-die ram κατάφερε να βγάλει επιδόσεις ελάχιστα πιο κάτω από 8700Κ των 330€+ στα 4,8Ghz.

Άρα ο 2600Χ πάνω σε καλή μητρική(με βελτιωμένα AGESA, BIOS, ram compatibility) και με καλές ram θα είναι και πολύ φθηνότερος και λίγο καλύτερος ή έστω το ίδιο με έναν 8700K στα απαιτητικά games. Οι 8700K ξόφλησαν ουσιαστικά.

Αν διαφωνείς μαζί μου τότε διαφωνείς με τις δοκιμές που ανέβασαν οι Strawman, Spartan πιο πίσω. Πες το άμα είναι έτσι, μην ντρέπεσαι.

Μην φοβάσαι να παρεξηγηθείς αν δεν σου φαίνεται κάτι λογικό.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

Όταν γίνουν βγες και πες το έως τότε μη λες αερολογίες

Βασικά και Όταν το καταφέρεις εσυ όχι να γίνεσαι Μάγκας με τους άλλους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@pirmen56 Το παράλογο με αυτά που λες είναι ότι υποθέτεις ότι Intel CPUs δεν κάνουν αντίστοιχο scale με μνήμες και χαμηλά primary timings/sub-timings. Δώσε μου έναν 8700k και την αντίστοιχη Hero μητρική και θα σου δείξω τι διαφορες έχει ;)

Όσο για τους Ryzen, είναι πολλοί οι λόγοι που κάνουν τέτοιο scale και έχω δώσει παραδείγματα άπειρες φορες. Ο κόσμος απλά δεν αγοράζει b-die μνήμες και δεν αχολείται με sub-timings, είτε αυτοί που ασχολούνται δεν έχουν 1080 Ti και δεν μπορούν να σπρώξουν τον επεξεργαστή στα όρια.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 2

Εγώ b-die έχω αγοράσει αλλά με 1070 δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με sub-timings. Όταν με το καλό μπει πάνω το GTX2080, το ξαναβλέπουμε ;)

15 λεπτά πριν, birel-motosport είπε

Πήρα θέση Όπως λες

Ποια 160 :D. αν ήταν έτσι όλο το forum θα είχε b-dies. Όταν πήρα τις δικές μου στα 140 (hynix m-die) τα b-dies είχαν 220.

1 λεπτό πριν, Spartan117 είπε

Το παράλογο με αυτά που λες είναι ότι υποθέτεις ότι Intel CPUs δεν κάνουν αντίστοιχο scale με μνήμες και χαμηλά primary timings/sub-timings. Δώσε μου έναν 8700k και την αντίστοιχη Hero μητρική και θα σου δείξω τι διαφορες έχει ;)

Όσο για τους Ryzen, είναι πολλοί οι λόγοι που κάνουν τέτοιο scale και έχω δώσει παραδείγματα άπειρες φορες. Ο κόσμος απλά δεν αγοράζει b-die μνήμες και δεν αχολείται με sub-timings, είτε αυτοί που ασχολούνται δεν έχουν 1080 Ti και δεν μπορούν να σπρώξουν τον επεξεργαστή στα όρια.

Πρώτον, η ίδια η AMD έδειξε scaling από τη βελτιστοποίηση των subtimings το οποίο δεν ξεπερνάει το 14% για ram ίδιας συχνότητας. Στο hitman που είναι αρκετά ευαίσθητο στις ram. Δεν έχω δει κάτι καλύτερο από αυτούς.

Δεύτερον, τα intel βελτιώνονται με tweakάρισμα από subtimings αλλά σε πολύ μικρά ποσοστά. Το είδα ο ίδιος όταν έκανα πειράματα με τον δικό μου, σε κάποια βασικά subtimings. Το έδειξα και σε προηγούμενο ποστ πιο πριν από δοκιμή σε σάιτ.

Τρίτον, αν είναι πολύ μεγάλα τα περιθώρια βελτιώσης από τη ρύθμιση των subtimings αυτό δείχνει πολύ κακές επιλογές στα αρχικά subtimings(κοινή λογική). Δηλαδή απίστευτα χαλαρές ρυθμίσεις. Πολύ πιο χαλαρές από αυτές που απαιτεί η 100% σταθερή λειτουργία των μνημών. Στους πρώτους μήνες τα περίμενες αυτά τα λάθη. Όχι όμως τώρα μετά από τόσα BIOS, AGESA κτλ. Με τα τελευταία BIOS λοιπόν δεν βλέπουμε συνταρακτικές βελτιώσεις σε όλη την γκάμα των ryzen σε σχέση με την αρχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Πρώτον, η ίδια η AMD έδειξε scaling από τη βελτιστοποίηση των subtimings το οποίο δεν ξεπερνάει το 14% για ram ίδιας συχνότητας. Στο hitman που είναι αρκετά ευαίσθητο στις ram. Δεν έχω δει κάτι καλύτερο από αυτούς.

Η AMD χρησιμοποιεί τα timings του The Stilt, τα οποια είναι αρκετά πιο χαλαρά από αυτά που τρέχω εγώ (24/7 δοκιμασμένα stable φυσικά). Επίσης, τα test τα κάνανε με 1080 και όχι 1080 Ti, ποσο μάλλον overclocked 1080 Ti (2138 core, + 960 στις μνήμες), ποσο μάλλον overclocked 1080 Ti με full waterblock (οι Pascal είναι τέρμα sensitive σε θερμοκρασίες).

Δεύτερον, τα intel βελτιώνονται με tweakάρισμα από subtimings αλλά σε πολύ μικρά ποσοστά. Το είδα ο ίδιος όταν έκανα πειράματα με τον δικό μου, σε κάποια βασικά subtimings. Το έδειξα και σε προηγούμενο ποστ πιο πριν από δοκιμή σε σάιτ.

Έχεις 1060, ακόμα και σε 720p είναι αρκετά πιθανό να είσαι GPU bound (εδώ εγώ ήμουν στο AC:Ο...).

Τρίτον, αν είναι πολύ μεγάλα τα περιθώρια βελτιώσης από τη ρύθμιση των subtimings αυτό δείχνει πολύ κακές επιλογές στα αρχικά subtimings(κοινή λογική). Δηλαδή απίστευτα χαλαρές ρυθμίσεις. Πολύ πιο χαλαρές από αυτές που απαιτεί η 100% σταθερή λειτουργία των μνημών. Στους πρώτους μήνες τα περίμενες αυτά τα λάθη. Όχι όμως τώρα μετά από τόσα BIOS, AGESA κτλ. Με τα τελευταία BIOS λοιπόν δεν βλέπουμε συνταρακτικές βελτιώσεις σε όλη την γκάμα των ryzen σε σχέση με την αρχή.

Αυτό είναι πρόβλημα της AMD, που δεν ξέρω αν το αλλάξανε καθόλου, σίγουρα θέλει δουλειά εκεί για τον μέσο χρηστη και τους έχω κράξει άπειρες φορες γι' αυτό. Τα default timings στους Ryzen είναι τραγικά, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε.

Επεξ/σία από Spartan117
  • Like 5

H AMD έκανε ένα λάθος με τα ryzen.

Ενώ στην εποχή των FX έβγαζε AMD RADEON MEMORY

AMD_Memory_RadeonEdition_PIB_185W.png

που οι FX δεν την είχαν μεγάλη ανάγκη, με την είσοδο των RYZEN τις σταμάτησε.

Έπρεπε να έχει βγάλει 6 σετάκια των 16/ 32/ 64gb στα 3200 και 3466/3600  στέλνοντάς τα στους κατασκευαστές μητρικών κάνοντας όσο πιο τρελό optimization για αυτές .

Και χρήματα θα έβγαζε και θα υπήρχε ένας μπούσουλας για τον καταναλωτή.

• Like 3

4 λεπτά πριν, Spartan117 είπε

Η AMD χρησιμοποιεί τα timings του The Stilt, τα οποια είναι αρκετά πιο χαλαρά από αυτά που τρέχω εγώ (24/7 δοκιμασμένα stable φυσικά). Επίσης, τα test τα κάνανε με 1080 και όχι 1080 Ti, ποσο μάλλον overclocked 1080 Ti (2138 core, + 960 στις μνήμες), ποσο μάλλον overclocked 1080 Ti με full waterblock (οι Pascal είναι τέρμα sensitive σε θερμοκρασίες).

Έχεις 1060, ακόμα και σε 720p είναι αρκετά πιθανό να είσαι GPU bound (εδώ εγώ ήμουν στο AC:Ο...).

Αυτό είναι πρόβλημα της AMD, που δεν ξέρω αν το αλλάξανε καθόλου, σίγουρα θέλει δουλειά εκεί για τον μέσο χρηστη και τους έχω κράξει άπειρες φορες γι' αυτό. Τα default timings στους Ryzen είναι τραγικά, δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε.

Εντάξει κατάλαβα το σκεπτικό σου τώρα. Bέβαια ρε φίλε να είσαι μηχανικός της AMD να βλέπεις ότι οι ram σου στερούν τόνους επιδόσεων(=κέρδος) εκεί που σε κοροϊδεύουν(games) και να μην κάνεις τίποτα πολύ περίεργο μου φαίνεται.

Σχετικά με το κοκκινισμένο. Τις δοκιμές για subtimings τις έκανα πάνω στο AoTS που τεστάρει χωριστά το CPU. Τώρα πια δεν ασχολούμαι λόγω των φτωχών αποτελεσμάτων που είδα. Σε άλλα games δεν ξέρω αν θα υπήρχε μεγαλύτερη βελτίωση. Πάντως το AoTS είναι από εκείνα που "ακούνε" καλά σε ram.

Με βάση τα παραπάνω όμως καταλήγουμε πάλι στο ότι μόλις τα ryzen λύσουν το θέμα με τις μνήμες, τα 6 core θα είναι συγκρίσιμα αν όχι ανώτερα από 8700K. Ήθελα όμως να δω επαλήθευση από τους επίσημους reviewers για να καταλάβω πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο για τον μέσο overclocker με το μέσο και προς τα πάνω setup.

Το AOTS δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται σε Kaby/Coffee Lake αλλα σε Skylake-X είναι μέρα με την νύχτα (όπως σε Ryzen, ίσως επειδή μοιάζουν περισσότερο οι αρχιτεκτονικές). Γενικά αν δεν κάτσεις με ένα σύστημα να το ψάξεις μέχρι αηδίας δεν μπορείς να βγάλεις σωστά συμπεράσματα, οι reviewers αφιερώνουν 1-2 μέρες (max μια εβδομάδα) και μετά κάνουν skip για το επόμενο project. Είχα μιλήσει με τον τυπά από το GamersNexus και τους έδειξα τα αποτελέσματα με sub timings και είπαν ότι θα το βλέπανε σε βάθος σε κάποια φάση, ίσως το κάνουν με τους Ryzen+, ίσως όχι.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Τίποτα Pirmen, πάρε κάνα GTX της προκοπής τώρα απ' τις νέες και άσε την 1060 δεν κάνει για πουθενά :D

Είναι το ίδιο πράγμα με την 1070 στα 1440 από άποψη frame rate. :)

Και δεν μιλάμε τώρα για μας. Το θέμα είναι οι νέοι ryzen απέναντι στον ανταγωνισμό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...