SeXBOX Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Just now, Πέτρος said: @SeXBOX Μια μικρή πιθανότητα κάποιο από τα κομμάτια του υπολογιστή να είναι ελαττωματικό? Το σκέφτηκα πριν κάμποσο καιρό και τα πέρασα όλα σε benches και stability tasts ένα ένα, δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα. Π.Χ. Οι Ram όταν είναι 4 βγάζουν bsod στα 3200+ όταν είναι 2 κανένα πρόβλημα, αλλά 32gb δεν μου φτάνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, SeXBOX είπε Το σκέφτηκα πριν κάμποσο καιρό και τα πέρασα όλα σε benches και stability tasts ένα ένα, δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα. Π.Χ. Οι Ram όταν είναι 4 βγάζουν bsod στα 3200+ όταν είναι 2 κανένα πρόβλημα, αλλά 32gb δεν μου φτάνουν. Αυτό θα το δεις γενικά σε όλα τα CPUs, πάντοτε από άποψη σταθερότητας 1>2>4>8 και πάει λέγοντας στα dimms. Είναι πολύ πιο δύσκολο στον IMC να του φορτώσεις πολλά dimms, και ακόμα πιο δύσκολο να του φορτώσεις πολλά dimms + dual rank ram. Εσύ του βάζεις δύσκολα, αν είχες Samsung B-die θα ήταν αρκετά πιο εύκολα τα πράματα αλλα και με D/E die μπορείς να κανεις καλο tuning. Ευτυχώς το software που πόσταρα στην προηγουμενη σελίδα κάνει καλή δουλειά και σου δίνει timings/sub-timings έτοιμα μαζί με οτιδήποτε voltage χρειάζεται να πειράξεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, pirmen56 said: Hide contents Στο απαιτητικό κομμάτι του bench, δηλαδή εκεί που μπαίνει μέσα στην πόλη και φαίνονται NPC έχεις κοντά στο 80% gpu usage(αυτό μας ενδιαφέρει Ilos). Άρα είσαι gpu bound, όπως και εγώ. Εκεί βγάζεις γύρω στα 60 καρέ και κάτι ψιλά. Τη στιγμή που βγάζω περίπου 65. Αυτό το κομμάτι μας καίει περισσότερο σε ένα bench. Όχι εκεί που βγάζουμε 100ρια. Έχεις περιθώριο oc άλλο ένα 5% στα 3,8Ghz(τα περισσότερα 1600 δεν ξεπερνούσαν με ασφάλεια τα 3,8 , τώρα μπορεί και να βελτιώθηκε λίγο το πράγμα). Ο 8350K έχει επίσης περιθώριο oc άλλο ένα 4-6%, εν σχέσει με 6600K. Ακόμα δηλαδή και μπροστά να πέρναγε ο 1600, για λίγο, όσο futureproof ή αντίστοιχα "νεκρός" είναι ο i5 8350K, άλλο τόσο "νεκρός" είναι και ο 1600. Παρά τα επιπλέον θρεντ. Πράγμα που φαίνεται στην παρόμοια τιμή. Μητρικές Z βρίσκεις πλέον φθηνές κοντά στα 100€ και είναι το εισητήριο για το μοναδικό upgrade path που σου δίνει η intel, για τον 8700Κ. Στο ξαναλεω, δεν εκανα benchmark run οπως εσυ. Ετρεξα ενα τυπικο σεναριο με τα παντα ανοιχτα για να εχω μετρο συγκρισης για την επομενη μερα που θα αγοραζα τον 8700k. Ουτε καν οι μνημες δεν ηταν στα καλα τους, γιατι περασα το bios 3803 που τα **μησε ολα. Αμα ανατρεξεις σε προηγουμενα μνματα μου στο θεμα θα το δεις οτι εχω κολλησει στα 2666 με το τελευταιο bios. Τεσπα, εγω νομιζα οτι κοιταγες το συνολικο νουμερο στο τελος, αν κοιταγες συγκεκριμενα σημεια τοτε ναι, κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει σημασια η καρτα. Ας το τρεξει καποιος που εχει ακομα Ryzen tunarismeno να δεις οτι ειναι αρκετα πισω ο 4πυρηνος. 31 minutes ago, pirmen56 said: Ειδικά για το ACO η 1060 κρατάει 60 καρέ στις πόλεις σε ultra πλην aa, ενώ ο 1600/8350K όχι. Η κάρτα αλλάζεται ευκολότερα και με μικρότερο κόστος από ολόκληρη πλατφόρμα(και θα αλλαχτεί σίγουρα με τη νέα σειρά). Ή ρίχνεις κάποια settings βρε αδερφέ. Αυτοί που ξέμειναν με 3570Κ κτλ. δεν το τρέχουν ούτε σε τέρμα low χωρίς προβλήματα. Καθόλου υποθετικά σενάρια λοιπόν. Σε τι αναλυση ρε συ κρατας 60 στις πολεις? Χαλασμενη 1060 εχω ρε συ? Την 3αρα δεν εχεις και εσυ? 26 minutes ago, pirmen56 said: Αν έχεις κάτω από 70-75στο bench υπάρχει πρόβλημα in game. Τις ανοχές του 1600 σε ram δεν τις ξέρω. Θελει b-die. Αλλιως πας σε 1600x. Αλλα το θεμα ξεκινησε απτο οτι οι υποδεεστεροι Intel τα πανε καλυτερα, και τωρα ηρθαμε στο ρεζουμε. Ο 7600k ειναι υποδεεστερος του 1600? Εκατσα και ειδα τα 2 bench διπλα διπλα. Στο σημειο που μπαινεις στη πολη εχουμε 5 fps διαφορα στα absolute minimums και 2-3 fps σε ολο το run απο την εισοδο της πολης μεχρι να φυγει απο τον δρομο. Η διαφορα εδω οφειλεται καθαρα στα 4.7 ghz που εχεις, μιας και βλεπεις οτι ο 1600 εχει χτυπησει 95% στον 1 core. Φανταζομαι με λιγο κλοκαρισμα στρωνει. Στη συνεχεια ομως σε κατι αλλες σκηνες που ειναι πιο βαριες οι ρολοι αντιστρεφονται και ειναι ο 7600k 6-7 fps πισω. Πηγαινει στο 2:38 στο δικο σου video και συγκρινε με το δικο μου, απο δω και μετα εισαι 5-6 fps μεχρι σχεδον το τελος του bench. Ξαναλεω, αυτα χωρις να κανω benchmark run με 3.6ghz και 2666 μνημες. Οποιος εχει Ryzen ας το τρεξει κλοκαρισμενο να επιβεβαιωσει οτι λεω αληθεια^^ Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από strawman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με 2 κλειδωμένα cores (1600) στα 3.6 GHz και 3466 μνήμες: 720p + 50% scaling + όλα maxed Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από Spartan117 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με επιβεβαιωσε ο spartan. Αλλα νταξει εσενα δεν ειναι typical run, οι 3466 μνημες ειναι too much για ατομο που παει για 1600. Αν σου ειναι ευκολο δωσε ενα 3.8 με μνημες στα 3200 που ειναι πιο average κατασταση Spartan, ανταλλαζω τον 8700k + gaming 7 για το PC σου Ο 8700k στα 4.8 αντε να ειναι 2-3 fps μπροστα σε αυτο το σημειο. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από strawman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Στο απαιτητικό κομμάτι του bench, δηλαδή εκεί που μπαίνει μέσα στην πόλη και φαίνονται NPC έχεις κοντά στο 80% gpu usage(αυτό μας ενδιαφέρει Ilos). Άρα είσαι gpu bound, όπως και εγώ. Εκεί βγάζεις γύρω στα 60 καρέ και κάτι ψιλά. Τη στιγμή που βγάζω περίπου 65. Αυτό το κομμάτι μας καίει περισσότερο σε ένα bench. Όχι εκεί που βγάζουμε 100ρια. Έχεις περιθώριο oc άλλο ένα 5% στα 3,8Ghz(τα περισσότερα 1600 δεν ξεπερνούσαν με ασφάλεια τα 3,8 , τώρα μπορεί και να βελτιώθηκε λίγο το πράγμα). Ο 8350K έχει επίσης περιθώριο oc άλλο ένα 4-6%, εν σχέσει με 6600K. Ακόμα δηλαδή και μπροστά να πέρναγε ο 1600, για λίγο, όσο futureproof ή αντίστοιχα "νεκρός" είναι ο i5 8350K, άλλο τόσο "νεκρός" είναι και ο 1600. Παρά τα επιπλέον θρεντ. Πράγμα που φαίνεται στην παρόμοια τιμή. Μητρικές Z βρίσκεις πλέον φθηνές κοντά στα 100€ και είναι το εισητήριο για το μοναδικό upgrade path που σου δίνει η intel, για τον 8700Κ. Ρε συ δεν έχω κάπου spare μια 1060. Προτίμησα αντί να δώσω τα λεφτά ο βλάκας για τον τρομερό 7700κ και κάποιο ΑΙΟ να ακούνε PUMP μουσική τα αυτάκια μου το καλοκαίρι, να πάρω μια 1080 μιας και έχω 1440p monitor. Οπότε τι συγκρίσεις μπορούμε να κάνουμε ακόμα και αν είχα το game δεν ξέρω. Από εκεί και πέρα για τα 3.8 κάνεις πάλι λάθος. 3.7-3.8 πάνε όλοι με την stock ψύκτρα κιόλας. Όχι cherry picked, όχι τελευταία batches ΟΛΟΙ. Αυτό που αλλάζει είναι το vcore ανάλογα το silicon lottery (και αν είναι ίσως από τις τελευταίες φουρνιές). Πχ εμένα ο δικός μου αγορασμένος τον Αύγουστο είναι stable 3.8 all cores στα 1.28v. Θερμοκρασίες μέχρι 55-60 βαθμούς in game με custom fan curve στην wraith. Η wraith είναι για μέχρι 1.3v περίπου σε κουτί με νορμάλ airflow εγκυκλοπαιδικά. Με aftermarket από εκεί και πέρα πας στα χωράφια του silicon lottery και σε δεύτερο βαθμό παίζει μπάλα και η μητρική. 3.9 στα 1.35=1.40v τα έχουν και οι πιο μπανάνες cpu. 4 και 4.1 είναι θέμα τύχης. Αυτά είναι γνωστά και τα ίδια ισχύουν και στον 8700k για τα 5 GHz. Απλά εδώ δε θες delid . Για το futureproof θα διαφωνήσω, δεν περιστρέφονται τα πάντα γύρω από το gaming. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από ilos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 O 8700k στα 5ghz ειναι πονεμενη ιστορια, αστο. Τους βλεπω ολους στα 5 ghz και ειτε παιζουν σε 1.4+v (φυσικα με delid και 200+ ευρω ψυκτρα) ή κατω απο 1.3 αλλα δεν τρεχουν stress bench γιατι θα φανε blue screen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 30 λεπτά πριν, Spartan117 είπε Με 2 κλειδωμένα cores (1600) στα 3.6 GHz και 3466 μνήμες: 720p + 50% scaling + όλα maxed Spartan, τώρα μιλάμε. Τέτοια περίμενα να δω. Αλλά το έχω απορία γιατί δεν έχω δει παρόμοια αποτελέσματα από κανέναν άλλο που έχει ανεβάσει δοκιμές στο tube ή αλλού με 1600. Ερασιτέχνη ή επαγγελματία ή demo από την AMD σαν απόδειξη των δυνατοτήτων των επεξεργαστών τους. Γιατί αν είναι κάτι σχετικά εύκολα επιτεύξιμο αυτό που δείχνεις τότε η AMD αυτοκτονεί και όσοι πάνε σε 8600Κ πετάνε τα λεφτά τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Χαχα ξέρεις πολλούς που να έχουν imc και μητρικές που να σηκώνουν b-dies με 3466 VLT. Εδώ οι περισσότεροι λόγω κόστους είναι με b350 και hynix. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 8 λεπτά πριν, ilos είπε Χαχα ξέρεις πολλούς που να έχουν imc και μητρικές που να σηκώνουν b-dies με 3466 VLT. Εδώ οι περισσότεροι λόγω κόστους είναι με b350 και hynix. Δηλαδή αν δείξεις σε έναν reviewer αυτά τα αποτελέσματα θα έχει λόγο να μην τρέξει παρόμοιες δοκιμές; Αρκετοί δεν έχουν θέμα πιστεύω. Αν είσαι AMD δεν θα ετοιμάσεις παρουσίαση που να λέει "κοιτάχτε μάγκες που θα είμαστε αν βελτιώσουμε λίγο το ram support"; Τουλάχιστον με τους νέους ryzen θα δούμε συγκριτικά με γρήγορες ram, έστω και αν τα subtimings δεν είναι optimal. Αν αποδειχθεί ότι τα subtimings δίνουν το 50% των επιδόσεων τότε δεν ξέρω και 'γω τι να πω. Οι δοκιμές με 1600 τερματίζουν στα 70 καρέ περίπου εκεί που δείχνει ο Spartan. Η διαφορά είναι 30% με τα 91 καρέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Spartan, τώρα μιλάμε. Τέτοια περίμενα να δω. Αλλά το έχω απορία γιατί δεν έχω δει παρόμοια αποτελέσματα από κανέναν άλλο που έχει ανεβάσει δοκιμές στο tube ή αλλού με 1600. Ερασιτέχνη ή επαγγελματία ή demo από την AMD σαν απόδειξη των δυνατοτήτων των επεξεργαστών τους. Γιατί αν είναι κάτι σχετικά εύκολα επιτεύξιμο αυτό που δείχνεις τότε η AMD αυτοκτονεί και όσοι πάνε σε 8600Κ πετάνε τα λεφτά τους. Δεν είναι δύσκολο, απλά δεν ξοδεύει πολύ χρόνο ο κόσμος στις μνήμες (και νομίζω ότι κάνει αρκετά μεγάλη διαφορα και σε Intel CPUs). Όχι μονο σε frequency, αλλα και σε primary/sub timings. Στο userbenchmark έχω το καλύτερο bench με Ryzen 1700: http://www.userbenchmark.com/UserRun/8041940 Αυτό το 1 από 43 χιλιάδες benchmarks. Έχω εξηγήσει και πως έκανα tune τον επεξεργαστή/ram etc, οποτε οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο. Απλά τώρα οι RAM κοστίζουν χαζά ποσα και ο κόσμος κόβει από εκεί συνήθως αντί για mobo/CPU. Edit: Το θέμα είναι ότι στα defaults η Intel είναι αρκετά καλύτερη στο να κάνει set τα σωστά timings (το XMP ειδικά), και γιατί έχουν σωστό κώδικα από πίσω στο BIOS/firmware αλλα και γιατί έχουν κάνει refine την αρχιτεκτονική που πουλάνε τα τελευταία 10 χρονια σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από Spartan117 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Well played @akoinonitos μόλις είπα ότι μπορεί να το κάνει αυτό οποιος θέλει με πέρασες στο userbench αλλα σε πέρασα ξανά, τρέξε στα 4.2 για το top spot Top 3 είμαστε: In other news, πήρα και το top spot στην 1080 Ti απο 103k benchmarks Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από Spartan117 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Spartan117 είπε Well played @akoinonitos μόλις είπα ότι μπορεί να το κάνει αυτό οποιος θέλει με πέρασες στο userbench αλλα σε πέρασα ξανά, τρέξε στα 4.2 για το top spot Προσπαθω να σεταρω τις μνημες αλλα στην μητρικη μου τα 3333 ειναι ταβανι ,θα το τρεξω πιο μετα για την πλακα γτ τωρα περναω το Mafia Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από akoinonitos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) ^ stock 2700x Στο supo τρέχει στα 4.25GHz σε stock ρολόγια, not bad Edit: Καλό cache/mem latency 3200CL14 με stock subtimings: Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από Spartan117 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 7 λεπτά πριν, Spartan117 είπε ^ stock 2700x Stock σε X370 μητρική. Σε X470 θέλω να τον δώ ... και πως θα παίζει με τα XFR/PR BOOST EXTEND.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις