akoinonitos Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 4 ώρες πριν, SeXBOX είπε Παιδιά μερικές ερωτήσεις γιατί εχω αγανακτήσει και δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα posts από την αρχή. Σύστημα: CPU: 1800x MOBO: Asus ROG Crosshair VI Hero RAM: 64gb - G.Skill CL16 3200 (4x16) GPU: 2x ASUS OC 1070GTX PSU: Corsair HX1000i AIO: NZXT Kraken X62 Αναγκάζομαι να τον τρέχω με TURBO CORE PERFORMANCE - OFF, στα 3.6ghz... και μνήμες 2933mhz.... Οτιδήποτε παραπάνω ή το παραμικρό OC ανεβάζει θερμοκρασίες(Spikes) μέχρι και 68c και IDLE 45-50c.... οι μνήμες πάνω από 2933 θα ξεκινήσουν οι BSODS... ή κάνει Shut Down... το Case πλάγια αναγκαστικά το εχω ανοιχτό, σκόνες καθόλου και εχω 6 Fans με το κλασικό Overflow μπροστά βάζει αέρα από πάνω & πίσω βγάζει. Οτιδήποτε άλλο ανεβάζει temps. Όπως καταλαβαίνετε με απογοήτευσε το Setup... Ξέρω ότι οι νέοι Ryzen υποτίθεται θα κανουν στην MOBO μου.... ΑΛΛΑ θα εχω ένα budget σύντομα περίπου στα 2.800€ ίσως και λίγο παραπάνω... αξίζει σε αυτή την @@ να βάλω νέο Ryzen; Ή να πάρω νέο Setup INTEL; Η Αλήθεια είναι η AMD ή το Setup μου έστω, τέλος πάντων με έχουν απογοητεύσει. Να σημειώσω ότι το Load της CPU δε ξεπερνά το 60% Δε ξέρω τι να κάνω και δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic για τέτοιο ερώτημα αλλά τι πιστεύετε; Υ.Γ. Εννοείτε ότι εχω δοκιμάσει όλα τα διαγνωστικά και αλλαγή PSU και όλα είναι 100% μια χαρά. Για video editing/rendering ούτε για αστείο. Ευχαριστώ! Εχεις δοκιμασει να αλλαξεις ψυκτρα γτ οι θερμοκρασιες φαινονται υπερβολικες ,ουτε στα 4ghz δεν εχω τετοιες θερμοκρασιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, adtakhs said: Mε τις μνήμες κάτι γίνεται. Κατέβασε την συχνότητα των μνημών αρχικά στα 2400 και ξανακοιταξέ το. Μετά κοιτάς τις μνήμες. Με 4 dimm και dual rank μνήμες, θεωρώ πως δεν μπορείς να σταθεροποιήσεις XMP PROFILES . Δες αν οι μνήμες είναι στο QVL της μητρικής και σε τι συχνότητα προτείνει η ASUS να τις τρέχεις για 4 dimm (64gb) . Ο MEMORY CONTROLLER των AM4 RYZEN σηκώνει OC στις μνήμες έως 3200Mhz και με ορισμένα σετάκια στα 3466mhz , αλλά συνήθως με 2 dimm , ένα ανά κανάλι. Στην περίπτωσή σου θα είχα προτιμήσει THREADRIPPER 1900X (quad channel IMC), που παίζουν καλύτερα με μεγάλη ποσότητα μνήμης τα XMP, που δίνουν 64 PCI-E LANES για κάρτες γραφικών και multi NVME . Από εκεί και πέρα τα spikes στους 68C έχουν να κάνουν με την ψύκτρα σου . Δεν ανταποκρίνεται στην εναλλαγή θερμοκρασίας του CPU ανά DT . Αλλά οι 68C δεν είναι υπερβολικοί. Ξεκίνα λοιπόν με χαμηλά τις μνήμες , να πειράζεις το CPU Κοίταξε την ψύξη σου να δεις μήπως έχει κάποιο θεματάκι. Και στο τέλος κοιτάς το OC στις μνήμες. Τέλος θα σου πρότεινα να στείλεις ένα PM στον SPARTAN που έχει την μητρική σου με έναν 1700 και γνωρίζει ότι tweak υπάρχει για την πλατφόρμα σου. Thank you! Ναι εχω δοκιμάσει στα 2666 είναι το ίδιο σταθερές όπως και στα 2933 σε aida burn in test. Αλλά θα ξαναδοκιμάσω. Σε 2 dim παίζουν άνετα 3200 αλλά τα 32gb δεν μου φτάνουν λόγο δουλειάς που μου στέλνουν από την εταιρεία εδώ Ελλάδα που είμαι τώρα για γιορτές. Δεν εχω ανάγκη υψηλές συχνότητες, θέλω normal μέχρι 3.8 που είναι με turbo enabled αλλά κάνει spikes και μάλλον προσπερνάει για 1 sec το tjmax 75 και βγάζει BSOD ή κάνει shutdown. Η ψύξη είναι καλά απλά ρίχνει τις θερμοκρασίες όταν είναι σε 90% load στροφές και τα db μου σπάνε τα νεύρα. 20 minutes ago, strawman said: Tι λες ρε παιδακι μου? Πωπω,, τι μας βρηκε Σορρυ για την ειρωνεια, απλα μολις πηγα σε Intel επεξεργαστη και τα 68c τα εχω στο boot ξερω γω Απο εκει και περα, οτι σου πε και ο adtakhs. Με 4 dim δυσκολο να κρατησεις τις μνημες ψηλα. Ξεκινα με τις μνημες στα 2400 και προσπαθησε να κλοκαρις επεξεργαστη. Οταν εισαι stable με τον επεξεργαστη τοτε ξεκινα να πειραζεις τις μνημες. Φανταζομαι πανω απο 2666 δεν θα εισαι stable με 4 dim, αλλα ποιος ξερει Ναι και έμενα ο intel πάει και 80 αλλά δεν μασάει με bsod ή shutdown. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο με 4 dim να εχω υψηλές συχνότητες απλά από τα 2666 και κάτω λαγκάρουν οι εφαρμογές στο άνοιγμα. Για oc όπως είπα και από πάνω, με normal συχνότητες είμαι ικανοποιημένος. Παιχνίδια δεν παίζω. Just now, akoinonitos said: Εχεις δοκιμασει να αλλαξεις ψυκτρα γτ οι θερμοκρασιες φαινονται υπερβολικες ,ουτε στα 4ghz δεν εχω τετοιες θερμοκρασιες. Όπως είπα και πάνω η ψήκτρα κάνει καλά την δουλειά της σε πολλές στροφές απλά τα db σπάνε νεύρα και είναι και ζεστό το δωμάτιο. Αν βάλω ανεμιστήρα στην μεριά που είναι ανοιχτό το case πέφτουν κι άλλο.... αλλά στο τέλος θα καταντήσω να το βάλω και στο ψυγείο Θα δοκιμάσω τον multiplier σε 38x να πάει 3.8ghz με turbo disabled και μνήμες στα 2666. Θα κάνω burn in μετά να δω όταν μπορέσω και εχω χρόνο. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Υ.Γ. Πάστα εχω αλλάξει πολλές φορές (Arctic Silver 5 Thermal Compound ). Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από SeXBOX Screenshot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Thank you! Ναι εχω δοκιμάσει στα 2666 είναι το ίδιο σταθερές όπως και στα 2933 σε aida burn in test. Αλλά θα ξαναδοκιμάσω. Σε 2 dim παίζουν άνετα 3200 αλλά τα 32gb δεν μου φτάνουν λόγο δουλειάς που μου στέλνουν από την εταιρεία εδώ Ελλάδα που είμαι τώρα για γιορτές. Δεν εχω ανάγκη υψηλές συχνότητες, θέλω normal μέχρι 3.8 που είναι με turbo enabled αλλά κάνει spikes και μάλλον προσπερνάει για 1 sec το tjmax 75 και βγάζει BSOD ή κάνει shutdown. Η ψύξη είναι καλά απλά ρίχνει τις θερμοκρασίες όταν είναι σε 90% load στροφές και τα db μου σπάνε τα νεύρα. Ναι και έμενα ο intel πάει και 80 αλλά δεν μασάει με bsod ή shutdown. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο με 4 dim να εχω υψηλές συχνότητες απλά από τα 2666 και κάτω λαγκάρουν οι εφαρμογές στο άνοιγμα. Για oc όπως είπα και από πάνω, με normal συχνότητες είμαι ικανοποιημένος. Παιχνίδια δεν παίζω. Όπως είπα και πάνω η ψήκτρα κάνει καλά την δουλειά της σε πολλές στροφές απλά τα db σπάνε νεύρα και είναι και ζεστό το δωμάτιο. Αν βάλω ανεμιστήρα στην μεριά που είναι ανοιχτό το case πέφτουν κι άλλο.... αλλά στο τέλος θα καταντήσω να το βάλω και στο ψυγείο Θα δοκιμάσω τον multiplier σε 38x να πάει 3.8ghz με turbo disabled και μνήμες στα 2666. Θα κάνω burn in μετά να δω όταν μπορέσω και εχω χρόνο. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές. Υ.Γ. Πάστα εχω αλλάξει πολλές φορές (Arctic Silver 5 Thermal Compound ). Έχεις dual rank hynix μνήμες και 64GB που δυστυχώς είναι ο χειρότερος συνδυασμός. 2933 είναι καλά για 4 dimms. Καλο θα ήταν να δοκιμάσεις και αυτό: http://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-ryzen-dram-calculator-1-1-0-beta-1-overclocking-dram-am4.html Δοκίμασε για αρχή το "safe" preset. Τι τάση δίνεις σε SOC? Επίσης βλέπω έχεις σχετικά παλιό BIOS (1701), δοκίμασε να κανεις update στο καινούργιο. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από Spartan117 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 minutes ago, Spartan117 said: Έχεις dual rank hynix μνήμες και 64GB που δυστυχώς είναι ο χειρότερος συνδυασμός. 2933 είναι καλά για 4 dimms. Καλο θα ήταν να δοκιμάσεις και αυτό: http://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-ryzen-dram-calculator-1-1-0-beta-1-overclocking-dram-am4.html Δοκίμασε για αρχή το "safe" preset. Τι τάση δίνεις σε SOC? Επίσης βλέπω έχεις σχετικά παλιό BIOS (1701), δοκίμασε να κανεις update στο καινούργιο. Σε ένα εργαλείο που είχα τρέξει μου είχε βγάλει ότι ήταν Samsung... περίεργο... Auto δίνω αν δεν κάνω λάθος. Εν το μεταξύ το LED έχει βγάλει d3 ψάχνω να δω τι σημαίνει. Edit από ότι κατάλαβα έφαγε κόλλημα ο thermal sensor. Αλλά όλα τρέχουν καλά. D3: Some of the Architectural Protocols are not available Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από SeXBOX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Αν έχεις Samsung D/E-die τότε ίσως είναι καλύτερα τα πράματα, δοκίμασε το tool που σου έδωσα, θα σου δώσει timings και τάσεις για τα πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 22 ώρες πριν, pirmen56 είπε Απόκρυψη περιεχομένων Φυσικά δεν σχολιάζω αυτό που είπαν πριν για τη διαφορετική κάρτα. Όταν σε κόβει η cpu η κάρτα δεν έχει σημασία. Ειδικά αν είναι της ίδιας εταιρείας και αρχιτεκτονικής(1060 με 1080Ti). Που σημαίνει ίδιο driver overhead. Αυτά τα θεωρείς δεδομένα για τεχνολογικό forum. //Offtopic... Αγαπητέ pirmen, Όχι δε θεωρώ δεδομένο σε τεχνολογικό forum την ότιναναι comparisons productions και την μπακαλίστική λογική αφού λεει το rivatuner 100% cpu load μπορώ να πετάξω οτιδήποτε hardware και settings και να συγκρίνω μήλα με καρπούζια για να βγάλω συμπεράσματα. Ακόμα και τελικά να είναι σωστά τα συμπεράσματα, η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν εντελώς λανθασμένη και δεν γίνονται validated πολύ απλά. Όταν κάνεις bench hardware προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τους υπόλοιπους παράγοντες που επηρεάζουν το performance. Για αυτό βάζουν ίδια memory timings ακόμα και το ίδιο power plan στα windows. Όλα αυτά επηρεάζουν έστω και ελάχιστα τα αποτελέσματα. Αν δε σε καλύπτει to vid του hardware unboxed που αναφέρθηκε, δεν έχω να προσθέσω κάτι. Η γενική πεποίθηση τουλάχιστον με την version που τρέξανε είναι ότι το game τα ζητά τα 6 cores ή τα 8 threads. Αν από εκεί και πέρα έχεις και καλό STP που έχουν οι intel θα τρέχει και πιο smooth. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeXBOX Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 1 hour ago, Spartan117 said: Αν έχεις Samsung D/E-die τότε ίσως είναι καλύτερα τα πράματα, δοκίμασε το tool που σου έδωσα, θα σου δώσει timings και τάσεις για τα πάντα Λοιπόν ξέρω ότι τα 20' δεν λένε και πολλά αλλά δεν εχω χρόνο για περισσότερο, νομίζω καλά είναι.... Κάτω το κόκκινο είναι % της RAM εκεί τόσο ήταν όλη την διάρκεια του τεστ. Επειδή είχα παραγγείλει το PC από κατάστημα και το έστησαν οι ίδιοι είχαν στην "τέντα" οργάνωση καλωδίων μέχρι που δεν τραβιόντουσαν με τίποτα για να τα προεκτείνω ή να λυγίσω έστω ένα ή να βάλω κάποιο άλλο. Έκοψα όλα plastic zippers και χαλάρωσαν. Απώλεια μόνο ένα σπασμένο ψαλίδι Πάντως όταν εχω τα spikes εχω 90 chromes(σε profiles) ανοικτούς και τρέχουν , έναν FF με 3-4 καρτέλες και task manager, τότε πετάγονται κάτι 62c κλπ. Επίσης αν μου βγάλει BSOD θα είναι ή whea_uncorrectable_error ή watchdog_timeout_error. Δεν ξέρω αν λένε κάτι... πάντως πρίζες και τροφοδοτικά είναι όλα κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 39 minutes ago, ilos said: //Offtopic... Αγαπητέ pirmen, Βασικα υπαρχει απλουστατος τροπος να του δειξεις οτι ειναι λαθος. Να τον βαλεις να τρεξει το benchmark αλλη μια αλλα με 50% resolution scale. Θα διαπιστωνε και ο ιδιος οτι δεν ηταν εντελως CPU bound, οπως δεν ημουνα και εγω, και γιαυτο και τα αποτελεσματα δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 @SeXBOX Μια μικρή πιθανότητα κάποιο από τα κομμάτια του υπολογιστή να είναι ελαττωματικό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, strawman είπε Βασικα υπαρχει απλουστατος τροπος να του δειξεις οτι ειναι λαθος. Να τον βαλεις να τρεξει το benchmark αλλη μια αλλα με 50% resolution scale. Θα διαπιστωνε και ο ιδιος οτι δεν ηταν εντελως CPU bound, οπως δεν ημουνα και εγω, και γιαυτο και τα αποτελεσματα δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια. Spoiler Στο απαιτητικό κομμάτι του bench, δηλαδή εκεί που μπαίνει μέσα στην πόλη και φαίνονται NPC έχεις κοντά στο 80% gpu usage(αυτό μας ενδιαφέρει Ilos). Άρα είσαι gpu bound, όπως και εγώ. Εκεί βγάζεις γύρω στα 60 καρέ και κάτι ψιλά. Τη στιγμή που βγάζω περίπου 65. Αυτό το κομμάτι μας καίει περισσότερο σε ένα bench. Όχι εκεί που βγάζουμε 100ρια. Έχεις περιθώριο oc άλλο ένα 5% στα 3,8Ghz(τα περισσότερα 1600 δεν ξεπερνούσαν με ασφάλεια τα 3,8 , τώρα μπορεί και να βελτιώθηκε λίγο το πράγμα). Ο 8350K έχει επίσης περιθώριο oc άλλο ένα 4-6%, εν σχέσει με 6600K. Ακόμα δηλαδή και μπροστά να πέρναγε ο 1600, για λίγο, όσο futureproof ή αντίστοιχα "νεκρός" είναι ο i5 8350K, άλλο τόσο "νεκρός" είναι και ο 1600. Παρά τα επιπλέον θρεντ. Πράγμα που φαίνεται στην παρόμοια τιμή. Μητρικές Z βρίσκεις πλέον φθηνές κοντά στα 100€ και είναι το εισητήριο για το μοναδικό upgrade path που σου δίνει η intel, για τον 8700Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Στο απαιτητικό κομμάτι του bench, δηλαδή εκεί που μπαίνει μέσα στην πόλη και φαίνονται NPC έχεις κοντά στο 80% gpu usage(αυτό μας ενδιαφέρει Ilos). Άρα είσαι gpu bound, όπως και εγώ. Εκεί βγάζεις γύρω στα 60 καρέ και κάτι ψιλά. Τη στιγμή που βγάζω περίπου 65. Αυτό το κομμάτι μας καίει περισσότερο σε ένα bench. Όχι εκεί που βγάζουμε 100ρια. Έχεις περιθώριο oc άλλο ένα 5% στα 3,8Ghz(τα περισσότερα 1600 δεν ξεπερνούσαν με ασφάλεια τα 3,8 , τώρα μπορεί και να βελτιώθηκε λίγο το πράγμα). Ο 8350K έχει επίσης περιθώριο oc άλλο ένα 4-6%, εν σχέσει με 6600K. Ακόμα δηλαδή και μπροστά να πέρναγε ο 1600, για λίγο, όσο futureproof ή αντίστοιχα "νεκρός" είναι ο i5 8350K, άλλο τόσο "νεκρός" είναι και ο 1600. Παρά τα επιπλέον θρεντ. Πράγμα που φαίνεται στην παρόμοια τιμή. Μητρικές Z βρίσκεις πλέον φθηνές κοντά στα 100€ και είναι το εισητήριο για το μοναδικό upgrade path που σου δίνει η intel, για τον 8700Κ. Από την στιγμή που έχεις 1060 το μονο upgrade path που θα πρέπει να σκέφτεσαι -για games- είναι σε GPU pirmen, ούτε ο 1600 αλλα ούτε ο 6700k έχουν πρόβλημα με GPU τέτοιας κλάσης (mid-end maxwell perf, επιδόσεις ούτε καν high-end τετραετίας) Το ζαλίσαμε πολύ το θέμα με υποθετικά σενάρια. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2018 από Spartan117 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, Spartan117 είπε Από την στιγμή που έχεις 1060 το μονο upgrade path που θα πρέπει να σκέφτεσαι -για games- είναι σε GPU pirmen, ούτε ο 1600 αλλα ούτε ο 6700k έχουν πρόβλημα με GPU τέτοιας κλάσης (mid-end maxwell perf, επιδόσεις ούτε καν high-end τετραετίας) Το ζαλίσαμε πολύ το θέμα με υποθετικά σενάρια. Ειδικά για το ACO η 1060 κρατάει 60 καρέ στις πόλεις σε ultra πλην aa, ενώ ο 1600/8350K όχι. Η κάρτα αλλάζεται ευκολότερα και με μικρότερο κόστος από ολόκληρη πλατφόρμα(και θα αλλαχτεί σίγουρα με τη νέα σειρά). Ή ρίχνεις κάποια settings βρε αδερφέ. Αυτοί που ξέμειναν με 3570Κ κτλ. δεν το τρέχουν ούτε σε τέρμα low χωρίς προβλήματα. Καθόλου υποθετικά σενάρια λοιπόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, pirmen56 είπε ενώ ο 1600/8350K όχι Αν τους τρέξεις με σωστές μνήμες μια χαρά τα πάνε Εμενα στο ίδιο σημείο πάει στα 90-100 frames αν θυμάμαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Αν έχεις κάτω από 70-75στο bench υπάρχει πρόβλημα in game. Τις ανοχές του 1600 σε ram δεν τις ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2018 23 λεπτά πριν, strawman είπε Βασικα υπαρχει απλουστατος τροπος να του δειξεις οτι ειναι λαθος. Να τον βαλεις να τρεξει το benchmark αλλη μια αλλα με 50% resolution scale. Θα διαπιστωνε και ο ιδιος οτι δεν ηταν εντελως CPU bound, οπως δεν ημουνα και εγω, και γιαυτο και τα αποτελεσματα δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια. Βασικά δεν έχω καταλάβει τι ψάχνει να μας δείξει. Αν ψάχνει να μας δείξει ότι το ACO δε χρειάζεται threads ας συγκρίνει απλά ίδιες αρχιτεκτονικές. Εδώ έχει ορατές διαφορές ο 8700κ από τον 7700k και ο 1600 από τον 1400 που να πιάσουμε τα 4 threads δηλαδή. Αν απλά θέλει να μας πει ότι οι intel γενικά τρέχουν καλύτερα τα games για πολλοστή φορά, χαίρω πολύ ανακαλύψαμε την πυρίτιδα πάλι. Αν πάλι θέλει να πει μας ένας 6600k/7600k είναι γενικά καλύτερος από τον 1600 πάλι καταντάει γραφικός. Υπάρχουν εφαρμογές που θέλουν ρολόγια και STP και είναι καλύτεροι, και άλλες που χρειάζονται threads και είναι αρκετά υποδεέστεροι. Πάλι δηλαδή το προφανές. Η ταμπακιέρα είναι ότι αν η ιντέλα αισθανόταν άνετη με τους 4/4 i5 της δε θα έδινε τώρα 170-180 ευρώ τον 8400. Άρα όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Ακόμα και αυτό δε το παραδέχονται μερικοί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις