Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Αν και σκεφτομαι να τον κρατησω λιγο παραπανω, μιας και βρηκα πολλα ενδιαφεροντα πραγματα σχετικα με την αρχιτεκτονικη του, τι τον κραταει πισω, οπως και το πως να τον φτιαξω να αποδιδει οπως θα επρεπε τοσα χρονια που υπαρχει. Και η πλακα ειναι πως ολα αυτα που ανακαλυψα δεν εχω δει να υπαρχουν πουθενα στο διαδυκτιο, ουτε καν μια αναφορα. Τα υπολοιπα στο αναλογο thread που θα φτιαξω, μιας και αρκετα παρεκτραπηκα απο το θεμα :P

καλα αυτο που γραφεις δεν παιζει να γινει....

Επεξ/σία από james rod
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, james rod είπε

καλα αυτο που γραφεις δεν παιζει να γινει....

Το σκεφτομαι σοβαρα και η αληθεια ειναι πως δεν καιγομαι για αναβαθμιση. Μπορει να περιμενει μεχρι ~Ιουλιο πιστευω. Δεν ειναι οτι δεν με καλυπτει. Και αν ειναι πηγαινε ριξε μια ματια στο thread, αρκετοι βρηκαν πολυ ενδιαφεροντα τα ευρηματα μου και φυσικα θελω γνωμες και ιδεες απο οσους περισσοτερους γινεται!

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Το σκεφτομαι σοβαρα και η αληθεια ειναι πως δεν καιγομαι για αναβαθμιση. Μπορει να περιμενει μεχρι ~Ιουλιο πιστευω. Δεν ειναι οτι δεν με καλυπτει. Και αν ειναι πηγαινε ριξε μια ματια στο thread, αρκετοι βρηκαν πολυ ενδιαφεροντα τα ευρηματα μου και φυσικα θελω γνωμες και ιδεες απο οσους περισσοτερους γινεται!

κοιτα το αν χρειαζεσαι αναβαθμιση ειναι καθαρα δικο σου θεμα. εφοσον σε καλυπτει ο 8350 σε αποδοση δεν υπαρχει κανενας λογος να τον αλλαξεις. πιστευω ομως οτι θα δεις μεγαλες διαφορες αν πας σε ζεν.

εννοειται οτι ειναι πολυ ενδιαφεροντα.

Επεξ/σία από james rod

7 ώρες πριν, james rod είπε

καταρχην στο τεστ στον pirmen το fov δεν ηταν τερμα, η αναλυση 720p, και εχει ηδη χειροτερο frametime η cpu. 13vs11. επισης o 8350k εχει 2mb cache παραπανω απο τον 6600k οποτε τι προσoμοιωση ειναι αυτη. σε τεστ που ειδα με 1080 πουθενα δεν χτυπαει στιγμιαια 20ms.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου
Spoiler

Τα frametimes προσδιορίζουν το frame rate. Δεν υπάρχει υψηλό frame rate με υψηλά frame times. Aν μια cpu/gpu κατά μέσο όρο χρειάζεται 16ms για να δώσει/σχεδιάσει ένα καρέ τότε στα 1000ms=1sec θα σχεδιάζει  1000/16=62,5 καρέ το δευτερόλεπτο. Πρόβλημα με τα frametimes είναι η αστάθειά τους. Τώρα 16ms, μετά 35ms, μετά 4ms έτσι ώστε ενώ τα καρέ μένουν 60 π.χ. να μην έχεις ομαλή ροή. Δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο θέμα στη δοκιμή που έτρεξα.

Σχετικά με το FOV και την ανάλυση μπορεί όποιος θέλει να τρέξει στα ίδια ακριβώς settings. O strawman δεν εμφανίζει ούτε game settings ούτε hw settings. Αν και η ανάλυση δεν παίζει σημαντικό ρόλο στο ACO για τη cpu.  

Φυσικά δεν σχολιάζω αυτό που είπαν πριν για τη διαφορετική κάρτα. Όταν σε κόβει η cpu η κάρτα δεν έχει σημασία. Ειδικά αν είναι της ίδιας εταιρείας και αρχιτεκτονικής(1060 με 1080Ti). Που σημαίνει ίδιο driver overhead. Αυτά τα θεωρείς δεδομένα για τεχνολογικό forum.

Τα 2mb επιπλέον cache ενός 8350K μόνο να βοηθήσουν μπορούν την κατάσταση σχετικά με έναν 7600Κ/6600Κ. 

Οι δοκιμές του wolfgang έγιναν σε high settings που είναι τελείως διαφορετικό φορτίο για τη cpu. Καμία συγκρισιμότητα.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λεω ψεμματα για τα settings. Το βρηκες ρε pirmen. 

PS1. Μπορει και για τον επεξεργαστη να λεω ψεμματα, που ξερεις. Μπορει να ηταν 5930k ας πουμε...

Επεξ/σία από strawman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια δεν το εχουμε τραβηξει πολυ το θεμα?  2 σελιδες τωρα ομως δεν συζηταμε για κατι αλλο. Strawman ματια εχουμε και βλεπουμε, ασε τους αλλους να νομιζουν και να φανταζονται οτι θελουν. Αυτος που ξερει τι ψαχνει θα δει και θα καταλαβει.

Επεξ/σία από kostas_anes

28 λεπτά πριν, strawman είπε

Λεω ψεμματα για τα settings. Το βρηκες ρε pirmen. 

PS1. Μπορει και για τον επεξεργαστη να λεω ψεμματα, που ξερεις. Μπορει να ηταν 5930k ας πουμε...

Δεν θέλω και γω να το τραβήξω αυτή τη φορά. Και όπως είπε και ο άλλος, όποιος θέλει να δει αυτό που του αρέσει, τελικά αυτό θα δει.

Mε διαφορετικό FOV(100 έναντι 115) βλέπεις πολύ περισσότερα πράγματα στις άκρες και όχι ακριβώς/σχεδόν τα ίδια. Δες παρακάτω. Αλλά ας μη το χοντρύνω άλλο και πω πράγματα που δεν θέλω.

Spoiler

Screen.png

Spoiler

Screen.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, pirmen56 said:

Δεν θέλω και γω να το τραβήξω αυτή τη φορά. Και όπως είπε και ο άλλος, όποιος θέλει να δει αυτό που του αρέσει, τελικά αυτό θα δει.

Mε διαφορετικό FOV(100 έναντι 115) βλέπεις πολύ περισσότερα πράγματα στις άκρες και όχι ακριβώς/σχεδόν τα ίδια. Δες παρακάτω. Αλλά ας μη το χοντρύνω άλλο και πω πράγματα που δεν θέλω.

Reveal hidden contents

Screen.png

Reveal hidden contents

Screen.png

Pirmen αγορι μου, φαντασματα βλεπεις. Πηγαινε 3 σελιδες πισω και ξαναδιαβασε προσεκτικα τι εχω γραψει. Λεω οτι σε ΑΛΛΟ video που εχω alexandria πεφτω στα 52 απλα ειναι με fov 115 και uw αναλυση, και τα αναφερω ολα αυτα γιατι ρωτησε ο james rod πως τα παει ο Ryzen σε κανονικη ροη παιχνιδιου. Στο αμεσως επομενο post μαλιστα ξεκαθαριζω οτι το video που ανεβασα δεν ειναι με αυτα τα settings. 

Oποτε, παλι μεσα επεσες ρε μπαγασα. Ψεμματα εγραψα για τα settings....θα λεγες και πραγματα που δεν θες. 

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάσματα είναι τα settings/hw info που δεν βλέπω προς το παρόν. Τα υπόλοιπα εξήγησέ τα στον James Rod.

Αναφορά σε κείμενο

καταρχην στο τεστ στον pirmen το fov δεν ηταν τερμα, η αναλυση 720p,

Δεν είδα να φέρνεις καμία αντίρρηση.

Οπότε φίλτατε με μοναδική διαφορά την ανάλυση, που είναι σχεδόν άνευ ουσίας σε cpu bound σενάριο(και για τους δύο, από το gpu usage) τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα. Άντε να κέρδιζες και ένα 5% από το oc, αν όντως έτρεχες στα 3,6. 3 καρέ δεν αλλάζουν κάτι. Μην το κουράζεις άλλο. Σε λίγο θα ακούσω ότι έφταιγε και το διαφορετικό τροφοδοτικό ή ότι οι βίδες των κουτιών δεν ήταν συγκρίσιμες.

Επεξ/σία από pirmen56

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, pirmen56 said:

Φαντάσματα είναι τα settings/hw info που δεν βλέπω προς το παρόν. Τα υπόλοιπα εξήγησέ τα στον James Rod.

Δεν είδα να φέρνεις καμία αντίρρηση.

Οπότε φίλτατε με μοναδική διαφορά την ανάλυση, που είναι σχεδόν άνευ ουσίας σε cpu bound σενάριο τα αποτελέσματα είναι συγκρίσιμα. Άντε να κέρδιζες και ένα 5% από το oc. 3 καρέ δεν αλλάζουν κάτι. Μην το κουράζεις άλλο. Σε λίγο θα ακούσω ότι έφταιγε και το διαφορετικό τροφοδοτικό.

Δηλαδη ειπα ψεμματα για τα settings επειδη δεν εφερα αντιρρηση σε ενα post που εκανε ο james rod? Σοβαρα τα λες ρε? Ρε την παλευεις? Αφου ο ΙΔΙΟΣ γραφω οτι το video που ανεβασα ΔΕΝ ειναι με αυτα τα settings. Αφου και σε σενα οταν ειπα οτι τρεχεις στα 4.7 ειδες πουθενα να αναφερω το fov? Τρελος εισαι ρε φιλε? 

Και ξαναλεω, δεν ειμουν CPU bound σε ολο το run, γιαυτο και το score στο τελος δεν λεει κατι. Δυστηχως δεν εχω πια τον Ryzen να το τρεξω, αλλα εχω τον 8700k. Και το ετρεξα. Στα ιδια settings με πριν, αν ειμαι ελαχιστα πανω απο τον i5 6600k σου γιατι σου κανει, αν οχι για gpu μπουκαλι?

Τωρα βεβαια αφου τα settings / hw info οπως λες ειναι "φανταστματα" πως λες οτι τα αποτελεσματα ειναι συγκρισιμα? Μπορει να τα ειχα ολα low και 5930k CPU ξερω γω. 

PS1. Αρα το OC δινει 5% αλλα παραυτα εσυ τον πηγες 4.7 για να κανεις το run. Ok, αστον μια stok να σε δω μετα -5% κατω ;) Ενημερωτικα παντως απο 3.6 --> 4 ειναι 10%.

Επεξ/σία από strawman
  • Like 2

Παιδιά μερικές ερωτήσεις γιατί εχω αγανακτήσει και δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα posts από την αρχή.

Σύστημα:

CPU: 1800x
MOBO: Asus ROG Crosshair VI Hero
RAM: 64gb - G.Skill CL16 3200 (4x16)
GPU: 2x ASUS OC 1070GTX
PSU: Corsair HX1000i
AIO: NZXT Kraken X62

Αναγκάζομαι να τον τρέχω με TURBO CORE PERFORMANCE - OFF, στα 3.6ghz... και μνήμες 2933mhz.... Οτιδήποτε παραπάνω ή το παραμικρό OC ανεβάζει θερμοκρασίες(Spikes) μέχρι και 68c και IDLE 45-50c.... οι μνήμες πάνω από 2933 θα ξεκινήσουν οι BSODS... ή κάνει Shut Down... το Case πλάγια αναγκαστικά το εχω ανοιχτό, σκόνες καθόλου και εχω 6 Fans με το κλασικό Overflow μπροστά βάζει αέρα από πάνω & πίσω βγάζει. Οτιδήποτε άλλο ανεβάζει temps.

Όπως καταλαβαίνετε με απογοήτευσε το Setup... Ξέρω ότι οι νέοι Ryzen υποτίθεται θα κανουν στην MOBO μου.... ΑΛΛΑ θα εχω ένα budget σύντομα περίπου στα 2.800€ ίσως και λίγο παραπάνω... αξίζει σε αυτή την @@ να βάλω νέο Ryzen; Ή να πάρω νέο Setup INTEL;

Η Αλήθεια είναι η AMD ή το Setup μου έστω, τέλος πάντων με έχουν απογοητεύσει.

Να σημειώσω ότι το Load της CPU δε ξεπερνά το 60%

Δε ξέρω τι να κάνω και δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic για τέτοιο ερώτημα αλλά τι πιστεύετε;

Υ.Γ. Εννοείτε ότι εχω δοκιμάσει όλα τα διαγνωστικά και αλλαγή PSU και όλα είναι 100% μια χαρά. Για video editing/rendering ούτε για αστείο.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SeXBOX είπε

Παιδιά μερικές ερωτήσεις γιατί εχω αγανακτήσει και δεν μπορώ να διαβάσω όλα τα posts από την αρχή.

Σύστημα:

CPU: 1800x
MOBO: Asus ROG Crosshair VI Hero
RAM: 64gb - G.Skill CL16 3200 (4x16)
GPU: 2x ASUS OC 1070GTX
PSU: Corsair HX1000i
AIO: NZXT Kraken X62

Αναγκάζομαι να τον τρέχω με TURBO CORE PERFORMANCE - OFF, στα 3.6ghz... και μνήμες 2933mhz.... Οτιδήποτε παραπάνω ή το παραμικρό OC ανεβάζει θερμοκρασίες(Spikes) μέχρι και 68c και IDLE 45-50c.... οι μνήμες πάνω από 2933 θα ξεκινήσουν οι BSODS... ή κάνει Shut Down... το Case πλάγια αναγκαστικά το εχω ανοιχτό, σκόνες καθόλου και εχω 6 Fans με το κλασικό Overflow μπροστά βάζει αέρα από πάνω & πίσω βγάζει. Οτιδήποτε άλλο ανεβάζει temps.

Όπως καταλαβαίνετε με απογοήτευσε το Setup... Ξέρω ότι οι νέοι Ryzen υποτίθεται θα κανουν στην MOBO μου.... ΑΛΛΑ θα εχω ένα budget σύντομα περίπου στα 2.800€ ίσως και λίγο παραπάνω... αξίζει σε αυτή την @@ να βάλω νέο Ryzen; Ή να πάρω νέο Setup INTEL;

Η Αλήθεια είναι η AMD ή το Setup μου έστω, τέλος πάντων με έχουν απογοητεύσει.

Να σημειώσω ότι το Load της CPU δε ξεπερνά το 60%

Δε ξέρω τι να κάνω και δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic για τέτοιο ερώτημα αλλά τι πιστεύετε;

Υ.Γ. Εννοείτε ότι εχω δοκιμάσει όλα τα διαγνωστικά και αλλαγή PSU και όλα είναι 100% μια χαρά. Για video editing/rendering ούτε για αστείο.

Ευχαριστώ!

Mε τις μνήμες κάτι γίνεται. 

Κατέβασε την συχνότητα των μνημών αρχικά στα 2400  και ξανακοιταξέ το. Μετά κοιτάς τις μνήμες.

Με 4 dimm και dual rank μνήμες, θεωρώ πως δεν μπορείς να σταθεροποιήσεις XMP PROFILES .

Δες αν οι μνήμες είναι στο QVL της μητρικής και σε τι συχνότητα προτείνει η ASUS να τις τρέχεις  για 4 dimm (64gb) .

Ο MEMORY CONTROLLER των AM4 RYZEN  σηκώνει OC στις μνήμες έως 3200Mhz και με ορισμένα σετάκια στα 3466mhz , αλλά συνήθως με 2 dimm , ένα ανά κανάλι.

Στην περίπτωσή σου θα είχα προτιμήσει THREADRIPPER 1900X (quad channel IMC), που παίζουν καλύτερα με μεγάλη ποσότητα μνήμης τα XMP,  που δίνουν 64 PCI-E LANES για κάρτες γραφικών και multi NVME  .B)

Από εκεί και πέρα τα spikes στους 68C έχουν να κάνουν με την ψύκτρα σου .  Δεν ανταποκρίνεται στην εναλλαγή θερμοκρασίας του CPU ανά DT .

Αλλά οι 68C δεν είναι υπερβολικοί.

Ξεκίνα λοιπόν με χαμηλά τις μνήμες , να πειράζεις το CPU 

Κοίταξε την ψύξη σου να δεις μήπως έχει κάποιο θεματάκι.

Και στο τέλος κοιτάς το OC στις μνήμες.

Τέλος θα σου πρότεινα να στείλεις ένα PM στον  SPARTAN που έχει την μητρική σου με έναν 1700 και γνωρίζει ότι tweak υπάρχει για την πλατφόρμα σου.

Επεξ/σία από adtakhs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, SeXBOX said:

Οτιδήποτε παραπάνω ή το παραμικρό OC ανεβάζει θερμοκρασίες(Spikes) μέχρι και 68c

Tι λες ρε παιδακι μου? Πωπω,, τι μας βρηκε :P

Σορρυ για την ειρωνεια, απλα μολις πηγα σε Intel επεξεργαστη και τα 68c τα εχω στο boot ξερω γω

Απο εκει και περα, οτι σου πε και ο adtakhs. Με 4 dim δυσκολο να κρατησεις τις μνημες ψηλα. Ξεκινα με τις μνημες στα 2400 και προσπαθησε να κλοκαρις επεξεργαστη. Οταν εισαι stable με τον επεξεργαστη τοτε ξεκινα να πειραζεις τις μνημες. Φανταζομαι πανω απο 2666 δεν θα εισαι stable με 4 dim, αλλα ποιος ξερει

Επεξ/σία από strawman

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, pirmen56 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τα frametimes προσδιορίζουν το frame rate. Δεν υπάρχει υψηλό frame rate με υψηλά frame times. Aν μια cpu/gpu κατά μέσο όρο χρειάζεται 16ms για να δώσει/σχεδιάσει ένα καρέ τότε στα 1000ms=1sec θα σχεδιάζει  1000/16=62,5 καρέ το δευτερόλεπτο. Πρόβλημα με τα frametimes είναι η αστάθειά τους. Τώρα 16ms, μετά 35ms, μετά 4ms έτσι ώστε ενώ τα καρέ μένουν 60 π.χ. να μην έχεις ομαλή ροή. Δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοιο θέμα στη δοκιμή που έτρεξα.

Σχετικά με το FOV και την ανάλυση μπορεί όποιος θέλει να τρέξει στα ίδια ακριβώς settings. O strawman δεν εμφανίζει ούτε game settings ούτε hw settings. Αν και η ανάλυση δεν παίζει σημαντικό ρόλο στο ACO για τη cpu.  

Φυσικά δεν σχολιάζω αυτό που είπαν πριν για τη διαφορετική κάρτα. Όταν σε κόβει η cpu η κάρτα δεν έχει σημασία. Ειδικά αν είναι της ίδιας εταιρείας και αρχιτεκτονικής(1060 με 1080Ti). Που σημαίνει ίδιο driver overhead. Αυτά τα θεωρείς δεδομένα για τεχνολογικό forum.

Τα 2mb επιπλέον cache ενός 8350K μόνο να βοηθήσουν μπορούν την κατάσταση σχετικά με έναν 7600Κ/6600Κ. 

Οι δοκιμές του wolfgang έγιναν σε high settings που είναι τελείως διαφορετικό φορτίο για τη cpu. Καμία συγκρισιμότητα.

αφου το καταλαβες αυτο παλι καλα, ειμαστε σε καλο δρομο. το οριο παντως ειναι το 30ms,  απο εκει και πανω αρχιζουν τα προβληματα. τωρα οσον αφορα το fov πηγαινε παιξε εσυ wot χωρις τερμα fov να γελασουμε.

επισης το frametime δεν εχει καμια σχεση με αυτο που αναφερεις. latency μετραει αλλα θα μας πεις εσυ που εισαι γνωστης πιο latency μετραει.:P

Επεξ/σία από james rod

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...