james rod Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 53 λεπτά πριν, adtakhs είπε Το 1X 512 θα κατέστρεφε όλο το project των RYZEN που ήταν η σπαστή FPU ώστε να μπορεί να παραλληλήσει σε SSE τα διπλάσια ανά κύκλο ρολογιού σε σχέση με τους Intel . περισσοτερο μειονεκτημα ειναι αυτο παρα πλεονεκτημα. βασικα εγω εννοουσα να προσθεσει εξτρα πορτα για full avx512 οπως η ιντελ στον xeon sp. περισσοτερο για την αγορα των σερβερς και ws παρα γαι την mainstream το λεω. The Zen FP execution units are designed to take advantage of fused-multiply-add (FMA) instructions. Zen has two FMA pipelines that also handle multiplication, as well as two add pipelines. These pipelines can simultaneously execute two 128-bit multiplies and two 128-bit adds. But an FMA operation steals an extra read port for the third operand, blocking the add pipeline. One benefit of the separate add pipeline is that the latency for addition is three cycles compared with four in the Intel Skylake architecture. The drawback is that the FMA latency is probably worse than Skylake’s four clock cycles—we estimate five or six cycles, whereas AMD and Intel both use four cycles to complete a multiply. The Zen core does have some limitations that make it less suitable for scientific computing, which accounts for 15–20% of the server market. It sacrifices floating-point and SIMD throughput to reduce area and power—important metrics for this segment. As Table 1 illustrates, Zen offers more FP flexibility than Sandy Bridge and will deliver much better performance on SSE code. Haswell and Skylake, however, provide twice the flops per clock using AVX FMA instructions and, more importantly, twice the cache bandwidth to feed the FP and SIMD execution units. http://www.linleygroup.com/mpr/article.php?id=11666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, james rod είπε περισσοτερο μειονεκτημα ειναι αυτο παρα πλεονεκτημα. βασικα εγω εννοουσα να προσθεσει εξτρα πορτα για full avx512 οπως η ιντελ στον xeon sp. περισσοτερο για την αγορα των σερβερς και ws παρα γαι την mainstream το λεω. The Zen FP execution units are designed to take advantage of fused-multiply-add (FMA) instructions. Zen has two FMA pipelines that also handle multiplication, as well as two add pipelines. These pipelines can simultaneously execute two 128-bit multiplies and two 128-bit adds. But an FMA operation steals an extra read port for the third operand, blocking the add pipeline. One benefit of the separate add pipeline is that the latency for addition is three cycles compared with four in the Intel Skylake architecture. The drawback is that the FMA latency is probably worse than Skylake’s four clock cycles—we estimate five or six cycles, whereas AMD and Intel both use four cycles to complete a multiply. The Zen core does have some limitations that make it less suitable for scientific computing, which accounts for 15–20% of the server market. It sacrifices floating-point and SIMD throughput to reduce area and power—important metrics for this segment. As Table 1 illustrates, Zen offers more FP flexibility than Sandy Bridge and will deliver much better performance on SSE code. Haswell and Skylake, however, provide twice the flops per clock using AVX FMA instructions and, more importantly, twice the cache bandwidth to feed the FP and SIMD execution units. http://www.linleygroup.com/mpr/article.php?id=11666 Στο σήμερα είναι περισσότερο πλεονέκτημα καθώς οι περισσότερες εφαρμογές δεν θέλουν πάνω από 128bit FPU με τον RYZEN να μπορεί να τρέξει 2 add και 2 Multiplies ταυτόχρονα . Στην αγορά των SERVER η AMD κοιτάζει να προσφέρει το Compute μέσω GPU που είναι ταχύτερο από κάθε AVX 512 για το ίδιο κόστος ενέργειας !!! Στην δική μας πραγματικότητα , DESKTOP , τα μονομπλόκ AVX 512 δεν έχουν να δώσουν τίποτα ιδιαίτερο, μόνο χαμένοι θα είμαστε. Την πόρτα θα μπορούσε να την δώσει πάντως, άσχετα το αν θα ήταν το ίδιο καλή η σχεδίαση με την intel για AVX 512. 21 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε AMD Ryzen 2000 series exposed, pricing, performance leaked @videocardz Τα 4,35 GHz φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Για όσους κάνουν oc φαίνονται λουκούμι. Να δούμε φυσικά και τι βελτιώσεις έχουν γίνει στο IF και στις cache. Δυστυχώς για τους υπόλοιπους τα base clocks παραμένουν πάρα πολύ χαμηλά. Και οι τιμές μου φαίνονται ψιλο-αδιάφορες. Λίγο πιο χαμηλές από τη πρώτη γενιά. Τουλάχιστον οι μνήμες αυτή τη φορά θα τρέχουν πιο ψηλά out of the box και το boost ακούγεται οτι δουλεύουν αρκετά καλύτερα. Αναμονή για reviews. Να δούμε που είναι το all cores turbo στους νέους. Μην είναι η ίδια ιστορία με τον 8400 των 2,8Ghz που παίζει στα 3,8Ghz πλην AVX. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, adtakhs είπε Στο σήμερα είναι περισσότερο πλεονέκτημα καθώς οι περισσότερες εφαρμογές δεν θέλουν πάνω από 128bit FPU με τον RYZEN να μπορεί να τρέξει 2 add και 2 Multiplies ταυτόχρονα . Στην αγορά των SERVER η AMD κοιτάζει να προσφέρει το Compute μέσω GPU που είναι ταχύτερο από κάθε AVX 512 . καπου κερδιζει ο ενας καπου ο αλλος ετσι παει, δεν υπαρχει τελειο μηχανημα. btw ειδα οτι αυξηθηκε στον 1700χ το tdp σε 105w. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, james rod είπε καπου κερδιζει ο ενας καπου ο αλλος ετσι παει, δεν υπαρχει τελειο μηχανημα. btw ειδα οτι αυξηθηκε στον 1700χ το tdp σε 105w. Ισως για το XFR OVERDRIVE ... Δείτε ημερομηνία στα screens. Είναι ψεύτικα.... Αναφέρουν 15 Μαρτιου 2017 ... Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 13 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ισως για το XFR OVERDRIVE ... παντως εγω ειμαι ευχαριστημενος απο τα ρολογια αυτης της σειρας. δε περιμενα κατι παραπανω. και οι τιμες - αν ισχυουν - ειναι πολυ καλες. θα παιρνεις εναν 1800χ στην ουσια με 150$ λιγοτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, james rod είπε παντως εγω ειμαι ευχαριστημενος απο τα ρολογια αυτης της σειρας. δε περιμενα κατι παραπανω. και οι τιμες - αν ισχυουν - ειναι πολυ καλες. θα παιρνεις εναν 1800χ στην ουσια με 150$ λιγοτερα. Εγώ θέλω 8C/16 Threads ΜΕ ψύκτρα στα 4.0/4,5Ghz και τιμή ΕΩΣ 330€ . Θέλω το B350 να υποστηρίξει NVME σε RAID . Και θέλω να δω OC μνημών στα 4000Μηζ. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 31 λεπτά πριν, adtakhs είπε Στην δική μας πραγματικότητα , DESKTOP , τα μονομπλόκ AVX 512 δεν έχουν να δώσουν τίποτα ιδιαίτερο, μόνο χαμένοι θα είμαστε. Την πόρτα θα μπορούσε να την δώσει πάντως, άσχετα το αν θα ήταν το ίδιο καλή η σχεδίαση με την intel για AVX 512. καλα στο desktop σχεδον μηδενικη μεχρι στιγμης. απλα στον σχεδιασμο θα μπορουσε να την εχει αλλα να μην την βαλει σε ολους τους επεξεργαστες. η ιντελ το ιδιο κανει, δεν εχει την υποστηριξη σε ολους του xeon. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 26 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ισως για το XFR OVERDRIVE ... Δείτε ημερομηνία στα screens. Είναι ψεύτικα.... Αναφέρουν 15 Μαρτιου 2017 ... Typo είναι ρε συ, παραδίπλα λέει για τους intel ότι είναι στοιχεία Jan 2018, μάλλον πρόκειται για πραγματικό leak αυτό. Υποστήριξη για 4000 MHz δύσκολα πάντως, εκτός αν έχουν κάνει κάνα μαγικό με τον IMC. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν δεν βγει 2800x, τότε θα έχει αλλάξει η λογική που είχαν στην προηγούμενη σειρά (1xxx) Μου κάνει εντύπωση που ο δυνατότερος 6/12 δεν είναι στα ρολόγια του δυνατότερου(;;) 8/16 Το ερώτημα είναι αν όλοι θα έχουν το ίδιο ταβάνι στο OC. Αν δλδ θα αξίζει πάλι να πάρει καποιος τον 2700 και να μην ασχοληθεί με τους 2700X (και 2800X αν βγει) Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από godslayerxp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, godslayerxp είπε Αν δεν βγει 2800x, τότε θα έχει αλλάξει η λογική που είχαν στην προηγούμενη σειρά (1xxx) Μου κάνει εντύπωση που ο δυνατότερος 6/12 δεν είναι στα ρολόγια του δυνατότερου(;;) 8/16 Το δεύτερο ερώτημα είναι αν όλοι θα έχουν το ίδιο ταβάνι στο OC. Αν δλδ θα αξίζει πάλι να πάρει καποιος τον 2700 και να μην ασχοληθεί με τους 2700X (και 2800X αν βγει) Ισως να βγάλουν τον 2800Χ, αν και όταν ετοιμάζουν τον 2900Χ (RIPPER) και αν και όταν η Intel πάει να φέρει 8C/16T στο Z390 1151 socket. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Δεν έχει νόημα ο 2800X, όπως δεν είχε και ο 1800Χ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Δεν έχει νόημα ο 2800X, όπως δεν είχε και ο 1800Χ. Αν τον κοστολογήσουν σωστά, έχει. Ποιος δεν θέλει μεγαλύτερα default ρολόγια και να παίζουν όλα σωστά μαμά, ενώ να έχει και πιστοποιημένα τα Ghz που πιάνει η CPU του. Εγώ δηλαδή αν μου έλεγε πως μου πουλάει 2800X στα 4/4,5 με +40€ θα τον προτιμούσα . Γιατι τα 4,5/4,6Ghz με κλόκι θα είχα μεγαλύτερες πιθανότητες να τα πιάσω, all cores μιλαμε πάντα. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 28 λεπτά πριν, godslayerxp είπε Μου κάνει εντύπωση που ο δυνατότερος 6/12 δεν είναι στα ρολόγια του δυνατότερου(;;) 8/16 εχουν αυξησει μονο το τουρμπο. μπορει να το εκαναν για να μεινει στο ιδιο tdp με την προηγουμενη σειρα. αν ισχυουν βεβαια ολα αυτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Η "λογική" που είχαμε στο OC στην σειρά 1XXX ήταν ότι το (all cores) ταβάνι όλων ήταν το xfr των γρηγορότερων σε ghz 1800x και 1600x. Δλδ το δύσκολο ήταν να πάνε όλοι οι πυρήνες στα 4.1 (αλλά μερικά πήγαν) και το εύκολο ήταν να πάνε στα 3.8-3.9 με λογική τάση και για 24/7. Αν ισχύει το ίδιο στους 2XXX και πάμε δύσκολα στα 4.4 και εύκολα στα 4.2 τότε θα έχουμε ανέβει 300-400mhz και με ότι παραπάνω δώσει η μεγαλύτερη cache. Είναι λίγο μεχ... αλλά νταξ Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2018 από godslayerxp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james rod Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2018 μεγαλυτερη cache δεν υπαρχει, η ιδια ειναι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις