Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Για αναβάθμιση από FX-9590 (θα αλλάξω μητρική λόγω προβλήματος, και έτσι είπα για πιο γενική αναβάθμιση, μια κάρτα γραφικών 300-350, μητρική, επεξεργαστή και ραμ), πάμε σε 1700, περιμένω για 1600X, ή intel 7700k? Κυρίως παιχνίδια, και γενικά μετά ότι κάνουμε όλοι λίγο πολύ, internet, skype, winrar και τα λοιπά.

Τι λέτε?

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Για αναβάθμιση από FX-9590 (θα αλλάξω μητρική λόγω προβλήματος, και έτσι είπα για πιο γενική αναβάθμιση, μια κάρτα γραφικών 300-350, μητρική, επεξεργαστή και ραμ), πάμε σε 1700, περιμένω για 1600X, ή intel 7700k? Κυρίως παιχνίδια, και γενικά μετά ότι κάνουμε όλοι λίγο πολύ, internet, skype, winrar και τα λοιπά.

Τι λέτε?

Οι επεξεργαστές που αναφέρεις είναι παρά πολύ δυνατοί, μήπως είναι υπερβολικοί για gaming ???

Θα σου έλεγα να πας στον 1600Χ αλλά δεν μας έχει έρθει ακόμα ούτε ξέρουμε πότε θα τον έχουμε.

Πολύ​ καλός ο 7700 αλλά για το γαμοτο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας προσωπικά δεν θα τον επερνα.

Δεν θα έδινα € για τεχνολογία του 2011....

Ψάξε καμία μεταχειρισμένη mobo στις αγγελίες......

• Like 1
Δημοσ.

:shock: αααμάααν, πόσες σελίδες έχετε γράψει ρεεε;

gaming

πολλοί χρήστες επιβεβαιώνουν ότι σε battlefield 1 και gta ο ryzen παίζει smoothly σε αντίθεση με 6700k/7700k που κάνουν κάποια σπασίματα (όπως είχε αναφερθεί και σε reviews), είναι λίγα βέβαια, δεν είναι και για πέταμα οι skylake...

avx2

ρώτησα χρήστη που είχε πει κάτι για το θέμα μερικές σελίδες πριν και μου είπε ότι το blender γενικά χρησιμοποιεί avx2 αλλά η default έκδοση στο rendering δεν χρησιμοποιεί avx2 όσο θα πρεπε και ότι χρειάζεσαι ξεχωριστό compile για να το κάνεις έτσι

οπότε οι επιδόσεις που βλέπουμε στα γραφήματα του blender δεν είναι αντιπροσωπευτικές των επιδόσεων σε avx2 κι αν αλλάξει αυτό θα το διαπιστώσουμε άμεσα γιατί θα έχει σημαντική διαφορά επιδόσεων στο rendering

όμως λέει ότι τζάμπα ψάχνουμε για το blender γιατί διάφορα encoding στο handbrake που είδαμε σε reviews γίνονται σε avx2 και θα φαινόταν μεγάλη διαφορά αν είχε θέμα ο επεξεργαστής που θεωρητικά έχει μειωμένη δύναμη στο avx2

Δημοσ.
...

avx2

ρώτησα χρήστη που είχε πει κάτι για το θέμα μερικές σελίδες πριν και μου είπε ότι το blender γενικά χρησιμοποιεί avx2 αλλά η default έκδοση στο rendering δεν χρησιμοποιεί avx2 όσο θα πρεπε και ότι χρειάζεσαι ξεχωριστό compile για να το κάνεις έτσι

οπότε οι επιδόσεις που βλέπουμε στα γραφήματα του blender δεν είναι αντιπροσωπευτικές των επιδόσεων σε avx2 κι αν αλλάξει αυτό θα το διαπιστώσουμε άμεσα γιατί θα έχει σημαντική διαφορά επιδόσεων στο rendering

όμως λέει ότι τζάμπα ψάχνουμε για το blender γιατί διάφορα encoding στο handbrake που είδαμε σε reviews γίνονται σε avx2 και θα φαινόταν μεγάλη διαφορά αν είχε θέμα ο επεξεργαστής που θεωρητικά έχει μειωμένη δύναμη στο avx2

Βέβαια. Και κανένας από όσους είχαν τον ryzen για review και μέτρησαν με blender δεν ξέρει αυτές τις λεπτομέρειες, ότι θέλει "ειδική" ενεργοποίηση για τις avx2 εντολές... :rolleyes:

Δημοσ.

:shock: αααμάααν, πόσες σελίδες έχετε γράψει ρεεε;

gaming

πολλοί χρήστες επιβεβαιώνουν ότι σε battlefield 1 και gta ο ryzen παίζει smoothly σε αντίθεση με 6700k/7700k που κάνουν κάποια σπασίματα (όπως είχε αναφερθεί και σε reviews), είναι λίγα βέβαια, δεν είναι και για πέταμα οι skylake...

avx2

οπότε οι επιδόσεις που βλέπουμε στα γραφήματα του blender δεν είναι αντιπροσωπευτικές των επιδόσεων σε avx2 κι αν αλλάξει αυτό θα το διαπιστώσουμε άμεσα γιατί θα έχει σημαντική διαφορά επιδόσεων στο rendering

Βέβαια. Και κανένας από όσους είχαν τον ryzen για review και μέτρησαν με blender δεν ξέρει αυτές τις λεπτομέρειες, ότι θέλει "ειδική" ενεργοποίηση για τις avx2 εντολές... :rolleyes:

http://www.insomnia.gr/topic/630791-blender-benchmark/page-4?do=findComment&comment=55530470

Μία χαρά χρήση του AVX γίνεται, εκτός και αν στα reviews κάνουν προγραμματισμό για να το τρέξουν και δεν πατάνε απλά ένα κουμπάκι!!!

Κάπως έτσι αρχίζουν οι φήμες, είπε ο άκυρος πριν για το AVX και τσιμπήσατε αμέσως :) Εγώ ακόμη περιμένω την απάντηση του βέβαια πώς χάνει ο Intel σύμφωνα με αυτά που έγραψε.

• Like 5
Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/630791-blender-benchmark/page-4?do=findComment&comment=55530470

Μία χαρά χρήση του AVX γίνεται, εκτός και αν στα reviews κάνουν προγραμματισμό για να το τρέξουν και δεν πατάνε απλά ένα κουμπάκι!!!

Κάπως έτσι αρχίζουν οι φήμες, είπε ο άκυρος πριν για το AVX και τσιμπήσατε αμέσως :) Εγώ ακόμη περιμένω την απάντηση του βέβαια πώς χάνει ο Intel σύμφωνα με αυτά που έγραψε.

Εγώ το ξέρω, άλλοι έχουν Inside info από την ομάδα του blender, ότι θέλει ειδικό compile για να δουλεύουν τα AVX2. :-)

Και μετά βλέπεις και κάτι τέτοιο από τα linkz των αλεξιπτωτιστών που διαλαλούν την υπεροχή της intel (που ίσως υπάρχει).

post-185414-0-80039500-1489324778_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά που βρίσκεσαι το πρόβλημα με το bottleneck στην L3, στον memory controller, στα Windows γενικά, στα Windows 10 μόνο, στο χρονισμό των μνημών?

Ξέρουν που είναι το πρόβλημα η απλά υποθέτουν?

Δημοσ.

Οι επεξεργαστές που αναφέρεις είναι παρά πολύ δυνατοί, μήπως είναι υπερβολικοί για gaming ???

Θα σου έλεγα να πας στον 1600Χ αλλά δεν μας έχει έρθει ακόμα ούτε ξέρουμε πότε θα τον έχουμε.

Πολύ​ καλός ο 7700 αλλά για το γαμοτο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας προσωπικά δεν θα τον επερνα.

Δεν θα έδινα € για τεχνολογία του 2011....

Ψάξε καμία μεταχειρισμένη mobo στις αγγελίες......

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Κι εγώ έτσι το σκέφτομαι, να περιμένω να δω τι γίνεται με τον 1600. Και να έχουν στρώσει και τα πράγματα με μητρικές bios κλπ. Σκέφτομαι να πάω σε σχετικά καλό σύστημα, για 4-5ετία, μη ψάχνομαι πάλι σε 1-2 χρόνια.

• Like 3
Δημοσ.

Μεγαλη διαφορα!  Αλλα μου εκανε εντυπωση που και με smt ανοιχτο, ενω ηταν νεκρα τα νηματα(0) παλι υπηρχε διαφορα υπερ win7... Ρε μπας και στο δευτερο με smt on  ηταν αναποδα?  Στα windows 7 φαινονταν οτι οι μισοι πυρηνες ηταν νεκροι και στα 10ρια δουλευανε!

Δημοσ.

Εγώ πάντως πιστεύω όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους αγοράζουν τώρα cpu+mb+ram για να στήσουν μηχανάκια με Ryzen γιατί κάνουν ένα μεγάλο BETA testing :devil: δωρεάν για την AMD και τις εταιρίες motheboards  :rolleyes:

Έτσι όταν εμείς τον Ιούνιο εάν όλα πάνε καλά βγούν οι R5 και θα πάρουμε τον 1600x θα έχουμε πολύ λίγα θεματάκια :-D

Μέχρι τότε υπομονή !!!! και εγώ προσωπικά ρίχνω στην AMD όλο το βάρος των θεμάτων που υπάρχουν στα motherboard ΟΛΩΝ των εταιριών καθώς και ότι τα Windows 10 δεν έχουν patcharistei στο παραμικρό για λύσουν οποιαδήποτε ασυμβατότητα τους με την κυκλοφορία των Ryzen όπως πάλι και ότι δεν υπάρχει stock για μητρικές η AMD φταίει για οποιον διαβάζει ξένα forums.

Να ευχαριστήσουμε την AMD που η ASUS πρόσθεσε ένα νέο κελί στο excel στις συμβατότητες των μνημών :P πλέον ξέρεις εάν χεις κάποια DDR4 μνήμη τι να περιμένεις όταν την κουμπώνεις !!!

4fdb48b4fc5e4048b528441ac6c4e2c9.png

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/PRIME_X370-PRO/PRIME_X370_PRO_Memory_QVL.pdf

:wacko:

Βεβαια εάν με λίγη καλή διάθεση μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να υπάρξει από την εταιρία και το μοντέλο που επέλεξες η μνήμη σου και να δουλέψει στις σωστές εργοστασιακές συχνότητες .

Μπορεί βεβαια να υποστηριχτεί στο ακριβότερο μοντέλο τις εταιρίας και όχι στο δικό σου παρότι έχουν το ίδιο chipset !!! ας προσεχες που δεν τα σκάσες να αγοράσεις το ακριβό :P  :P  :P

Δημοσ.

καλησπέρα 
για εμάς που θέλουμε να κάνουμε μια αναβάθμιση σε CPU κυρίως για δουλειές γραφείου κτλπ τι προτείνετε? 
Ι7 7700Κ ή κάποιον ryzen?
αμα θέλετε απαντήστε και σε προσωπικό μνμ για να μην ανοίγουμε παραπάνω κουβέντα εδώ!
Ευχαριστώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...