Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αξιώθηκα σήμερα να βάλω τον νέο 1700 που μου έστειλαν με rma και είχα ξεμείνει από πάστα. Είχα arctic mx4 στον προηγούμενο 1700. Άφησα την εργοστασιακή και λέω μέσα στην εβδομάδα που θα αγοράσω mx4, το ξανανοιγω και την αλλάζω. Βάζω να τρέξει prime95 και δεν περνά τους 58 βαθμούς. Με το προηγούμενο πήγαινε 70max. Stock cooler, stock συχνότητες, μόνο docp άνοιξα, και στον παλιό και στον καινούργιο, με το ίδιο κουτί, ίδια mobo, όλα ίδια.

Δεν έχω ιδέα αν τελικά η πάστα τους είναι τόσο καλή ή αν ο νέος επεξεργαστής είναι πιο κρύος, αλλά είμαι σε σκέψεις να μην αλλάξω την εργοστασιακή πάστα

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αξιώθηκα σήμερα να βάλω τον νέο 1700 που μου έστειλαν με rma και είχα ξεμείνει από πάστα. Είχα arctic mx4 στον προηγούμενο 1700. Άφησα την εργοστασιακή και λέω μέσα στην εβδομάδα που θα αγοράσω mx4, το ξανανοιγω και την αλλάζω. Βάζω να τρέξει prime95 και δεν περνά τους 58 βαθμούς. Με το προηγούμενο πήγαινε 70max. Stock cooler, stock συχνότητες, μόνο docp άνοιξα, και στον παλιό και στον καινούργιο, με το ίδιο κουτί, ίδια mobo, όλα ίδια.

Δεν έχω ιδέα αν τελικά η πάστα τους είναι τόσο καλή ή αν ο νέος επεξεργαστής είναι πιο κρύος, αλλά είμαι σε σκέψεις να μην αλλάξω την εργοστασιακή πάστα

Τραβαει πολυ λιγοτερο ρευμα  , παιφτει στα 0.9+ volts ,εκει που στον παλιο μου ηταν 1,1v περιπου

• Like 1

Καλορίζικος!! 

Πάντως πάει 3,9 MHz με 1,3v απίστευτα εύκολα.  

• Like 2

Καλημέρα

Μια χαρα ειναι και η μνημη σου στα 2666 ολα κομπλε!

Σε ότι έχει να κάνει με το bios..ver 0805 είμαστε οκ;

Θα μπορουσες να περασεις το τελευταιο αλλα αν δεν εχεις κανενα θεμα ,μπορεις να το αφησεις και ετσι

• Like 3

AMD Ryzen 10 3970X: 24C/48T at 5.5GHz
https://www.tweaktown.com/news/60102/amd-ryzen-10-3970x-24c-48t-5-5ghz-teased/index.html

Βγείτε και πείτε οτι είναι ψέμα,αλλίως ένα τέτοιο cpu φτάνει για όλη την γειτονιά. Έπος αν ίσχυει!!

Ούτε στα πιο βαθιά όνειρα της AMD..

Αυτός θα είναι στα 7nm , όχι στα 12nm ....

Ξέρουμε πως στόχος τους για τα 7nm είναι τα 5+ghz.

Επίσης μάλλον μιλάμε για έναν 180watt TDP επεξεργαστή, όχι 95/125watt.

Και πάλι 24c/48t CPU στα 5Ghz+ δεν παίζει σε καμία διάσταση απλά..

Αν η λιθογραφία το επιτρέπει γιατί όχι?

Απλά θα είναι καβουρδιστηρι σαν τον 7980XE που πιάνει τα 4.7 με 700watt κατανάλωση.

Ε αυτός θα τα πιάνει με 450watt ... Χαχαχα λόγω 7nm...

προφανως και μιλαμε για εναν επεξεργαστη στα 180-200+W αλλα και παλι λιγο δυσκολα να πιανει αυτα τα Ghz και εννοειται οτι μιλαμε για turbo/xfr. o 7980xe 4.0 ghz πιανει στους 4ρις πυρηνες και 4.2 στον εναν.

Το βασικό πρόβλημα φαίνεται στο 05:00(πώς και μου διέφευγε το original άρθρο τόσο καιρό; ). Core to Core Latency με διάφορα ram speeds και με κλειστό το ένα CCX.

Αν δεν διορθωθεί αυτό μην περιμένετε και πολλά από συχνότητες και αρχιτεκτονικές.

http://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-5-1600x-cpu-review,5014-2.html

Rofl, τι να διορθώσει αφού όλη η μελλοντική αρχιτεκτονική της είναι βασισμένη στο IF για να scalάρει αργότερα περισσότερα CCX modules όσο μικραίνει το fab process (το ίδιο κάνει περίπου και η Intel στην HEDT πλατφόρμα της με το mesh). Πιθανό να μην το γνωρίζεις αλλά το ring bus έχει ορίζοντα μέχρι 8 cores. Μετά η intel Θα πρέπει να βρει κάποιον άλλο low latency δίαυλο για να συνεχίσει να απευθύνεται σε "gamers". Και προφανώς με βελτίωση στον IMC, υποστήριξη για γρηγορότερες DDR4 ή ακόμα και DDR5 το latency θα βελτιωθεί ακόμα περαιτέρω (δε θα φτάσει βέβαια το ring bus) Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ενδιαφέρει πιο πολύ τους μουσικούς παρά τους gamers imo.Τέρμα με το offtopic please.

• Like 4

Δεν είναι τόσο το IF το πρόβλημα, όσο οι επιδόσεις του, όπως φαίνεται από τις μετρήσεις του toms(και όχι μόνο). Κάτι που τουλάχιστον στα χαρτιά δεν υπάρχει με το EMIB(όχι στην ίδια έκταση). Θα τους δούμε και αυτούς τι θα καταφέρουν.

Ευτυχώς πάντως που έστω και μετρημένα στα δάκτυλα σάιτ ασχολήθηκαν για να καταλάβουμε πώς επιτεύχθηκαν τόσο χαμηλές τιμές και με ποιό τίμημα. Αν περιμέναμε τους "αμερόληπτους" τύπου AdoredTV....

Δεν είναι τόσο το IF το πρόβλημα, όσο οι επιδόσεις του, όπως φαίνεται από τις μετρήσεις του toms(και όχι μόνο). Κάτι που τουλάχιστον στα χαρτιά δεν υπάρχει με το EMIB(όχι στην ίδια έκταση). Θα τους δούμε και αυτούς τι θα καταφέρουν.

Ευτυχώς πάντως που έστω και μετρημένα στα δάκτυλα σάιτ ασχολήθηκαν για να καταλάβουμε πώς επιτεύχθηκαν τόσο χαμηλές τιμές και με ποιό τίμημα. Αν περιμέναμε τους "αμερόληπτους" τύπου AdoredTV....

Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα στα ryzen .

Είναι μικρότερος πυρήνας που σε throug. δίνει μεγαλύτερο performance.

Είναι πυρήνας που καταναλώνει λιγότερη ισχύ  = καλύτερο efficiency.

Με όλα παπαράνω θα μπορούσε η AMD το ίδιο chip , αν είχε άλλη μέθοδο παραγωγής , να το χρονίσει στα 5Ghz με καλύτερες καταναλώσεις από Intel και καλύτερη θερμική συμπεριφορά και να το πουλάει και φτηνότερα .

Αυτό που θέλει η AMD είναι μια μέθοδο παραγωγής με υψηλούς χρονισμούς. Τίποτε παραπάνω .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...