Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οτι θα δω διαφορα το θεωρω δεδομενο,

το θεμα ειναι αν αξιζει να παρω τωρα η να περιμενω μεχρι Ζεν 2?

Εξαρτάται, αν δεν αργήσουν πολύ οι Ryzen+ τότε περίμενε.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

απλα (ψευτης να βγω) μην παρουν κιαλλο ανηφορο τα dimmakia μεχρι τους επομενους ζεν. απλα δειτε εξελιξη τιμης απο τον μαρτιο...

απλα (ψευτης να βγω) μην παρουν κιαλλο ανηφορο τα dimmakia μεχρι τους επομενους ζεν

Ε πόσο να φτάσουν πια; 300 € τα 16 GB;; Πιο πολύ και απο CPU κάνουν πλέον.

https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html αυτες χαζευα τελευταια . απλα δες καπελο στους 2 τελευταιους μηνες .

Παιζουν στα 3200 αυτες σε ryzen?

Το πολυ πολυ παιρνει μνημες τωρα και αφηνει μητρικη και επεξεργαστη για φλεβαρη.

• Like 1

Παιζουν στα 3200 αυτες σε ryzen?

Το πολυ πολυ παιρνει μνημες τωρα και αφηνει μητρικη και επεξεργαστη για φλεβαρη.

συγγνώμη αλλά θα ανέβουν και άλλο οι μνήμες ?

Δεν ξερω σιγουρα αν παιζουν στα 3200 (αν και  εχω δει στο reddit καποιους που ποσταραν αυτες στα 3200 με ryzen), και δεν ηταν ο σκοπος μου να πω αυτο. απλά ηταν ενα τυχαιο σετακι που ειδα την εξελιξη τιμης η οποια ειναι τραγικη, οπως και των αλλων παρομοιων σετ.

απλα (ψευτης να βγω) μην παρουν κιαλλο ανηφορο τα dimmakia μεχρι τους επομενους ζεν. απλα δειτε εξελιξη τιμης απο τον μαρτιο...

Μακάρι να πάρουν κι άλλο τον ανήφορο, τόσο που να συμφέρει να βάλει η AMD HBM μνήμη σε APU .... Πλπαρα να παίρνεις DDR4 ....

οτι θα δω διαφορα το θεωρω δεδομενο,

το θεμα ειναι αν αξιζει να παρω τωρα η να περιμενω μεχρι Ζεν 2?

Αν χρειάζεσαι πάρε τώρα , δεν αξίζει να περιμενεις για +200-300mhz κατα μέσο όρο και ανεβασμένες στις msrp τιμές που ειναι και το πιθανοτερο

Εγω θα περιμενα τους νεους το φλεβαρη αν δεν βιαζομουν. Οπως και να εχει θα ειναι καλυτερα τσιπακια.

Μ'αρεσει που έχετε δέσει κόμπο το Φλεβάρη. Q1/2018 θα βγουν τα desktop apus και μετά θα ακολουθήσουν τα ryzen refresh. Προσωπικα πριν Απρίλη - Μαη δεν βλέπω ryzen refresh. Oσο για ryzen 2 απο το 2019.

Αν χρειάζεσαι πάρε τώρα , δεν αξίζει να περιμενεις για +200-300mhz κατα μέσο όρο και ανεβασμένες στις msrp τιμές που ειναι και το πιθανοτερο

Μ'αρεσει που έχετε δέσει κόμπο το Φλεβάρη. Q1/2018 θα βγουν τα desktop apus και μετά θα ακολουθήσουν τα ryzen refresh. Προσωπικα πριν Απρίλη - Μαη δεν βλέπω ryzen refresh. Oσο για ryzen 2 απο το 2019.

Τα 200-300 ειναι σιγουρα?

Εγω οτι διαβαζω απο εδω και απο εκει γραφω

https://www.tweaktown.com/news/59317/amd-rumored-launch-ryzen-2-12nm-february-2018/index.html

Αν εσυ εχεις καμια πιο εγγυρη πηγη no problem

Τα 200-300 ειναι σιγουρα?

Εγω οτι διαβαζω απο εδω και απο εκει γραφω

https://www.tweaktown.com/news/59317/amd-rumored-launch-ryzen-2-12nm-february-2018/index.html

Αν εσυ εχεις καμια πιο εγγυρη πηγη no problem

Καλά προφανώς , σιγά μη μαλώσουμε κιολας :-)

Τα 200-300mhz ειναι δικη μου εκτίμηση  και προκύπτει απο το γεγονος οτι ο ryan στο beyond3d καθώς και ο papermaster (μου φαινεται) οταν ανακοινωσε οτι το ryzen refresh οτι θα ναι στα 12nm ειπανε οτι ειναι το ιδιο τσιπ (δεν θα σχεδιαστει κάτι άλλο) καθώς και οτι ειναι οικονομικο καθώς δεν χρειαζεται να κανουν οποιαδηποτε αλλαγη για να το μεταφερουν απο τα 14nm στα 12nm  (που πρακτικα ειναι βελτιστοποιηση των 14nm με αλλο ονομα για λογους marketing)

Με αυτο και το σκεπτικο οτι τα tdp λογικα θα τα κρατησει ίδια, δεν περιμενω πάνω απο 200-300 αντε 400mhz κατα μεσο όρο. Που δεν ειναι ασχημα αλλά δεν νομιζω οτι κάποιος αξίζει να περιμενει 4-6 μήνες καθώς τέτοια διαφορα πάντα θα προκυπτει κάθε 6 μήνες

• Like 1

δεν θελω τοσο την ταχυτητα, αλλα το να αλλαξω γενικα συστημα, να παρω μικροτερο κουτι να δωσω την κτηνωδια υδροψυξη και να εχω λιγοτερο overclock :P

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά προφανώς , σιγά μη μαλώσουμε κιολας :-)

Τα 200-300mhz ειναι δικη μου εκτίμηση  και προκύπτει απο το γεγονος οτι ο ryan στο beyond3d καθώς και ο papermaster (μου φαινεται) οταν ανακοινωσε οτι το ryzen refresh οτι θα ναι στα 12nm ειπανε οτι ειναι το ιδιο τσιπ (δεν θα σχεδιαστει κάτι άλλο) καθώς και οτι ειναι οικονομικο καθώς δεν χρειαζεται να κανουν οποιαδηποτε αλλαγη για να το μεταφερουν απο τα 14nm στα 12nm  (που πρακτικα ειναι βελτιστοποιηση των 14nm με αλλο ονομα για λογους marketing)

Με αυτο και το σκεπτικο οτι τα tdp λογικα θα τα κρατησει ίδια, δεν περιμενω πάνω απο 200-300 αντε 400mhz κατα μεσο όρο. Που δεν ειναι ασχημα αλλά δεν νομιζω οτι κάποιος αξίζει να περιμενει 4-6 μήνες καθώς τέτοια διαφορα πάντα θα προκυπτει κάθε 6 μήνες

αν δωσει 300 mhz για 8cores ειναι παρα πολυ καλα! απο που βγαινει αυτο οτι καθε 6 μηνες προκυπτουν τετοιες διαφορες? περιπου 1 1/2 χρονο εκανε η ιντελ για να δωσει κλοκς απο το broadwell ep -> skylake x. η amd εχει δωσει, μεσα σε λιγους μονο μηνες, 200mhz παραπανω στον 8core threadripper. τεραστιο αλμα.

Επεξ/σία από james rod

Καλημερα παιδια. Θελω την γνωμη σας για επεξεργαστη. Σκεφτομαι για τον ryzen 1600 αλλα απο οτι βλεπω ο 1400 ειναι 50 ευρω φθηνοτερος και δεν βλεπω και γιγαντιαιες διαφορες στα Benchmarks στο ιντερνετ. Ο σκοπος μου ειναι καθαρο gaming και φυσικα internet browsing και καμια ταινιουλα.  Η μητρικη που θα βαλω ειτε στον ενα ειτε στον αλλο ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/11879484/MSI-B350-Gaming-Plus.html ( τουλαχιστον αυτην σκεφτομαι εκτος και αν μου πειτε κατι διαφορετικο) και μνημες καποιες απλες 16αρες στα 2400-3000. Gpu πηρα πριν λιγο καιρο αυτην https://www.skroutz.gr/s/11721820/Gigabyte-Radeon-RX-570-4GB-Aorus-GV-RX570AORUS-4GD.html. Ουσιαστικα θελω να παιζω ολα τα Games ( πχ battlefield 1, destiny, gta, witcher ) στις μεγιστες ρυθμισεις αντε με κανα 2-3 υποχωρησεις σε shadows κλπ στα 60fps ακατεβατα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...