Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοουσα για το \/2700\/ οχι για το γραμμα u!!

απο καπου επρεπε να ξεκινησουν... :P  ισως για λογους μαρκετινγκ ηθελαν να ξεχωρισουν την desktop απο την mobile σειρα.

Δημοσ.

Οπως οι sata θυρες ειναι αριθμημενες 1-2-3-κλπ ετσι ειναι αριθμημενα και τα nvme. Ειναι πολυ πιθανο εαν βαλεις και αλλο sata δισκο ο nvme να φαινεται σαν δισκος 2 κλπ.

Δημοσ.

Δηλαδη; για αναλυσε το λιγο.

Τα PCI-E lanes ερχονται με δυο περιπτωσεις. Η κατευθειαν απο τον επεξεργαστη, η απο το chipset, το οποιο συνδεεται μετα στον επεξεργαστη (με 4 PCI-E lanes). Το NVME ( τουλαχιστον 1-2 απο αυτα) ερχεται κατ' ευθειαν απο τον επεξεργαστη, αρα ειναι πιο αμεση η αποκριση και ειναι πιο μπροστα στην γραμμη προταιρεοτητας. Το SATA και τα περισσοτερα USB ερχονται απο το chipset και επειδη εχουνε ενα παραπανω "βημα" να κανουνε για να επικοινωνησουν με τον επεξεργαστη, ειναι πιο πισω στην γραμμη προταιρεοτηας.

Δημοσ.

Τα PCI-E lanes ερχονται με δυο περιπτωσεις. Η κατευθειαν απο τον επεξεργαστη, η απο το chipset, το οποιο συνδεεται μετα στον επεξεργαστη (με 4 PCI-E lanes). Το NVME ( τουλαχιστον 1-2 απο αυτα) ερχεται κατ' ευθειαν απο τον επεξεργαστη, αρα ειναι πιο αμεση η αποκριση και ειναι πιο μπροστα στην γραμμη προταιρεοτητας. Το SATA και τα περισσοτερα USB ερχονται απο το chipset και επειδη εχουνε ενα παραπανω "βημα" να κανουνε για να επικοινωνησουν με τον επεξεργαστη, ειναι πιο πισω στην γραμμη προταιρεοτηας.

Οποτε δεν θα επρεπε λογικα το NVME ναι εχει προτεραιοτητα απο το sata?

Παλι δεν καταλαβα γιατι μου εβγαλε τον κανονικο δισκο που εχω για αποθηκη σαν δισκο 0 και τον νnvme σαν δισκο 1 ενω κανονικα  θα επρεπε να μου βγαλει τον nvme σαν δισκο 0

Αν βγαλω τον 2TB αποθηκη τον αποσυνδεσω πως θα τον δει τον nvme?

Μηπως εχει κατι στις ρυθμισεις uefi  να κανω για τον nvme και δεν το εκανα;

Δημοσ.

Οποτε δεν θα επρεπε λογικα το NVME ναι εχει προτεραιοτητα απο το sata?

Παλι δεν καταλαβα γιατι μου εβγαλε τον κανονικο δισκο που εχω για αποθηκη σαν δισκο 0 και τον νnvme σαν δισκο 1 ενω κανονικα θα επρεπε να μου βγαλει τον nvme σαν δισκο 0

Αν βγαλω τον 2TB αποθηκη τον αποσυνδεσω πως θα τον δει τον nvme?

Μηπως εχει κατι στις ρυθμισεις uefi να κανω για τον nvme και δεν το εκανα;

Δεν νομιζω οτι εχει τοση σημασια με ποια σειρα τους βλεπει στο bios

Δημοσ.

Εβαλα NVME στην vi hero γιατι μου βλεπει τον κανονικο δισκο 2TB σαν δισκο 0 και τον ssd σαν δισκο 1 ???

Η μητρική σου δίνει 8 sata .

Οι 6 έρχονται από το X370 ? ή και οι 8 ?

Μέχρι τώρα, οι αναφορές λένε πως το X370 δίνει 6 sata.

Μια αναφορά έχω για 8 SATA  στο X370 και δεν ξέρω τι ισχύει τελικά.

Αν το X370 δίνει 6 sata, τότε οι συν 2 έρχονται από τον επεξεργαστή που

1) ΕΙτε δινει 2χ SATA και 2X SATA EXPRESS

2) Είτε δίνει 1X M2 PCI-E X4.

---------------------------------------------------------------------

Σιγουρέψου πως ο HDD είναι σε SATA πάνω στο promontory και όχι στο CPU .

Και αυτό γιατί δεν ξέρω αν μπορούν να συνυπάρξουν M2 + SATA και η M2 να τρέχει σε X2 αντί για X4 ... αλλά ρίξε μια ματιά δεν κάνει κακό.

Στο bios πάντως η ASUS δεν αναφέρει κάτι.

Επίσης το M2 παίζει σε SATA MODE και NVME MODE.  Δεν ξέρω αν θέλει "πείραγμα" στο bios ανάλογα του τι βάζεις επανω.

Δημοσ.

Πως θα το δω αυτό το μόνο που ξέρω ότι ο δίσκος είναι στο sata 1 και το blueray στο sata 2

Λεω να τα αποσύνδεσω και τα δύο να δω σε τι θέση θα δει τον nvme

Δημοσ.

Ετσι ειναι και στην ab350m που εβαλα hdd και nvme.

Βλεπει σα 0 το σκληρο και σαν 1 τον nvme.Μου κανε και μενα εντυπωση αλλα δε παιζει σε κατι ρολο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...