Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Akoinonoite γιατί να το γράψω εκεί.... Χαχαχα

Strawman δεν παίζω παιχνίδια. Κάνω τα πάντα εκτός από το να παίζω παιχνίδια. Στην καλύτερη μου μόνο κάνα championship manager. Συγκεκριμένα είχα βάλει στο μάτι τον 1700x. Και κατά βάθος ryzen θέλω να πάρω απλά επειδή μαζεύω λεφτά σιγά σιγά η τεχνολογία μας προσπερνάει και δεν την φτάνουμε με τίποτα. Και όλο εμφανίζονται καινούριοι πηρασμοι και αμφιβολίες.

Γιατι ρωτας για coffe lake, αρα πας στο αντιστοιχο νημα που εχουν ανεβασει τα παιδια εκει διαφορα reviews ;)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κατά βάθος όμως όπως είπα νωρίτερα έγραψα εδώ επιτειδες για να πείτε πάρε ryzen...... Χαχαχα

Το θεμα βρε συ δεν ειναι να σου πουμε εμεις τι θα παρεις,το θεμα ειναι να παρεις αυτο που γουσταρεις εσυ. Κοιτας πανω απο ολα τι χρηση κανεις στο συστημα σου, βαζεις μεσα μετα το οικονομικο (αν υπαρχουν δυσκολιες),Αν απλα γουσταρεις να φτιαξεις ενα δυνατο συστημα γιατι ετσι σου την βαρεσε ρε αδερφε ριχνεις μια ματια σε review που υπαρχουν και αποφασιζεις. Να σου πω εγω παρε ryzen γιατι εχω ryzen δεν θα εχει κανενα νοημα...

Κοιταξε οτι review κυκλοφορει και απο τη μια εταιρια και απο την αλλη, ζυγισε τα με το τι χρειαζεσαι περισσοτερο και να σου πω την αληθεια οτι και να παρεις καλο θα ειναι...

• Like 2

@akoinonitos φίλε μου μπορεί να ακουστεί κάπως αυτό που θα πω αλλά η απάντηση σου ήταν η πιο σωστή και ποιο λογική μέχρι τώρα που διάβασα μέχρι τώρα. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από τους υπόλοιπους.

Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν την AMD kai Intel όπως Ολυμπιακός παναθηναϊκός. Και πάντα λένε πάρε αυτό γιατί έχω αυτό. Αυτό δηλαδή που όπως είπες δεν πρόκειται να πεις εσύ.

Τώρα την χρήση που κάνω την είπα. Και Το οικονομικό Επισεις είναι ένα κίνητρο που σε ωθεί όπως είπες.

Απλά εγώ ρώτησα γιατί πάντα υπάρχει και τα αντικειμενικά κριτήρια. Παράδειγμα Mercedes και Lada, ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα αντίστοιχα Intel ή AMD. Αυτό θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή άσχετα με το τι θα αγοράσω. Αλλά αυτό δε πρόκειται να το μάθω πότε γιατί όπως είπαμε ο καθένας υποστηρίζει την ομάδα του.

Το σίγουρο είναι ένα ότι στους υπολογιστές τελικά αγοράζεις με το τώρα γιατί άμα σκέφτεσαι μελλοντικά, θα περιμένεις να δεις τι θα βγει μετά και ποιο μετά και επειδή ποτέ δεν θα σταματήσουν να βγάζουν οι εταιρείες καινούρια προϊόντα δεν θα αγοράσουμε ποτέ. Κάνω λάθος σε αυτό;

• Like 1

παίδες ερώτηση, έχει βγει κάτι καλύτερο από b350 σε Micro-atx;

Περιμένεις μερικές ημέρες-εβδομάδες και παίρνεις την X370-I  Rog Strix της Asus , το πρώτο ΣΟΒΑΡΟ mAtx για Ryzen.

http://ipcgaming.com/asus-x370i-b350i-gaming-mitx/

• Like 1

@akoinonitos φίλε μου μπορεί να ακουστεί κάπως αυτό που θα πω αλλά η απάντηση σου ήταν η πιο σωστή και ποιο λογική μέχρι τώρα που διάβασα μέχρι τώρα. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από τους υπόλοιπους.

Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν την AMD kai Intel όπως Ολυμπιακός παναθηναϊκός. Και πάντα λένε πάρε αυτό γιατί έχω αυτό. Αυτό δηλαδή που όπως είπες δεν πρόκειται να πεις εσύ.

Τώρα την χρήση που κάνω την είπα. Και Το οικονομικό Επισεις είναι ένα κίνητρο που σε ωθεί όπως είπες.

Απλά εγώ ρώτησα γιατί πάντα υπάρχει και τα αντικειμενικά κριτήρια. Παράδειγμα Mercedes και Lada, ποια είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα αντίστοιχα Intel ή AMD. Αυτό θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή άσχετα με το τι θα αγοράσω. Αλλά αυτό δε πρόκειται να το μάθω πότε γιατί όπως είπαμε ο καθένας υποστηρίζει την ομάδα του.

Το σίγουρο είναι ένα ότι στους υπολογιστές τελικά αγοράζεις με το τώρα γιατί άμα σκέφτεσαι μελλοντικά, θα περιμένεις να δεις τι θα βγει μετά και ποιο μετά και επειδή ποτέ δεν θα σταματήσουν να βγάζουν οι εταιρείες καινούρια προϊόντα δεν θα αγοράσουμε ποτέ. Κάνω λάθος σε αυτό;

Δεν μπορω να σου πω οι intel ειναι καλυτεροι η οι amd ειναι καλυτεροι ετσι γενικα. Πρεπει να υπαρχουν και καποια κριτηρια συγκρισης (εφαρμογες και ποσο παραπανω θα πληρωσεις το καλυτερο). Αν μου πεις θελω να παρω τον καλυτερο επεξεργαστη που υπαρχει θα σου πω οκ πηγαινε παρε τον i9 7980xe αλλα εχει 2000 ευρω. Καταλαβαινεις τι εννοω? Η amd ειχε μεινει πολυ πισω σε θεμα επιδοσεων. Εκανε ενα καλο βημα τωρα αυτο ομως δεν σημαινει και κατι. Αν βελτιωθει με τους ryzen+ σε παραπανω mhz και λιγο καλυτερο ipc θα ειναι καλο.

Η intel εχει δυνατα cpu αλλα πρεπει να πληρωσεις κατι παραπανω. Βαλε ενα οριο στα χρηματα που θα μπορεσεις να διαθεσεις, και εκει κοιτας πιο ειναι το καλυτερο δυνατο.

Τωρα για το ποτε πρεπει να αγορασει καποιος το ξερει μονο αυτος. Αν δεν εχεις κατι να σε βιαζει μπορεις να περιμενεις λιγους μηνες αν θεωρεις οτι θα βγει κατι που θα αξιζει,αν οχι αγοραζεις. Οπως και να εχει και μετα κατι καλυτερο θα βγει.

• Like 2

Ναι αλλά ο i9 που είπες φίλε μου και να τα είχε κάποιος τα λεφτά δεν έπρεπε να το σκεφτεί; το λέω γιατί οι μητρικές x299 λέγαν ότι είχαν θέματα.... Ανέβαζαν θερμοκρασίες η κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι καλά.

• Like 1

Απλά εγώ ρώτησα γιατί πάντα υπάρχει και τα αντικειμενικά κριτήρια.

Αυτο δεν υπαρχει,οι αγορες ειναι καθαρα υποκειμενικες.

Για παραδειγμα,εδω και αρκετα χρονια ειναι προσωπικη μου πεποιθηση οτι τα games για pc που ειναι θεωρητικα οτι πιο βαρυ τρεχει ενας μεσος χρηστης απο αποψη cpu/gpu,εχουν πεσει σε επιπεδο και προγραμματιστικα και απο αποψη περιεχομενου.

Δεν με ενδιαφερει ας πουμε,ενα rpg με ηλιθια πλοκη και story και ας εχει καλα γραφικα,δεν ειμαι επισης παιδακι 15 ετων να παιζω χαζα shooter. Θελω κατι με ποιοτητα και στα γραφικα και στο σεναριο,διαλογους,concept. Και αν βγουν 2 παιχνιδια μονο με αυτες τις προδιαγραφες στον χρονο,οχι το θεωρω κουτοφραγκια και μεγαλη βλακεια να δωσω μερικα κατοσταρικα ευρω για δυο τιτλους.Χωρις να θελω να θιξω κανεναν,εχω προσεξει οτι ενα μεγαλο μερος(οχι ολοι) οσων εχουν πανακριβα συστηματα και πολυ ακριβες καρτες γραφικων,εχουν χαμηλο δεικτη μορφωσης και κουλτουρας γενικοτερα,κατι που φαινεται απο τον τροπο εκφρασης και σκεψης τους.

Φερτε μου ενα ατομο που εχει την αποψη ''θελω παντα το καλυτερο'', να του κανω μερικες ερωτησεις και θα δειτε οτι τοσο χρονια δεν εχει μαθει να κανει κατι πραγματικα δημιουργικο στον υπολογιστη του απο αποψη καποιου σοβαρου προγραμματος, αλλα μονο αλλαζει καθε τοσο hardware σαν ψυχολογικα ασθενης. Μιλαμε για επεξεργασια εικονας,βιντεο,ηχου,οτιδηποτε περα απο παιχνιδια.

Και εγω gamer ειμαι και θα ειμαι μεχρι να γερασω αλλα οχι μονο και οχι με χαζα κριτηρια.Χτες μιλουσα με ενα φιλο μου Ρωσο,παλιο gamer και θρυλο στην κυριολεξια σε πολλα games διαφορων τυπων (στο Unreal Tournament ειναι θρυλος)και ο ανθρωπος εχει καλο hardware σαφως,αλλα παντα με κριτηρια vfm. Επεξεργαστη εχει παρει προσφατα ενα R5 1600X και μια gtx 1060 6gb και παιζει σε μια 27αρα 1080p και ειναι μια χαρα και συνεχιζει να ειναι ενας απο τους καλυτερους που υπαρχουν.Το ξερω γιατι σε 4 mmo που τυχαινει να παιζω και εγω ,ειναι παντα στους πρωτους και ειναι εξαιρετικα ανταγωνιστικα παιχνιδια.

Το μονο σοβαρο κριτηριο ειναι το vfm ολα τα αλλα απλα δεν εχουν δικαιολογια,την αποψη ,αγοραζω το ακριβοτερο γιατι ετσι μου αρεσει, ασφαλως υπαρχει ελευθερια να την διατυπωσει καποιος,αλλα προσωπικα το θεωρω την μεγιστη βλακεια.

• Like 6

Περιμένεις μερικές ημέρες-εβδομάδες και παίρνεις την X370-I  Rog Strix της Asus , το πρώτο ΣΟΒΑΡΟ mAtx για Ryzen.

Thanks! Το κακό είναι ότι είναι mini-itx ενώ εγώ θέλω Micro ...

• Moderators

Αυτό είναι mini-ITX, όχι micro-ATX όμως.

Edit: Ah, δεν είδα ότι είχε και νέα σελίδα το νήμα...

• Like 1

Αυτό είναι mini-ITX, όχι micro-ATX όμως.

Edit: Ah, δεν είδα ότι είχε και νέα σελίδα το νήμα...

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον 1700 και σκέφτομαι να αναβαθμίσω και το 2600κ (micro-atx) σε 1600

Οπότε σε αυτή την περίπτωση θα με ενδιέφερε να έχω μια καλύτερη μητρική για τον 1700 και να βάλω στο καινούριο την b350

• Like 2

Στα περισσότερα reviews έγινε σύγκριση με intel OC   8xxxx με stock Ryzen . Προφανώς με τον τρόπω αυτόν δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική εικόνα για τις πραγματικές επιδώσεις . Όταν εμφανιστούν στην αγορά οι οικονομικές μητρικές Βxxx θα μπορούμε να συγκρίνουμε Ryzen 5 με Β350 με intel i5 i3 8xxx με Βxxx . Αυτήν την στιγμή ο μόνος τρόπος για να συγκρίνει είναι να έχεις όλους τους επεξεργαστές με OC . 

Ένα  review που θα ήθελα είναι 

intel 8xxx με 5000 GHz , ram 3466 cl14+timings και 1080ti

Vs

Ryzen 1xxxx με 3900-4000 GHz  ram 3466 cl14+timings και 1080ti

• Like 2

Οι 8400 έχουν ταβάνι τα 4Ghz ούτως ή άλλως με κλειδωμένο BCLK από το bios. Οπότε στην ιδανικότερη για αυτούς περίπτωση, έχουν 300Mhz διαφορά από έναν στοκ 1800Χ και 1600Χ. Δηλαδή μόνο ένα 8% μπορεί να εξηγηθεί από τα ρολόγια στην πιο απατηλή περίπτωση. Ενώ το pc gamer δείχνει διαφορές 22% 14% στα ελάχιστα καρέ απέναντι στον 1800Χ. Και με μνήμες 3200 για τους ryzen.[Το pcgamer δεν αναφέρει σαν oc τον 8400, παρά μόνο τον 8700Κ]

Μετά πάμε στο ενδεχόμενο απάτης.

Σχετικά με τη σύγκριση ryzen 1700 στα 4Ghz με ραμ 3466 έναντι 8700Κ. Υπάρχει ήδη σύγκριση από τον Σπάρταν όπου ο ryzen είναι λίγο πιο κάτω(10% αν θυμάμαι σωστά) από έναν 7700Κ στα 5Ghz στο witcher 3. Στο digital foundry είδαμε 20%+ διαφορά ανάμεσα σε 7700Κ και τους 8700Κ. Σκορ πάνω από 170 καρέ. Ακόμα και oced να είναι ο 8700Κ μέσω multicore enhancement ο 7700Κ δεν θα έπιανε ποτέ τόσα καρέ. Και φυσικά στα 170 καρέ μπορεί να σε κόβει και η κάρτα.

Οι 8400 έχουν ταβάνι τα 4Ghz ούτως ή άλλως με κλειδωμένο BCLK από το bios. Οπότε στην ιδανικότερη για αυτούς περίπτωση, έχουν 300Mhz διαφορά από έναν στοκ 1800Χ και 1600Χ. Δηλαδή μόνο ένα 8% μπορεί να εξηγηθεί από τα ρολόγια στην πιο απατηλή περίπτωση. Ενώ το pc gamer δείχνει διαφορές 22% 14% στα ελάχιστα καρέ απέναντι στον 1800Χ. Και με μνήμες 3200 για τους ryzen.[Το pcgamer δεν αναφέρει σαν oc τον 8400, παρά μόνο τον 8700Κ]

Κοίταξε το review στο παραπάνω βίντεο ειδικά μετά την μέση.

Έχει πολύ "θαψιμο" για το τι σημαίνουν Boost ρολόγια και αν είναι εγγυημένα από το silocon lotery.

Άκου τι αναφέρει ο τύπος για τα αναγραφόμενα 65watt TDP και τι δίνουν σαν εικόνα για τα turbo clocks.

Από εκεί και πέρα, σχεδόν όλα τα reviews είναι γραμμένα λάθος με O/C Coffeelake να αναφέρονται σαν στοκ ...

Στα περισσότερα reviews έγινε σύγκριση με intel OC 8xxxx με stock Ryzen . Προφανώς με τον τρόπω αυτόν δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική εικόνα για τις πραγματικές επιδώσεις . Όταν εμφανιστούν στην αγορά οι οικονομικές μητρικές Βxxx θα μπορούμε να συγκρίνουμε Ryzen 5 με Β350 με intel i5 i3 8xxx με Βxxx . Αυτήν την στιγμή ο μόνος τρόπος για να συγκρίνει είναι να έχεις όλους τους επεξεργαστές με OC .

https://www.youtube.com/watch?v=O98qP-FsIWo

Ένα review που θα ήθελα είναι

intel 8xxx με 5000 GHz , ram 3466 cl14+timings και 1080ti

Vs

Ryzen 1xxxx με 3900-4000 GHz ram 3466 cl14+timings και 1080ti

Για αυτό περίμενε χρήστες να δούμε τι παίζει.

Ότι και να γίνει θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Αυτά που αναφέρει ο τύπος για τον 8400 πάντως έχουν βάση. Το turbo όλων των πυρήνων στο +1ghz από το default δηλώνει μάλλον πως τα ρολόγια δεν είναι εγγυημένα, πόσο μάλλον με το encancment multicore που θα τα πουσαρει όλα ακόμα παραπάνω.

• Like 1

Οι 8400 έχουν ταβάνι τα 4Ghz ούτως ή άλλως με κλειδωμένο BCLK από το bios. Οπότε στην ιδανικότερη για αυτούς περίπτωση, έχουν 300Mhz διαφορά από έναν στοκ 1800Χ και 1600Χ. Δηλαδή μόνο ένα 8% μπορεί να εξηγηθεί από τα ρολόγια στην πιο απατηλή περίπτωση. Ενώ το pc gamer δείχνει διαφορές 22% 14% στα ελάχιστα καρέ απέναντι στον 1800Χ. Και με μνήμες 3200 για τους ryzen.[Το pcgamer δεν αναφέρει σαν oc τον 8400, παρά μόνο τον 8700Κ]

Σχετικά με τη σύγκριση ryzen 1700 στα 4Ghz με ραμ 3466 έναντι 8700Κ. Υπάρχει ήδη σύγκριση από τον Σπάρταν όπου ο ryzen είναι λίγο πιο κάτω(10% αν θυμάμαι σωστά) από έναν 7700Κ στα 5Ghz στο witcher 3. Στο digital foundry είδαμε 20%+ διαφορά ανάμεσα σε 7700Κ και τους 8700Κ. Σκορ πάνω από 170 καρέ. Ακόμα και oced να είναι ο 8700Κ μέσω multicore enhancement ο 7700Κ δεν θα έπιανε ποτέ τόσα καρέ. Και φυσικά στα 170 καρέ μπορεί να σε κόβει και η κάρτα.

Εγώ βλέπω ότι σε πολλά παιχνίδια είναι πάνω ο Ryzen εξαίρεση είναι το  witcher 3 

Battlefield 1

Ryzen 1700 sta 3900Hz 3466vll    173,3
Intel 7700k 5GHz 3466vll          157.8

Rise of the tomb raider
Ryzen 1700 sta 3900Hz 3466vll   106.2
Intel 7700k 5GHz 3466vll                 101.1

The Witcher 3
Ryzen 1700 sta 3900Hz 3466vll   108.9
Intel 7700k 5GHz 3466vll                 126.6

Ashes O.T.S. 

Ryzen 1700 sta 3900Hz 3466vll   118.9
Intel 7700k 5GHz 3466vll                120.1

WATCH DOGS 2 

Ryzen 1700 sta 3900Hz 3466vll   74.1
Intel 7700k 5GHz 3466vll                73.2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...