fopation Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 That's the bit of information we were after and it validates that Windows 10 is correctly enumerating the core structure of Ryzen and thus the scheduling comparisons we made above are 100% accurate. Windows 10 does not have a scheduling conflict on Ryzen processors. But there are some other important differences standing out here. Pings within the same physical core come out to 26 ns, and pings to adjacent physical cores are in the 42 ns range (lower than Intel, which is good), but that is not the whole story. Ryzen subdivides by what is called a "Core Complex", or CCX for short. Each CCX contains four physical Zen cores and they communicate through what AMD calls Infinity Fabric. That piece of information should click with the above chart, as it appears hopping across CCX's costs another 100 ns of latency, bringing the total to 142 ns for those cases. https://www.pcper.com/reviews/Processors/AMD-Ryzen-and-Windows-10-Scheduler-No-Silver-Bullet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Επειδή δεν γνωρίζω, η intel στους 6c και στους 8c έχει όλους τους πυρήνες "σε ένα block" ας το πούμε; Οπότε δεν έχει πρόβλημα με υψηλό latency; Αν ισχύει αυτό με την AMD σημαίνει ότι στους 4c/8t δεν θα υπάρχει αυτό σωστά; Μου κάνει εντύπωση που έκαναν τέτοια επιλογή στην AMD...δεν το ήξεραν δηλαδή; Διαφωτίστε περισσότερο αν μπορείτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 κενό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fopation Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Καλημέρα κι από εμένα στην ομάδα. Εγώ είχα το μηχάνημα που φαίνεται στην υπογραφή μου κι επειδή το πούλησα (όλα εκτός την κάρτα γραφικών) περιμένω να έρθει κι η Mobo που έχω παραγγείλει για να στήσω το καινούργιο μηχάνημα μου. Ελπίζω να δω διαφορά όχι στα παιχνίδια μιας και το παλιό μια χαρά ήταν αλλά στα άλλα προγράμματα που δουλεύω ( photoshop, premiere κτλ). Το καινούργιο σύστημα θα είναι το παρακάτω: CPU AMD RYZEN 7 1700 ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS PRIME X370-PRO RAM CORSAIR DOMINATOR PLATINUM 16GB (2X8GB) DDR4 3000MHZ DUAL KIT Στο photoshop δεν τα πάει καλά ο 1700 (κάπου έχω ποστάρει review) Ψαξε στο νετ να δεις τις επιδόσεις του 1700 στα υπόλοιπα προγράμματα που χρησιμοποιείς Με o/c ο 1700 στα 329 $, είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ των Ryzen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Καλημέρα κι από εμένα στην ομάδα. Εγώ είχα το μηχάνημα που φαίνεται στην υπογραφή μου κι επειδή το πούλησα (όλα εκτός την κάρτα γραφικών) περιμένω να έρθει κι η Mobo που έχω παραγγείλει για να στήσω το καινούργιο μηχάνημα μου. Ελπίζω να δω διαφορά όχι στα παιχνίδια μιας και το παλιό μια χαρά ήταν αλλά στα άλλα προγράμματα που δουλεύω ( photoshop, premiere κτλ). Το καινούργιο σύστημα θα είναι το παρακάτω: CPU AMD RYZEN 7 1700 ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS PRIME X370-PRO RAM CORSAIR DOMINATOR PLATINUM 16GB (2X8GB) DDR4 3000MHZ DUAL KIT http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2827-amd-r7-1700-review-amd-competes-with-its-1800x Δες αυτο εδω να δεις πως τα παει στο premiere Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Madlef86 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Διαφορά από τον i5 που είχα θα δω τουλάχιστον; Λογικά ναι . . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ASDIC Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 παιδια οι μικροι ΖΕΝ εχουν επισημα ανακοινωθει για Q2 δλδ μετα το καλοκαιρι ? Υπαρχει περιπτωση να ενδιαφερθω για τον 1400Χ ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Διαφορά από τον i5 που είχα θα δω τουλάχιστον; Λογικά ναι . . δες πιο απλα τα πραγματα, και αποφασισε μονος σου. ειχες εναν καθαρα 4c/4t επεξεργαστη. και ρωτας, αν ενας νεοτερος επεξεργαστης, οποιος εχει παρομοιο IPC, single core performance με τους ι5-ι7, αλλα εχει διπλασιους πυρηνες και 4πλασια threads απο αυτον που ειχες, αν θα δεις..... διαφορα...??? σε gaming δεν θα δεις διαφορα τρελη, αλλα αν εκανες κατι αλλο πολυ πιο βαρυ, πχ επεξεργασια βιντεο, εεε.. μαλλον θα δεις το... XAOΣ!!! παιδια οι μικροι ΖΕΝ εχουν επισημα ανακοινωθει για Q2 δλδ μετα το καλοκαιρι ? Υπαρχει περιπτωση να ενδιαφερθω για τον 1400Χ ! μαλλον.....ΜΕΧΡΙ το καλοκαιρι θα τους δουμε.....!!! δεν νομιζω να καθυστερησουν περισσοτερο. Q2 = Απριλιος - Ιουνιος.... RYZEN 5 H2 = Ιουλιος - Δεκεμβριος.... RYZEN 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Oι αμερικανοι που εχουν το υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο στο πλανητη (καλυτερους μισθους) δεν ξερουν , οι χρεωκοπημενοι νεοελληνες των 400 ευρω βασικο μισθο που σε λιγο δεν θα εχουν στο ηλιο μοιρα ξερουν καλυτερα την αγορα Μετα μας φταινε οι ξενοι για τα μνημονια η εταιρειες που ΚΟΣΤΟΛΟΥΓΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ τα ιδια προιοντα σε σχεση με αλλες χωρες της ευρωζωνης https://www.amazon.com/Best-Sellers-Electronics-Computer-CPU-Processors/zgbs/electronics/229189 Οι αμερικάνοι έχουν την 19η θέση οπότε ούτε καν κοντά στο "υψηλότερο". Άμα θες να λες κάτι τουλάχιστον ψάξτο πρώτα. Οι Φινλανδοί έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Επίσης επειδή εσύ από ότι φαίνεται έχεις σοβαρά οικονομικά θέματα (μάλλον θα έπρεπε να προσπαθείς να τα λύσεις αντί να χάνεις τον χρόνο σου εδώ μέσα), δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει για όλους. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Διαφορά από τον i5 που είχα θα δω τουλάχιστον; Λογικά ναι . . Ότι σου λένε οι φίλοι. Τεράστιο boost στο productivity με τα σημερινά δεδομένα πόσω μάλλον με τις επερχόμενες βελτιώσεις, στο gaming ανάλογα τι παίζεις από περίπου ίδια στα ελαφριά single player μέχρι τη μέρα με τη νύχτα σε πιο απαιτητικούς τίτλους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Στο προηγούμενο θέμα είχα βάλει αυτό το μύνημα Ας μιλήσω και σαν επαγγελματίας και όχι σαν gamer που μιλάω εδώ μέσα. Λοιπόν το πιο σημαντικό εργαλείο στη δουλειά μου ( οδοντοτεχνίτης ) είναι το 3d scanner 3shape d900 και το κοπτικό μου το οποίο δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε hardware οπότε δεν το συζητάμε. Το scanner χρησιμοποιεί το dental system ένα πρόγραμμα που πληρώνω άδεια χρήσης 1500 ευρώ το χρόνο. Για να μην απορειτε τι είναι αυτό εκεί σκαναρουμε τα εκμαγεία ( στόματα των ασθενών ) και σχεδιάζουμε τις δουλειές και στην συνέχεια κόβονται στο κοπτικό ( ζιρκόνιο, κερί, μέταλλο ανάλογα τι θέλουμε να κόψουμε ). Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τη 3shape να τρέχει πάνω σε Intel και Nvidia hardware. Οπότε όσο καλοί και να είναι οι καινούριοι AMD απλά απορρίπτονται. Πάρα πολλά επαγγελματικά προγράμματα είναι γραμμένα πάνω σε Intel/ Nvidia και αυτό η AMD το ξέρει για αυτό και από την αρχή παρουσίαζε workstation CPUs με έμφαση στο gaming κοινό. Ο 1800x ας είναι καλύτερος και από τον 6950x εγώ αν αναβάθμιζα το PC της δουλειάς τώρα θα πήγαινα σε 6800k και 1070 ( ναι το πρόγραμμα θέλει GeForce κάρτες όχι Quadro ) και ας πλήρωνα ακριβότερα. Δεν είναι όλα μόνο απόδοση σε benchmarks. Τι θες να μου πεις ότι θα βάλω ένα CPU που δεν έχει τεσταριστει από την εταιρία και θα συνδέσω πάνω του σκάνερ αξίας 45000 ευρώ + ΦΠΑ ; Η εταιρία επίσης το λέει ρητά το σκάνερ συνδέεται μόνο σε USB 2 εγώ λες να το παίξω έξυπνος; Αυτά τα 700 ευρώ διαφορά που λες εμένα δεν μου λένε τίποτα αν δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Οπότε φίλε μου απλά εσύ όπως και ο άλλος δεν έχετε καταλάβει ότι με τον 6950χ δεν μας ενδιαφέρει το gaming. Εχεις ξεκινησει στην ουσια μια διαμαχη στην οποια μαλωνεις μονος σου... Ναι το ειχα δει αυτο που ειχες γραψει και στο προηγουμεο νημα οκ... Απλα ειναι εντελως ασχετο με το θεμα που εχει δημιουργηθει αυτη την στιγμη! Γυρνα πισω καποιες σελιδες να δεις τι ποσταρε ο γνωστος "πτωχος τω πνευματι" και να δεις απλα τι του απαντησα εγω κι εσυ το πηρες και του εβγαλες τα ματια πηγαινοντας το μεσω Λαμιας.. Γιατι πολυ απλα τον χαλασε στα γραφηματα που μας εδειχνε ο 1700 ο οποιος εχανε στα 20-25 frames απο τον 5960Χ! Ε χεστηκαμε ρε φιλε! Ο ενας κανει ~400 ευρα κι ο αλλος ~1100! Και εννοειται οτι δεν ειναι καθαρα παιχνιδοεπεξεργαστες αλλα ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα, εχει μπει μεχρι κι ο pentium 4 3.8ghz Extreme Edition στις συγκρισεις! (Αρα μην διαβασεις πιο πισω αφου τα ξανα ειπα) Δηλαδη ο αλλος ο βλακας, ειδε οτι κερδιζε ο 1100 ευρω τον 350 ευρω με ~20 frames και υπερηφανευονταν! Ε τι να πεις!!! Και μπορει να εχει και athlon x2 που τα γραφει αυτα! Τον Λαλακη τον εισαγωμενο τον θυμαται? Για το ταμειο ανεργιας ηρθα.... Και απο την αρχη σπαραζουμε και λεμε οτι ο 6900κ δεν ειναι για παιχνιδια, ουτε ο 5960χ ειναι για παιχνιδια, αλλα ουτε οι ryzen που βγηκαν τωρα ειναι για παιχνιδια! Αλλα δεν σε ειδα να γραφεις οτι και οι ryzen δεν ειναι για παιχνιδια αλλα μονο για τους ιντελ... Απο οσα εχουνε γραφτει σε 450 σελιδες αυτο καταλαβες εσυ να λεμε? .... Οτι αυτοι οι ryzen και οι 6900κ 6950k κτλ ειναι για power gamers???.... Κι εσυ ηρθες για να μας πεις οτι δεν ειναι?.... Σ΄ ευχαριστουμε λοιπον που μας ανοιξες τα ματια... Τι δεν καταλαβες απο ολο αυτο και ξεκινησες το δικο σου ταξιδι στο αγνωστο? Τα γραφηματα δεν ειχαν οδοντιατρικα προγραμματα φιλε μου , παιχνιδια ειχαν.... Στο θεμα που ξεκινησες εσυ με την συμβατοτητα που λες με το προγραμμα σου ναι οκ πιθανον εχεις δικιο.. Αλλα απο την αλλη αν επαιρνε κανας γνωστος σου καναν ryzen καλο θα ηταν να κοιταζατε τι γινεται αν μπορουσατε... Δεν ξερεις μπορει να τα εχουν παρει και απο κει για να λενε οτι μονο με ιντελ παιζει.... Ιδιες εντολες δεν υποστηριζουν? Αντε με την nvidia οκ γιατι υπαρχει το cuda που πιθανο να χρειαζεται κτλ κτλ κτλ... Ενταξει βεβαια αμα πρεπει να συνδεσεις scanner με τοσα λεφτα πανω οκ δεν ρισκαρεις αλλα εγω λεω οτι θα επαιζε! Αφου οτι εχει σχεση με υγεια, εχει πολυ χρημα και πολυ μιζα... Γιατι λοιπον να μην λαδωσε και εκει η ιντελ ωστε να ειναι οοοολα πιστοποιημενα για ιντελα.... Αυτα τα ολιγα.... Παω να φαω τωρα... 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Στο προηγούμενο θέμα είχα βάλει αυτό το μύνημα Ας μιλήσω και σαν επαγγελματίας και όχι σαν gamer που μιλάω εδώ μέσα. Λοιπόν το πιο σημαντικό εργαλείο στη δουλειά μου ( οδοντοτεχνίτης ) είναι το 3d scanner 3shape d900 και το κοπτικό μου το οποίο δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε hardware οπότε δεν το συζητάμε. Το scanner χρησιμοποιεί το dental system ένα πρόγραμμα που πληρώνω άδεια χρήσης 1500 ευρώ το χρόνο. Για να μην απορειτε τι είναι αυτό εκεί σκαναρουμε τα εκμαγεία ( στόματα των ασθενών ) και σχεδιάζουμε τις δουλειές και στην συνέχεια κόβονται στο κοπτικό ( ζιρκόνιο, κερί, μέταλλο ανάλογα τι θέλουμε να κόψουμε ). Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τη 3shape να τρέχει πάνω σε Intel και Nvidia hardware. Οπότε όσο καλοί και να είναι οι καινούριοι AMD απλά απορρίπτονται. Πάρα πολλά επαγγελματικά προγράμματα είναι γραμμένα πάνω σε Intel/ Nvidia και αυτό η AMD το ξέρει για αυτό και από την αρχή παρουσίαζε workstation CPUs με έμφαση στο gaming κοινό. Ο 1800x ας είναι καλύτερος και από τον 6950x εγώ αν αναβάθμιζα το PC της δουλειάς τώρα θα πήγαινα σε 6800k και 1070 ( ναι το πρόγραμμα θέλει GeForce κάρτες όχι Quadro ) και ας πλήρωνα ακριβότερα. Δεν είναι όλα μόνο απόδοση σε benchmarks. Τι θες να μου πεις ότι θα βάλω ένα CPU που δεν έχει τεσταριστει από την εταιρία και θα συνδέσω πάνω του σκάνερ αξίας 45000 ευρώ + ΦΠΑ ; Η εταιρία επίσης το λέει ρητά το σκάνερ συνδέεται μόνο σε USB 2 εγώ λες να το παίξω έξυπνος; Αυτά τα 700 ευρώ διαφορά που λες εμένα δεν μου λένε τίποτα αν δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Οπότε φίλε μου απλά εσύ όπως και ο άλλος δεν έχετε καταλάβει ότι με τον 6950χ δεν μας ενδιαφέρει το gaming. Χρήσιμη η απάντηση σου για αυτό το θέμα. NOT και μετά συζητάμε για τους αλεξιπτωτιστές. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Το γιατί το πρόγραμμα/μηχάνημα λειτουργεί "μόνο" σε Intel, το ξέρει μόνο αυτός που έβαλε το ταμπελάκι απάνω (το nVidia/cuda σκηνικό είναι άλλη ιστορία). Να το εξηγήσει επαρκώς, αποκλείεται πάντως. Μάλλον είναι σαν τις 1080p οθόνες σε συγκεκριμένο μηχάνημα εκεί που δουλεύω, οι οποίες στις 32'' κοστίζουν 2-3Κ επειδή έχουν 5 διαφορετικές εισόδους (σοκ, ξέρω) και είναι "πιστοποιημένες". Το "πρέπει να συνδεθεί σε USB2" με ξεπερνά, πραγματικά (όχι, δεν έχει να κάνει με αυτόν που το χρησιμοποιεί). Σε ότι αφορά στο αν το s/w μπορεί να κάνει διαφορά αν βελτιστοποιηθεί, πάτε μια στιγμή στο νήμα του Βlender και δείτε τις διαφορές από έκδοση σε έκδοση (ούτε καν...από την a στη b+c της ίδιας έκδοσης). 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Ακομα δεν εχω Like! Ε καλα τωρα αμα ειναι να αρχισουμε παλι τα εγγρφα likes αστα να πανε... Like ρε NT1G.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Δυστυχως... και το 2ο θεμα θα παει για κλειδωμα σε λιγο. γεμιζουν οι σελιδες με ανουσια ποστ (οπως και αυτο που γραφω εγω, τωρα....!!!! ) και δεν βλεπω φως αν οι MODS δεν αναλαβουν να καθαρισουν λιγο το θεμα, παλι θα ψαχνουμε με το κυαλι τα σοβαρα ποστ με ειδησεις περι Ryzen. και αφου ειναι που ειναι ασχετο το ποστ μου.... προς efo355..... https://www.custom-milling.com/images/pdfs/data/CMC_3shape_brochure.pdf 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις