Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να παω και εγω σε am4 και να σπρωξω τον 4560. Γιαυτο αμα περνει o/c το βλεπω να μπει μεσα και μετα τα Χριστούγεννα να μπει κανας 1600 μεσα. Μην χασω και την μεταπωλητικη αξια του 4560.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους ρε παίδες. Καλή και χρυσή η AMD και εγώ Ryzen πήρα, όμως ο A10-9700 δεν έχει καμιά μα καμιά σχέση σαν επεξεργαστής με τον 4560. Καμιά όμως. Ψάξτε λιγάκι στο youtube και δείτε συγκρίσεις με τον A12-9800 που είναι λιγάκι πιο δυνατός από τον A10. Ε δεν...Σε όποια κάρτα γραφικών και να τους βάλεις επάνω ο Intel είναι ταχύτερος, δροσερότερος και λιγότερο ενεργοβόρος. Το ότι ο A10 μπαίνει στο καινούργιο socket είναι σαφώς ένα αρκετά μεγάλο συν, όπως και η τιμή του...αλλά ούτε νεότερης αρχιτεκτονικής από τον 4560 είναι, ούτε ταχύτερος επεξεργαστής.

• Moderators

Φυσικά και δεν έχει. Τα IGP γραφικά των Α10/Α12 APU είναι μόνο για κάνα MOBA και esports παιχνιδάκι.

Γι' αυτό έσκασα 56€ για τον Α10 χωρίς τα IGP... :-)

Στα 100+ που έχει σαν APU δεν συγκρίνεται, εννοείται. Χίλιες φορές να πάρεις μια GT1030 μαζί με Athlon.

Και σαν CPU αδύναμος είναι. Είναι πιο αδύναμος σε multi thread από τους top mainstream CPU 7-8ετίας.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μία καλή επιλογή όντας η τελική, super refined έκδοση του Faildozer ή ότι δεν είναι αρκετός για νορμαλ χρήση και κάνα ΑΑ παιχνιδάκι μαζί με μία GTX960/1050. Ναι οκ, δε θα έχεις τα min fps ενός Ryzen ή ενός i3, αλλά.... 56 ευρώ κάνει!!!! Και μόνο ότι σε 3 χρόνια θα μπορώ να κοπανήσω κάποιο 8πύρηνο τέρας χωρίς να αλλάξω τίποτε άλλο στο σύστημα, μου αρκεί.

Στην τελική, ο Ryzen 1200 που κοστίζει ακριβώς τα διπλά, δεν έχει διπλάσιες επιδόσεις, άρα καλύτερο VFM είναι από εκείνον...

Έψαξα συγκρίσεις, με τον 4560 και GTX1050 στα μισά games κερδίζει, στα μισά χάνει, σε ελάχιστα είναι μεγάλες οι διαφορές είτε υπερ είτε κατά. Τώρα οκ αν βάλεις γραφικών των 300€ σε μια CPU των 56 και τους συγκρίνεις με παιχνίδια με παλιές μηχανές γραφικών, πάσο. Εγώ δε θα το κάνω και δε με ενδιαφέρει καθόλου.

Δε λέω ότι παιδιά τρέξτε, ευκαιρία! Αλλά ότι στα 85+ ευρώ που έχει φτάσει ο G4560 (από 60κάτι που ξεκίνησε), σε μία πλατφόρμα officially dead και με λιγότερα entry level features, ΔΕΝ είναι εκείνος η καλή low end επιλογή σήμερα, αλλά ο Αthlon.

Θελω να παω και εγω σε am4 και να σπρωξω τον 4560. Γιαυτο αμα περνει o/c το βλεπω να μπει μεσα και μετα τα Χριστούγεννα να μπει κανας 1600 μεσα. Μην χασω και την μεταπωλητικη αξια του 4560.

Έχουν το momentum και ζήτηση ακόμα αυτοί. Το ίδιο είχα κάνει αντιπρόπερσι με τον G3258. Τον πήρα, τον πήγα στα 4.5GHz έτσι για να λέω ότι πήγε, και μετά από 3 μήνες τον έδωσα, όσο ακόμα τους έπαιρναν με τιμή λίγο κάτω από του καινούριου.

Ο G4560 είναι ακριβώς αυτό σήμερα.

Για σας παιδιά. Δείτε σας παρακαλώ την φωτογραφία που επισυνάπτω. Έχουν κάνει κάποιο λάθος ή δε ξέρω να διαβάζω τις μνήμες;

Αυτή που έχω μαρκαρισμενη.. Είναι 16 gb στα 2933 mhz.

Εάν όμως αντιγράψετε το κωδικό του module στο σκρουτζ θα σας βγάλει..

Trident z 32gb 3200mhz.

Τι λάθος κάνανε; η κάνω κάτι λάθος εγώ και μου διαφεύγει;

post-230743-0-12954500-1504528443_thumb.png

post-230743-0-37454300-1504528749_thumb.png

Φυσικά και δεν έχει. Τα IGP γραφικά των Α10/Α12 APU είναι μόνο για κάνα MOBA και esports παιχνιδάκι.

Γι' αυτό έσκασα 56€ για τον Α10 χωρίς τα IGP... :-)

Στα 100+ που έχει σαν APU δεν συγκρίνεται, εννοείται. Χίλιες φορές να πάρεις μια GT1030 μαζί με Athlon.

Και σαν CPU αδύναμος είναι. Είναι πιο αδύναμος σε multi thread από τους top mainstream CPU 7-8ετίας.

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι μία καλή επιλογή όντας η τελική, super refined έκδοση του Faildozer ή ότι δεν είναι αρκετός για νορμαλ χρήση και κάνα ΑΑ παιχνιδάκι μαζί με μία GTX960/1050. Ναι οκ, δε θα έχεις τα min fps ενός Ryzen ή ενός i3, αλλά.... 56 ευρώ κάνει!!!! Και μόνο ότι σε 3 χρόνια θα μπορώ να κοπανήσω κάποιο 8πύρηνο τέρας χωρίς να αλλάξω τίποτε άλλο στο σύστημα, μου αρκεί.

Στην τελική, ο Ryzen 1200 που κοστίζει ακριβώς τα διπλά, δεν έχει διπλάσιες επιδόσεις, άρα καλύτερο VFM είναι από εκείνον...

Έψαξα συγκρίσεις, με τον 4560 και GTX1050 στα μισά games κερδίζει, στα μισά χάνει, σε ελάχιστα είναι μεγάλες οι διαφορές είτε υπερ είτε κατά. Τώρα οκ αν βάλεις γραφικών των 300€ σε μια CPU των 56 και τους συγκρίνεις με παιχνίδια με παλιές μηχανές γραφικών, πάσο. Εγώ δε θα το κάνω και δε με ενδιαφέρει καθόλου.

Δε λέω ότι παιδιά τρέξτε, ευκαιρία! Αλλά ότι στα 85+ ευρώ που έχει φτάσει ο G4560 (από 60κάτι που ξεκίνησε), σε μία πλατφόρμα officially dead και με λιγότερα entry level features, ΔΕΝ είναι εκείνος η καλή low end επιλογή σήμερα, αλλά ο Αthlon.

Έχουν το momentum και ζήτηση ακόμα αυτοί. Το ίδιο είχα κάνει αντιπρόπερσι με τον G3258. Τον πήρα, τον πήγα στα 4.5GHz έτσι για να λέω ότι πήγε, και μετά από 3 μήνες τον έδωσα, όσο ακόμα τους έπαιρναν με τιμή λίγο κάτω από του καινούριου.

Ο G4560 είναι ακριβώς αυτό σήμερα.

Κατά την γνώμη μου για ένα low budget entry level gaming σύστημα είναι σαφώς καλύτερη επιλογή ο 4560 με μια 1050ti...υπάρχουν παιχνίδια που ο Athlon ρίχνει μπουκάλι στην 1050ti σε 1080p...φυσικά για ένα low budget internet office σύστημα είναι μια χαρά επιλογή ο Athlon αν και αν υπολογίσεις και κάρτα γραφικών μέσα πάει ακριβότερα από τον intel. Ειδικά στην τιμή που είναι τώρα ο 4560. Νομίζω η intel πάει να βγάλει τα ματάκια της στην low end κατηγορία. Είχε όλη την κατηγορία δική της και έκοψε παραγωγή από τον 4560 με αποτέλεσμα να ανέβει η τιμή του, για να μην κανιβαλίζει τον i3 7100...Πάντως θεωρώ ότι σε καμιά από τις δύο περιπτώσεις που ανέφερα δεν είναι καλύτερη επιλογή ο Athlon.

Όσο για την αναβάθμιση μετά από 1-2 χρόνια και εγώ ελπίζω ότι θα μπορούμε να την κάνουμε...Ryzen έχω...αλλά δεν είμαι σίγουρος πως θα τα πηγαίνουν από πλευράς vrm οι τωρινές μας μητρικές (τουλάχιστον όχι οι high end) με τους Ryzen+ ή τους Ryzen 2...

(η τρίτη στήλη είναι ανα dim λογικά,το κιτ είναι 2 dims των 16)

Ναι αλλά γιατί ένα dim 2933 mhz και 2 dim 3200 mhz ;

Δεν βαζεις το link να ριξουμε μια ματια

Ε ειναι ξεκαθαρο νομιζω. Σου λεει οτι οι συγκεκριμενες μνημες θα παιξουν στα 2933 στην μητρικη. Δεν καταλαβαινω αυτο που λες για ενα dim 2933 και 2 dim 3200. Που το ειδες αυτο? Απλα σου λεει ότι οι μνημες αυτες ειναι 2pcs δυο dimm δλδ των 16gb.

Επίσης χρειαζεσαι τοσα πολλα gb  ram ?

Ναι ξεκάθαρο είναι συμφωνώ. Τώρα στην γραμμή που λέει ότι θα παίζει 2933 ποιο δεξιά έχει μια στήλη με ένα κωδικό,αντιγραψτε τον και κάντε επικόλληση στο skroutz η στο Google να δείτε τη βγάζει...το αποτέλεσμα δεν θα είναι 2933 αλλά 3200 mhz.

Για αυτό λέω μήπως έγινε λάθος.εκτός αν βγάζει την μέγιστη συχνότητα επειδή είναι ραμ για oc oc αλλά και πάλι δεν έχει λογική.

Βρήκα άλλο ένα game για τεστάρουμε CPU/RAM perf, ABZU (τρομερά CPU bound γιατί έχει παρα πολλά κινούμενα αντικείμενα με game logic φαντάζομαι), στο σημείο με το που ξεκινάς και μπαίνεις στην πρώτη περιοχή. Άμα κοιτάς πάνω ή κάτω τα fps βαράνε κοντά στα 200: 

abzuscreenshot2017.0943a5u.jpg

abzuscreenshot2017.09u4xpr.jpg

Το πιο βαρύ σημείο που είδα είναι να κοιτάς ευθεία έτσι:

abzuscreenshot2017.09fxl99.jpg

Ο μονος που είδα με 7700k και να έχει overlay βάρεσε 90 fps στην ίδια περιοχή (αλλα έχει 2666 ram).

@ 3:40

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...