Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι επίσημες τιμές του των 1700Χ , 1700 είναι 389$ και 319$ αντίστοιχα έχοντας με μια πρώτη ματιά εφάμιλλες ή χειρότερες επιδόσεις από τον επερχόμενο 8700K ο οποίος τιμολογιακά θα είναι στα ίδια λεφτά 379$ ο 8700K και 319. Αν θελήσουν να κρατήσουν το ίδιο price/performance ratio συγκριτικά με τους Coffee Lake , λογικά θα ρίξουν τις τιμές... Αν όχι , οι ίδιοι επεξεργαστές θα γίνουν λιγότερο ανταγωνιστικοί με τους αντίστοιχους intel , απλά τα πράγματα. Προσωπικά έβαλα την αγορά νέου συστήματος on hold.

Το ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βαφτισαμε το ξερεις? Πρωτον τιμη ακομα δεν εχουμε δει κατσε να δουμε και βλεπουμε, τις χειροτερες επιδοσεις που τις ειδες? στο w prime? η στο chest benchmark? Ετσι βγαζεις συμπερασματα εσύ? Καλος επεξεργαστης θα ειναι ο 8700k αλλα κατσε να το δουμε και στην πραξη γτ κατι για αυξηση στο single thread λεγανε στην Intel και προς το παρον δεν την ειδαμε.

Και μην ξεχνας στις συγκρισεις που κανεις ότι ο 1700 εχει τα 3800 ακομα και με την stock ψυξη πραγμα που μεγαλώνει την απόδοση στο multithread και στο price performance.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Εσύ από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα φίλε μου;

Δεν διάβασες ότι ο 1700Χ θα είναι πλέον στην ίδια τιμή με τον 8700Κ;

Αν θέλει η AMD να διατηρήσει το ίδιο price/performance ratio με τους αντίστοιχους intel δε θα προχωρήσει σε παρουσίαση νέων CPUs ή σε μείωση τιμών; 

Θα πρότεινες σε κάποιον που θα πήγαινε αυτές τις ημέρες στον 1700 να μην περιμένει μερικές εβδομάδες αν δεν το έχει άμεση ανάγκη το σύστημα; Δηλαδή και 30-50 ευρώ να πέσει , γιατί να μην τα γλιτώσω; Αν δεν πέσει η τιμή θα ήθελα να δω και τις μητρικές των νέων intel οι οποίες είναι σχεδόν πάντα πάντα πιο ποιοτικές(εξαιρώ τους Threadripper) και ενσωματώνουν και αξιοπρεπεις κάρτες γραφικών για όσους ΔΕΝ τους ενδιαφέρει το gaming μειώνοντας περαιτέρω το κόστος του συστήματος.

Δεν παίρνουμε χαρτζιλίκι από την AMD ή την Intel , τα λεφτά μας τους δίνουμε...

Να ξέρουμε τι λέμε και να διαβάζουμε...

Δεν θα πέσει. Ούτε χρειάζεται να πέσει. Θα χάνει σε single thread, όπως ήδη έχανε από τον 7700K και θα είναι λίγο καλύτερος σε multi thread λόγω 4 παραπάνω threads. Και μη νομίζεις ότι θα κλοκάρει το ίδιο καλά με +2 πυρήνες και την ίδια τσιχλόφουσκα ο 8700K. Ή αν κλοκάρει θα έχει απαγορευτικές θερμοκρασίες. Θα μειωθεί δηλαδή το value for money του 1700Χ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παραμείνει ένα άκρως ανταγωνιστικό προϊόν.

Εγώ τουλάχιστον αυτά περιμένω, μένει φυσικά να τα δούμε και στην πράξη, αφού στην παρούσα φάση όλοι εικασίες κάνουμε.

Αυτη η σιγουρια... Ακομα δεν τον ειδαμε τον επεξεργαστη.. :P

Μιλάμε για έναν 7700K με +2 πυρήνες, εξού και η σιγουριά..Δεν αλλάζει η αρχιτεκτονική για να πεις ότι μπορεί και να fail-άρει..Και θα τον πληρώνεις για το game performance, όχι για το productivity..

Το ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βαφτισαμε το ξερεις? Πρωτον τιμη ακομα δεν εχουμε δει κατσε να δουμε και βλεπουμε, τις χειροτερες επιδοσεις που τις ειδες? στο w prime? η στο chest benchmark? Ετσι βγαζεις συμπερασματα εσύ? Καλος επεξεργαστης θα ειναι ο 8700k αλλα κατσε να το δουμε και στην πραξη γτ κατι για αυξηση στο single thread λεγανε στην Intel και προς το παρον δεν την ειδαμε.

Και μην ξεχνας στις συγκρισεις που κανεις ότι ο 1700 εχει τα 3800 ακομα και με την stock ψυξη πραγμα που μεγαλώνει την απόδοση στο multithread και στο price performance.

Οι τιμές που αναφέρει το tomshardware έχουν επιβεβαιωθεί και από άλλες πηγές και τα benchmarks λογικά θα είναι είναι αυτά ή και καλύτερα καθώς μιλάμε για 6/12 chip. Προσωπικά με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ πως θα διαμορφωθεί το price/performance ratio για να επιλέξω επεξεργαστή και πλατφόρμα για το νέο μου σύστημα. 

Μιλάμε για έναν 7700K με +2 πυρήνες, εξού και η σιγουριά..Δεν αλλάζει η αρχιτεκτονική για να πεις ότι μπορεί και να fail-άρει..Και θα τον πληρώνεις για το game performance, όχι για το productivity..

Οπως εχω ξαναπει, κραταω μικρο καλαθι.

Πρωτα γιατι στο 1151 σοβαρο cpu δεν ειδαμε ουτε κατασκευαστικα ουτε και τεχνολογικα.

Να εχει τεραστιες διαφορες απο τα προηγουμενα κρατώντας το ιδιο socket αλλα αλαζοντας το chipset ισα ισα για ενα χρονο, εμενα μου κανει πιο πολυ για αρπαχτη και για προχειροδουλεια. Να ειμασταν στην αρχη του 1151 η του 1152 τοτε ναι.

Επισης τα δυο πραπανω cores λογικα αλλαζουν και το tdp, με οτι αυτο συνεπαγεται. 

Επισης εαν δεν κανουν solder το chip, οσοι περιμενουν υψηλα ρολογια με νορμαλ θερμοκρασιες μαλλον θα περιμενουν ακομα ενα χρονο. 

Και οσο για το game performance, εχει πολλες πτυχες το θεμα, η καλύτερη προταση για καποιον streamer σημερα ειναι οι ryzen λογω του οτι δεν χανουν αποδοση οταν streμαρεις σε αντιθεση με τους 7700 οπου χανουν πανω απο 15%

Οι τιμές που αναφέρει το tomshardware έχουν επιβεβαιωθεί και από άλλες πηγές και τα benchmarks λογικά θα είναι είναι αυτά ή και καλύτερα καθώς μιλάμε για 6/12 chip. Προσωπικά με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ πως θα διαμορφωθεί το price/performance ratio για να επιλέξω επεξεργαστή και πλατφόρμα για το νέο μου σύστημα. 

Ας πουμε οτι η τιμη του ειναι αυτη ,αρα κανα 400άρι στο ελλαντα εχεις μια επιλογη να τον προτιμησεις από τον 1700 το gaming και αυτο με κοστος 100ευρω συν την ψυξη που θα τον συνοδευσεις δλδ μεσο όρο 150 ευρω. Καλα κανεις και πειμενεις απλα μην νομιζεις οτι θα πεσουν οι τιμες στους ryzen ,γιατι για να πεσει στον 1800χ θα πρεπει να πεσει και στον 1700χ για να πεσει στον 1700χ θα πρεπει να πεσει στον 1700 , 1700 κατω απο 300 θα ειναι σαν να σου λεει η amd μολις κατεβασα τα βρακια μου και σε περιμενω.

• Like 1

Δεν θα πέσει. Ούτε χρειάζεται να πέσει. Θα χάνει σε single thread, όπως ήδη έχανε από τον 7700K και θα είναι λίγο καλύτερος σε multi thread λόγω 4 παραπάνω threads. Και μη νομίζεις ότι θα κλοκάρει το ίδιο καλά με +2 πυρήνες και την ίδια τσιχλόφουσκα ο 8700K. Ή αν κλοκάρει θα έχει απαγορευτικές θερμοκρασίες. Θα μειωθεί δηλαδή το value for money του 1700Χ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παραμείνει ένα άκρως ανταγωνιστικό προϊόν.

Εγώ τουλάχιστον αυτά περιμένω, μένει φυσικά να τα δούμε και στην πράξη, αφού στην παρούσα φάση όλοι εικασίες κάνουμε.

Δεν το ξέρεις αν θα πέσει ούτε και ξέρουμε ακριβώς πόσο ταχύτερος θα είναι ο 8700Κ σε σύγκριση με τον 7700Κ. H intel λέει 19% σε single και 59% multi αλλά πάντα κρατάμε μικρό καλάθι. Το θέμα όπως έγραψα και παραπάνω είναι αν θα αλλάξουν οι τιμές ή αν θα βγουν νέα προϊόντα λόγω του νέου price/performance ratio. Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι από τα 2 θα συμβεί. ΔΕΝ πιστεύω ότι θα είναι ο 8700Κ και ο 1700Χ στην ίδια τιμή (πάντα σύμφωνα με το γράφημα τιμών του tomshardware που όμως επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές).

Το θέμα είναι να πάρουμε περισσότερη επεξεργαστική ισχύ φθηνότερα...

Ας πουμε οτι η τιμη του ειναι αυτη ,αρα κανα 400άρι στο ελλαντα εχεις μια επιλογη να τον προτιμησεις από τον 1700 το gaming και αυτο με κοστος 100ευρω συν την ψυξη που θα τον συνοδευσεις δλδ μεσο όρο 150 ευρω. Καλα κανεις και πειμενεις απλα μην νομιζεις οτι θα πεσουν οι τιμες στους ryzen ,γιατι για να πεσει στον 1800χ θα πρεπει να πεσει και στον 1700χ για να πεσει στον 1700χ θα πρεπει να πεσει στον 1700 , 1700 κατω απο 300 θα ειναι σαν να σου λεει η amd μολις κατεβασα τα βρακια μου και σε περιμενω.

Δεν πιστέυω ότι η AMD θα αφήσει τον 1700Χ να έχει ίδια τιμή με τον 8700Κ και τον 1700 στην ίδια τιμή με τον 8700 (για retail πάντα).

Δες πάλι τις τιμές στο link από το tomshardware.

End of story.

Δεν το ξέρεις αν θα πέσει ούτε και ξέρουμε ακριβώς πόσο ταχύτερος θα είναι ο 8700Κ σε σύγκριση με τον 7700Κ. H intel λέει 19% σε single και 59% multi αλλά πάντα κρατάμε μικρό καλάθι. Το θέμα όπως έγραψα και παραπάνω είναι αν θα αλλάξουν οι τιμές ή αν θα βγουν νέα προϊόντα λόγω του νέου price/performance ratio. Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι από τα 2 θα συμβεί. ΔΕΝ πιστεύω ότι θα είναι ο 8700Κ και ο 1700Χ στην ίδια τιμή (πάντα σύμφωνα με το γράφημα τιμών του tomshardware που όμως επιβεβαιώνεται και από άλλες πηγές).

Δειξε μου ρε συ αυτο το 19% στα benchmarks πιο πανω γτ εγω δεν το βλεπω. Αυτο που θελω να πω ειναι πως πολλα λεγονται αλλα αν δεν τα δεις οτι και να λεμε ειναι λογια..

• Moderators

ούτε και ξέρουμε ακριβώς πόσο ταχύτερος θα είναι ο 8700Κ σε σύγκριση με τον 7700Κ. 

Επεξεργαστική ισχύ κατά πολύ φθηνότερα πήραμε πριν 5 μήνες. Το επόμενο jump (γενικά, όχι της Intel μπας και ανταγωνιστεί) δεν προβλέπεται σύντομα...

Πόσο ταχύτερος θα είναι δεν ξέρουμε, όμως έχουμε τη λογική (+2 πυρήνες = 50% max σε απόλυτα multi thread σενάρια), η οποία επιβεβαιώνεται από ενδείξεις, οι οποίες λένε +40 έως +50% σε απόλυτα multi thread, +25 έως +33% σε μέτρια multithread σενάρια.

Σε single thread, σιγά μην έχει +19% (αλήθεια πού το είπε η Intel? Γιατί για 11% διαβάζω). Ένα 11% best case, δηλαδή ένα κλασικό 7% πάνω θα είναι, αν είναι.

Δεν πιστέυω ότι η AMD θα αφήσει τον 1700Χ να έχει ίδια τιμή με τον 8700Κ και τον 1700 στην ίδια τιμή με τον 8700 (για retail πάντα).

Δες πάλι τις τιμές στο link από το tomshardware.

End of story.

σε multithreating o 1700x ειναι πανω από τον 8700k ποιος ο λογος να τον πουλησει φθηνοτερα ???

δεν εχουμε εποχη fx μην μπερδευεσαι.

Τεσπα ο καθενας τα βλεπει οπως νομιζει δεν χρειαζεται να το κουρασουμε αλλο

• Like 1

Δειξε μου ρε συ αυτο το 19% στα benchmarks πιο πανω γτ εγω δεν το βλεπω. Αυτο που θελω να πω ειναι πως πολλα λεγονται αλλα αν δεν τα δεις οτι και να λεμε ειναι λογια..

Φίλε μου στο single ίσως τα νούμερα είναι υπερβολικά αν και κανείς δεν ξέρει.

Δες και το link παρακάτω που βγήκε την προηγούμενη ώρα.

https://www.tweaktown.com/news/58912/core-i7-8700k-benchmarks-leak-51-faster-7700k/index.html

Σιγά σιγά θα σκάνε μύτη και περισσότερα καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία (αναμένονται μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες).

Όπως προείπα θα περιμένω αυτές τις 3-4 εβδομάδες γιατί δεν έχω να χάσω τίποτα παρά μόνο να κερδίσω και το ίδιο συμβουλεύω για όσους δεν βιάζονται την αγορά επεξεργαστή.

Nothing more , nothing less...

σε multithreating o 1700x ειναι πανω από τον 8700k ποιος ο λογος να τον πουλησει φθηνοτερα ???

δεν εχουμε εποχη fx μην μπερδευεσαι.

Τεσπα ο καθενας τα βλεπει οπως νομιζει δεν χρειαζεται να το κουρασουμε αλλο

Αλλάζει το perfomance/ratio και με βάση αυτό γίνεται η τιμολόγηση των AMD φίλε μου.

Τώρα αν αυτό που ισχύει τόσα χρόνια αλλάξει όπως λες , απλά θα μείνουν τα πράγματα ως έχουν..

Δύσκολο πάντως...

3-4 εβδομαδες για ανακοινωση. Μεχρι να φτασουν στο σπιτι σου σαν προιον 3-4 μηνες :P 
Και σε 3 μηνες απο τοτε θα εχουμε ryzen 2 :P
Και σε 3 μηνες ακομα την επομενη γεννια απο την intel. :P
Στην ιδια θεση ειμουν και γω μεχρι που βρηκα στις αγγελιες τον r5 1600x στα 210 με τα μεταφορικα. 

• Like 1

Και οσο για το game performance, εχει πολλες πτυχες το θεμα, η καλύτερη προταση για καποιον streamer σημερα ειναι οι ryzen λογω του οτι δεν χανουν αποδοση οταν streμαρεις σε αντιθεση με τους 7700 οπου χανουν πανω απο 15%

Αυτό το θέμα θα λήξει σε μεγάλο βαθμό με τον 8700K.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...