Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγκριτικό στο πιο optimized PC game την τελευταία δεκαετία και βάλε (:-D), Batman Arkham Knight:

7700k @ 4.5 GHz

2z7l4d.png

Ryzen 1700 @ 3.9 GHz

batmanarkhamknightscrruboc.png

Για να είμαι δίκαιος έβαλα και την 1080 Ti στα ακριβώς ίδια clocks που την έχει και αυτός στο βίντεο (1936 core, stock vram):

• Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Λέγεται πως Q1 του 2018 θα έχουμε τους Ryzen+.

Από την έως τώρα ιστορία της AMD (deneb vs thuban, dozer vs pile driver) προσωπικά περιμένω πως τα Ryzen+ θα μπορέσουν να δώσουν

1) + 300-500Mhz σε default συχνότητες.

2) ένα έως 10% αύξηση του IPC.

3) καλύτερη υποστήριξη μνημών.

4) λίγο καλύτερο efficiency .

5) ίσως βελτιωμένη απόδοση στην cache.

Ήδη τα ripper χρονίζουν ελαφρώς καλύτερα από τα R7, παρά τον αυξημένο αριθμό πυρήνων τους.

Πιθανότατα η αύξηση στην συχνότητα να βρίσκεται μόνο στα boost ρολόγια ή ακόμα στο επιθετικό τέτοια XFR που μάλλον στην πρώτη γενιά δεν τους βγήκε να δίνει πάνω από 100mhz ....

Με όλα τα παραπάνω πιστεύω πως τα ryzen+ θα δώσουν μια διαφορά όπως αυτή των 8150 vs 8350.

Αλλά για να υποχρεωθεί η AMD να φέρει ανανεωμένο ryzen, θα πρέπει να έχει απέναντι της κάτι καλύτερο από τα kabylake, skylake-x, διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος. Προς το παρόν εχει κάθε market segment δικό της, από τα R3 των 100€, έως τα Tripper των 1000€ ...

Αυτά αρκούν για να είναι πάνω από 20% καλύτεροι.

Προσωπικά μου ακούγονται too good to be true, είχα συνηθίσει το 7% κάθε χρόνο.

Μακάρι όμως.... :)

Από τις δοκιμές του Spartan βλέπουμε ότι με γρήγορη ram βγάζει ίσο ή μεγαλύτερο single core performance απ'ότι ένας 7700Κ στα 4,5 ghz ή παραπάνω με ανάλογη ram. Δηλαδή μιλάμε για μέχρι και 20% μεγαλύτερο ipc.

Το περίεργο είναι γιατί η AMD δεν βγαίνει επίσημα να υποστηρίξει κάτι τέτοιο και καταδέχεται να την παρουσιάζουν ως κατώτερη στο gaming. Εξάλλου τη συμφέρει να πουλάει στα 400€(τουλάχιστον) τους 1700 για να ισοφαρίσει τη ζημιά των προηγούμενων ετών. 

Εκτός και αν συμβαίνει κάτι άλλο. Ας πούμε σε αυτό εδώ το vid βλέπω έναν 6700Κ να αποδίδει εντελώς χάλια σε σχέση με τον δικό μου. Χειρότερα και απ' όταν τρέχω το WD2 με HT off.

Από τις δοκιμές του Spartan βλέπουμε ότι με γρήγορη ram βγάζει ίσο ή μεγαλύτερο single core performance απ'ότι ένας 7700Κ στα 4,5 ghz ή παραπάνω με ανάλογη ram. Δηλαδή μιλάμε για μέχρι και 20% μεγαλύτερο ipc.

Δεν είναι απραίτητα ipc, είναι δεμένο με memory performance. Μέχρι πρόσφατα νομίζαμε (και εγώ) ότι το μονο που είναι σημαντικό, ή τουλάχιστον το πιο σημαντικό, είναι το ποσο θα ανεβάσεις σε frequency τον επεξεργαστή. Αυτό που γίνεται πρακτικά είναι ότι όσο καλύτερα έχεις κάνει setup τις μνήμες σου τόσο πιο αποδοτικό είναι το overclock που κανεις στον επεξεργαστή(σε games κυρίως).

Άμα είχα αφιερώσει τον ίδιο χρόνο με 7700k setup και σήκωνε ο IMC τα ίδια timings + sub-timings που βάζω στον 1700 τώρα θα βλέπαμε τα ίδια και καλύτερα results σε gaming, τουλάχιστον αυτό πιστεύω, δεν ξέρω πως κάνει scale ο 7700k γιατί είναι άλλη αρχιτεκτονική. Για κάποιο λόγο οι Ryzen φαίνεται να μην έχουν πολύ θέμα με αρκετά σφικτά timings, όχι όσο έχουν με ταχύτητα σε RAM (γιατί είναι linked με το infinity fabric φαντάζομαι).

Ενδιαφέρον πάντως, όσο περνάει ο καιρός θα το παρατηρούμε περισσότερο γιατί οι GPU κάνουν πιο μεγάλα jump σε perf απ' ότι οι CPU. Είμαι 100% σίγουρος ότι άμα σήμερα είχαμε την Volta Ti όλοι οι επεξεργαστές που υπάρχουν στην αγορά θα της ρίχνανε μπουκάλι σε <= 1440p res.

Και οι διάφοροι τύποι μνήμης είναι κομμάτι των επιδόσεων, σχετικά με το ipc.

Μου φαίνεται ότι θα το ψάξω πάντως με τα subtimings να δω αν κάνει κάποια διαφορά. Δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου και θέλει να ξέρεις μήπως πρέπει να διατηρούνται κάποιες αναλογίες μεταξύ τους.

zen+ ειναι ηδη εδω (αυτοι με νουμερα που ξεκινανε απο 17) δεν θα υπαρξει official refresh γιατι δεν υπαρχει καμια περιπτωση η amd φτιαξει 2 γραμμες και με τα 7nm να ερχονται και αυτα στo 2h 1080

Δεν είναι απραίτητα ipc, είναι δεμένο με memory performance. Μέχρι πρόσφατα νομίζαμε (και εγώ) ότι το μονο που είναι σημαντικό, ή τουλάχιστον το πιο σημαντικό, είναι το ποσο θα ανεβάσεις σε frequency τον επεξεργαστή. Αυτό που γίνεται πρακτικά είναι ότι όσο καλύτερα έχεις κάνει setup τις μνήμες σου τόσο πιο αποδοτικό είναι το overclock που κανεις στον επεξεργαστή(σε games κυρίως).

Άμα είχα αφιερώσει τον ίδιο χρόνο με 7700k setup και σήκωνε ο IMC τα ίδια timings + sub-timings που βάζω στον 1700 τώρα θα βλέπαμε τα ίδια και καλύτερα results σε gaming, τουλάχιστον αυτό πιστεύω, δεν ξέρω πως κάνει scale ο 7700k γιατί είναι άλλη αρχιτεκτονική. Για κάποιο λόγο οι Ryzen φαίνεται να μην έχουν πολύ θέμα με αρκετά σφικτά timings, όχι όσο έχουν με ταχύτητα σε RAM (γιατί είναι linked με το infinity fabric φαντάζομαι).

Ενδιαφέρον πάντως, όσο περνάει ο καιρός θα το παρατηρούμε περισσότερο γιατί οι GPU κάνουν πιο μεγάλα jump σε perf απ' ότι οι CPU. Είμαι 100% σίγουρος ότι άμα σήμερα είχαμε την Volta Ti όλοι οι επεξεργαστές που υπάρχουν στην αγορά θα της ρίχνανε μπουκάλι σε <= 1440p res.

Για Intel στο ειχα πει σε προηγουμενα ποστ δεν εχει "σχεδον¨" καμια διαφορα, παρακαλω μην αρχισει ο καθενας στο ταδε εχει και στο ταδε. Γνωριζω οτι σε καποια παιχνιδια ΝΑΙ εχει αλλα και παλι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που βλεπουμε στα AMD το οποιο ειναι καθαρα λογο του IF.

Και οι διάφοροι τύποι μνήμης είναι κομμάτι των επιδόσεων, σχετικά με το ipc.

Μου φαίνεται ότι θα το ψάξω πάντως με τα subtimings να δω αν κάνει κάποια διαφορά. Δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνει σε βάθος χρόνου και θέλει να ξέρεις μήπως πρέπει να διατηρούνται κάποιες αναλογίες μεταξύ τους.

Τα sub δινουν αρκετα εως πολυ τουλαχιστον στις μετρησεις, σε πολλες περιπτωσεις καλυτερα και απο τα MHz. Το μονο κακο ειναι οτι θελει αρκετο σκαλισμα γιατι δεν υπαρχουν "πατηματα", βλεπεις δεν καθησε να ασχοληθει κανεις..

Τα sub δινουν αρκετα εως πολυ τουλαχιστον στις μετρησεις, σε πολλες περιπτωσεις καλυτερα και απο τα MHz. Το μονο κακο ειναι οτι θελει αρκετο σκαλισμα γιατι δεν υπαρχουν "πατηματα", βλεπεις δεν καθησε να ασχοληθει κανεις..

Έχει νόημα όμως να τα πειράζεις ένα ένα ή υπάρχουν και κάποια που πάνε συνδυαστικά και θα ψάχνεσαι;

Καλά, βάλτα όλα max και τράβα στην favella με 4xMSAA να σε κόψει λίγο η νίλα..

Όσο προλάβει γιατί ακούγεται οτι θα φάει remove η φαβελα μαζί με το yaght

Εχει γίνει χαμός στο reddit με τις μ#λ#κιες που πανε να το κάνουν esl "pros"

https://www.reddit.com/r/Rainbow6/comments/6vzqah/comment/dm5jab3

off topic

Βλέπω κάτι ωραία 35άρια στην favella(1440P/Maxed/4xMSAA) με 99% GPU usage, σπέσιαλ..Ο Spartan δεν θα 'χει πρόβλημα λογικά με την 1080Ti, αλλά αυτά τα 250άρια είναι εντελώς ψεύτικα όσον αφορά το γενικό performance του παιχνιδιού.

• Like 1

• Moderators

zen+ ειναι ηδη εδω (αυτοι με νουμερα που ξεκινανε απο 17) δεν θα υπαρξει official refresh γιατι δεν υπαρχει καμια περιπτωση η amd φτιαξει 2 γραμμες και με τα 7nm να ερχονται και αυτα στo 2h 1080

???

Οι 1700/1700X έχουν κάνα 5μηνο στην αγορά, οι πρώτοι που βγήκαν είναι.

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο...

???

Οι 1700/1700X έχουν κάνα 5μηνο στην αγορά, οι πρώτοι που βγήκαν είναι.

Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο...

Κι εγω δεν αντεληφθην και ελπιζω να μας εξηγησει καλυτερα ο ανθρωπας τι εννοαει! :-) 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...