Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι αλλα εσυ εχεις τον βασιλια του single thread, ποση διαφορα βλεπεις απτις μνημες? Εμενα με μνημες στα 2133 παιζει να παει χειροτερα απο τον fx που ειχα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επειδή πέρασα αρκέτες ώρες gaming στοκ ή με μεμονομένα oc λόγω troobleshooting

(cpu, ram freq, ram latency, gpu, vram) μπορώ να πω ότι τα 2133 ήταν απάλευτα (κυριολεκτώ),

τα 2666 ήταν βάλσαμο μπροστά στα 2133 και τα low στρώνουν τελείως στα 3000+

Δεύτερο σε impact βάζω το oc του cpu, τρίτο της vram, και μέτα της gpu και τα latency,

όπου ειλικρινά δεν μπορώ να ξεχωρίσω τα c14 από τα c16...

• Like 3

Στις τελευταίες σελίδες βλέπω επιτέλους ένα ενδιαφέρον Thread.

Ξαφανιστηκαν οι διάφοροι... και με χαρά βλέπω AMD & INTEL χρήστες να ανταλλάσσουν πληροφορίες που είναι χρήσιμες σε όλους μας.

• Like 4

Λετε πολλοι οτι οι υψηλοι χρονισμοι δινουν extra boost στο framerate ειδικοτερα στο Minimum , ομως δεν εχετε ανεβασει ουτε ενα videaki real time για να δουμε του λογου το αληθες , σε αντιθεση με πολλους αλλους χρηστες στο διαδικτυο που εχουν τεσταρει δυο η τρεις διαφρετικες συνθεσεις και δεν εχουν βρει παρα ελαχιστες διαφορες και μαλιστα σε 2-3 παιχνιδια μονο  

Λετε πολλοι οτι οι υψηλοι χρονισμοι δινουν extra boost στο framerate ειδικοτερα στο Minimum , ομως δεν εχετε ανεβασει ουτε ενα videaki real time για να δουμε του λογου το αληθες , σε αντιθεση με πολλους αλλους χρηστες στο διαδικτυο που εχουν τεσταρει δυο η τρεις διαφρετικες συνθεσεις και δεν εχουν βρει παρα ελαχιστες διαφορες και μαλιστα σε 2-3 παιχνιδια μονο  

Λες και ψεμματα. Σου ανεβασα videaki real time απο το PC μου μολις χτες, και μαλιστα το ειδες. Και τωρα λες δεν ανεβασαμε. 

Δηλαδη για να καταλαβω, επειδη την πατησες και αγορασες λαθος μνημες, πας να βγαλεις το ασπρο μαυρο και μαλιστα, λες και ψεμματα απο πανω, μπας και πεισεις τον εαυτο σου οτι οι μνημες που πηρες δεν ειανι για πεταμα. Λυπαμαι, ειναι, ξεπερασε το. Εκτος και αν εισαι 15, οποτε συγχωρησε, θα το ξεπερασεις οταν μεγαλωσεις.

• Like 4

Λες και ψεμματα. Σου ανεβασα videaki real time απο το PC μου μολις χτες, και μαλιστα το ειδες. Και τωρα λες δεν ανεβασαμε. 

Δηλαδη για να καταλαβω, επειδη την πατησες και αγορασες λαθος μνημες, πας να βγαλεις το ασπρο μαυρο και μαλιστα, λες και ψεμματα απο πανω, μπας και πεισεις τον εαυτο σου οτι οι μνημες που πηρες δεν ειανι για πεταμα. Λυπαμαι, ειναι, ξεπερασε το. Εκτος και αν εισαι 15, οποτε συγχωρησε, θα το ξεπερασεις οταν μεγαλωσεις.

Τον ξανά δικασες.

Λοιπόν μιας και αναφέρθηκε το θέμα με τις ραμ θέλω να ρωτήσω...

Η 14cl vs 15 vs 16, τι ποσοστό διαφοράς έχουν; δηλ μια 14 σε σχέση με μια 16 έχει διαφορά της τάξης του 15%;

Εξισου και οι 3000 vs 3200. Έχουν παραπάνω από 10 % διαφορά;

Τον ξανά δικασες.

Λοιπόν μιας και αναφέρθηκε το θέμα με τις ραμ θέλω να ρωτήσω...

Η 14cl vs 15 vs 16, τι ποσοστό διαφοράς έχουν; δηλ μια 14 σε σχέση με μια 16 έχει διαφορά της τάξης του 15%;

Εξισου και οι 3000 vs 3200. Έχουν παραπάνω από 10 % διαφορά;

Αναλογως αν πας σε Ryzen η Intel. Σε Ryzen 3200c14 ειναι αρκετα πιο πιθανο να σου δουλεψουνε στα 3200, αντιθετος αν παρεις στα C16 (οπως οι δικες μου) παιζει να τις τρεχει σε 3066 η χαμηλοτερα. Οσο για διαφορα στις επιδοσεις, εξαρταται απο τα games, checkare τα post του spartan που εχει διαφορες μετρησεις με διαφορα timmings για να δεις. 

Ωραία πάμε να ξανααναλύσουμε αν έχουν impact οι ram στο gaming performance.

Εγώ λέω όποιος πιστεύει ότι δεν έχουν, να πάρει 16gb single dimm 2133.

Όποιος πιστεύει ότι έχουν ας πάρει τίποτα πιο γρήγορες.

Γίνεται να μην ξαναζαλιστούν τα παπάκια μας, με τι gpu είχε ο ένας,

αν φύσαγε στο δωμάτιο του άλλου και πια έκδοση bios είχαν όλοι αυτοί?

Να μάθετε να διαβάζετε, δεν αναφέρθηκε κανένας για το αν έχουν η όχι impact οι μνήμες στο Gaming, για τα +50fps από τα 2667MHz που είναι το official για τους RYZEN έχω αμφιβολίες. 

Να μάθετε να διαβάζετε, δεν αναφέρθηκε κανένας για το αν έχουν η όχι impact οι μνήμες στο Gaming, για τα +50fps από τα 2667MHz που είναι το official για τους RYZEN έχω αμφιβολίες.

Ελπίζω να τις ξεπέρασες.

• Moderators

Ερώτηση προς ναυτιλομένους.

Έχω 2 dimmάκια super low end ram, 4GB 2133MHz (παίζουν και στα 2400).

Θα παίξουν σε AM4? Τουλάχιστον για κάνα 9μηνο μπας και ομαλοποιηθούν λίγο οι τιμές......

Θα πρέπει να είσαι αρκετά γκαντέμης για να μην παίξουν και απεριόριστα γκαντέμης

(σε φάση πιο πιθανό αφού σε χτυπήσει κεραυνός το πτώμα σου να εκτιναχθεί στη θάλασσα και να το φάει καρχαρίας)

να μην δουλέψει έστω το ένα dimmάκι, μέχρι να βάλεις ram της προκοπής.

Εννοείται ότι με κάποιο τρόπο αν δεν έχει ήδη το m/b θα περάσεις κάποιο πρόσφατο bios.

Με τα πρώτα bios είχαν κυκλοφορήσει αρκετές ιστορίες τρόμου, βέβαια ήταν και το hate

από τους intelάδες, επομένως δύσκολο να ξέρουμε σε ποιο βαθμό ήταν αλήθεια

όλα αυτά που γράφονταν για ασυμβατόττητες.

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...