Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ωραια λοιπον ο ορισμος του καλογραμμενου engine ειναι να προγραμματιζεις σωστα σε cpu και gpu και να μην επιβαρυνεις με αχρηστα πραγματα ειτε το ενα ειτε το αλλο. Δεν εχει να κανει με το ποσο δυνατος ειναι ενας επεξεργαστης ή μια καρτα γραφικων. Δες και κανενα tutorial απο Νaughty Dog να μαθεις και τιποτα...(εισαι και εξυπνος τρομαρα σου)

Eιμαι σιγουρος οτι τα παιχνιδια της naughty dog χρησιμοποιουν τους μισους απο τους διαθεσιμους πυρηνες που εχει το PS4, και αρα ειναι εξισου καλογραμμενα με το fallout και το fc primal....Γελαει ο κοσμος ρε συ...μαζεψου.

Να ναι καλα ο mitifosi, ηρθε η ωρα να συμπεριληφθει και το ARMA 3 στα bench, μιας και ειναι εξισου καλογραμμενο με το fallout. Παω να ξερασω τωρα, επανερχομαι.

Τωρα χωρις να εχω διαβασει τα tutorial της naughty dog, παω στοιχημα οτι, παρολο που τα επικαλεισαι, θα σε βγαζουν λαθος. 

PS1. Οκ, μολις ειδα interview για το making του uncharted. Ειχες δικιο, χρησιμοποιουν μονο τους 2 απο τους 8 πυρηνες και μονο τη μιση GPU γιατι αυτο ειναι δειγμα καλου optimization.....

Δημοσ.

Eιμαι σιγουρος οτι τα παιχνιδια της naughty dog χρησιμοποιουν τους μισους απο τους διαθεσιμους πυρηνες που εχει το PS4, και αρα ειναι εξισου καλογραμμενα με το fallout και το fc primal....Γελαει ο κοσμος ρε συ...μαζεψου.

Να ναι καλα ο mitifosi, ηρθε η ωρα να συμπεριληφθει και το ARMA 3 στα bench, μιας και ειναι εξισου καλογραμμενο με το fallout. Παω να ξερασω τωρα, επανερχομαι.

Τωρα χωρις να εχω διαβασει τα tutorial της naughty dog, παω στοιχημα οτι, παρολο που τα επικαλεισαι, θα σε βγαζουν λαθος. 

PS1. Οκ, μολις ειδα interview για το making του uncharted. Ειχες δικιο, χρησιμοποιουν μονο τους 2 απο τους 8 πυρηνες και μονο τη μιση GPU γιατι αυτο ειναι δειγμα καλου optimization.....

Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα....καλη συνεχεια στο topic με τους επιστημονες...

Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται... Link.png Site: Parallelizing Naughty Dog engine

Μα, μα, μα στο PDF γραφει οτι εκαναν την engine να δουλευει σε ΟΛΑ τα available threads. Οχι, αποκλειεται..

Κοιτα να δεις που το tutorial που ο mitifosi μου συνεστησε να διαβασω για να μαθω τιποτα με βγαζει σωστο!! Wow, ποιος να το περιμενε. 

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά οι μηχανές γραφικών στρέφονται σε αυτήν την λογική. Δουλειές που πρέπει να γίνουν, και εργάτες νήματα που εκτελούν. Τα παλιά παιχνίδια προφανώς και δεν έχουν κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται... Link.png Site: Parallelizing Naughty Dog engine

Εγώ θέλω να δω τι θα κάνουν με Ryzen εκεί στην Naughty Dog. Οι CPU που έχουν οι κονσόλες τώρα είναι gtp και πάλι κάνουν μαγικά. Άλλη μια ωραία παρουσίαση για CPU low level optimization, "Taming the Jaguar" από Insomniac: http://www.gdcvault.com/play/1023026/Taming-the-Jaguar-x86-Optimization

• Like 4
Δημοσ.

Φιλε εγω εχω προτίμηση σε οτι μου κάνει σωστά την δουλειά μου..

γι'αυτο και έδωσα ευκαιρία και στους Ryzen..

Τώρα αν ακόμα μια φορά αποδείχτηκε οτι δεν έπρεπε δεν φταίω εγώ..

Μιλάω συγκεκριμένα και δεν μιλάω για ενα "πειραγμένο" η oc σύστημα ,μιλάω για ένα σύστημα που χτίστηκε με τις καλύτερες προοπτικές,hardware,όλα default και μνήμες από την QVL. ολο το software γνήσιο και χωρίς τίποτα άλλο επάνω εκτός από τα 'εργαλεία δουλειάς".. και latest updated.

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση, να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου από τον Ryzen, η οποία είναι θετικότατη.

Έχω ολοκληρώσει ένα μηχάνημα με τα εξής μέρη:

Επεξεργαστής

AMD Ryzen 5 1600

Μητρική

Asus Socket AM4 PRIME B350-PLUS

Μνήμες 32GB

Σετ των 4 Χ 8

G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 Non ECC CL15 3000MHz

Κουτί

Thermaltake Core V31

Δίσκος SSD

Samsung 250GB 960 Evo

Κάρτα γραφικών

Asus GTX 1050 Ti Strix 4GB

Τροφοδοτικό

Seasonic Power Supply 520W ATX 24 pin M12II Evo-520

Ανεμιστήρες κουτιού

2 Χ 14

Corsair AF140 LED Quiet Edition 14 x 14 cm Red

1Χ 12

Corsair AF120 LED Quiet Edition 12 x 12 cm Red

Αν θυμάστε, είχα μάλιστα ρωτήσει γι' αυτό, καθώς είναι φίλου μου πολ. μηχανικού.

Σχετικά με την σταθερότητα, η μητρική ήλθε με το BIOS 0609 και από περιέργεια πήγα να δοκιμάσω τις μνήμες στην OC ταχύτητα των 3000MHz. Όπως περίμενα και είχα ήδη διαβάσει εδώ, το σύστημα δεν ξεκίνησε καν.

Στη συνέχεια έγινε BIOS update (τελευταία έκδοση 0805), μπήκαν Win10 64bit και όλα τα εξειδικευμένα προγράμματα, όπως και όλες οι ενημερώσεις.

Στην πρώτη προσπάθεια μετά το BIOS update, αύξησης της ταχύτητας των μνημών, με τον αυτόματο τρόπο (αντίστοιχο του XMP, δεν θυμάμαι τώρα πως το ονομάζει η AMD), οι μνήμες έπαιξαν κανονικά στα 3000 MHz, χωρίς να πειράξω τίποτα άλλο.

Ακολούθησε βασανισμός του PC, με Prime95 blend για πολλές ώρες, OCCT, Furmark. Δοκιμάστηκαν και τα εξειδικευμένα προγράμματα. Όλα σταθερότατα, το PC δεν έκανε κιχ.

Θερμοκρασίες μέγιστες, στο Prime95 65 βαθμοί ο επεξεργαστής με την εργοστασιακή ψύχτρα και 56 η κάρτα γραφικών, σε συνθήκες καύσωνα (30-32 βαθμοί θερμοκρασία δωματίου και απίστευτη υγρασία). Στο σημείο αυτό να πω κάνοντας μια παρένθεση, ότι οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες της Corsair είναι εκπληκτικοί, σε συνδυασμό με το κουτί που είναι πλήρως modular, η ροή του αέρα που πετυχαίνουν είναι εκπληκτική, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουν θόρυβο σχετικά. Κυριολεκτικά κατενθουσιάστηκα με τους συγκεκριμένους ανεμιστήρες.

Από ταχύτητα το PC είναι απίστευτο, τα 12 νήματα και ο Samsung NVME σπέρνουν.

Είμαι κατενθουσιασμένος από την AMD, η επόμενη προσωπική αναβάθμισή μου θα είναι Ryzen 7, εκτός αν η Intel κάνει κοσμογονικές αλλαγές σε Επιδόσεις ΚΑΙ σε Τιμές ταυτόχρονα, που και πάλι πρέπει να στηρίξουμε AMD μετά από τόσα χρόνια κοροϊδία από την Intel. Και το λέω εγώ που είναι η πρώτη φορά, εδώ και 20 χρόνια που ασχολούμαι με τα PC, που έστησα μηχάνημα με AMD. Δείτε και το μηχάνημα της υπογραφής μου για να καταλάβετε τι έχω.

Τώρα αυτά που λένε οι Intel Fans, για μερικά frames παραπάνω στα παιχνίδια, θα μου επιτρέψετε να πω, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι, για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.

• Like 21
Δημοσ.

Να επιβεβαιώσω κι εγώ τον φίλο μερικά ποστ πιο πριν, Photoshop και illustrator πάνε σφαίρα με ryzen 1700 και b350 mobo, και με 2 vm (από 4 thread το καθένα) ανοιχτά παράλληλα το σύστημα ίσα που καταλαβαίνει.

Και όλα αυτά με 16gb φθηνές vengeance στα 2966mhz

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς, αν θες σταθερό σύστημα παίρνεις socket που είναι στα τελευταία του.

Θα ήθελα να δω συγκριτικό με αυτή την ενημέρση που περιλαμβάνει και AMD FX 83xx.

Δημοσ.

..

γι'αυτο και έδωσα ευκαιρία και στους Ryzen..

για να πεις κατι τετοιο πρεπει να εισαι τουλαχιστον μηχανικος hardware και να ξερεις πως δουλευει το μηχανημα, αλλιως αυτα που λες κανεις δε τα λαμβανει στα σοβαρα. :lol:

• Moderators
Δημοσ.

Παιδιά ξέρουμε αν κάποια φτηνή μητρική με 6 sata υποστηρίζει wake on lan?

Με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω το homeserver μου με ryzen3.

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=7vwISV64kh0

Μικρό συγκριτικό σε multi 64 player BF1 από 3570k σε Ryzen 1700 (ακριβώς το ίδιο jump που έκανα και εγώ). Όταν θα μπει στο access (φαντάζομαι μετά τις 15) θα ανεβάσω και εγώ ένα βίντεο, οποιος ξέρει πιο είναι το πιο βαρύ μη premium map για CPU να μου πει να το βγάλω εκεί άμα είναι.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτά τα χαμηλά νούμερα δεν τα έχω δει ποτέ στο BF1 και έχω [email protected] ; Σοβαρά τώρα ;

Μπορεί να έχει μάπα μνήμες, εγώ είδα μια μικρή διαφορα όταν τις έβαλα από 1600 στα 2133. Αλλα έτρωγα βούτες στα 45-50 fps σε 64 map αλλα στην beta γιατί δεν το αγόρασα το BF1 τελικά (ακόμα ξενερωμενος είμαι από το BF4 που το αγόρασα day 1 μαζί με premium και δεν δούλευε 6 μήνες).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...