Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Moviemaker Αφού λες ότι το σύστημα είναι για σοβαρή δουλειά δεν αγοράζεις μια πλατφόρμα που είναι στην αγορά 1 μήνα... Αγοράζεις κάτι δοκιμασμένο ή περιμένεις λίγο. Έτσι τουλάχιστον κάνω εγώ. Αλλιώς ρισκάρεις να έχεις προβλήματα. Όχι ότι το δοκιμασμένο δεν θα έχει θέματα, αλλά είναι λιγότερο πιθανό. 

• Like 1
Δημοσ.

@Moviemaker Αφού λες ότι το σύστημα είναι για σοβαρή δουλειά δεν αγοράζεις μια πλατφόρμα που είναι στην αγορά 1 μήνα... Αγοράζεις κάτι δοκιμασμένο ή περιμένεις λίγο. Έτσι τουλάχιστον κάνω εγώ. Αλλιώς ρισκάρεις να έχεις προβλήματα. Όχι ότι το δοκιμασμένο δεν θα έχει θέματα, αλλά είναι λιγότερο πιθανό. 

Αυτό ακριβώς, αν θες σταθερό σύστημα παίρνεις socket που είναι στα τελευταία του.

Optimized game performance for 6-core or higher CPU
  • Like 4
Δημοσ.

ρε straw εγω περιγράφω την εμπειρία μου δεν εγραψα πουθενά οτι φταίει η πλατφορμα όταν ρωτήθηκα είπα "δεν είμαι σίγουρος" επειδή είδα ότι και άλλοι έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, σε K4 μητρική δε που έχει το build δεν έχει κανείς παγώματα..

Βάση της δικής μου εμπειρίας καλούμαι να πάρω αποφάσεις αν θα ξαναρισκαρω και για τι χρήση θα ξαναστησω Ryzen.

Δεν μπορώ να κρατήσω τον υπολογιστη 1 μηνα να τον δοκιμασω και μετα να πω οκ ενταξει είναι παρτον..

Το αν τελικα χρειάζεσαι nVme η 8πυρηνες η οτιδήποτε αλλο καλο ειναι να μπορείς να το αποφασισεις εσύ και οχι να στο έχει κομμένο ο άλλος.

Δεν ξέρω αν διάβασες αυτό που έγραψα για τον συμψηφισμό πιο πάνω, και όπως ειπα δεν μιλάω για OC καταστάσεις αλλά για το απόλυτο standard.

Αρα αν παρει φωτια το κορδελιο την ώρα που παω να του δωσω 5Mhz είναι κατι που εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί.

Ειναι απο ποια πλευρα το βλεπεις. Και τι εννοω. Με τους motherboard manufacturers τοσο καιρο να κανουν copy-paste το Bios για Intel προφανως και εχουν ξεχασει πως να φτιαχνουν ενα Bios για κατι καινουριο και ποιο πολυπλοκο (βλεπε Χ370 και X99).

Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μη φτιαχνουν μερικα πραγματα σωστα, οπως ΠΧ timings και subtimings αναλογα με τα memory sticks. Και εκει δεν ειναι μονο το αν θα μπορεις να κανεις OC ή οχι, αλλα και ο κινδυνος να μην εισαι stable στα stock ρολογια λογο λαθος ρυθμίσεων στο Bios. Προσφατο παραδειγμα τα cold boot issues που σε απροσδόκητο reboot εκαναν reset το μισο Bios.

Εν κατακλειδι, περα απο το FMA και το SegFault τα οποια οσο specific και αν ηταν διορθώθηκαν (2 Οσα ειχαν και οι Skylake), τι προβλημα εχει το hardware?

Μηπως ειναι θεμα οπτικης? 

Ειναι για τον πουτσ η Χ99 mobo, -φταιει η ASUS /MSI κτλ, 

Ειναι για τον πουτσ η Χ370 mobo -φταιει η AMD OMG no reliability Intel FTW!!!11!

• Like 3
Δημοσ.

Και σε συγκρίσεις ρολόι με ρολόι πάλι τα ίδια βλέπαμε. Αυτή ήταν από τις πρώτες:

Δεν χρειάζεται να αναφέρω την ανάγκη του BF1 για περισσότερα των 4 και μάλιστα φυσικών cores.

Mαλιστα, video απο 11 Μαρτιου. Πιο παλιο δεν υπηρχε? Γιατι καλα ηταν τοτε, αλλα με ολα τα updates που εχουνε γινει με BIOS/AGESA εχουνε δωσει στους Ryzen απο 15% εως 30% παραπανω επιδοσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Mαλιστα, video απο 11 Μαρτιου. Πιο παλιο δεν υπηρχε? Γιατι καλα ηταν τοτε, αλλα με ολα τα updates που εχουνε γινει με BIOS/AGESA εχουνε δωσει στους Ryzen απο 15% εως 30% παραπανω επιδοσεις.

Pro tip: Μην κανεις quote, βλέπουν πολλά άτομα που τον έχουν ignore τι γραφει.

• Like 7
Δημοσ.

Επειδή γράφτηκαν κάποια πράγματα από σοβαρούς θεωρώ χρήστες όπως ο Moviemaker θέλω να πω ότι χρησιμοποιώ σχεδόν όλα τα προγράμματα της Adobe λόγω δουλειάς. Κυρίως premiere και ilu , λιγότερο photoshop. 

Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανένα θέμα με τον Ryzen.Όλα λειτουργούν άψογα παρόλο που τα προγράμματα αυτά είναι κατά γενική ομολογία κακογραμμένα και αρκετά βαριά.

Το γεγονός του παγώματος το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε κάποια ασυμβατότητα με μνήμες. Μπορεί να δοκιμάσει ο φίλος σου πριν την αλλαγή πλατφόρμας :wacko: , να φτιάξει λίγο μέσω bios τους χρονισμούς και αν συνεχιστεί το πρόβλημα να δοκιμάσει με άλλες μνήμες.

Καλό θα είναι ειδικά όσοι είναι γνώστες να μην παραπληροφορουν ενώ γνωρίζουν ποιο είναι το πρόβλημα και ποια είναι η λύση.

Επίσης πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η AM4 είναι μια εντελώς νέα πλατφόρμα και είναι λογικό στους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας της να έχει κάποιου είδους ασυμβατότητες όπως πχ το θέμα με τους χρονισμούς των μνημών, το οποίο σιγά σιγα λύνεται σε όλες τις μητρικές και διάφορα άλλα όπως τα power plans των Ryzen, με τις Nvidia κάρτες και μερικά θέματα με τις ταχύτητες των controllers στους m2 κυρίως. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν λύσεις.

Ξανατονίζω σε όσους ασχολούνται με αυτά τα προγράμματα πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τους Ryzen.

• Like 7
Δημοσ.

Επειδή γράφτηκαν κάποια πράγματα από σοβαρούς θεωρώ χρήστες όπως ο Moviemaker θέλω να πω ότι χρησιμοποιώ σχεδόν όλα τα προγράμματα της Adobe λόγω δουλειάς. Κυρίως premiere και ilu , λιγότερο photoshop. 

Δεν έχω συναντήσει ποτέ κανένα θέμα με τον Ryzen.Όλα λειτουργούν άψογα παρόλο που τα προγράμματα αυτά είναι κατά γενική ομολογία κακογραμμένα και αρκετά βαριά.

Το γεγονός του παγώματος το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε κάποια ασυμβατότητα με μνήμες. Μπορεί να δοκιμάσει ο φίλος σου πριν την αλλαγή πλατφόρμας :wacko: , να φτιάξει λίγο μέσω bios τους χρονισμούς και αν συνεχιστεί το πρόβλημα να δοκιμάσει με άλλες μνήμες.

Καλό θα είναι ειδικά όσοι είναι γνώστες να μην παραπληροφορουν ενώ γνωρίζουν ποιο είναι το πρόβλημα και ποια είναι η λύση.

Ξανατονίζω σε όσους ασχολούνται με αυτά τα προγράμματα πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τους Ryzen.

Εκτος απο το lightroom που ειναι τελείως για πεταμα 

https://www.reddit.com/r/photography/comments/5xltzw/adobe_lightroom_cc_20158_amd_ryzen_7_1700x_1800x/

Δημοσ.

Ξαναλέω ντροπή τους που προώθησαν τα multithread. Σα δε ντρέπονται οι αλήτες. Εμείς θελουμε 1 core εφαρμογές σαν το skyrim να πλερώνεις τα i3 χρυσάφι για καμία δεκαετία ακόμα.

Αυτό το "μαγείρεψαν" με άρεσε πολύ. Πλάκα έχετε.

Το μαγείρεψαν το έμαθαν από τα benchmarks του πεντιουμ 4 τότε.  :lol: 

Η AMD κερνάει τσάι παντού  B) 

• Like 1
Δημοσ.

Εκανα λαθος ατομο quote :P Θα το διορθωσω.

Φαινεται νομιζω απο τα συμφραζομενα :P

Αυτο που ηθελα να πω με λιγα λογια skyrim/fallout ειναι κακιστα παραδειγματα για να κρινει καποιος ενα cpu. Γιατι απλα κανουν δουλεια gpu.

Ειναι κακιστα τα skyrim/fallout ενω το crysis 3 ειναι το μετρο δηλαδη...οσο κακιστο γραμμενο ειναι το skyrim ή το far cry αλλο τοσο ειναι και το crysis... αυτα τα engine υπαρχουν τωρα και σε αυτα θα γινεται η συγκριση...

Δημοσ.

Ειναι κακιστα τα skyrim/fallout ενω το crysis 3 ειναι το μετρο δηλαδη...οσο κακιστο γραμμενο ειναι το skyrim ή το far cry αλλο τοσο ειναι και το crysis... αυτα τα engine υπαρχουν τωρα και σε αυτα θα γινεται η συγκριση...

Προφανως? Εξορισμου, ενα παιχνιδι που τρεχει καλυτερα σε εναν λιγοτερο ισχυρο επεξεργαστη ειναι κακογραμμενο. Ενα παιχνιδι που δεν χρησιμοποιει ολα τα διαθεσιμα resources που υπαρχουν στη διαθεση του ειναι κακογραμμενο.

Δωσε μου εναν ορισμου του καλογραμμενου και μετα εξηγησε μου πως το fallout εμπιπτει σε αυτην την κατηγορια. Θα περιμενω.

Δημοσ.

Προφανως? Εξορισμου, ενα παιχνιδι που τρεχει καλυτερα σε εναν λιγοτερο ισχυρο επεξεργαστη ειναι κακογραμμενο. Ενα παιχνιδι που δεν χρησιμοποιει ολα τα διαθεσιμα resources που υπαρχουν στη διαθεση του ειναι κακογραμμενο.

Δωσε μου εναν ορισμου του καλογραμμενου και μετα εξηγησε μου πως το fallout εμπιπτει σε αυτην την κατηγορια. Θα περιμενω.

Αφου εισαι ποιο εξυπνος για πες εσυ τον ορισμο οτι το crysis 3 ειναι καλογραμμενο ως προς το cpu κομματι....γιατι μαλλον δεν το κατεχω και πολυ...

Δημοσ.

Μαγείρεψαν τον κώδικα όσο δεν πήγαινε, θες να πεις. Γιατί τέτοιες κολοσσιαίες διαφορές που βλέπεις πάνω σε 4 core με το HT ανοιχτό δεν υπάρχουν σε καμία άλλη πολυνηματική εφαρμογή.

Στο witcher 3 μέσα στο novigrad τα cores μετράνε πολύ. Βλέπεις 5820Κ στοκ να κοντράρει 7700Κ. Και είναι απείρως πιο αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας, από το crysis 3 που μετέτρεψε τις cpu σε gpu για να τρέχουν grass physics.

Και φυσικά όποιος δοκιμάσει να τρέξει modded skyrim ή κάτι παρεμφερές θα δει όλους τους λόγους για τους οποίους ο 1600 δεν κοστίζει 400€+ και ο 7600Κ εξακολουθεί να έχει αγοραστές.

https://www.amazon.co.uk/Best-Sellers-Computers-Accessories-Processors/zgbs/computers/430515031

Η ίντελ θα αυξήσει το core/thread count ίσα ίσα για να επιστρέψει στα πράγματα. Για να πάρει το προβάδισμα που θέλει. Τιμολογώντας αναλόγως.

Ποτέ δεν χάριζε επιδόσεις. Αν το κάνει όμως για τον Χ Υ λόγο πάει και το τελευταίο χαρτί της AMD, τα cores.

Αντίθετα στο HEDT και στους servers το moar cores έχει μέλλον.

αν πιστευεις οτι οι εφαρμογες/παιχνιδια που ετρεχαν παλιοτερα καλυτερα σε ιντελ ηταν μονονηματικες, εισαι να πας για ψαρεμα. οι μερισσοτερες εφαρμογες multithreaded ηταν οπως και το λειτουργικο. τωρα τι μπαρουφες ειναι αυτες που λες και γιατι τα λες δεν ξερω αλλα σιγουρα δε γνωριζεις το αντικειμενο και πιστεψε με ειναι πολυ πιο δυσκολο απ' οτι νομιζεις.

υ.γ. τωρα ο αλλος λεει πιο κατω θελει 2χ4 nvm για να τρεξει φοτοσοπ. καμια σωτηρια πραγματικα....

Δημοσ.

Αφου εισαι ποιο εξυπνος για πες εσυ τον ορισμο οτι το crysis 3 ειναι καλογραμμενο ως προς το cpu κομματι....γιατι μαλλον δεν το κατεχω και πολυ...

Δεν εγραψα καπου οτι ειμαι πιο εξυπνος (ειμαι, αλλα δεν εχει σημασια). Εσυ ξεκινησες την αναλυση του τι ειναι κακογραμμενο και τι οχι, θες να σε κανω quote η το θυμασαι? Οποτε, σου ζηταω τον ορισμο του καλογραμμενου / κακογραμμενου που ειχες στο μυαλο σου οταν εγραφες αυτο το post. Εκτος και αν δεν ειχες ορισμο και απλα εγραφες οτι σου ερχοταν στο κεφαλι προ-Intel, οποτε don't bother.

Δημοσ.

Δεν εγραψα καπου οτι ειμαι πιο εξυπνος (ειμαι, αλλα δεν εχει σημασια). Εσυ ξεκινησες την αναλυση του τι ειναι κακογραμμενο και τι οχι, θες να σε κανω quote η το θυμασαι? Οποτε, σου ζηταω τον ορισμο του καλογραμμενου / κακογραμμενου που ειχες στο μυαλο σου οταν εγραφες αυτο το post. Εκτος και αν δεν ειχες ορισμο και απλα εγραφες οτι σου ερχοταν στο κεφαλι προ-Intel, οποτε don't bother.

Ωραια λοιπον ο ορισμος του καλογραμμενου engine ειναι να προγραμματιζεις σωστα σε cpu και gpu και να μην επιβαρυνεις με αχρηστα πραγματα ειτε το ενα ειτε το αλλο. Δεν εχει να κανει με το ποσο δυνατος ειναι ενας επεξεργαστης ή μια καρτα γραφικων. Δες και κανενα tutorial απο Νaughty Dog να μαθεις και τιποτα...(εισαι και εξυπνος τρομαρα σου)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...