Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν φταίει η πλατφόρμα σίγουρα, μάλλον με τις RAM κάτι δεν πάει καλά.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό.. > https://www.google.gr/search?client=firefox-b&q=Ryzen+1700+freezes&oq=Ryzen+1700+freezes&gs_l=psy-ab.12...5850.8936.0.11894.10.10.0.0.0.0.152.1224.0j9.9.0....0...1.1.64.psy-ab..1.2.286...0i7i30k1j0i7i5i30k1.2eenTj2W8k4

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντίλαλος ? :P

Εννοείται γι'αυτο και υπάρχουν και καλύτερα socket ανάλογα την χρήση του καθενός,

Αλλα και ως επιλογή δεν είναι άσχημη να την έχεις αφού στο hack οι 2x4 nVme (os) δουλεύουν εναλλάξ και όχι ταυτόχρονα.

Δεν το έπιασες, και μόνο έναν NVMe να δουλεύεις στο Ζ270, αν βάλεις έστω και ένα USB 3.0 ταυτόχρονα θα πάρεις την μισή ταχύτητα και στα δυο.

Τέτοιο πρόβλημα στο Χ300 δεν υφίσταται αφού μπορείς να τρέχεις ταυτόχρονα σε Full Speed και δυο 4x NVMe αλλά και 4x USB 3.0

• Like 1
Δημοσ.

Χαχα, εντάξει ρε Movie, είπαμε προτίμησες Intel αλλά όχι ότι η πλατφόρμα της AMD έχει πρόβλημα. Να είμαστε λίγο αντικειμενικοί man..

Φιλε εγω εχω προτίμηση σε οτι μου κάνει σωστά την δουλειά μου..

γι'αυτο και έδωσα ευκαιρία και στους Ryzen..

Τώρα αν ακόμα μια φορά αποδείχτηκε οτι δεν έπρεπε δεν φταίω εγώ..

Μιλάω συγκεκριμένα και δεν μιλάω για ενα "πειραγμένο" η oc σύστημα ,μιλάω για ένα σύστημα που χτίστηκε με τις καλύτερες προοπτικές,hardware,όλα default και μνήμες από την QVL. ολο το software γνήσιο και χωρίς τίποτα άλλο επάνω εκτός από τα 'εργαλεία δουλειάς".. και latest updated.

Δημοσ.

Ναι, αυτό δε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η πλατφόρμα σαν πλατφόρμα. Κάτι άλλο φταίει στο HW του και του προκαλεί τα freezes(Δίνω τις περισσότερες πιθανότητες στις RAM). Αν θες να μιλήσουμε για προβληματική πλατφόρμα, ας μιλήσουμε για το X299..

Δημοσ.

Ναι, αυτό δε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η πλατφόρμα σαν πλατφόρμα. Κάτι άλλο φταίει στο HW του και του προκαλεί τα freezes(Δίνω τις περισσότερες πιθανότητες στις RAM). Αν θες να μιλήσουμε για προβληματική πλατφόρμα, ας μιλήσουμε για το X299..

Φίλε εγώ δεν κάνω ούτε υποστηρίζω συμψηφιστική λογική..

με την ίδια ευκολία που θα πετάξω τον Ryzen αν τελικά δεν βρεθεί λύση ακριβώς με την ιδια θα πετάξω και οποιονδήποτε Intel για τον ιδιο λόγο.

Εγω θελω το κεφάλι μου ησυχο,και να κανω την δουλεια μου η οποία μου βγαζει και τα χρήματα που διαθέτω για το Hardware νομιζεις οτι με νοιαζει πως τον λενε αυτο που θα μου τα πάρει ?

Ουτε ομαδα δεν υποστηρίζω πλεον εδω και πολλα χρόνια βλέποντας την κοροϊδία και τον εμπαιγμό,θα κατσω να υποστηρίξω πολυεθνικές μονοπώλια ?

Αν με συντηρούσαν ίσως θα είχα κάποιο λογο,τώρα είμαι ενας απο αυτούς που τις συντηρώ αυτο λοιπόν με κανει να απαιτώ να εχω αυτό που πληρώνω από όλους.

Παρεμπιπτόντως όμως και για να είμαστε δίκαιοι η Intel ποτέ δεν με πούλησε,και οταν είχα πρόβλημα (USB 3 παλιότερα) αφενός τους έκραξα και καταδευτερον ήξερα τι μου φταίει.. Εδω κρατάμε σιγη ιχθύος και κρύβουμε τα προβλήματα κατω απο το χαλί να μην φαίνονται και αγοράζονται 2-2 οι μητρικές για να πετύχουμε σταθερό μηχάνημα..

Αυτά τα μηχανήματα εγω τα λεω "παιχνίδια για μεγαλα παιδιά" που γουστάρουν να ειναι ολη μέρα στο bios,να ψάχνουν απόλυτες επιδόσεις αν κανει και κανενα πάγωμα θα το ριξουμε στο λάθος timing η vCore και η ζωη συνεχίζεται, αρα καταλαβαίνεις ειναι αλλο το ζητούμενο του καθενός.

Δημοσ.

Αυτο ακριβως πηγα να postaro!! 

Νταξει ο pirmen και ο moviemaker δεν κανουνε κριτικη, τον μισθο τους πανε να δικαιολογησουν.

Εδω κρατάμε σιγη ιχθύος και κρύβουμε τα προβλήματα κατω απο το χαλί να μην φαίνονται και αγοράζονται 2-2 οι μητρικές για να πετύχουμε σταθερό μηχάνημα..

Hmmm, κατι παρομοιο ειχε γραψει και ο pirmen. Ρε λες?

Παντως εγω μια μητρικη αλλαξα και ειμαι σταθερος σαν βραχος. Αν θες περνας απο δω να κερασω καφε να το checkaris. Στη τελικη, και συ λες ειχες 1700. Σου freezare? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμένα με έκαιγε το θέμα NVME και πόσους χωράει κτλ μέχρι που ειδα πως consumer και prosumer εφαρμογές ακόμα και σε heavy multitasking δε μπορούν να εκμεταλλευτούν εναν x2 pci-e nvme, πόσο μάλλον εναν x4.

Όποιος έχει αντίθετη εμπειρία απο εμένα παρακαλώ να μου πει πως τα κατάφερε. 

Also οσο αναφορα σταθεροτητα. Νομιζω ειναι ηλιου ηλίου φαεινότερον πλεον οτι το θεμα σταθεροτητα δεν εχει να κανει με το CPU. Εκει ειναι πολυ σπανιο και βγαινουν agesa updates που το διορθωνουν. Το θεμα σταθεροτητα και αξιοπιστια ειναι 99% θεμα motherboard. VRMs, Design, Bios, Software

Αλλιώς, πως εξηγείτε το οτι ο ιδιος Ryzen 1700, φτάνει τις μνήμες 3400 στο ενα mobo και κολαει στα 2600 στο αλλο? Το ιδιο και με τα ρεύματα, το ιδιο και με τα bugs με τις RGB μνημες, τα ιδια πάντα και παντου και με Intel. Τα motherboard refreshes του Ζ170(designare,Z170-A2,Gaming Tit) 1 χρονο αφου ειχε κυκλοφορήσει το chipset ειχαν bugs! Το Χ299 προσπαθούν να το μαζέψουν μετα απο τις απαράδεκτες υλοποιήσεις, και στο Χ99 3 χρονια μετα βγάζουν stability updates.

Δεν βλεπω το hardware να βγαζει 20 διαφορετικα steppings για διορθωσεις, αλλα το software να ειναι απαραδεκτο σε ολες αυτες τις περιπτώσεις, ειτε Intel ειτε AMD, ειτε εχουν 1 χρονο στην αγορα ειτε 2 μηνες.

Επεξ/σία από Lied
  • Like 2
Δημοσ.

@Straw συγνωμη φιλε αν σε στεναχωρήσω αλλα οταν μιλαω σοβαρά δεν "χωράς" στην συζήτηση,,

και ο λογος ειναι ενω είσαι έξυπνος δεν διαβαζεις ποτέ τι γράφει ο άλλος,

εσύ γράφεις το ποίημα που έμαθες αγοράζοντας υπολογιστή μάλλον απο το χαρτζιλίκι σου στην καλύτερη.

Εμείς κανουμε άλλη χρήση,έχουμε άλλες απαιτήσεις,αλλά πάνω απ'ολα γράφουμε τα πράγματα όπως ακριβώς τα βιώνουμε.

Οπότε οπαδικα ποστακια και φορουμιστικα παιχνιδάκια δεν χωράνε όταν μιλάμε για την δουλειά μας άρα για την επιβίωση μας.

Ποσο εύκολο βρίσκεις εσύ για έναν επαγγελματία να πρέπει να στείλει τον υπολογιστή πίσω απο το Νησι που βρίσκεται και να μπεις στην διαδικασία αλλαγής μητρικής ? και μετά ? αν το ξανακάνει τι θα κάνεις ? δεν ειναι όλα παιγχνιδια λοιπόν .. όποιος δεν κανει την δουλειά για την οποία αγοράστηκε θα τρώει κράξιμο για να μην την πατήσουν και άλλοι κ μετά πέταμα.. Όποιο και να είναι το Όνομα του, η το χρώμα του.

Εσύ ξυσε τώρα το κεφάλι σου και ψαξε τις ομοιότητες με τον primen μπας και αποδυναμώσεις αυτα που γράφω λες και δεν έχουμε "οντότητα" και συνέπεια σε αυτό το forum χρόνια τώρα..

Στο ίδιο εργο θεατές,οταν βγάινει το επόμενο τότε μόνο παραδεχόμαστε πόσο άχρηστο ήταν το προηγούμενο,

τα ιδια και με τις GPU ομηρικά ποσταρισματα όταν είχαν AMD και βιόλες,απο την μέρα που πήραν το 80% nVidia ποσταρουν bench ποσο καλη αγορά έκαναν..

Με λιγότερα λογια αλλο το μετρο το δικο σου και άλλο το μέτρο το δικό μου κατ'αρχην απο τα χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο,αλλα κυρίως απο την χρηση,αν θελεις λοιπόν να σέβονται κάποιοι την άποψη σου άλλα συγχρόνως κ το nickname σου πρέπει να μάθεις να συζητάς και να σέβεσαι και τις άλλες απόψεις.

• Like 3
Δημοσ.

Ποσο εύκολο βρίσκεις εσύ για έναν επαγγελματία να πρέπει να στείλει τον υπολογιστή πίσω απο το Νησι που βρίσκεται και να μπεις στην διαδικασία αλλαγής μητρικής ? και μετά ? αν το ξανακάνει τι θα κάνεις ? δεν ειναι όλα παιγχνιδια λοιπόν .. όποιος δεν κανει την δουλειά για την οποία αγοράστηκε θα τρώει κράξιμο για να μην την πατήσουν και άλλοι κ μετά πέταμα.. Όποιο και να είναι το Όνομα του, η το χρώμα του.

Καθολου. Αλλα το οτι φταιει η πλατφορμα γιατι....ετσι, το λες εσυ και πρεπει να το αποδεχτουμε, σορρυ, δεν το καταλαβαινω. Ουσιαστικα μας λες οτι ενας γνωστος σου πηρε Ryzen και freezari. Okay, σε πιστευω. So? Τυχαινει σε ολες τις πλατφορμες παντου και παντα, δεν ειναι αποκλειστικο της AM4. Εγω 2 PC που εχτισα με Am4 δεν μου ετυχε κανενα θεμα και δεν χριεαστηκε να αλλαξω πολλαπλες mobo οπως γραφεις.

Οσο για το fanboyliki που εχω, μεχρι και χτες επριζα κυριολεκτικα φιλο μου που ψαχνοταν για upgrade να παρει 7700k η 6800k.. Ποσο fanboy μπορει να ειμαι? Εγω προσωπικα δεν θα αγορασω ξανα Intel αν οντως τωρα βγαλει 6c i5, γιατι επιβεβαιωνει το οτι τοσο καιρο αρμεγει και οχι γιατι ειμαι fanboy. 

• Like 2
Δημοσ.

Του κανει freezes γενικα η σε προγραμμα της Adobe γιατι ειναι γνωστο,οτι η Adobe εχει μερικα πολυ κακογραμμενα προγραμματα που δημιουργουν προβληματα ειτε εχεις intel ειτε amd συστημα.

• Like 3
Δημοσ.

Του κανει freezes γενικα η σε προγραμμα της Adobe γιατι ειναι γνωστο,οτι η Adobe εχει μερικα πολυ κακογραμμενα προγραμματα που δημιουργουν προβληματα ειτε εχεις intel ειτε amd συστημα.

Όχι όλα, Photoshop/Premiere δουλεύουν άψογα από April update και μετά.

• Like 2
Δημοσ.

ρε straw εγω περιγράφω την εμπειρία μου δεν εγραψα πουθενά οτι φταίει η πλατφορμα όταν ρωτήθηκα είπα "δεν είμαι σίγουρος" επειδή είδα ότι και άλλοι έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, σε K4 μητρική δε που έχει το build δεν έχει κανείς παγώματα..

Βάση της δικής μου εμπειρίας καλούμαι να πάρω αποφάσεις αν θα ξαναρισκαρω και για τι χρήση θα ξαναστησω Ryzen.

Δεν μπορώ να κρατήσω τον υπολογιστη 1 μηνα να τον δοκιμασω και μετα να πω οκ ενταξει είναι παρτον..

Καθολου. Αλλα το οτι φταιει η πλατφορμα γιατι....ετσι, το λες εσυ και πρεπει να το αποδεχτουμε, σορρυ, δεν το καταλαβαινω. Ουσιαστικα μας λες οτι ενας γνωστος σου πηρε Ryzen και freezari. Okay, σε πιστευω. So? Τυχαινει σε ολες τις πλατφορμες παντου και παντα, δεν ειναι αποκλειστικο της AM4. Εγω 2 PC που εχτισα με Am4 δεν μου ετυχε κανενα θεμα και δεν χριεαστηκε να αλλαξω πολλαπλες mobo οπως γραφεις.

Οσο για το fanboyliki που εχω, μεχρι και χτες επριζα κυριολεκτικα φιλο μου που ψαχνοταν για upgrade να παρει 7700k η 6800k.. Ποσο fanboy μπορει να ειμαι? Εγω προσωπικα δεν θα αγορασω ξανα Intel αν οντως τωρα βγαλει 6c i5, γιατι επιβεβαιωνει το οτι τοσο καιρο αρμεγει και οχι γιατι ειμαι fanboy. 

Και εμένα με έκαιγε το θέμα NVME και πόσους χωράει κτλ μέχρι που ειδα πως consumer και prosumer εφαρμογές ακόμα και σε heavy multitasking δε μπορούν να εκμεταλλευτούν εναν x2 pci-e nvme, πόσο μάλλον εναν x4.

Όποιος έχει αντίθετη εμπειρία απο εμένα παρακαλώ να μου πει πως τα κατάφερε. 

Also οσο αναφορα σταθεροτητα. Νομιζω ειναι ηλιου ηλίου φαεινότερον πλεον οτι το θεμα σταθεροτητα δεν εχει να κανει με το CPU. Εκει ειναι πολυ σπανιο και βγαινουν agesa updates που το διορθωνουν. Το θεμα σταθεροτητα και αξιοπιστια ειναι 99% θεμα motherboard. VRMs, Design, Bios, Software

Αλλιώς, πως εξηγείτε το οτι ο ιδιος Ryzen 1700, φτάνει τις μνήμες 3400 στο ενα mobo και κολαει στα 2600 στο αλλο? Το ιδιο και με τα ρεύματα, το ιδιο και με τα bugs με τις RGB μνημες, τα ιδια πάντα και παντου και με Intel. Τα motherboard refreshes του Ζ170(designare,Z170-A2,Gaming Tit) 1 χρονο αφου ειχε κυκλοφορήσει το chipset ειχαν bugs! Το Χ299 προσπαθούν να το μαζέψουν μετα απο τις απαράδεκτες υλοποιήσεις, και στο Χ99 3 χρονια μετα βγάζουν stability updates.

Δεν βλεπω το hardware να βγαζει 20 διαφορετικα steppings για διορθωσεις, αλλα το software να ειναι απαραδεκτο σε ολες αυτες τις περιπτώσεις, ειτε Intel ειτε AMD, ειτε εχουν 1 χρονο στην αγορα ειτε 2 μηνες.

Το αν τελικα χρειάζεσαι nVme η 8πυρηνες η οτιδήποτε αλλο καλο ειναι να μπορείς να το αποφασισεις εσύ και οχι να στο έχει κομμένο ο άλλος.

Δεν ξέρω αν διάβασες αυτό που έγραψα για τον συμψηφισμό πιο πάνω, και όπως ειπα δεν μιλάω για OC καταστάσεις αλλά για το απόλυτο standard.

Αρα αν παρει φωτια το κορδελιο την ώρα που παω να του δωσω 5Mhz είναι κατι που εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...