Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον εννοείς υψηλότερα απο τον FX... :huh:

i5 vs fx

πάλι ontopic ρε μπαγάσες

Όταν διαβάζουμε την παραπληροφόρηση στην υπερβολή της η οποία

διαμορφώνει απόψεις και γίνεται και "Δημοφιλής"

εννοείται ότι θα γίνουν διορθωτικά ποσταρισματα..

• Like 1
Δημοσ.

Όταν διαβάζουμε την παραπληροφόρηση στην υπερβολή της η οποία

διαμορφώνει απόψεις και γίνεται και "Δημοφιλής"

εννοείται ότι θα γίνουν διορθωτικά ποσταρισματα..

να κανω και γω μια φιλική διόρθωση στην παραπληροφορηση ! 

το συγκεκριμένο τεστ πηγάζει απ το πρόγραμμα cinema 4D της maxon!

το οποιο ειναι αυτο !  https://www.maxon.net/en/products/new-in-release-19/overview/

αν δεις εδω διαφορες που εχουν οι FX ακομα και με τους Ι7 θα τραβας τα μαλια σου !!! 

οποτε οσο αναφορα για το cinebench δεν αντιπροσοπευει τις πραγματικες επιδωσεις σε κανεναν επεξεργαστη. 

αμα θες να δεις διαφορες βαλε κανα παιχνιδακι που δεν βλεπει πανω απο 2cores...

• Like 2
Δημοσ.

Ίσως δεν κατάλαβα τι λες.

Το πρόγραμμα που μετράει η Maxon είναι το cinebench και αυτή η διαφορα που πηγάζει και περιγράφεται είναι ότι πιο κοντά στο 4D

νομίζω λοιπόν ότι λέμε το ίδιο,εξ'αλλου στο πρώτο μου ποστ έγραψα οτι o i5 είναι ακατάλληλος επεξεργαστής για ενα μηχάνημα που προορίζεται μόνο για 4D αν όμως στο ίδιο μηχάνημα τρέχουν και άλλα προγράμματα που είναι φιλικά στο single core και είναι πάρα πολλά αυτά και διαδεδομένα, τότε ο μέσος όρος χρήσης του μηχανήματος πάλι θα γείρει υπέρ του i5.

Επίσης δεν μας έβαλες το link από τις διαφορές που περιγράφεις άρα οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. ;)

και πίστεψε με πουθενά ένας FX δεν είναι ταχύτερος από i7, χρόνια τώρα.Νομίζω αυτό είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει και δεν σηκώνει καμιά αμφισβήτηση.

Αν λοιπόν πολύ απλά παίζουμε και κανένα παιχνιδάκι και εκεί "σπέρνει" o i5 αλλά μπαίνουμε σε ενα forum και μιλάμε μόνο για αυτό το σημείο που υπολείπεται τότε αν μη τι άλλο δεν είμαστε αντικειμενικοί,αν δεν παίζουμε κανένα παιχνιδάκι και όλες οι εφαρμογές μας είναι πολυνηματικες και επιλέξαμε i5 για αυτό, κάπου κάναμε εμείς λάθος και δεν μας φταίνε οι άλλοι ... 

• Like 1
Δημοσ.

Πάλι καλά που δεν πήρες κανένα διπύρηνο για 4D .. μετά πάλι η Intel θα έφταιγε φυσικά..

αλλά επειδή σε κόβω και για δεύτερη πατάτα από Σεπτέμβρη βεβαιώσου ότι θα υποστηρίζονται οι Ryzen ως τότε..

Φυσικά δεν μας είπες αν δουλεύεις μόνο 4D και τι γίνεται στα υπολοιπα προγράμματα.. αλλά δεν πειράζει. :P

Ευτυχώς δηλαδή γιατί σε αυτό το νήμα δεν θα γίνονταν το ποστ Δημοφιλές διαφορετικά.. :P

Generally speaking, Cinema 4D and BodyPaint 3D support all currently available Intel and AMD 64-bit CPUs with SSE3 support. However, we cannot completely rule out the risk of compatibility issues for new CPUs (like AMD's latest Ryzen family of CPUs) that are released during a Cinema 4D release cycle. Nevertheless, we will provide updates for current releases to support these CPUs as quickly as possible.

https://www.maxon.net/en/products/infosites/system-requirements/

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που δεν σου έδωσα πιστό αντίγραφο του program file μου.Δυστυχώς δεν έχω τα screens για να δεις ότι ο 7500 ήταν πιο κάτω από τον FX (στο cinebench)αλλά αυτό το ξέρεις ήδη.

Κάποιος άλλος έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν έκανα clean install,δηλαδή πήγα από μία πλατφόρμα σε άλλη χωρίς καθαρή εγκατάσταση?Αφού δεν έβαλα και windows 98ce πάλι καλά.

Στο μοναδικό παιχνίδι που παίζω WOT εκεί πήρε κεφάλι ο I5 και προφανώς όταν πηγαίνεις από τα 95 fps στα 115 γίνεσαι καλύτερος παίκτης κι αντί για βλήματα στα αντίπαλα άρματα τους πετάς screenshot με τα fps και ψαρώνουν.

Ο μέσος όρος σίγουρα ήταν υπέρ του Ι5 αλλά εγώ μίλησα αποκλειστικά για το cinema και τις λίγες φορές που το δούλεψα στον ιντελ.

Όταν τον αγόρασα λεβέντη μου moviemaker δεν δούλευα cinema και αγοράστηκε με γνωμονα το ελαφρύ gaming και έτσι θα μείνει το μηχάνημα.

Τώρα εσύ πως κατάφερες και είδες το "μέχρι τέλος του έτους θα πάω σε ryzen" σαν Σεπτέμβρη ειλικρινά δεν το ξέρω.Σε βόλευε?Κι αν ναι σε τι?

Δημοσ.

Ίσως δεν κατάλαβα τι λες.

Το πρόγραμμα που μετράει η Maxon είναι το cinebench και αυτή η διαφορα που πηγάζει και περιγράφεται είναι ότι πιο κοντά στο 4D

νομίζω λοιπόν ότι λέμε το ίδιο,εξ'αλλου στο πρώτο μου ποστ έγραψα οτι o i5 είναι ακατάλληλος επεξεργαστής για ενα μηχάνημα που προορίζεται μόνο για 4D αν όμως στο ίδιο μηχάνημα τρέχουν και άλλα προγράμματα που είναι φιλικά στο single core και είναι πάρα πολλά αυτά και διαδεδομένα, τότε ο μέσος όρος χρήσης του μηχανήματος πάλι θα γείρει υπέρ του i5.

Επίσης δεν μας έβαλες το link από τις διαφορές που περιγράφεις άρα οποιοσδήποτε μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο. ;)

και πίστεψε με πουθενά ένας FX δεν είναι ταχύτερος από i7, χρόνια τώρα.Νομίζω αυτό είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει και δεν σηκώνει καμιά αμφισβήτηση.

Αν λοιπόν πολύ απλά παίζουμε και κανένα παιχνιδάκι και εκεί "σπέρνει" o i5 αλλά μπαίνουμε σε ενα forum και μιλάμε μόνο για αυτό το σημείο που υπολείπεται τότε αν μη τι άλλο δεν είμαστε αντικειμενικοί,αν δεν παίζουμε κανένα παιχνιδάκι και όλες οι εφαρμογές μας είναι πολυνηματικες και επιλέξαμε i5 για αυτό, κάπου κάναμε εμείς λάθος και δεν μας φταίνε οι άλλοι ... 

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που δεν σου έδωσα πιστό αντίγραφο του program file μου.Δυστυχώς δεν έχω τα screens για να δεις ότι ο 7500 ήταν πιο κάτω από τον FX (στο cinebench)αλλά αυτό το ξέρεις ήδη.

Κάποιος άλλος έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν έκανα clean install,δηλαδή πήγα από μία πλατφόρμα σε άλλη χωρίς καθαρή εγκατάσταση?Αφού δεν έβαλα και windows 98ce πάλι καλά.

Στο μοναδικό παιχνίδι που παίζω WOT εκεί πήρε κεφάλι ο I5 και προφανώς όταν πηγαίνεις από τα 95 fps στα 115 γίνεσαι καλύτερος παίκτης κι αντί για βλήματα στα αντίπαλα άρματα τους πετάς screenshot με τα fps και ψαρώνουν.

Ο μέσος όρος σίγουρα ήταν υπέρ του Ι5 αλλά εγώ μίλησα αποκλειστικά για το cinema και τις λίγες φορές που το δούλεψα στον ιντελ.

Όταν τον αγόρασα λεβέντη μου moviemaker δεν δούλευα cinema και αγοράστηκε με γνωμονα το ελαφρύ gaming και έτσι θα μείνει το μηχάνημα.

Τώρα εσύ πως κατάφερες και είδες το "μέχρι τέλος του έτους θα πάω σε ryzen" σαν Σεπτέμβρη ειλικρινά δεν το ξέρω.Σε βόλευε?Κι αν ναι σε τι?

Πες απλά ότι μπήκες σε ενα νήμα "φιλικό" στους AMD και ήθελες να γράψεις μια πατάτα για να γίνεις αρεστός,,, απ'οτι είδες είναι πολύ εύκολο τα κατάφερες,εδώ οτι και να γράψεις δεν θα το ελέγξει κανείς αν είναι υπέρ των AMD και θα σου δώσουν και απλόχερα πολλά likes,αντί λοιπόν να πιάνεσαι από την απόλυτη έννοια των λέξεων καλύτερο είναι να αποδίδεις την έννοια των λέξεων με το ίδιο σθένος.. αυτό για το "από Σεπτέμβρη" που δηλώνει μια καινούρια σεζόν που για εμένα φτάνει και μέχρι τις γιορτές.

To τι λοιπόν αλλάζει ο καθένας από επεξεργαστές είναι δικαίωμα του,(άλλος νομίζει ότι από 4790κ σε 1700 κάνει αναβάθμιση και πληρώνει και παραπάνω χρήματα ενώ πραγματικά κάνει υποβάθμιση σύμφωνα με τα προγράμματα που δουλεύει) αυτό που μας νοιάζει όμως είναι σε ένα τεχνολογικό forum να κρατάμε κατ'ελαχιστον τους τύπους.

..και για να κλείσουμε,γιατί πρέπει να είμαστε και χρήσιμοι αν λοιπόν πέρασες σε τόσο σοβαρά επαγγελματικά προγράμματα σκέψου καλύτερα την επόμενη αναβάθμιση σου γιατί μόνο ο αριθμός cores δεν σου εγγυάται ότι έχεις ένα συνολικά καλύτερο και ταχύτερο build.     

Δημοσ.

Πρόσφατα πήγα σε kaby lake 7500 και όταν δουλεύω cinema4d μου λείπει απίστευτα ο fx8350 σε σημείο να θέλω να τον πετάξω από το μπαλκόνι τον intel,μέχρι τέλος του έτους φεύγω κι εγώ για 1700,ειδικά σε πολύπλοκους φωτισμούς και πολλά πολύγωνα περιμένω κάποια στιγμή να κάνει απεργία πείνας ο intel και να κατέβει με πανό διαμαρτυρίας σε καμιά διαδήλωση.

Υπέθεσα ότι δεν έκανες clean install γιατί ήταν η μόνη εκδοχή που μου ήρθε στο μυαλό έναντι του να γράφεις ψέμματα.

Πάω πάσο, είχες κάνεις clean install.

υγ, είχες 8350 και τον άλλαξες με 7500 για ελαφρύ gaming....

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν νομίζετε πως θα καθόμαστε όλη την ώρα πάνω απο το topic για να κάνουμε τον "μπαμπά" που θα σας μαλώνει όταν γράφετε #@@#$@#$@#, σας γελάσανε!

Αν συνεχίσετε έτσι, το topic θα το ξεχάσετε για πάντα. Στο χέρι σας είναι.

• Like 3
Δημοσ.

Σχετικά με το offtopic και το moderation του παρόντος και άλλων νημάτων, σε άλλα τεχνολογικά φόρουμ,

κυρίως ξενόγλωσσα, το moderation δεν αφορά μόνο τις 'κακές λέξεις' ή κάποιες προσωπικού

επιπέδου προσβολές, αλλά αφορά κυρίως τα αντικειμενικά λανθασμένα post.

Δεν θα διαγραφεί ένα post που στηρίζει ότι το τάδε είναι 5% καλύτερο από το δείνα.

Διαγράφονται όμως ακραιά λανθασμένα post, με αποτέλεσμα λιγότερο flame.

Το forum warrioring υπάρχει παντού, κανένα forum δεν είναι ο 'παράδεισος της γνώσης'

αλλά η προσέγγιση της μειωμένης ελευθερίας στο postάρισμα, με περιοριστικό παράγοντα

την ποιότητα της πληροφορίας και όχι την ποιότητα της φρασεολογίας, οδηγεί σε 

επαρκέστερη πληροφόριση και γιατί όχι, επαρκέστερη κατάρτηση των συμμετεχόντων

και συναναγνωστών του forum.

• Like 17
Δημοσ.

Γενικά πρέπει να ''διορίσουν'' κάνα δυο καλούς moderators(Όταν λέω καλούς εννοώ με γνώσεις) για τα νήματα με hardware γενικότερα. Να είναι active και να σβήνονται και οι αρλούμπες(Εκτός από τα προσβλητικά και τις προσωπικές επιθέσεις).

• Like 2
Δημοσ.

Σημερα μου ηρθαν οι μνημες tridentZ 3200 C14 αυριο ερχετε κουριερ με τον 1700Χ οποτε περιμενω την vi hero και φυσικα το bracket :-)

Spartan μην εξαφανιστεις θελω βοηθεια :rolleyes:

• Like 10
Δημοσ.

Ρε παιδες εχω στησει το μηχανημα απο εχθες το βραδυ και μεχρι τωρα δεν εχω καταφερει να περασω τα windows. Aυτο το bios της asus μου εχει σπασει τα νευρα... Κανω εγκατασταση τα windows παω να περασω τους drivers της μητρικης κανει restart οταν τελειωνει και μετα δεν βλεπει τον δισκο. Πρωτη φορα εχω εκνευριστει τοσο με υπολογιστη.

Δημοσ.

Ρε παιδες εχω στησει το μηχανημα απο εχθες το βραδυ και μεχρι τωρα δεν εχω καταφερει να περασω τα windows. Aυτο το bios της asus μου εχει σπασει τα νευρα... Κανω εγκατασταση τα windows παω να περασω τους drivers της μητρικης κανει restart οταν τελειωνει και μετα δεν βλεπει τον δισκο. Πρωτη φορα εχω εκνευριστει τοσο με υπολογιστη.

Σε τι εχεις κανει εγκατασταση σε legacy η uefi

Δημοσ.

Δοκιμασα να κανω απο το bios μεσω internet και μου ελεγε οτι εχει το τελευταιο περασμενο. Το θεμα ειναι οτι εβγαλα απο το λαπτοπ τον ssd για να τον βαλω στο σταθερο και δεν εχω περασει ακομα windows για να μπω απο το λαπτοπ να κατεβασω bios. Εχω κατι νευρα... θα προσπαθησω οταν γυρισω απο τη δουλεια μπας και τα καταφερω και αν οχι θα ζητησω τα φωτα σας πιο αναλυτικα.

Δημοσ.

Δοκιμασα να κανω απο το bios μεσω internet και μου ελεγε οτι εχει το τελευταιο περασμενο. Το θεμα ειναι οτι εβγαλα απο το λαπτοπ τον ssd για να τον βαλω στο σταθερο και δεν εχω περασει ακομα windows για να μπω απο το λαπτοπ να κατεβασω bios. Εχω κατι νευρα... θα προσπαθησω οταν γυρισω απο τη δουλεια μπας και τα καταφερω και αν οχι θα ζητησω τα φωτα σας πιο αναλυτικα.

Δώσε μας κάποιες πληροφορίες να βοηθήσουμε:
  • Έκδοση Windows
  • Μητρική
  • BIOS
etc.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...